halciu
Newbie
|
 |
« on: October 13, 2008, 10:15:40 PM » |
|
Salut.Am un mascul cg de 5 luni ,care are probleme cu picioarele din spate:are jaretii cam apropiati si ii oscileaza,cand face un efort mai mare se vede mai pronuntat.persoana de la care am cumparat puiul a "omis" sa-mi spuna si de treaba asta.Cert este ca l-am cumparat cam rahitic,cam anchilozat si cred eu si cam prost hranit,dar vreau sa va spun ca este un exemplar deosebit fiind din parinti campioni.In momentul acesta,puiutul si-a revenit foarte mult,picioarele din spate sunt mai bine dar totusi....oscileaza jaretii.Partea tragio-comica deabia acum urmeaza oameni buni!!!!!!.....da-i calciu...nu-i da calciu...da-i 2 pastile pe zi...nu-i da 2 ...da-i 3...fa pauza...nuuuu ce pauza domnule ....da-i pana la 1 an....si aceste indicatii nu imi vin de la prieteni sau de la nepotelul meu ci de la niste medici veterinari!!!? V-am relatat aceste amanunte,poate puteti sa-mi dati niste sfaturi...daca isi mai revine puiul cu picioarele,alimentatie,etc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
|
 |
« Reply #1 on: October 13, 2008, 11:00:12 PM » |
|
Felicitari pentru puiul din parinti campioni!  Nimeni nu-ti poate garanta in ce masura vor fi sau nu jaretii oscilanti. Calciul poate strica la fel de mult cat ajuta, cauta pe forum, o sa vezi discutiile pe tema. Iti recomand insa sa-i dai supliment pentru articulatii.
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
|
isabel
Jr. Member

Iona v haus mofli
|
 |
« Reply #2 on: October 14, 2008, 07:07:36 PM » |
|
Puiul s-ar putea sa mai oscileze o perioada si apoi sa isi revina prin exercitii , multa miscare si bineinteles tractiune (tras in lesa).Nici un pui nu seamana cu celalat, la fel cum nici noi nu suntem la fel.O mare greseala pe care o fac viitorii proprietari este ingrasarea excesiva a puilor si prin urmare afectiuni ale membrelor ,mai ales inferioare.Daca vrei sa sti cum trebuie sa arate un cg. ei bine trebuie sa sti ca trebuie sa i se distinga putin coastele.Nu sunt deacord cu faptul ca un crescator nu isi hraneste ciinii, asta cred ca este cea mai mare aberatie pe care o poti sustine , eu cred ca nici nu iti trece prin cap ce eforturi depune un crescator pentru intretinerea ciinilor.Asa ca intii citeste standardul si apoi critica. Toti crescatorii isi cresc ciini numai cu mincare superpremium , altfel nu ar putea sa participe in expozitii, cu ciini crescuti cu oase.Atunci cind achizitionezi un ciine daca nu te pricepi dute impreuna cu un crescator priceput si nu vei mai avea nevoie de aprecierea probabil, subiectiva a proprietarului. Asta daca nu iti este "frica" sa mai dai ceva bani pentru o apreciere impartiala.In rest iti doresc sa iubesti ciinele si sa participi cu el in expozitii.Multa bafta!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
isabel
Jr. Member

Iona v haus mofli
|
 |
« Reply #3 on: October 14, 2008, 07:16:13 PM » |
|
Am uitat partea cu alimentatia , cauta daca poti din punct de vedere financiar sa il cresti cu mincare superpremium , pe care sa o dai regulat si cit scrie pe sac , apa proaspata sa nu ii lipseasca , si miscare.Asta daca nu iti este greu sa cheltui pentru o perioada de inca 4-5 luni aproximativ 2,5-3 mil. pe luna.La maturitate ciinele nu va minca mai mult de 500 g. pe zi , mincare buna .Dar sa nu uitam ca si ei sunt ca si noi, cum ne invatam asa traim.EI ce zici?Succes!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
|
 |
« Reply #4 on: October 15, 2008, 07:29:04 AM » |
|
Puiul s-ar putea sa mai oscileze o perioada si apoi sa isi revina prin exercitii , multa miscare si bineinteles tractiune (tras in lesa).  Nu cred ca face bine la jareti oscilanti "tractiunea". Toti crescatorii isi cresc ciini numai cu mincare superpremium , altfel nu ar putea sa participe in expozitii, cu ciini crescuti cu oase.
Oare e nevoie sa generalizam? sa il cresti cu mincare superpremium , pe care sa o dai regulat si cit scrie pe sac La maturitate ciinele nu va minca mai mult de 500 g. pe zi Astea depind de fiecare caine in parte, in general o fi adevarat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
halciu
Newbie
|
 |
« Reply #5 on: October 16, 2008, 07:22:21 PM » |
|
salut... referitor la alimentatie sa stii ca il hranesc cu purina proplan junior,dar vreau sa-l trec pe royal premium junior...am auzit ca este cel mai bun.Miscare fac cu el aproape in fiecare zi ,dupa ce imi termin treburile...deja este mai bine s-a mai redus din oscilatie.;calciu ii dau 3 pastile pe zi...se numeste:CALCI ORIGINAL CANIDOS,pe care dr.mi l-a recomandat zilnic in functie si de starea puiului.Cu miscarea as vrea sa stiu daca este bine sa-l scot pe plaja....ii face bine nisipul la ligamente,il fortifica...sau ii dauneaza?Apropos, care este cea mai buna mancare super premium?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

German Shepherd
|
 |
« Reply #6 on: October 16, 2008, 07:28:22 PM » |
|
Purina Proplan este ok. Nu exista 'cea mai buna mancare', ce mancare merge super la 10 caini, al 11-lea caine face diaree ... Daca-i merge bine cu Proplan, ramai pe ea.
|
|
|
|
|
|
darzenia, loialitatea si devotamentul pe care il arata fata de stapan, situeaza Ciobanescul German in fruntea elitei canine....
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
|
 |
« Reply #7 on: October 17, 2008, 07:27:58 AM » |
|
Iar calciul asta...n-a zis doctorul ca e si rahitic??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VON HAUS BURA
|
 |
« Reply #8 on: October 17, 2008, 08:08:05 AM » |
|
salut... referitor la alimentatie sa stii ca il hranesc cu purina proplan junior,dar vreau sa-l trec pe royal premium junior...am auzit ca este cel mai bun.Miscare fac cu el aproape in fiecare zi ,dupa ce imi termin treburile...deja este mai bine s-a mai redus din oscilatie.;calciu ii dau 3 pastile pe zi...se numeste:CALCI ORIGINAL CANIDOS,pe care dr.mi l-a recomandat zilnic in functie si de starea puiului.Cu miscarea as vrea sa stiu daca este bine sa-l scot pe plaja....ii face bine nisipul la ligamente,il fortifica...sau ii dauneaza?Apropos, care este cea mai buna mancare super premium?
nu !! nu l scoate cu jaretii aia pe nisip si nici la plimbari ! daca vrei mai multe detalii suna ma !
|
|
|
|
|
|
RIP RADU CEZAR BUSUIOC..... Pensiune,dresaj,canisa si performanta....toate sub un singur nume... www.vonhausbura.ro
|
|
|
halciu
Newbie
|
 |
« Reply #9 on: October 17, 2008, 06:48:35 PM » |
|
DR.mi-a spus la inceput ca s-ar putea sa fie si o forma de rahitism dar deocamdata urmez cura de calciu cu vit.d2 iar daca pana termin cutia de calciu nu-si revine,o sa-mi dea niste pastile pentru. articulatii....iar daca nici asa nu se indreapta cred ca o sa-i faca injectabil.....oricum am sperante mari cu el....deabia are 5 luni si cantareste 22 kg....Deci cu nisipul nu este nici o rezolvare.Poate o sa trec cu el pe la tine sa-ti dai o parere despre el...te sun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
halciu
Newbie
|
 |
« Reply #10 on: October 17, 2008, 07:02:33 PM » |
|
Sunt inca nehotarat daca sa-l inscriu la expozitie in nov.,l-as mai lasa sa-si revina...sa nu fiu dezamagit de la inceput....sa-i gaseasca o gramada de defecte...sau poate nu?! Voi ce parere aveti?  Cum pot sa pun o poza cu el?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
|
 |
« Reply #11 on: October 17, 2008, 08:06:45 PM » |
|
DR.mi-a spus la inceput ca s-ar putea sa fie si o forma de rahitism

|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #12 on: October 19, 2008, 09:24:29 AM » |
|
fa un filmulet si pune-l pe net sa vedem si noi cat de oscilanti sunt jaretii, este intradevar o problema sau se inscrie in normal si voi doar va alarmati! La 5 luni daca inca oscileaza jaretii nu este nici o tragedie. Medicii tind sa incadreze in sfera "rahitismului" orice Cg in crestere, si nu e vorba doar de jareti..si de membrele anterioare..din pacate nu toti cunosc particularitatile si etapele din dezvoltarea unei rase. Sa stii ca daca te vei duce la expo vei fi surprins sa observi Cg. cu jaretii la fel de oscilanti ca ai catelului tau, nu este neobisnuit ca la Cg jaretii sa se intremeze dupa 7 luni, chiar mai tarziu. Mai documenteaza-te si ai sa afli ca aceste cure nesfarsite de calciu pot face mai mult rau decat bine. Restul sunt povesti... Eu spun sa te inscri la expo. N-ai ce sa astepti, asa oricand poti gasi arbitri care observa cate ceva...la fel de bine poti ramane placut surprins. Asteptam filmuletul si succes la expo, pare foarte promitator!
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
halciu
Newbie
|
 |
« Reply #13 on: December 13, 2008, 09:05:21 PM » |
|
Otto a facut 7 luni,are forta mare,vitalitate,dar inca ii mai oscileaza picioarele din spate iar o ureche cand i se ridica cand ii cade.In schimb are un caracter puternic,personalitate, foarte bun la paza,agresiv(nu poti pune mana pe el).Pentru varsta lui,din acest aspect se prezinta bine,insa sunt ingrijorat de picioarele din spate.Daca reusesc sa-mi fac timp o sa dau o fuga la buc. pentru. o radiografie....eu cred ca are displazie....nu schioapata dar osccileaza vizibil la pas....si nu vreau sa-l operez in caz ca ar .trebui.Este ca la mulinetele de pescuit,daca iti bagi nasu in ele sa le deschizi nu o sa-ti mai mearga ca inainte...aviz pescarilor.Asa ca o sa mai astept un pic...Apropos poate cineva sa-mi spun cum postez un filmulet si niste poze cu el?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
halciu
Newbie
|
 |
« Reply #14 on: December 13, 2008, 09:15:08 PM » |
|
As vrea sa va intreb(pe crescatori bineinteles) daca este bine sa-i mai dau calciu?deocamdata am intrerupt cam de o saptamana insa ii dau de la 4 luni jumate in fiecare zi.:iar mancare:royal maxi junior.O sa incerc MEGAflex(praf) pentru articulatii....am auzit ca este bun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|