Forum ciobanesc german
September 15, 2017, 08:38:01 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Otita si othematomul (Hematomul pavilionului urechii)  (Read 17904 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
maryan_athos_13
Hero Member

« Reply #15 on: July 16, 2012, 03:40:39 PM »

Am si eu un CG de 1.7 luni si azi am observat ca are urechea putin iritata si se scarpina ,si are si un miros .
E posibil sa fi luat apa in urechi de la scaldat.am sunat vetul si mi-a dat Gentocin Otic .A mai folosit cineva acest medicament?

Cainele singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei .
goitta
Newbie
*

« Reply #16 on: February 15, 2013, 04:32:39 PM »

Salut.
Am si eu o problema cu un ciobanesc german de  9 ani jumate.
Este al unui cunoscut care din cauza lipsei de timp l-a cam neglijat.
Azi am fost sa-l scot la plimbare si l-am gasit intr-o stare nu prea buna. Traieste la curte. L-am scos si l-am periat (am observat ca e cam costeliv cu toate ca nu cred ca-i lipseste mancarea). Dupa vreo ora 45 de min de plimbare, nu foarte energica, a inceput sa schiopateze usor. Are si niste bataturi pe la picioare dar asta cred ca e de la statul pe pavajul din curte.
In fine, problema cea mai stringenta este cu o otita mai veche care cred ca netratata corespunzator a recidivat destul de urat. M-am uitat mai atent si am observat ca are si un cheag de singe. Urechea o tine mai stramba si cand am incercat sa-l ating colo s-a smiorcait de durere. Cica ar mai fi fost la doctor si i s-a dat nu stiu ce ulei sa-i puna (asta zicea soferu' care a fost cu el).
Ce ma sfatuiti? As vrea sa ma ocup un pic de el, sa-l pun pe picioare, cum se spune. E un catel care mi-a fost tare drag, am avut grija de el un an de zile cand era mic (i-am construit casa respectivului). Chiar eu l-am adus in brate de unde l-a cumparat ( de la un anume Dragomir). Acte nu are, adica pedigree, nu i le-a mai dat.
Deci intrebarile ar fi:
- un vet civilizat in zona piata 1mai
- ce mancare si ce vitamine imi sugerati ca sa il intremez un pic
- daca pot sa-l ingrijesc singur la ureche si ce medicamente sa-i dau.
Multam frumos!

* Fotografie0082.jpg (53.47 KB, 640x480 - viewed 307 times.)
dana simionescu
Global Moderator

everything I do, I do it for you

« Reply #17 on: February 15, 2013, 05:14:51 PM »

Alegriavet      Str Turda Dr Joita Silvia  0722 609 634
goitta
Newbie
*

« Reply #18 on: February 15, 2013, 05:17:54 PM »

Alegriavet      Str Turda Dr Joita Silvia  0722 609 634
Multumesc frumos.
freddy25
Hero Member

« Reply #19 on: February 15, 2013, 05:42:50 PM »

Pentru otohematom - badijonari cu tinctura de iod. Pentru otita: se curata bine urechea cu substante adecvate, de exemplu otoclean sau ce gaseti la pet-shop apoi se pun picaturi cu Mitex sau Surolan timp de 5 zile sau mai mult. Oricum inca vreo doua zile dupa ce se vindeca. Or fi si altele, eu doar pe acestea le stiu si sunt foarte bune. Pentru un caine senior sunt bune vitaminele K9 complet recovery. Poti sa-i dai si Bomazeal senior pentru articulatii.
goitta
Newbie
*

« Reply #20 on: February 15, 2013, 05:48:00 PM »

Pentru otohematom - badijonari cu tinctura de iod. Pentru otita: se curata bine urechea cu substante adecvate, de exemplu otoclean sau ce gaseti la pet-shop apoi se pun picaturi cu Mitex sau Surolan timp de 5 zile sau mai mult. Oricum inca vreo doua zile dupa ce se vindeca. Or fi si altele, eu doar pe acestea le stiu si sunt foarte bune. Pentru un caine senior sunt bune vitaminele K9 complet recovery. Poti sa-i dai si Bomazeal senior pentru articulatii.
Multumesc frumos! O sa cumpar si o sa incep de maine.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #21 on: February 17, 2013, 03:38:30 AM »

Pentru otita ar fi bine sa mergeti la medic si sa evalueze gravitatea ei, sa examineze cu un otoscop si sa curete profund cum doar el poate/stie, sa nu incercati voi acasa sa produceti ceva leziuni! Apoi, intrebati-l daca e ok sa curatati voi mai departe atat cat vedeti si sa-i aplicati medicatia mai departe acasa. De multe ori, otitele mai serioase sau care nu trec cu tratament simplu necesita si tratament injectabil.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
goitta
Newbie
*

« Reply #22 on: February 17, 2013, 06:32:18 PM »

Pentru otita ar fi bine sa mergeti la medic si sa evalueze gravitatea ei, sa examineze cu un otoscop si sa curete profund cum doar el poate/stie, sa nu incercati voi acasa sa produceti ceva leziuni! Apoi, intrebati-l daca e ok sa curatati voi mai departe atat cat vedeti si sa-i aplicati medicatia mai departe acasa. De multe ori, otitele mai serioase sau care nu trec cu tratament simplu necesita si tratament injectabil.
Multumesc frumos!
Chiar asa am si procedat. Am mers la dr. recomandat de @danasimionescu (multumesc inca o data). A trebuit sa tinem de el 4 persoane...dar totusi a rezistat eroic fara anestezie. Era intr-o stare jalnica urechea, plina de mizerie, rani supurande. Curatarea a durat  aproape o ora si de cateva ori mia venit sa vars, nu prea sunt obisnuit. O sa-i continui tratamentul  inca cateva zile la cabinet ( i-a bagat si un antibiotic injectabil). Cand a iesit din cabinet era  mult mai vioi sper sa nu prinda frica  de halat alb ( a avut 2-3 reactii agresive - noroc ca i-am pus botnita. I-am  luat si alta mancare, niste Acana pt adulti, n-am gasit pt seniori. E din zi in zi mai fericit si bucuros ca iese la plimbare. Pacat ca nu este prea socializat si ataca mai ales caini iar la oameni trebuie avut grija ca are un obicei cam prost sa capseze de mana pe muteste. O sa-i caut vreun  maidanez mai docil poate reuseste sa se inprieteneasca, cu toate ca la 9 ani jumate cred ca este greu sa-i mai schimb comportamentul...
Multumesc tuturor pt sfaturi! Me happy!
goitta
Newbie
*

« Reply #23 on: February 20, 2013, 02:40:05 PM »

Colegu' meu dupa 4 zile de veterinar. Alta viata!

* Fotografie0105.jpg (59.25 KB, 640x480 - viewed 298 times.)
dana simionescu
Global Moderator

everything I do, I do it for you

« Reply #24 on: February 20, 2013, 03:29:26 PM »

Este in caine frumos ! Multa sanatate  Smiley
goitta
Newbie
*

« Reply #25 on: February 20, 2013, 03:37:13 PM »

Este in caine frumos ! Multa sanatate  Smiley
Wink Smiley ! Dupa ce se face "bini di tat" ii voi cauta o gagica! Vreu un pui urmas!
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: