|
Thara
|
 |
« on: February 16, 2008, 08:44:29 PM » |
|
e cam micut,dar ca sa se invete sa faca afara,trebuie sa-l scoti cat mai des si sa-l lauzi cand face afara.cand face in casa,IN NICI UN CAZ SA NU-L BAGI CU NASUL IN "TREABA" zic asta pt ca mai este lume care crede ca este corect(in cazul asta as zice cu un copil mic ce face cand face pe el?  )iar in casa,invata-l deocamdata sa faca intr-un singur loc,pe un ziar.cam asta stiu eu despre problema asta...daca o sa cauti bine pe forum ai sa gasesti raspuns la aproape orice problema,e super site-ul
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crisan cristina
Newbie
|
 |
« Reply #1 on: February 16, 2008, 08:51:05 PM » |
|
cesa fac am un  de 6 sapt si as vrea sa il invat de mic sa isi faca treburile intr-un loc al casei sau sa il invat afara stiu ca ii prea micut dar mno am probleme cu ai mei de murdaria ce o face va rog datimi niste sfaturi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Luna_Mina
|
 |
« Reply #2 on: February 16, 2008, 09:00:36 PM » |
|
Aici gasesti cateva sfaturi utile: http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,1812.0.htmlTrebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa le explici parintilor tai ca ii va lua ceva timp pana sa se obisnuiasca sa faca afara. In prima perioada trebuie sa fii atenta si sa-l scoti cat mai des afara, sau sa-l duci la locul unde vrei sa-l obisnuiesti. Am auzit ca ar exista prin petshopuri niste covorase absorbante, le pui prin casa si face pe ele, eu n-am gasit la noi, asa ca le-am invatat in balcon. La ale mele n-a mers nici cu ladita de nisip, nici cu ziarele, ci cu multa rabdare si carat in balcon ori de cate ori voiau sa faca. Apoi s-au obisnuit singurele sa mearga acolo. Mult succes si multa rabdare.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crisan cristina
Newbie
|
 |
« Reply #3 on: February 16, 2008, 09:16:08 PM » |
|
cu mancarea cum trebuie sa ii dau mancare la ore fixe sau cand cere el?conteaza unde ii dau mancare?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Luna_Mina
|
 |
« Reply #4 on: February 16, 2008, 09:27:36 PM » |
|
Parerea mea este ca da, conteaza foarte mult unde ii dai mancare. Acolo se va obisnui ca este locul lui pentru mancare si apa. Foarte important este sa nu-l inveti sa-i dai mancare din ce mananci tu sau cand mananci tu. Acum e micut, dragalas, insa va creste si nu e prea placut cand o namila sare pe tine sa-i dai mancare pentru ca asa l-ai invatat si considera ca e dreptul lui. Eu cand le-am luat pe ale mele aveau tot sase saptamani, le dadeam la inceput de 4 ori pe zi si la ore fixe. Asa au fixat ele programul, daca le puneam mai des ramanea mancarea nemancata. Acum, la 7 luni, tot ele si-au ales programul, mananaca odata la 3 dupa amiaza si odata la 10 seara.
Cand va mai creste, isi va face nevoile mai rar si cam la aceleasi ore, acum insa trebuie sa stai dupa el.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crisan cristina
Newbie
|
 |
« Reply #5 on: February 16, 2008, 09:32:22 PM » |
|
deci trebuie sa ii fixez anumite ore la care sa ii dau sa manance si dupa ce mananca as putea sa il pun la locu unde vreau sa isi faca nevoile ? si noaptea se trezeste cam de 2 ori si ca cheauna..........ii trebuie cumva sa manance sau ce ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Luna_Mina
|
 |
« Reply #6 on: February 16, 2008, 09:39:53 PM » |
|
Trebuie sa-i fixezi un anumit program cu mese regulate. Depinde cat timp ai la dispozitie sa stai cu el in perioada asta, dar daca ai, vei vedea ca iti va "indica" el cand are nevoie de mancare. Stiind unde ii e castronul, se va duce singur si va mirosi, va linge, iti va da indicatii ca ii e foame. Din cate am citit si eu pe forum, e bine sa incepi cu 6 mese regulate pe zi, la varsta asta. La varsta asta, de obicei dupa ce mananca isi face imediat nevoile, asa ca e bine sa-l pui la locul unde vrei sa-l inveti sa faca. Nu cred ca ii e foame, ale mele n-au mancat niciodata noaptea. Sigur noaptea isi faceau nevoile. Acum l-ai luat? Creeaza-i un subiect la sectiunea "Cainele meu", pune si niste poze cu el daca ai, sa vedem si noi frumuselul 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crisan cristina
Newbie
|
 |
« Reply #7 on: February 16, 2008, 09:44:55 PM » |
|
da unde ii sectiunea ca numa azi mi-am facut cont aici si nu stiu prea multe .......  si nuam sapt viiroare po sa pun pozele ca nu am cum acuma ca nu am poze cu el pe calc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Luna_Mina
|
 |
« Reply #8 on: February 16, 2008, 09:51:48 PM » |
|
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/board,14.0.htmlEste chiar prima sectiune de la forum  Ideea e sa citesti cat mai mult forumul, vei afla muuulte informatii importante despre cum sa cresti un ciobanesc german. Mai e o sectiune a forumului, "PUI", acolo gasesti o multime de informatii folositoare despre cum sa intretii catelul.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crisan cristina
Newbie
|
 |
« Reply #9 on: February 16, 2008, 10:02:23 PM » |
|
cum ar trebui sa respire ca lisa respira cam repede? ii ceva problema sau asa respira ei
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crisan cristina
Newbie
|
 |
« Reply #10 on: February 16, 2008, 10:12:45 PM » |
|
adresa de mess nu ai ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #11 on: February 16, 2008, 10:53:57 PM » |
|
cand sunt micuti respira putin mai repede si au o temperatura usor mai ridicata. Teoretic, in conditii de confort termic ar trebui sa aiba undeva in jur de maxim 40 resp/minut insa daca respira de 80 ori nu te alarma, ori ii este prea cald (se stie ca nu transpira ca noi oamenii si astfel singura posibilitate de termoreglare este respiratia) ori s-a agitat prea mult,ori viseaza ....poate a primit si un vaccin inainte. Atata vreme cat se comporta normal, mananca, se joaca, isi face nevoile si va trezeste din somn....fiindca ii e urat singura...e sanatoasa tun! La 6 saptamani eu zic ca e bine si daca mananca de 4 ori pe zi, insa la ore relativ fixe iar dupa 15 minute daca nu a papat tot ii iei mancarica din fata , astfel nu se invata mofturoasa. de exemplu poti sa-i dai mancare dimineata pe la 6-7.30, apoi pe la 11-12, din nou pe la 3-4pm. si seara pe la 6-8, orele le stabiliti si in functie de programul vostru zilnic. Succes si bine ai venit pe forum! 
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
Luna_Mina
|
 |
« Reply #12 on: February 16, 2008, 11:01:09 PM » |
|
Are primul vaccin facut? Lisa e numele  ? Probabil la varsta asta respira mai repede, nu-mi mai aduc aminte cum erau ale mele cand le-am luat, desi n-a trecut atat de mult timp 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crisan cristina
Newbie
|
 |
« Reply #13 on: February 16, 2008, 11:18:35 PM » |
|
pai eu lucrez ii po da dimineta pe la 6 jumate si dupa aia numa pe la vreo 5 vin acasa ii po da atuncea? si i ami dau seara inainte sa ma pun in pat ii pot stabili asa orele?sau sa ii las peste zi mancare pana la 5-6 ce vin?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Luna_Mina
|
 |
« Reply #14 on: February 16, 2008, 11:25:42 PM » |
|
pana atunci sta singura? Nu mai e nimeni acasa? Mi se pare enorm de mult de la 6 dimineata pana la 5 dupa amiaza, poate sa-i lasi ceva mancare peste zi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|