compartir
Newbie
|
 |
« on: November 30, 2008, 09:33:02 AM » |
|
Buna,
Ciro de la un timp se musca si se scarpina asa de mult ca mi-a atras atentia. Uneori mi se pare ca se musca ca si cum nu ar fi el, ca si cum ar musca pe alt caine. L-am dus la medic, dar nu a vazut nimic deosebit la el.
Mi s-a spus ca ar putea fi din cauza ca isi schimba puful in blana... Ce parere aveti voi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wildspirit
Hero Member

Wildspirit
|
 |
« Reply #1 on: November 30, 2008, 12:00:19 PM » |
|
Deci nu are purici? Imi amintesc ca si Blitz a avut momente dinastea..ceva mai tarziu pe la 4 luni.Am crezut ca isi rupe blana de pe el..l-am deparazitat insa tot asa a continuat.Acum am aflat insa ca pot fi alergii..de exemplu daca mananca ceva bogat(prea bogat) in proteine pot aparea ceva iritatii la CG.Corectati daca sunt prost informata.Oricum sigur contribuie la scarpinat si schimbarea pufului.Curand o sa il iei in brate si o sa ramai cu par doar in 2 secunde  Daca nu are purici ai grija la ce ii dai sa manance printre mese poate e alergic la ceva..
|
|
|
|
|
|
Don`t worry..be happy
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #2 on: November 30, 2008, 03:31:39 PM » |
|
Daca isi musca doar coada si/sau un picior sau amandoua e foarte posibil sa aiba probleme de comportament. Daca isi musca blanita, mai mult ca sigur este o alergie..cauzata ori de pureci(este destul sa aiba si unul ocazional luat de la vecini, pisicute, plimbare) sau o alergie alimentara. Citeste acest topic: http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,428.0.htmlsi spune-ne daca se aseamana comportamentul lui Ciro cu ce scrie aici.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
compartir
Newbie
|
 |
« Reply #3 on: December 02, 2008, 12:04:26 AM » |
|
Buna seara,
Comportamentul lui Ciro nu seamana cu cele descrise la link-ul indicat. Din cand in cand se musca de blana in diverse locuri. Nu am remarcat ca s-ar musca dintr-un singur loc.
Ieri l-am spalat cu sampon anti-purici, si parca ar fi mai bine. O sa incerc si cu o zgarda anti-purici sa vad cum se comporta. Ar fi posibil sa fie din cauza ca i se schimba parul? Cand il pieptan, pe perie ramane putin puf... Nu mult, dar ceva ceva este.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #4 on: December 06, 2008, 08:32:25 PM » |
|
Ar trebui sa iei un pieptene potrivit nu o perie. Periile la CG nu sunt bune...nu rezolva mai nimic.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
piciorus2002
|
 |
« Reply #5 on: January 28, 2009, 08:50:27 PM » |
|
Ar trebui sa iei un pieptene potrivit nu o perie. Periile la CG nu sunt bune...nu rezolva mai nimic.
Ariana ce tip de pieptene sugerezi,e ceva comun cu ce folosim noi bipezii? Intreb pt ca si Oskar al meu a inceput sa se scarpine serios si cum nu i-am taiat gherutzele inca.... Purici nu cred sa aiba intrucat n-a prea iesit din casa in ultimele zile si atat cat a iesit n-a fost in contact cu nici un caine,om sau altceva. Noi folosim o perie zilnic si cantitatea de par cazuta imi pare normala (adunate dau cateva smocuri,nu prea mult).Poate periajul zilnic sa-i irite pielea sau poate fi o chestie alimentara ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Taftmax
Full Member

AxI
|
 |
« Reply #6 on: January 28, 2009, 08:59:51 PM » |
|
si baile dese nu sunt indicate.am aflat si eu de curand si de ce, tot pe forum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alsacian
Full Member

|
 |
« Reply #7 on: February 10, 2009, 01:19:00 PM » |
|
Si pe mine m-ar interesa un pieaptan.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
valucsx
|
 |
« Reply #8 on: February 10, 2009, 03:14:10 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
daca vrei un prieten,ia-ti un caine.
|
|
|
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine
|
 |
« Reply #9 on: February 10, 2009, 03:30:17 PM » |
|
Buna,
Ciro de la un timp se musca si se scarpina asa de mult ca mi-a atras atentia. Uneori mi se pare ca se musca ca si cum nu ar fi el, ca si cum ar musca pe alt caine. L-am dus la medic, dar nu a vazut nimic deosebit la el.
Mi s-a spus ca ar putea fi din cauza ca isi schimba puful in blana... Ce parere aveti voi?
Poti sa-i faci o deparazitare interna,externa si sa-i umblii la mancare.Ce mancare folosesti, folosesti numai un tip de mancare, ce cantitate ii dai, sa nu fie prea mult.Nu trebuie sa-i dai cat scrie pe sac, poti sa-i dai mai putin sau mai mult, dupa nevoi.Ai dezinfectat locul unde sta catelul?Folosesti oase in alimentatie?ce fel de oase?Dupa cum vezi sunt multi factori care coroborati pot duce la aceasta problema.Succes!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piciorus2002
|
 |
« Reply #10 on: February 10, 2009, 07:52:04 PM » |
|
si baile dese nu sunt indicate.am aflat si eu de curand si de ce, tot pe forum.
Asa este,3-4 bai anuale ii ajung - iar in rest eu ma rezum la a-i curata labele si burtica cu carpa umeda atunci cand e prea plin de noroi -adica zilnic  Legat de pieptene ii multumesc lui Valucsx,acum am o idee clara ce se foloseste,ramane sa vad ce gasesc p-aici si daca e ceva diferit sau cu abilitati superioare postez o foto.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alsacian
Full Member

|
 |
« Reply #11 on: February 13, 2009, 10:12:25 AM » |
|
Si a mea se musca de coada.Daca ii spun NU,nu mai face o perioada dar pe urma uita si iar se musca.Eu cred ca se joaca pt. ca se repede la tot ce misca.Cred ca o sa-i treaca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|