Pentru otita ar fi bine sa mergeti la medic si sa evalueze gravitatea ei, sa examineze cu un otoscop si sa curete profund cum doar el poate/stie, sa nu incercati voi acasa sa produceti ceva leziuni! Apoi, intrebati-l daca e ok sa curatati voi mai departe atat cat vedeti si sa-i aplicati medicatia mai departe acasa. De multe ori, otitele mai serioase sau care nu trec cu tratament simplu necesita si tratament injectabil.
Multumesc frumos!
Chiar asa am si procedat. Am mers la dr. recomandat de @danasimionescu (multumesc inca o data). A trebuit sa tinem de el 4 persoane...dar totusi a rezistat eroic fara anestezie. Era intr-o stare jalnica urechea, plina de mizerie, rani supurande. Curatarea a durat aproape o ora si de cateva ori mia venit sa vars, nu prea sunt obisnuit. O sa-i continui tratamentul inca cateva zile la cabinet ( i-a bagat si un antibiotic injectabil). Cand a iesit din cabinet era mult mai vioi sper sa nu prinda frica de halat alb ( a avut 2-3 reactii agresive - noroc ca i-am pus botnita. I-am luat si alta mancare, niste Acana pt adulti, n-am gasit pt seniori. E din zi in zi mai fericit si bucuros ca iese la plimbare. Pacat ca nu este prea socializat si ataca mai ales caini iar la oameni trebuie avut grija ca are un obicei cam prost sa capseze de mana pe muteste. O sa-i caut vreun maidanez mai docil poate reuseste sa se inprieteneasca, cu toate ca la 9 ani jumate cred ca este greu sa-i mai schimb comportamentul...
Multumesc tuturor pt sfaturi! Me happy!