Forum ciobanesc german
October 14, 2016, 12:15:10 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Invoire pentru gratar  (Read 4544 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Ringo
Full Member

« on: November 16, 2007, 06:56:44 PM »

La resedinta de la Raiul nostru (zona Lepsei, Vrancea) ii luam intotdeauna pe Donna si Ringo. Colindam impreuna cu ei pe coclauri ca sa nu dam peste vreo fiinta care sa urle in creieri: botnita si lesa la caine, dom'le!!!!!!
Ne balaceam impreuna in paraul repede si clar de munte, si apoi, tot pe carari stiute numai de noi, hai la cabana!
Aici, inchideam bine poarta pentru ca stiam ca Donna ar fi facut aceleasi excursii si pe cont propriu si ne asezam la soarele molcom de munte sa ne odihnim. Numai ca stupoare. Invariabil descopeream ca Donna disparea. Poarta deschisa. Cum, Doamne sa deschida un caine poarta cand aceasta se deschidea in sens invers? trebuia sa tragi de ea ca sa o deschizi, nu sa o impingi. Striga, alearga repede la rau, apoi in sosea, mai apoi inapoi la rau si dupa ce ma sminteam cautand-o ma intorceam acasa unde o gaseam in curte, culcata, prinvindu-ma cu nedumerire. Nu catadicsea nici macar sa se miste. Un mister. A trecut timpul si am observat ca aceasta disparitie se intampla numai sambata si duminica. Mi-am zis ca trebuie sa fiu atenta si sa o urmaresc fara sa ma observe. Il condamnam pe baiatul meu ca nu inchide poarta pentru ca eu stiam ca Donna sta in fata portii ore intregi ca sa i-o deschid (modul ei de a ma invita la plimbare). Ei bine, nu am reusit sa surprind momentul cand disparea Donna.
Intr-o duminica, dupa lungi cautari aud rasete la o pensiune aflata in apropierea curtii noastre. O iau spre gradina pensiunii cam jenata sa deranjez oamenii ce se distreaza, dar... macar sa intreb daca nu au vazut un caine lup. Ajung la poarta gradinii si vad un grup mare de persoane de toate varstele, imbracati in costume de baie stand la o masa alaturi de un gratar. Mancau si in acelasi timp toti aveau ca punct de atractie pe... Donna mea! Am intepenit! S-au oprit cand m-au vazut si m-au ascultat doar pe jumatate cand le-am, spus ca ,,ma scuzati, cainele meu, Donna...". Au inceput sa rada si sa o strige pe Donna pe nume. Donna era de-a casei! In fiecare sambata si duminica semna condica la gratarul lor. ,,Nu, nu este nici o problema, este un caine bun si bland, se joaca cu copiii, le aduce mingea cand joaca tenis, este OK" Am ramas ca la dentist! ,,Nu, ne suparam daca nu o mai lasati! Este cainele nostru cateva ore si ne face placere!" ,,Nu, nu-i dam oase de pui sau de porc, - stim si noi ca nu au voie. Are oase aduse special pentru ea. De vita! I le punem pe gratar si ea le asteapta"
Si, uite asa, Donnita noastra a primit invoire la ,,gratar".
Ulterior am vazut si cum reusea sa deschida poarta: precum pisicile!

Miky Mihaela
Hero Member

« Reply #1 on: November 16, 2007, 08:46:32 PM »

Laughing Laughing Laughing Laughing ii luau si oase special pentru ea si i le faceau la gratar  Laughing Laughing Laughing ce misto.....
stii cumva de unde pot lua si eu vecini ca ai tai? ( vecini erau daca am inteles bine! nu?  Cheesy )

Este mai bine sa invatam din greselile facute de-a lungul vietii, decat sa nu fi facut nimic in viata.
Ringo
Full Member

« Reply #2 on: November 16, 2007, 09:35:27 PM »

Erau niste clienti permanenti ai pensiunii ce veneau in familie cu toti prietenii. Dar stiu de unde proveneau oasele: unul din acesti clienti are o boxa cu carne, in hala centrala a orasului.
M_Luiza
Hero Member

« Reply #3 on: November 16, 2007, 09:48:29 PM »

Grin Grin Grin Grin
  mia placut povestea....  si cred ca de asta e minunat un caine, mereu face lucruri care ne surprind ... si nu trebuiesc niciodata subestimati...si eu am avut o catea metis de ciobanesc carpatin si.. maidanez...  foarte inteligenta.. si facea la fel ca dona... numa ca a mea mergea .. multi kilometrii pt aceeasi "invoire la gratar"   Laughing Laughing Laughing dar cred ca facea eforul .. numai pt placerea de a se plimba pe dealurile verzi  si  inflorite ... si nu .. alte scopuri .. Cheesy
Ringo
Full Member

« Reply #4 on: November 16, 2007, 10:00:11 PM »

Donna a fost sefa de haita. O hraneam prima si nu am permis in ultimii ei ani de viata ca alt caine sa preia sefia. Pe cand eram la Rai impreuna cu ei, am observat de la balcon ca Ringo, vasalul ei de baza, era undeva departe pe pajistea din fata cabanei si era pe punctul de a iesi pe sosea. L-am strigat, repetat, dar Ringo se facea ca nu aude. M-am uitat dupa Donna. Era sub balcon. Suparata ca voi fi nevoita sa cobor si sa alerg dupa Ringo i-am strigat Donnei: ,,Ce faci sefa? Nu esti buna de nimic! Cheama-l pe Ringo!" Mi-amintesc cu atata bucurie clipa aceea! S-a uitat spre zona unde era Ringo (nu cred ca l-a vazut, ci l-a amusinat), a ridicat boticul in sus si a latrat o singura data, scurt! L-am vazut pe Ringo cum a facut imediat cale intoarsa si venea spre curte in pas de... iepure!  Ma intreb si acum ce semnal a fost acela de Ringo l-a executat atat de rapid!
De ce vorbesti de catelusa ta la trecut?
M_Luiza
Hero Member

« Reply #5 on: November 16, 2007, 10:05:05 PM »

pt ca e la trecut .. se numea miky si acum nu mai e...acum o avem pe aida (4 luni)+ un metisi de dog german (1 an jumate ).. cu .. ceva nu stim sigur pt ca am  primit o .. tot femela .. pe care tot miky o cheama  la alegerea surorii mele..
Ringo
Full Member

« Reply #6 on: November 16, 2007, 10:18:00 PM »

Miky mi-a amintit de finuta mea care ma striga Michi, obicei ce i-a ramas de cand avea un an si nu putea sa imi spuna numele!
Imi pare atat de rau cand aud vorbindu-se de prietenii imblaniti, la trecut! Doare tare cand nu mai sunt! Sa iti traiasca sanatosi toti cei trei prieteni imblaniti! 
M_Luiza
Hero Member

« Reply #7 on: November 16, 2007, 10:35:48 PM »

merci
Ringo
Full Member

« Reply #8 on: July 12, 2009, 09:20:34 PM »

16 labute de la mine, iti fac semn cu mana. De prietenie, desigur.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: