Forum ciobanesc german
June 11, 2017, 09:02:03 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: microcip  (Read 6514 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
mnealui
Newbie
*

Astor la 6 luni

« on: January 20, 2008, 01:45:38 PM »

ce face? de unde? cum? cat? ma puteti ajuta? sunt din bucuresti. multumesc.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #1 on: January 20, 2008, 01:48:32 PM »

what?
n-am inteles ce vrei dar ma gandesc ca te intrebi cat costa si unde poti sa-i aplici microcip?
La orice cabinet vet. mai rasarit si costa intre 50si 100 lei , in functie de preturile practicate. Nu cred sa coste mai mult!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
mnealui
Newbie
*

Astor la 6 luni

« Reply #2 on: January 20, 2008, 01:52:23 PM »

multumesc. ideea era: ce face, cum se implanteaza, doare sau nu, este eficient, este util?
Miky Mihaela
Hero Member

« Reply #3 on: January 20, 2008, 05:48:03 PM »

Offtopic
daca ai pierdut catelul si il vezi pe strada il iei il duci la un cabinet care iti citeste cipul si iti spune daca e al tau sau nu...ori ilgaseste cineva pe strada daca l-ai pierdut il duce la un vet -=> vetul citeste cipul-=> il gaseste in baza de date si va sti ca e al tau
se implanteaza sub piele in zona greabanuluiu(omoplati) si nu doare ca e f.f.f. mic ( apropo se implateaza cu o seringa cu un ac mai mare exact ca o injectie) si mi se pare foarte util

Este mai bine sa invatam din greselile facute de-a lungul vietii, decat sa nu fi facut nimic in viata.
mnealui
Newbie
*

Astor la 6 luni

« Reply #4 on: January 20, 2008, 06:02:36 PM »

merci frumos. daca-l pierd si il vad pe strada ne vom recunoaste reciproc sigur. daca-l fura nu-l duce la veterinar. daca ajunge intamplator la veterinar dupa cine stie cat timp (ex. un an), poate ca nu ma mai vrea el pe mine (posibil, nu?). ceva mai bun nu exista? intreb pt ca acum multi ani in urma am avut un boxer deosebit, iesea afara la joaca cu copii, a fost ademenit si furat si nu l-am mai gasit. acum am iar ceva deosebit ca aspect (cg - 5 luni) (nu ca-i al meu dar se opreste lumea pe strada si-l admira) si-l tin incuiat in curte dar tot mi-e teama.
mnealui
Newbie
*

Astor la 6 luni

« Reply #5 on: January 20, 2008, 06:15:04 PM »

cand aveam cam 7 ani am avut un cg. tatal meu l-a vandut sau cine stie ce-a facut cu el ca nu l-am mai gasit acasa. am suferit. intr-o zi, cand veneam de la scoala, intr-o curte am vazut cainele intr-o curte. cum poarta era incuiata, am sarit gardul si mi-am luat cainele acasa, la vreo trei statii de autobuz. acasa surpriza: toti au zis nu era cainele meu si cred ca asa era. l-am dus inapoi si proprietarii mi-au multumit pt. ca era al lor. deci: 1. cg se fura. 2. daca voia, la el in curte, ma manca dar eram doar un copil care nu-i facea nimic rau. superinteligenti! 3. exista ceva cu adevarat eficient pt. protectia lor?
conflucs
Newbie
*

« Reply #6 on: January 21, 2008, 03:13:19 AM »

Ii poti pune un dispozitiv GPS in zgarda (nu stiu daca poate fi destul de mic pentru o implantare  Huh) ca sa stii mereu unde e, unul costa cam 1000 de euro, am auzit. In rest... poti pune un afis pe poarta de genul "atentie, caine rau !", poate se mai sperie hotul, poti spune tuturor ca ai un caine rau de tot, ii poti face un dresaj de paza a curtii, daca are calitatile necesare...

Chestia cu uitatul dupa un an nu o inteleg, asta e argument ca sa nu pui microcip, ca poate te uita si deci la ce e bun ? Si daca apare si hotul la vet odata cu tine dupa un an ce faci, ii oferi lui cainele pentru ca  trage mai mult spre el decat spre tine ?

Motive pentru care microcipul e bun:
Poate il fura hotul dar cainele scapa, ajunge la un vet si il recupereaza tot hotul; cu un microcip asta nu s-ar intampla.
Poate te acuza cineva ca i-ai furat cainele, un microcip rezolva problema.

Din pacate orice ai face, sansa sa ti-l fure va exista mereu Sad mai ales cat e inca pui.
Miky Mihaela
Hero Member

« Reply #7 on: January 21, 2008, 04:30:42 AM »

Ii poti pune un dispozitiv GPS in zgarda (nu stiu daca poate fi destul de mic pentru o implantare  ) ca sa stii mereu unde e, unul costa cam 1000 de euro, am auzit. In rest... poti pune un afis pe poarta de genul "atentie, caine rau !", poate se mai sperie hotul, poti spune tuturor ca ai un caine rau de tot, ii poti face un dresaj de paza a curtii, daca are calitatile necesare...

Chestia cu uitatul dupa un an nu o inteleg, asta e argument ca sa nu pui microcip, ca poate te uita si deci la ce e bun ? Si daca apare si hotul la vet odata cu tine dupa un an ce faci, ii oferi lui cainele pentru ca   trage mai mult spre el decat spre tine ?

Motive pentru care microcipul e bun:
Poate il fura hotul dar cainele scapa, ajunge la un vet si il recupereaza tot hotul; cu un microcip asta nu s-ar intampla.
Poate te acuza cineva ca i-ai furat cainele, un microcip rezolva problema.

Din pacate orice ai face, sansa sa ti-l fure va exista mereu  mai ales cat e inca pui.

Este mai bine sa invatam din greselile facute de-a lungul vietii, decat sa nu fi facut nimic in viata.
M_Luiza
Hero Member

« Reply #8 on: January 21, 2008, 08:24:58 AM »

micro cipul e o masura de siguranta  si o modalitate de a recunoaste catelul .. in cazul in care este nevoie..  dar nu e garantia ca daca ti se fura ( pierde)v a mai ajunge pe masa unui vet cu cititor de microchipuri.. sau ca vei fi anuntat..
mnealui
Newbie
*

Astor la 6 luni

« Reply #9 on: January 21, 2008, 09:05:35 AM »

ok. multumesc.
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #10 on: January 21, 2008, 09:08:58 AM »

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #11 on: January 24, 2008, 06:03:21 PM »

Aici s-a mai discutat despre avantajele microciparii :
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,1870.0.html

Oricum din 2008 este, din cate stiu eu, obligatorie microciparea.

Nu e dureroasa...doare ca o injectie sub piele 1-2 secunde! Microcipul este putin mai mic decat un bob de orez si se afla in lumenul unui ac de seringa special conceputa pentru implantarea microcipului care contine si un mic piston care va impinge microcipul din lumen sub piele. Nu difera mult de una normala. In momentul aplicarii microcipului se face o injectie sub pielea de la nivelul zonei cervicale, de obicei pe partea stanga.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Miky Mihaela
Hero Member

« Reply #12 on: January 25, 2008, 05:23:09 AM »

In momentul aplicarii microcipului se face o injectie sub pielea de la nivelul zonei cervicale, de obicei pe partea stanga.
nu in zona greabanului ?...mai exact pe spate putin mai jos de gat , exact intre omoplati?
sau e aceasi zona explicata de tine ? caci nu prea le am in termeni stiintifici!
acolo il are sasha!

M_Luiza
Hero Member

« Reply #13 on: January 25, 2008, 05:25:49 AM »

cervical = se ref la  partea dindărăt a gâtului; de la ceafă
Miky Mihaela
Hero Member

« Reply #14 on: January 25, 2008, 05:41:22 AM »

aha! ms maysa! deci e aceasi zona care incercam sa o explic si eu 

Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: