Forum ciobanesc german
October 13, 2016, 01:53:34 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: cancer hepatic -ciobanesc german  (Read 8280 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Punch
Jr. Member
**

White Shepherd

« Reply #15 on: March 17, 2009, 09:48:00 PM »

Incercand putin sa analizam cazul Almei la "rece" ,daca asa ceva este posibil , constatam:
1.-daca este vorba de o tumora splenica, in 2/3 cazuri acestea sunt maligne , cel mai frecvent hemangiosarcoame. Simptomele sunt slabiciune, scaderea apetitului, distensie abdominala si in caz de torsiune splenica semnele de sangerare intraperitoneala-de la anemie cu paloarea mucoaselor si gingiilor la semnele socului hemoragic. Poate apare o coloratie specifica a urinii brun inchisa datorita hemoglobinuriei dar ascita nu e caracteristica. Pot insa exista metastaze hepatice, caz in care poate creste presiunea retrograd pe vena porta cu aparitia ascitei.
Ce ar trebui facut pentru diagnostic: -o hemoleucograma si un sumar de urina
                                                  -echo abdominal repetat
                                                  - Radiografie pulmonara pentru excluderea metastazelor.
Tumorile splenice se rezolva prin splenectomie dar prognosticul ramane  rezervat daca sunt metastaze.
2.Daca e vorba de o tumora hepatica primitiva maligna ,asa zisa tumora splenica ar putea fi splenomegalia secundara. Cred ca in acest caz lucrurile stau foarte, foarte rau...
3. Ma intriga cum s-a pus diagnosticul de " apa la plaman" pentru care s-a si instituit tratament antibiotic. S-a facut o radiografie toraco-pulmonara care sa evidentieze o pleurezie si daca s-a facut care era aspectul cordului. Clinic cum se aud bataile si ritmul cordului ?.
Dupa unele infectii respiratorii ,cainii se pot decompensa cardiac ,apare o insuficienta cardiaca , ar explica transudatul pulmonar si ulterior decompensarea retrograda dreapta cu aparitia ascitei . In acest caz se administreaza diuretice dar se monitorizeaza atent cordul si se trateaza insuficienta cardiaca.
Din afirmatiile veterinarilor ca " va fi ok pana maine /marti " deduc ca si ei au in vedere aceasta posibilitate, pentru ca altfel nu prea vad cum poate fi Ok cu o tumora splenica cu determinari hepatice.
S-ar putea ca tratamentul sa depaseasca posibilitatile de investigare si urmarire ale unui simplu cabinet veterinar.
Doresc Almei multa sanatate !

Catelul tau arata exact ca al meu!!Ce rasa ti s-a spus ca e?
florin_cef
Newbie
*

« Reply #16 on: May 28, 2009, 08:59:19 PM »

Buna!
Au si parintii mei un ciobanesc german in varsta de 11 ani si brusc s-a imbolnavit foarte tare!
Dintr-o data nu mai mananca si abia daca se mai misca ....am chemat un veterinar si i-a dat 2 zile la rand ceva injectii si ne-a spus ca sigur are o tumoare canceroasa. Se poate sa fie bolnava si simptomele sa apara doar asa brusc de la o zi la alta ? ce sa fac?
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #17 on: May 29, 2009, 06:40:24 PM »

Simptomele exista de mai mult timp daca e vorba de o astfel de boala, doar ca ele sunt prea greu sesizabile. Am observat ca aceste animale, cainii, sufera in tacere, fara sa se planga, chiar in cazul unor dureri mai mari. In cazul cainelui meu, pofta de mancare se diminuase prea putin, dar cu mancarea ce o consuma hranea de fapt tumorile. Faptul ca aceste tumori secretau un lichid ascetic in abdomen i/a impiedicat intr/un timp relativ scurt posibilitatea de miscare (cainele era slabit si cantitatea de apa pe care o acumula si nu o elimina din abdomen il impiedica sa se mai miste). Cu toate astea s/ar putea sa fie si o afectiune a articulatiilor, la aceste varste si in functie de conditiile de viata, reumatismul, artrozele isi pot spune cuvantul. Cainele se protejeaza de durere prin repaus.

cuget, deci exist!
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: