|
kwy
|
 |
« Reply #15 on: December 15, 2008, 09:50:08 PM » |
|
salutare tuturor.apropo de hrana, dupa cite luni se trece de la hrana de junior la cea de adult, multumesc anticipat si sa va traiasca,patrupedele; sa va bucurati de ele sanatoase.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
halciu
Newbie
|
 |
« Reply #16 on: December 25, 2008, 09:11:24 PM » |
|
uita-te pe sacul de mancare:de la 15 luni il treci pe hrana de adult.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kwy
|
 |
« Reply #17 on: December 25, 2008, 09:57:01 PM » |
|
multumesc mult,vetu imi spusese sa trec de cind avea 9 luni,dar si acum la 14 luni ii dau tot maxi junior. sarbatori fericite
|
|
|
|
|
|
|
|
|
danvsv
Newbie
|
 |
« Reply #18 on: September 24, 2009, 10:42:36 AM » |
|
Salut, am un pui de 4,5 luni cu aceeasi problema: jareti oscilanti, privit din spate - deschisi spre exterior, labele din fata cu noduri si in forma de labe de urs. Este din parinti campioni, cu pedigree. Eu l-am primit cand avea 3,5 luni. I-am facut 10 zile consecutiv calciu intravenos si acum este pe K9 si Aplazil. mancare Purina Proplan Junior. Mi-e teama sa nu fie displazie, cu toate ca cel de la care l-am cumparat m-a asigurat ca nici nu poate fi vorba de asa ceva...
te rugam sa postezi intr-un singur topic dsh
|
|
|
|
« Last Edit: September 24, 2009, 11:16:54 AM by dsh »
|
|
|
|
|
bobo70
"Un câine recunoscător valorează mai mult ca un om nerecunoscător’’ - Proverb arab.
Hero Member

|
 |
« Reply #19 on: September 24, 2009, 10:47:34 AM » |
|
Salut, am un pui de 4,5 luni cu aceeasi problema: jareti oscilanti, privit din spate - deschisi spre exterior, labele din fata cu noduri si in forma de labe de urs. Este din parinti campioni, cu pedigree. Eu l-am primit cand avea 3,5 luni. I-am facut 10 zile consecutiv calciu intravenos si acum este pe K9 si Aplazil. mancare Purina Proplan Junior. Mi-e teama sa nu fie displazie, cu toate ca cel de la care l-am cumparat m-a asigurat ca nici nu poate fi vorba de asa ceva...
Eu cred ca asta nu-ti poate garanta nimeni pana nu se dezvolta mai mult scheletul, la aceasta varsta nu se stie cum evolueaza. Consulta un vet., sa-i faca analize si apoi dai calciu si suplimente nutritive.
|
|
|
|
|
|
Catelul este sugativa casei. El ne scoate toate petele cand venim murdari din lume. - Paul Louis Lampert
|
|
|
danvsv
Newbie
|
 |
« Reply #20 on: September 24, 2009, 10:55:38 AM » |
|
Eu cred ca asta nu-ti poate garanta nimeni pana nu se dezvolta mai mult scheletul, la aceasta varsta nu se stie cum evolueaza. Consulta un vet., sa-i faca analize si apoi dai calciu si suplimente nutritive.
sper sa isi revina doar cu acest tratament, merci.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #21 on: September 24, 2009, 11:02:17 AM » |
|
e firesc ca la 4,5 luni jaretii unui ciobanesc german sa fie oscilanti! acest fapt nu indica sub nicio forma displazia! tot firesti sunt si labele noduroase - ,,noduli" de crestere au toti puii! calciul intravenos este invaziv pentru organism! cum a diagnosticat medicul hipocalcemia severa care sa impuna acest tratament? in baza jaretilor oscilanti?.... aplazylul este ok; ce k9 ia? motion sau growth?
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
k3na
Hero Member

ALMA-the best
|
 |
« Reply #22 on: September 24, 2009, 11:04:07 AM » |
|
Parca stiam ca in cazul unei displazii calciul se intrerupe.
|
|
|
|
|
|
cuget, deci exist!
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #23 on: September 24, 2009, 11:05:34 AM » |
|
Parca stiam ca in cazul unei displazii calciul se intrerupe.
depinde dar, de obicei, DA, pentru exemplarele cu displazie calciul este contraindicat
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
Leo Brisan
Full Member

Haiko van Pavora
|
 |
« Reply #24 on: September 25, 2009, 07:35:17 AM » |
|
Imi pare rau, dar nu pot sa fiu de acord la afirmatia ca toti crescatorii cresc cainii cu mancare super-premium ! Dimpotriva in 90% din cazuri am auzit replica "la cati caini am ... daca le-as da numai mancare super premium ... as da faliment". Sigur ca in fiecare canisa exista caini preferentiali care primesc mancare mai buna, dar de aici si pana la "toti crescatorii cresc caini numai cu mancare super-premium" e cale lunga. Asa ar fi normal, dar din pacate nu se intampla treaba asta. Iar ce a patit domnul respectiv este un caz clasic cand cumperi un caine trecut de varsta 6-8 saptamani cu ceva saptamani si trebuie sa pui cainele pe picioare. De ce spun toate astea ? Fiindca si eu am trecut prin asta. Ii recomand domnului respectiv sa dea calciu catelusului avand in vedere cele relatate. In alta ordine de idei nu vreau sa contest ca sunt si crescatori seriosi care chiar fac lucrul asta cu pasiune si nu privesc lucrul acesta doar ca pe o afacere si toata consideratia mea pentru acestia. Puiul s-ar putea sa mai oscileze o perioada si apoi sa isi revina prin exercitii , multa miscare si bineinteles tractiune (tras in lesa).Nici un pui nu seamana cu celalat, la fel cum nici noi nu suntem la fel.O mare greseala pe care o fac viitorii proprietari este ingrasarea excesiva a puilor si prin urmare afectiuni ale membrelor ,mai ales inferioare.Daca vrei sa sti cum trebuie sa arate un cg. ei bine trebuie sa sti ca trebuie sa i se distinga putin coastele.Nu sunt deacord cu faptul ca un crescator nu isi hraneste ciinii, asta cred ca este cea mai mare aberatie pe care o poti sustine , eu cred ca nici nu iti trece prin cap ce eforturi depune un crescator pentru intretinerea ciinilor.Asa ca intii citeste standardul si apoi critica. Toti crescatorii isi cresc ciini numai cu mincare superpremium , altfel nu ar putea sa participe in expozitii, cu ciini crescuti cu oase.Atunci cind achizitionezi un ciine daca nu te pricepi dute impreuna cu un crescator priceput si nu vei mai avea nevoie de aprecierea probabil, subiectiva a proprietarului. Asta daca nu iti este "frica" sa mai dai ceva bani pentru o apreciere impartiala.In rest iti doresc sa iubesti ciinele si sa participi cu el in expozitii.Multa bafta!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
danvsv
Newbie
|
 |
« Reply #25 on: September 25, 2009, 12:34:46 PM » |
|
e firesc ca la 4,5 luni jaretii unui ciobanesc german sa fie oscilanti! acest fapt nu indica sub nicio forma displazia! tot firesti sunt si labele noduroase - ,,noduli" de crestere au toti puii! calciul intravenos este invaziv pentru organism! cum a diagnosticat medicul hipocalcemia severa care sa impuna acest tratament? in baza jaretilor oscilanti?.... aplazylul este ok; ce k9 ia? motion sau growth? Ii dau K9 complete motion si Aplazyl. Sa-i mai dau calciu suplimentar?
|
|
|
|
« Last Edit: September 25, 2009, 12:38:57 PM by danvsv »
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #26 on: September 25, 2009, 12:56:33 PM » |
|
cu o compozitie apropiata, atat k9 motion cat si aplazylul se ,,adreseaza" articulatiilor; de obicei, se administreaza unul dintre cele 2.... nu sunt adepta calciului pe post de panaceu, prin urmare, personal, mai mult de 2 cure de calciu in perioada de dezvolatare a unui pui nu prea fac; dupa calciul injectabil, eu una, nu as mai da calciu; nu sunt medic veterinar, insa, dupa mine, cand se suspecteaza o problema, se impun analize, deci, daca ti-e teama de hipocalcemie cred ca cel mai firesc ar fi o analiza de sange; altfel, pentru jareti, puiului ii prinde bine miscarea libera, fara fortari.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
halciu
Newbie
|
 |
« Reply #27 on: November 12, 2009, 05:45:07 PM » |
|
Fratilor,daca ciobanescul are jaretii oscilanti.....papa si la revedere,eu am incercat toate modalitatile posibile(in afara de operatie),mi-e mila sa-l mai chinui;in schimb este sanatos,mananca numai royal si are un super caracter;face paza de nota 10.O sa fie mai greu pentru.el peste cativa ani cand o sa inceapa problemele cu jaretii....dar deocamdata e tanar si isi face treaba foarte bine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #28 on: November 12, 2009, 06:06:22 PM » |
|
linistiti-va, de obicei jaretii se intaresc pana la varsta de 6-8 luni la cele mai multe exemplare, la unele doar pe la 12-18 luni insa raman doar putine exemplare care sa prezinte la mturitate aceasta problema. Face foarte mult miscarea, inotul la vara sau in piscina proprie! 
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
halciu
Newbie
|
 |
« Reply #29 on: November 13, 2009, 08:00:39 PM » |
|
Al meu este din putinele exemplare;l-am cumparat cand avea 4 luni....cu jaretii la pamant,acum face 2 ani......si surprizaaa NIMIC NU S-A SCHIMBAT....si l-am intretinut(il intretin) numai cu vitamine,medicamente,hrana de top.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|