Forum ciobanesc german
December 18, 2017, 04:01:44 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 15   Go Down
  Print  
Author Topic: Ciobanesc German - Long Haired  (Read 94257 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« on: July 14, 2005, 02:50:29 PM »

Ciobanesc German cu parul lung (long haired)

Imagini preluate de pe house-barrett.com

Si exemplarul nostru:

Va plac? Mie da!  Cheesy

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
dsh
Hero Member

« Reply #1 on: July 14, 2005, 03:18:51 PM »

Grin avem si noi pe-acasa...

* calendar DogMagazin iunie 2004.jpg (67.43 KB, 534x398 - viewed 1023 times.)

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
dsh
Hero Member

« Reply #2 on: July 14, 2005, 03:19:38 PM »

si daca vreti sa ne mai vedeti...   Roll Eyes

http://www.ciobanescgerman.net/gallery/thumbnails.php?album=4

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Cristina
Full Member

« Reply #3 on: July 14, 2005, 04:04:09 PM »

Mie-mi plac. Chiar un frate de-a lui Ayan avea parul lung. Dar nu stiu de ce, dar Ayan mi-a fost mai drag. Am vorbit cu crescatorul chiar zilele trecute si mi-a spus ca are niste puiuti din mama si tata lu Ayan si unul din ei este iarasi cu parul lung. Cred ca e ceva genetic.
daisy
Newbie
*

Ciobanesc German

« Reply #4 on: July 18, 2005, 09:12:07 PM »

Ciobanescu nostru german, Daos, are 10 luni si nu are pedigree. Parintii lui au fost adusi din Grecia. Noua ni se pare foarte frumos si chiar si pe strada multa lume se opreste sa-l admire. As vrea sa stiu si parerea voastra, adica a unor cunoscatori in domeniu !

* IM003000.jpg (31.69 KB, 416x304 - viewed 898 times.)

* Zizin 25[1].06.2005 035.jpg (13.12 KB, 416x304 - viewed 935 times.)
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #5 on: July 19, 2005, 07:33:02 AM »

Sa-ti traiasca.
In afara de faptul ca este un exemplar cu par lung, din acele poze nu se pot spune prea multe. O poza 'in pozitie' nu ai?

Eu NU sunt membru cncg!
dsh
Hero Member

« Reply #6 on: July 19, 2005, 08:14:07 AM »

daca te intereseaza eventualele lui performante in expozitie, trebuie specificat ca parul lung NU este acceptat de standard... deci nu va primi decat calificativul ,,suficient" sau, cel mult ,,bine"; cat despre cat e de frumos - cunosc:  ma plimb cu 2 ciobanesti germani prin Bucuresti - unul cu par lung, altul cu par corect - NIMENI nu-l admira decat pe cel cu par lung (desi celalatl e un campion...)  Wink

Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #7 on: July 19, 2005, 09:11:53 PM »

Am auzit de la o vrabiuta, ca vor fi acceptati si arbitrati in expozitii SV ciobnestii germani cu par lung.
Mai multe detalii poate ne da kira.

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
dsh
Hero Member

« Reply #8 on: July 19, 2005, 11:18:46 PM »

Shocked   Shocked   Shocked
si doar atat ne spui??!!! asta se cheama tachinare!!!

acceptati si arbitrati sunt si acum... dar vor primi calificativ suficient pentru drept de monta?...
si presupun ca daca SV-ul isi da girul, se aliniaza si FCI-ul...

razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #9 on: July 20, 2005, 07:42:13 AM »

Asta e o veste buna!

Eu NU sunt membru cncg!
Cristina
Full Member

« Reply #10 on: July 20, 2005, 02:24:35 PM »

Conform standardului părul Ciobănescului German trebuie să fie des, aspru, de lungime medie, mai lung pe coadă, partea inferioară a coapselor, gât, burtă si mai scurt pe cap si membre. Însă deseori puteti vedea CG, părul cărora este mult mai lung, vizibil mai ales în spatele urechilor, partea interioară a membrelor, coadă 'pufoasă'. Acesti câini sunt Ciobănesti Germani cu părul lung.
La începuturile creării rasei existau două tipuri de CG - cu părul lung si CG cu părul mai scurt si mai aspru. Însă Max von Stefanitz credea că CG cu păr lung, din cauza insuficientei dezvoltări a sub-părului nu vor putea lucra în conditii climaterice nefavorabile, si în final părul lung a fost recunoscut ca defect. Totusi, CG cu părul lung îsi au susţinătorii săi. Astfel în 1874 un grup de amatori ai CG cu părul lung au format clubul LSVD (Langstockhaarschaferhundeverein Deutschland).
Apoi au mai apărut două cluburi - ASVD si LSGS. Aceste cluburi organizează expoziţii pentru CG cu părul lung. Câinii folositi pentru montă în cadrul acestor cluburi trebuie verificati la calitătile de lucru si testul de displazie.
Gena părului lung este o gena recesivă, majoritatea producătorilor au această gena si o transmit din generatie în generatie, de aceea deseori chiar si de la câinii cu păr normal se nasc pui cu păr lung. Dacă intentia voastră este doar să aveti un câine de companie, atunci nu avei nici un motiv să nu luati un astfel de cătel - sunt niste câini foarte frumosi, care au de obicei un caracter excelent si capacităsi de lucru bune. Dacă CG cu părul lung urmează să fie tinut afară trebuie să tineti cont de următoarele: acesti câini pot fi de 2 tipuri - cu păr lung si aspru (acestia, ca si CG cu părul normal au sub-păr) si cu păr lung si moale (cu sub-păr aproape că neevidentiat, si acestia nu suportă vremea rea).
Sursa: http://www.gsdog.ru/articles/longhair.html
daisy
Newbie
*

Ciobanesc German

« Reply #11 on: July 20, 2005, 08:58:51 PM »

Nu am o poza in "pozitie" cu el, dar cand se intoarce fiul meu cu el de la mare am sa incerc sa-i fac si o astfel de poza, daca-mi spune si mie cineva cum trebuie sa procedez, adica nu prea stiu cum sa-l fac sa stea in pozitie  Huh. V-am mai spus, nu prea ma pricep  Grin. In ce priveste concursurile nu cred ca fiul meu v-a fi tentat sa mearga cu el la vreo expozitie, cel putin deocamdata.
daisy
Newbie
*

Ciobanesc German

« Reply #12 on: July 20, 2005, 09:03:24 PM »

Am uitat esentialul si nu am stiut cum sa mai adaug la ce am scris adineauri. Dsh, ai un CG superb ! Trebuie sa recunosc ca imi plac mult mai mult exemplarele cu par lung ! Sa-ti traiasca !
dsh
Hero Member

« Reply #13 on: July 20, 2005, 09:45:56 PM »

multumim frumos daisy Grin
pozele in pozitie sunt cam ca cea postata de mine, doar ca si capul ar trebui sa fie din profil; in ,,cafenea', la ,,cum va place?" mai sunt poze cu caini in pozitie - ca idee retine ca trebuie pozat cainele din profil, fotograful stand perpendicular pe caine, la nivelul lui (pe vine), pe mijloc; labele din fata (in primul rand bratul dinspre fotograf) trebuie sa fie perpendiculare pe sol, la fel si laba din spate, dinspre fotograf; cealalta la aproximativ 35 de grade; incearca sa asezi cainele cat mai comod, nu-l intinde prea tare, asa incat pozitia sa fie fireasca.

dsh
Hero Member

« Reply #14 on: July 20, 2005, 09:46:57 PM »

kira!!! cum e cu vrabiuta si cu parul lung??!! chiar se aude ceva?  Undecided

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 15   Go Up
  Print  

Jump to: