Forum ciobanesc german
September 11, 2017, 07:34:32 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Otita si othematomul (Hematomul pavilionului urechii)  (Read 17883 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ank
Newbie
*

« on: March 21, 2008, 09:53:32 PM »

Buna  ziua
 sunt noua pe acest forum dar sper sa ma ajutati si pe mine. Am un cg de 2 ani. este foarte energit. ÃŽn urma cu aprox 1 an  în  ureche ia apărut  o unflătură care îl deranja sau mai degraba cred că îl dorea ÅŸi scutura capul des. daca puneam mâna se simÅ£ea că e caldă urechea. Am mers la doctor cu el, acesta  mi-a spus să îl dau cu cremă neagră în ureche. zis ÅŸi facut, un pic sa desunflat dar la scurt timp ia apărut din nou. de la doctor  acelas raspuns dar din păcate acuma nu iÅŸi mai Å£ine urechea dreaptă. pe lângă că nu îţi mai Å£ine urechea dreaptă îi ÅŸi curge urechea. Am auzit ca de la mâncare i-a apărut acea problemă. I-am spus doctorului de această problemă  ÅŸi mi-a dat o soluÅ£ie să îi pun în ureche dar nici un efect. Vă rog dacă  puteÅ£i să îmi spuneÅ£i ce să fac să nu îi mai curgă ureche. Decând i-am schimbat mâncarea nu a mai avut nici o problemă. ÃŽnainte i-am dat Chapi după care era innebunit.     
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #1 on: March 22, 2008, 12:42:52 AM »

Mai mult ca precis catelul a avut si probabil mai are otita care s-a complicat cu un othematom, adica hematom al urechii (din cauza mancarimii care apare in urma otitei catelul scutura din cap si se scarpina foarte frecvent si puternic. De aici si pana la spargerea unui vas de sange al pavilionului urechii nu mai e decat un pas...rezulta hematomul care nu e nimic altceva decat acumularea de sange sub pielea de la nivelul pavilionului). Este dureros, urechea este inflamata si foarte calda. 
Trebuie tratata atat otita initiala cat si hematomul. Hematomul nu se deschide decat dupa maturarea lui daca este nevoie dar se prefera tratamentul in vederea resorbtiei; otita se trateaza in functie de tipul ei, prin toaletarea urechii(lor)iar apoi aplicarea locala a medicamentului. De asemenea tratamet injectabil este necesar.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
ank
Newbie
*

« Reply #2 on: March 22, 2008, 10:39:10 AM »

mulÅ£umesc dar dacă poÅ£i să imi spui cam de ce tratament are nevoie. La doctor am fost ÅŸi mi-a dat o soluÅ£ie adica ceva picături pt ureche dar îi curge în continuare . Sunt disperată deoarece nu stiu  la ce doctor să îl duc. sunt nevoită să îi schimb doctorul ÅŸi din păcate lla noi nu sunt doctori care să îşi dea interesul, care să te ajute . ÃŽl tratează cu superficialitate. Eu sunt din Oradea .
Ariana
Administrator

« Reply #3 on: March 22, 2008, 11:11:05 AM »

Du-te la un cabinet particular, trebuie sa gasiti unul serios. Se face un examen microscopic pt. a determina natura otitei..apoi trebuie curatat pavilionul si conductul auditiv extern cat se poate de bine si doar apoi se pune medicamentul. Daca hematomul e f. mare si dureros cum e de obicei, urechea aceea se va curata greu pana va scadea inflamatia. In paralel se trateaza hematomul, se va administra un antihemoragic pt. oprirea sangerarii vasului respectiv, se urmareste scaderea inflamatiei, controlarea durerii, maturarea hematomului, prevenirea unei infectii...daca nu se iau masuri infectia poate avansa spre urechea interna..poate perfora timpanul aparand la un moment dat si semne nervoase. Nu e de glumit. Tratamentul dureaza.
 Singuri nu veti reusi sa-l tratati si nici picaturile nu-l vor ajuta prea mult daca nu se stabileste natura otitei si nu se face toaleta conductului auditiv. Trebuie sa fie un cabinet bun in Oradea!

medic veterinar
ank
Newbie
*

« Reply #4 on: March 22, 2008, 07:25:35 PM »

mulţumesc foarte mult pt sfaturi.
Ariana
Administrator

« Reply #5 on: March 22, 2008, 08:44:31 PM »

Cu placere! Eu am mentionat o posibilitate corelata cu semnele clinice spuse de tine, cea mai intalnita, insa poate fi si altceva. Dupa ce va fi consultat de un medic vet. acesta va spune exact ce este. Ai spus ca umflatura a aparut mai demult, se poate sa se fi resorbit si sa ramana doar cu otita. Daca aceasta nu se trateaza poate reapare oricand si hematomul.  Smiley  Hai ca te-am zapacit de tot!  Cheesy

medic veterinar
ank
Newbie
*

« Reply #6 on: March 23, 2008, 03:12:31 PM »

. nu mai zăpăcit deloc ba din contră mi-ai fost de mare ajutor.  umflătura a dispărut dar îi curge încontinu urechea. eu îl curăţ în ureche cât pot dar nu reuÅŸesc să îl curăţ decât un pic la suprafaţă. El sărăcuÅ£u  stă ÅŸi e cuminte dar în interior nu reuÅŸesc decât puÅ£in, în rest e la fel de fericit,  nu e deloc abătut , e un câine foarte vesel ÅŸi energic. dar eu sufăr când ÅŸtiu că el nu e ok mai ales când îl vad că îsi scutură capul aÅŸa de des. Când l-am primit avea doar două zile  ( acum are 3 ani)  ÅŸi Å£in enorm de mult la el. 
crb
Hero Member

« Reply #7 on: March 23, 2008, 03:27:19 PM »

..... Când l-am primit avea doar două zile  ( acum are 3 ani)  ÅŸi Å£in enorm de mult la el. 

... Shocked Shocked Shocked Cheesy Cheesy Cheesy

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
pacifistul86
Full Member

Spike

« Reply #8 on: February 02, 2012, 04:13:54 PM »

As vrea sa stiu daca se poate toaleta urechea, in sensul ca macar o data la doua saptamani sa il spal in ureche. Exista ceva solutie speciala sau merge cu apa oxigenata. Cainele meu face des otita, cam o data la 6 luni. La vet explicatia a fost: "daca a facut odata va face toata viata", tind sa cred ca este adevarat.
S-a mai confruntat cineva cu ceva asemanator?

"Prea multi oameni mici cu orgolii mari"
Membru A.R.C.G
freddy25
Hero Member

« Reply #9 on: February 02, 2012, 04:57:30 PM »

Gasesti la pet-shopuri diverse solutii pentru curatat urechile dar de regula otitele externe apar ca urmare a unor reactii alergice. Nu are si alte semne ca de exemplu sa-si linga in exces labutele sau sa-si frece botul? Daca e asa ar fi bine sa-i schimbi alimentatia adica sa-i dai hrana fara carne de pui. Afirmatia ca va face toata viata este adevarata in masura in care va avea contact cu alergenul. Si ciobaneasca mea a avut aceasta problema dar de cand ii dau hrana cu miel nu a mai facut nimic la urechi. Cand avea urechile iritate eu o dadeam cu Mitex sau Surolan.
pacifistul86
Full Member

Spike

« Reply #10 on: February 02, 2012, 08:48:20 PM »

Nu este alergic, cel putin nimic din ce ai enumerat freddy, doar scutura capul si se scarpina, si eu folosesc surolan. Iar mancarea este aceeasi, nu o schimb, si nu dau nume

"Prea multi oameni mici cu orgolii mari"
Membru A.R.C.G
carmen_dae
Newbie
*

Nero

« Reply #11 on: June 26, 2012, 02:15:15 PM »

Buna tuturor,
sunt un nou membru al acestui forum si am o maaaare problema cu ciobanescul meu German de 10 ani si 3 luni.
Se pare ca are o afectiune a urechii manifestata printr-o paralizie faciala pe partea dreapta...(ureche dreapta pe care nu o mai da pe spate, desi sta dreapta, ochi drept care mereu lacrimeaza si face si urdori urate, falca dreapta cazuta).
I-am facut analizele de sange si are un numar foarte mare de leucocite....38.0 (maximum am vazut ca este 17.0 ). L-am bagat pe antibiotic Eficef...s-au mai reglat analizele...leucocitele au scazut la 23.0 dar dupa ce am intrerupt antibioticul leucocitele multe au reaparut.
Nu stiu ce sa ii mai fac.........am fost pe la multi veterinari......degeaba:(
A mai patit cineva ceva de genul asta?!

Multumesc!
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #12 on: June 26, 2012, 07:27:36 PM »

Imi pare rau, carmen! Ii doresc sanatate seniorului!

I have sent you on a journey to a land free from pain, not because I did not love you, but because I loved you too much to force you to stay.
Ariana
Administrator

« Reply #13 on: June 27, 2012, 12:10:17 PM »

Care leucocite sunt crescut? Bune ar fi niste analize mai amanuntite si in functie de rezultat alte investigatii(eco,radiogarfie..)

medic veterinar
freddy25
Hero Member

« Reply #14 on: June 27, 2012, 12:17:09 PM »

O anti biograma a secretiei din ureche ar fi buna ca sa stii ce tip de antibiotic e necesar.
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: