Forum ciobanesc german
June 16, 2010, 10:38:45 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
pensiune
Anunturi: Rezultate si Poze Examen de Lucru BH-IPO cu arbitru S.V

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Primele calduri  (Read 5244 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
crb
Hero Member

« Reply #15 on: October 08, 2007, 12:06:07 AM »

adica ... daca nu e ingrijita corect ..  ii vine la inteval mai scurt de  6 luni.. sau invers??? Undecided Undecided?? sau  depinde doar de metabolismul ei.. si nu inseamna neaparat o gresala de crestere sau intretinere..??

...nu cred ca e corect spus metabolism..mai degraba cred ca e vorba de activitatea glandelor hormonale...nu sunt medic...da nu cred ca ingrjirea si cresterea pot influenta modificarea activitatii hormonale...parerea mea

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
maysa
Hero Member

Aida&Luiza

« Reply #16 on: October 08, 2007, 12:09:22 AM »

mci crb... vroiam sa zic.. .. organismul... adica,,,partea care se  "ocupa cu  activtiatea" respectiva .. nu stiam sigur ...care e la catei..Tongue......  ariana???

Un adapost uscat, destul de incapator, alimentatie regulata, apa proaspata, miscare suficienta si lucru cu cainele, ca si contactul intensiv cu oamenii. In plus, deparazitarea si vaccinarea regulata, intretinerea blanii, a urechilor si a danturii - asta este standard!
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #17 on: October 08, 2007, 05:02:22 PM »

adica ... daca nu e ingrijita corect ..  ii vine la inteval mai scurt de  6 luni.. sau invers??? Undecided Undecided?? sau  depinde doar de metabolismul ei.. si nu inseamna neaparat o gresala de crestere sau intretinere..??

...nu cred ca e corect spus metabolism..mai degraba cred ca e vorba de activitatea glandelor hormonale...nu sunt medic...da nu cred ca ingrjirea si cresterea pot influenta modificarea activitatii hormonale...parerea mea

Animalele supraponderale precum si cele prea slabe..pot prezenta cu usurinta devieri ale activitatii hormonale, organismul avand de suferit in ambele cazuri. Cand este bolnav, in incercarea de a face fata situatiei, organismul isi reduce sau sisteaza anumite functii care nu sunt necesare/vitale astfel incat in primul rand functia de reproducere are de suferit.  De asemenea un anotimp mai calduros sau mai friguros decat de obicei (chiar si durata zilei -lumina/intuneric) poate modifica activitatea hormonala a unui organism sanatos, grabind sau intarziind aparitia caldurilor astfel incat fatarea sa aiba loc intr-un moment in care sansele de supravietuire a puilor sa fie mai crescute.

crb,

« Last Edit: October 08, 2007, 05:04:37 PM by Ariana » Logged

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
abalaceanu
Jr. Member
**

Torhaus June

« Reply #18 on: October 08, 2007, 05:37:38 PM »

June este in calduri e a 3 saptamana si e insuportabil(nu stiu daca si pt ea dar pt mine e oribil).Flex masculul meu feroce,care nu a stiut pana acum(de 7ani)ce inseamna o catea in calduri acum nu mai mananca de o saptamana.Cred ca acum June este in perioada cea mai "naspa".........rau este ca desi au padocul impartit in 2 trebuie sa fiu atenta  ca Flex a inceput sa traga cu dintii de plasa de la padoc,noaptea urla. Angry
Irina2007
Hero Member

« Reply #19 on: October 08, 2007, 07:49:48 PM »

Daca Flex era castrat acum ar fi fost impasibil  Tongue
dsh
Administrator

« Reply #20 on: October 08, 2007, 10:53:03 PM »

flex e vecin de padoc cu june, care este in calduri? adica intre el si ,,aroma" ei sta doar un gard? bietul flex!
irina, ai dreptate - oare ne vom insusi curand atitudinea aceea sanatoasa, din tari cu ceva mai multa istorie chinologica, de a castra exemplarele care nu intra intr-un program de selectie?

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
maysa
Hero Member

Aida&Luiza

« Reply #21 on: October 09, 2007, 12:16:03 AM »

da da si eu cred ca animalele ce . nu au pedigrii sau  stapanii nu pot sau nu doresc sa se ocupe de exemplarele lor pt a avea pui  cu pedigrii si le lasa sa se imperecheze cu  un caine de alta rasa  ar trebui sa fie mai constientii.. de ce inseamna  un caine de rasa si de calitatile genetice transmise.. si de  a  faptul ca un metis de ..'X" rasa nu va fi nici o data un caine   de o rasa sau alta...  iar acesti .. propietari nu fac decat sa strice   nu e neaparat vorba de  tine abalaceanu dar consider ca daca nu ai de gand sa intri intr un program de selectie ar fi bine sa  o castrezi si pe ea...  ca sa nu mai fie probleme pe viitor...

Un adapost uscat, destul de incapator, alimentatie regulata, apa proaspata, miscare suficienta si lucru cu cainele, ca si contactul intensiv cu oamenii. In plus, deparazitarea si vaccinarea regulata, intretinerea blanii, a urechilor si a danturii - asta este standard!
abalaceanu
Jr. Member
**

Torhaus June

« Reply #22 on: October 09, 2007, 09:36:35 AM »

Cum sa-l castrez pe Flex? Angry O sa vreau sa am mostenitori de la el,este primul meu CG (CRED CA NU O SA MAI IUBESC UN CAINE ASA CUM "IL IUBESC" PE EL) ai mei cred cateodata ca sunt "nebuna".Iar pe June am luat-o datorita lui cand a fost bolnav(stiti ca are discopatie lombara) am zis sa nu fie singur,si bine am facut ca de cand am adus-o pe ea a inceput sa se faca bine pana atunci toate tratamentele pe care i
le faceam parca nu dadeau rezultate.Asa ca nu o sa-l CASTREZ niciodata.
dsh
Administrator

« Reply #23 on: October 09, 2007, 09:46:24 AM »

foarte bine - este dreptul tau - si al lui  Cheesy ...
personal, insa, consider castrarea o optiune pentru toti cainii ,,iubiti", ai caror stapani nu sunt interesati de chinologie, ci doar de ,,mostenitori"; din pacate, afectiunile aparatului reproducator sunt foarte multe, iar castrarea reduce major riscul aparitiei lor; e valabil atat pentru masculi cat si pentru femele; s-a mai discutat - prin castrare se pot rezolva si unele probleme de comportament..
ma rog - ideea este ca, in pofida atitudinii ,,cum sa-l catrez? sa-l chinui? sa-l mutilez?!" prin castrare lucrurile devin.. mai simple, sa zicem, atat pentru ei cat si pentru noi

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: