sabatoe_o
Jr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« on: November 15, 2005, 05:25:05 PM » |
|
Am si eu o nedumerire in legatura cu urechile la un CG de cinci luni: pana acum doua zile urechile ii stateau sus, acum coltul unei urechi se lasa usor din cand in cand si tot mai des... Aveti ceva sugestii in legatura cu aceasta problema.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net
|
 |
« Reply #1 on: November 15, 2005, 05:28:26 PM » |
|
Este in perioada de schimbare a dintiilor? Daca da, este posibil sa-i mai 'cada' urechile. Cu ce-l hranesti? Calciu? Vitamine?
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru cncg! Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
|
|
|
|
|
sabatoe_o
Jr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #2 on: November 15, 2005, 05:41:50 PM » |
|
Da, isi schimba dintii, acum ii cresc canini se jos. Il hranesc cu mancare Maintenance , ii fierb oase de vita cu putina carne pe ele, cu zeama ii inmoi mancarea concetrata si ii dau calciu cu minerale. Cam atat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #3 on: November 16, 2005, 05:06:19 PM » |
|
poate nu-i destul Ca.Doza necesara dupa parerea unora este de 500mg/kg/zi timp de 10 zile apoi pauza de 7-10 zile si tot asa. Eu asa o tin pe Nati si de la 2 luni nu am avut probleme cu urechile si sistemul osos.In perioada in care si-a schimbat dintii am micsorat foarte mult pauza de administrare a calciului.Cam acum 2-3 saptamani i-au ajuns si caninii la marimea normala.Succes ! P.S.Atentie insa la tipul de calciu pe care-l administrezi.Eu ii dau Sanal Plus si desi are cu mult peste 20 kg nu-i dau mai mult de doua masuri(care corespund unei doze pt 20 kg).V-am zapacit de tot... 
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
Cristina
Full Member

|
 |
« Reply #4 on: November 16, 2005, 05:13:14 PM » |
|
Noi i-am administrat lui Ayan si AD3E, injectabil. Pentru asimilarea calciului in organism. Si i-am dat calciu tot timpul, fara pauze. Am mers pe mana medicului. Insa am citit ca urechea poate cadea si din cauza unui defect la ureche, nu stiu cum se zice in romana, e ceva de genul ruptura de cartilaj 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cristina
Full Member

|
 |
« Reply #5 on: November 16, 2005, 05:39:12 PM » |
|
Am gasit pe un site recomanari pentru urechi - 8 in 1 EXCEL GLUKOZAMIN, 8 in 1 Pervinal Excel plus, Gelocan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #6 on: November 16, 2005, 05:49:04 PM » |
|
Uitasem si eu de AD3E.I-am facut si eu 2 administrari la interval de 1 luna.Mentionez ca dupa a doua administrare s-a inzdravenit vazand cu ochii.In ce priveste administrarea calciului fiecare  medic cu schemele lui.unii zic ca oricat ai administra surplusul se elimina prin urina;altiii zic ca nu e bine sa te joci cu asa ceva pentru ca se poate depune in cele mai diferite zone aparand exostozele,etc.Atata vreme cat alimentatia este echilibrata si se mentine echilibrul fosfocalcic totul poate fi ok.Orezul de exemplu contine fosfor si pastreaza un bun echilibru P:Ca dupa parerea mea.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sabatoe_o
Jr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #7 on: November 16, 2005, 09:53:24 PM » |
|
Multumesc pentru sugestii, dar trebuie sa recunosc ca sunt incepator in privinta dietei cainilor. Am vorbit cu doctorul lui si mi-a spus sa-i dau hrana profesionala si in doze egale. In privinta alimentatie mai bine sa nu se sature decat sa fie cu burta plina si sa stea pe spate. Cu alte cuvinte trebuie pastrat acest raport fosfocalcic si o alimentatie echilibrata- cum spunea Ariana si Cristina. O sa ma duc maine sa-l vada poate iii da ceva intravenos.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #8 on: November 17, 2005, 11:00:48 AM » |
|
Hrana i-o dai in functie de necesitatile lui ... de talie si de efortul fizic pe care-l face zilnic. I.v.?nu cred ,probabil intramuscular.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #9 on: November 17, 2005, 03:12:57 PM » |
|
aste vroiam si eu sa aintreb - IV? si chiar injectabil? e necesar? doar pt. ca i-au ,,cazut" urechile? se intampla frecvent la cg; sincer, nu as injecta nimic cainelui decat dupa un set de analize; din cate am vazut eu la cg, cu hrana buna si pet-phos nu sunt probleme; cristina, reteta cu injectbile si calciu permanent imi pare extrema! ce a motivat medicul pentru ea?
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
Cristina
Full Member

|
 |
« Reply #10 on: November 17, 2005, 03:40:47 PM » |
|
Nu a fost vorba de calciu injectabil Calciu permanent pastile Injectabil AD3E 2 ori, la interval de o luna
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net
|
 |
« Reply #11 on: November 17, 2005, 03:44:22 PM » |
|
Pai asta intreba dsh: 'de ce calciul permanent si ad3e injectabil?' Si mie mi se pare cam mult ... tinant cont ca il hraneai si cu hrana de calitate.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru cncg! Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
|
|
|
Cristina
Full Member

|
 |
« Reply #12 on: November 17, 2005, 03:46:57 PM » |
|
Asta nu stiu Medicul a spus ca trebuie sa-i dam calciu tot timpul, cat este in perioada de crestere. Din cate am observat eu, cati medici, atatea pareri  Asta e.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cristina
Full Member

|
 |
« Reply #13 on: November 17, 2005, 03:48:29 PM » |
|
Poate pentru ca a crescut foarte repede? La 7 luni avea deja 67 cm la greaban, si acum tot atat are, sper 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sabatoe_o
Jr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #14 on: November 17, 2005, 04:11:50 PM » |
|
Am fost la medic si i-a dat intravenos vitamina D2 pentru asimilare. Mai face una saptamana viitoare. Si trebuie sa-i schimb hrana ceva mai adecvat pentru pui. Ce-mi recomandati Proplan sau Royal Canin Maxi Junior (desi exista o diferenta considerabila de pret, m-ar interesa raportul pret-eficienta)?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|