Forum ciobanesc german
March 29, 2008, 03:47:17 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Rezultate Expozitii de Club Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Otita si othematomul (Hematomul pavilionului urechii)  (Read 128 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ank
Newbie
*

« on: March 21, 2008, 08:53:32 PM »

Buna  ziua
 sunt noua pe acest forum dar sper sa ma ajutati si pe mine. Am un cg de 2 ani. este foarte energit. În urma cu aprox 1 an  în  ureche ia apărut  o unflătură care îl deranja sau mai degraba cred că îl dorea şi scutura capul des. daca puneam mâna se simţea că e caldă urechea. Am mers la doctor cu el, acesta  mi-a spus să îl dau cu cremă neagră în ureche. zis şi facut, un pic sa desunflat dar la scurt timp ia apărut din nou. de la doctor  acelas raspuns dar din păcate acuma nu işi mai ţine urechea dreaptă. pe lângă că nu îţi mai ţine urechea dreaptă îi şi curge urechea. Am auzit ca de la mâncare i-a apărut acea problemă. I-am spus doctorului de această problemă  şi mi-a dat o soluţie să îi pun în ureche dar nici un efect. Vă rog dacă  puteţi să îmi spuneţi ce să fac să nu îi mai curgă ureche. Decând i-am schimbat mâncarea nu a mai avut nici o problemă. Înainte i-am dat Chapi după care era innebunit.     
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #1 on: March 21, 2008, 11:42:52 PM »

Mai mult ca precis catelul a avut si probabil mai are otita care s-a complicat cu un othematom, adica hematom al urechii (din cauza mancarimii care apare in urma otitei catelul scutura din cap si se scarpina foarte frecvent si puternic. De aici si pana la spargerea unui vas de sange al pavilionului urechii nu mai e decat un pas...rezulta hematomul care nu e nimic altceva decat acumularea de sange sub pielea de la nivelul pavilionului). Este dureros, urechea este inflamata si foarte calda. 
Trebuie tratata atat otita initiala cat si hematomul. Hematomul nu se deschide decat dupa maturarea lui daca este nevoie dar se prefera tratamentul in vederea resorbtiei; otita se trateaza in functie de tipul ei, prin toaletarea urechii(lor)iar apoi aplicarea locala a medicamentului. De asemenea tratamet injectabil este necesar.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'
ank
Newbie
*

« Reply #2 on: March 22, 2008, 09:39:10 AM »

mulţumesc dar dacă poţi să imi spui cam de ce tratament are nevoie. La doctor am fost şi mi-a dat o soluţie adica ceva picături pt ureche dar îi curge în continuare . Sunt disperată deoarece nu stiu  la ce doctor să îl duc. sunt nevoită să îi schimb doctorul şi din păcate lla noi nu sunt doctori care să îşi dea interesul, care să te ajute . Îl tratează cu superficialitate. Eu sunt din Oradea .
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #3 on: March 22, 2008, 10:11:05 AM »

Du-te la un cabinet particular, trebuie sa gasiti unul serios. Se face un examen microscopic pt. a determina natura otitei..apoi trebuie curatat pavilionul si conductul auditiv extern cat se poate de bine si doar apoi se pune medicamentul. Daca hematomul e f. mare si dureros cum e de obicei, urechea aceea se va curata greu pana va scadea inflamatia. In paralel se trateaza hematomul, se va administra un antihemoragic pt. oprirea sangerarii vasului respectiv, se urmareste scaderea inflamatiei, controlarea durerii, maturarea hematomului, prevenirea unei infectii...daca nu se iau masuri infectia poate avansa spre urechea interna..poate perfora timpanul aparand la un moment dat si semne nervoase. Nu e de glumit. Tratamentul dureaza.
 Singuri nu veti reusi sa-l tratati si nici picaturile nu-l vor ajuta prea mult daca nu se stabileste natura otitei si nu se face toaleta conductului auditiv. Trebuie sa fie un cabinet bun in Oradea!

Vet'
ank
Newbie
*

« Reply #4 on: March 22, 2008, 06:25:35 PM »

mulţumesc foarte mult pt sfaturi.
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #5 on: March 22, 2008, 07:44:31 PM »

Cu placere! Eu am mentionat o posibilitate corelata cu semnele clinice spuse de tine, cea mai intalnita, insa poate fi si altceva. Dupa ce va fi consultat de un medic vet. acesta va spune exact ce este. Ai spus ca umflatura a aparut mai demult, se poate sa se fi resorbit si sa ramana doar cu otita. Daca aceasta nu se trateaza poate reapare oricand si hematomul.  Smiley  Hai ca te-am zapacit de tot!  Cheesy

Vet'
ank
Newbie
*

« Reply #6 on: March 23, 2008, 02:12:31 PM »

. nu mai zăpăcit deloc ba din contră mi-ai fost de mare ajutor.  umflătura a dispărut dar îi curge încontinu urechea. eu îl curăţ în ureche cât pot dar nu reuşesc să îl curăţ decât un pic la suprafaţă. El sărăcuţu  stă şi e cuminte dar în interior nu reuşesc decât puţin, în rest e la fel de fericit,  nu e deloc abătut , e un câine foarte vesel şi energic. dar eu sufăr când ştiu că el nu e ok mai ales când îl vad că îsi scutură capul aşa de des. Când l-am primit avea doar două zile  ( acum are 3 ani)  şi ţin enorm de mult la el. 
crb
Global Moderator

« Reply #7 on: March 23, 2008, 02:27:19 PM »

..... Când l-am primit avea doar două zile  ( acum are 3 ani)  şi ţin enorm de mult la el. 

... Shocked Shocked Shocked Cheesy Cheesy Cheesy
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora