Forum ciobanesc german
September 16, 2016, 12:35:38 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: A plecat Ringo  (Read 7810 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Ringo
Full Member

« on: November 13, 2007, 01:09:28 PM »

si acum se zbenguie vesel impreuna cu Lord si Donna pe pajistea verde, langa izvorul rece, alaturi de Doamne-Doamne.
L-am rugat sa ma ierte daca i-am gresit si i-am povestit ca eu nu am ce sa-i iert. A fost un prieten adevarat si m-a iubit neconditionat.
Mi-l aduc aminte cand a intrat in viata mea, nu mai mare decat o pisica si speriat de noua lui viata, fara mamica si fara fratiori. Nu vroia sa doarma decat pe rochita mea de casa.
Mai tarziu a experimentat angoasele vietii de paznic de curte (de firma) de unul singur. Sobru, cu ochii patrunzatori, de lup si cu voce baritonala reusea sa tina la distanta pe oricine. Cei care nu indrazneau sa treaca pe langa el, nu banuiau ce suflet milos si bland ascundea: adopta catelusi, ii ingrijea si-i iubea ca pe proprii copii.
Cand mergeam sa ne odihnim la cabana ne insotea cu drag in toate peregrinarile noastre. Apoi, lua pernuta in bot si ma invita sa stam ca mosii si babele pe podetul de la poarta. Era asemenea unei statui. Statea lipit de mine, in fund si privea pe cei care mergeau pe strada. Ii cerceta cu atentie si, nu stiu ce vroia sa-mi spuna: se intorcea si se uita la mine cu inteles cand treceau anumite persoane.
In fiecare dimineata facea ,,primirea" la firma la toti cei dragi lor. Latra cu veselie si ne arata ca abia asteapta sa ne conduca pana la intrarea in firma. Dadea voios din coada si ne povestea ca vrabiile i-au mancat iar din castronel, ca a fost o pisica prin curte, dar a rezolvat el problema si cate altele...
Daca amintirea lui nu se va sterge din inima noastra, ma intreb, totusi, - ce amintiri va avea cutul meu drag cand si-o aduce aminte ca eu am ales sa il eutanasiez pentru ca nu mai suportam sa il vad suferind? Aveam eu oare acest drept?
12 noiembrie 2007, ora 15:00

* 1.jpg (64.84 KB, 450x360 - viewed 233 times.)
alessya1405
Hero Member

Tora

« Reply #1 on: November 13, 2007, 01:29:50 PM »

.....ce amintiri va avea cutul meu drag cand si-o aduce aminte ca eu am ales sa il eutanasiez pentru ca nu mai suportam sa il vad suferind? Aveam eu oare acest drept?

Numai tu stii cat de mult a suferit....nu ai luat hotararea asta degeaba sau cu usurinta, judecand dupa postarile anterioare legate de Ringo.... o sa vegheze asupra ta de sus...
 :'( :'(
scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #2 on: November 13, 2007, 01:47:42 PM »

Imi pare tare rau de suferinta voastra si a lui Ringo  :'( :'( :'( A fost un caine pe cinste, sa se odihneasca in pace acolo unde e, in raiul cainilor. Ai facut bine ca ai ales eutanasierea, e un sfarsit mult mai bland decat capatul natural al unei suferinte  prelungite. Am pierdut si eu mai multi caini, ultimul acum aproape doi ani. Acum am trei si imi fac viata fericita.

Leader of a screwed-up pack
Ringo
Full Member

« Reply #3 on: November 13, 2007, 01:57:54 PM »

Si mie mi-au ramas trei caini, din care doi CG, nici unul urmas de-a lui Ringo pe care nu l-am dat la monta pentru ca a mostenit pintenii de la tatal sau. Mi-a fost teama ca acest defect sa nu se transmita si la urmasii lui. Nu mi-am dorit ca pruncii lui sa sufere ce suferea tatal lui (vesnic ranit la labutele posterioare) sau Ringo (operat fara simt de raspundere de un vet ce a intrat cu bisturiul prea adanc; vesnic se plangea de dureri ori de care ori era vreme de ploaie).
Va multumesc pentru cuvintele calde si va doresc sa nu aveti parte de clipe in care sa fie nevoie sa hotarati ,,plecarea" prietenului imblanit.
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #4 on: November 13, 2007, 02:21:19 PM »

:'( :'( :'(

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
M_Luiza
Hero Member

« Reply #5 on: November 13, 2007, 03:44:17 PM »

sincer imi pare rau  :'(  sper ca ringo e fericit acolo sus pe un norisor pufos ;sufletelul lui va fi mereu alaturi de voi si va veghea in continuare.....
sanatate pt ceilalti catei alaturi  de care sper sa nu mai treceti prin ce ati trecut cu ringo  :'( :'(
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #6 on: November 13, 2007, 07:25:12 PM »

Condoleante !  :'( :'(

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
Ringo
Full Member

« Reply #7 on: November 13, 2007, 11:07:13 PM »

Imi doresc din toata inima ca Ringo sa se intalneasca cu Lord si Donna, prietenii lui de joaca si de viata, acolo sus. Asa cum le-am spus si celorlalti CG cand au plecat (Lord a fost otravit, iar Donna a "plecat" la 12 ani, rapusa tot de cancer), l-am asigurat si pe el ca ne vom "intalni". Ba, mai mult, i-am rugat pe fiecare sa aiba grija sa ma intampine pentru ca eu, sigur voi fi cam debusolata si nu o sa ma descurc singura pe acolo. Le-am mai promis la toti ca ii voi lasa sa sara cu labutele pe mine si ca ne vom tavali prin iarba ca niste copii dupa care ne vom balaci in raul limpede.
Este o poveste pe care am creat-o pentru sufletul meu atunci cand a murit Lord. Era ziua mea de nastere. Va multumesc ca imi intariti credinta in povestea mea.
Donna a murit anul trecut de Sfantul Andrei (ziua baiatului meu).
Am rugat-o pe Sf. Paraschiva si apoi pe Sf. Dumitru si mai apoi pe Arhangheli sa il ajute pe Ringo sa treaca dincolo fara suferinte. Se pare ca Domnul a vrut sa ma lase pe mine sa iau hotararea finala. Este cea mai grea decizie pe care mi-a lasat-o Domul in grija si nu ma pot debarasa de un sentiment de vinovatie.   
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #8 on: November 13, 2007, 11:21:22 PM »

Dumnezeule, ce momente! :'(

cuget, deci exist!
robert
Hero Member

"VOM TEAM DANIRO"

« Reply #9 on: November 13, 2007, 11:22:24 PM »

Condoleante !  :'(
Ringo
Full Member

« Reply #10 on: November 14, 2007, 08:34:48 AM »

Va multumesc pentru cuvintele calde. Daca ati stii cata  mangaiere gasesc de fiecare data cand vin pe forum la acest topic!
Maine, dupa dezinfectare si toaletare, cusca (ANL-ul cum ii spunem noi pentru ca este dublata cu polistiren de exterior, iar pe acoperis are tigla din tabla) va pleca la adapostul chinologic pentru a gazdui un alt caine mare.
Luna_Mina
Hero Member

« Reply #11 on: November 16, 2007, 01:37:48 AM »

Imi pare extrem de rau pentru cainele tau, Ringo. Sper ca acolo unde este sa fie fericit si sigur isi va aduce aminte de toata dragostea ta. Condoleante!
Miky Mihaela
Hero Member

« Reply #12 on: November 16, 2007, 01:52:09 AM »

off nici nu stiu ce sa iti spun......condoleante ! ! !imi pare rau sa aud asa ceva  :'( :'( :'( :'(

Este mai bine sa invatam din greselile facute de-a lungul vietii, decat sa nu fi facut nimic in viata.
Ringo
Full Member

« Reply #13 on: November 16, 2007, 08:49:13 AM »

Va multumesc pentru cuvintele voastre calde! Imi fac bine pentru ca stiu ca nu sunt de complezenta. Numai cine are un animalut te poate intelege in astfel de cazuri.
Am o intrebare ce tot imi staruie in minte: inainte de sosirea vetului, stateam langa Ringo si, pe cand il mangaiam, ii povesteam ca nu trebuie sa ii fi frica pentru ca, acolo sus, il vor astepta si il vor conduce Lord si Donna. La auzul numelor celor doi caini cu care el a impartit parte din viata lui, Ringo deschidea ochii mari si ciulea urechile. Mai mult, ma privea cu interes drept in ochi. Oare ce gandea? Ce stimul i se declansa in acel moment?
M_Luiza
Hero Member

« Reply #14 on: November 16, 2007, 09:10:11 AM »

nu stiu c e a inteles atunci dar sigur cand a ajuns acolo sus .. si  s au intalnit .. probabil si a adus aminte ca i ai zis tu ceva de ei... si sigur te a inteles... ca asta ai vrut sa i  zici...daca nu cumva a inteles ca s de mult dusi si tu le zici numele  atunci cand ... pe el il doare... poate s a gandit ca si pe ei i a  durut... nu stiu dar se spune ca un catel simte cand nu mai are mult.. asa ca .. a inteles cand ti ai luat la revedere.. si intr un fel e mai bine.. sunt stapani care nu mai apuca .. asa ca tu trebuie sa ai sufletul impacat ai  facut  cea fost mai bine pt el.. si el a inteles asta .. e bine sa accepti si tu....
 nu stiu ce sa ti mai zic.. ca m apuca iar plansul..  amintesteti  mai bine momentele frumoase alaturi de el... si se spune ca cel mai usor sa treci peste moartea unui catel e sa ti cumperi altul..... si nu o zic superficial dar sincer cred ca asa e mai bine
  te poop  si ai grija de tine...
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: