Forum ciobanesc german
March 14, 2013, 01:27:27 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Expozitie Nationala de Club A.R.C.G, Cluj-Napoca, 23 martie 2013

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9   Go Down
  Print  
Author Topic: alimentatia unui pui de c.g.  (Read 38246 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
bobi_dinamovistu
Sr. Member

« Reply #105 on: July 12, 2008, 01:55:03 PM »

nu va suparatzi ca va intreb , dar de mancarea Arden Grange , ce parere avetzi??
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)

« Reply #106 on: July 12, 2008, 07:37:03 PM »

stiu k e tot premium sau chiar superpremium,da ma abtin de la alte comentarii pt k n-am testat-o si e destul de nou aparuta.oricum nu se compara cu mizeria aia de mincare de supermarket ,pedigree,aro ,bono @co Laughing

A DOG IS THE ONLY THING ON EARTH THAT LOVES YOU MORE THAN HE LOVES HIMSELF
salvanim
bobi_dinamovistu
Sr. Member

« Reply #107 on: July 12, 2008, 07:44:10 PM »

ms mult ioanatio.. Wink
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #108 on: July 12, 2008, 10:50:59 PM »

Este super premium, am incercat-o eu...asta mancam acum;
 Am avut ocazia sa testez 4 sortimente: Senior, adult Large breed, puppy junior Large breed si Prestige. Din primul mananca seniorul meu de 11,5 ani care se simte excelent (este catel talie mica, rasa comuna insa extraordinar de reusita   LOL ), din al doilea mananca acum Nati, din al 4-lea a mancat in perioada lactatiei (si a avut lapte destul!) iar din al treilea tip isi hraneste  vecinul juniorul rasa Doberman. Nu vreau sa fac reclama insa dupa o saptamana de Arden grange dobermanul arata complet schimbat...minunat..o blana lucioasa nemaipomenita, nici mie nu mi-a venit sa cred.
 Wink

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
bobi_dinamovistu
Sr. Member

« Reply #109 on: July 13, 2008, 07:24:02 AM »

itzi multumesc si tie Ariana Wink
roxiovanov
Newbie
*

« Reply #110 on: October 05, 2011, 08:49:07 PM »

Buna tuturor!
Imi cer scuze daca pun o intrebare la care s-a mai raspuns.
Puiutul meu,(VUK pe care l-am prezentat in sectiunea "cainele meu")mananca foarte bine hrana uscata pentru ciobanesc german junior  German Shepherd Junior 30 de la Royal Canin sau Maxi Junior tot de la Royal Canin,insa numai daca nu ia contact cu hrana preparata in casa.Am fost cu el in weekend la Dunare(avem acolo o casa de vacanta) si a atentat la mancarea cainelui vecinilor nostri(pe care a inghitit-o in 2 secunde).Mentionez ca pana atunci nu a mai mancat deloc mancare preparata ,decat hrana uscata si ii merge foatre bine de la ea.Dupa aceasta experienta insa ,cam 1 zi si jumatate nu a mai vrut sa manance deloc,solutia ultima fiind infometarea.Acum am revenit la normal si mancam foarte bine.Pe langa Royal mai mananca 1 data pe saptamana un galbenus de ou,diverse mici recompense care sa ne ajute la educatie si la recomandarea veterinarului am facut o cura de 10 zile de calciu pe care o vom repeta cateva luni.Intrebarea ar fi daca ar trebui sa primeasca si alimente sau este suficient ce mananca acum avand in vedere ca mananca hrana uscata speciala pentru ciobanesc german junior?
Va multumesc celor care imi veti raspunde.

VUK MIT SPIELLUST
Olga
Hero Member

« Reply #111 on: October 06, 2011, 08:15:26 PM »

Parerile sunt imaprtite, conteaza ,cred eu, cum ii este bine puiului.Eu le dadeam cand erau mici ,RC GS  si combinam cu conserve de carne de al Belcanto,dupa 6 luni le-am dat o masa hrana uscata si seara o masa hrana gatita,si sde simt ok.Singur iti dai seama cum ii este mai bine,  cum arata blaniata,starea lui in general
Bafta!
alina77
Newbie
*

« Reply #112 on: October 11, 2011, 10:33:21 PM »

salut
Am 2 pui de cg cu varsta de 3 si 1/2 luni, o fetita si un baiat, frati.  Ii am de o luna si ii hranesc cu royal junior amestecat cu hills, asa imi da veterinarul. Le iau de 3 ori pe saptamana 1kg de pipote si inimi de pui sau pulte dezosate pe care le inghit pe nerasuflate, o data pe saptamana cate 1l de lapte fiecare. In plus vitamine de 3 feluri cate 2 pastile ( adica 6 pastile pe zi fiecare) plus vitamina C toate de la vet cu reteta 10 zile da si 5 zile pauza. "Am reusit" sa ii dublez in o luna adica de la 7-8 kg au acum cam 13- 15 kg. Am observat recent ca mananca mortar pe care il fac muncitorii pentru o constructie pe care o fac.  Ce inseamna asta?? Lipsa de calciu...cred...dar de ce ?, nu inteleg. Vitamine, hrana uscata la discretie, carne cruda (nu am posibilitate sa gatesc acolo unde ii tin momentan), lapte (de la magazin, e drept ca nu e integral) plus ca muncitorii le dau resturi de la masa lor care dispar inainte de a ajunge in castronul lor. Daca s-a mai confruntat cineva cu situatia sau gresesc eu undeva va rog sa imi spuneti.
PS Aer liber, padure imensa pentru alergat zilnic, tarc afara cu casuta, fugarit pisicile ca sa le fure soarecii pentru supliment in zilele cand nu primesc pipote.
Leo Brisan
Sr. Member

« Reply #113 on: October 12, 2011, 05:51:39 AM »

Nu mi se pare deloc buna alimentatia celor 2 catelusi, in sensul ca e prea mult si faptul ca s-au dublat intr-o luna nu e deloc bine pentru osatura si articulatiile lor. Faptul ca pun gura pe orice, la aceasta varsta e normal. Incearca sa nu-i mai lasi in zona cu mortar.Smiley
Te0
Sr. Member

Ziggy

« Reply #114 on: October 12, 2011, 10:02:18 AM »

Nici resturile muncitorilor nu sunt indicate (de asta: http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,5375.msg121214.html#msg121214), carnea nefiarta nu este recomandata si daca vaneaza soareci iar nu e bine (unii pot sa fi mancat otrava)

,,Pensiunea fara nume`` (Busteni)... CG friendly
alina77
Newbie
*

« Reply #115 on: October 12, 2011, 11:07:29 AM »

In primul rand multumesc de sfaturi.
   Pe urma, ma ingrijoreaza si pe mine ritmul lor de crestere dar nu prea stiu ce sa fac. Daca nu le dau sa manance sau le dau mai putin atunci mananca bolovani si nisip, adica la propriu nu ca pun gura. Intr-un fel ma bucura, am citit pe aici numai despre mofturosi, dar totusi.... Problema cu bolovanii am rezolvat-o cu mancare mai multa dar cu mortarul...... Oriunde a cazut putin ciment ling de parca zici ca au dat de miere si nu inteleg, calciu le dau cat a zis veterinarul adica cate 2 pastile mari.
   Le dau carne cruda, odata pentru ca nu pot sa gatesc acolo si apoi, ca vreau sa manance si mancare, e mai ieftin un kg de pipote adica 10 lei decat un kg de royal adica 20 lei. Mi-ar placea sa le fierb cu orez dar nu am cum deocamdata.
   Resturile de la muncitori inseamna ciorba de pui sau rata si branza de vaca telemea daca mai ramane, nu au frigider si tot ce ramane dupa ce gatesc se poate strica asa ca prefera sa le dea la catei si la pisici.
   Le-a dat barbatul meu cate un os de la cotlet de porc in weekend cand am facut gratar si a fost interesant osul dar mai mult ca aveau ce mesteca. Carnea cruda de porc nu le-a placut, a fost ingropata. Am citit aici ca nu e buna dar daca ei manaca bolovani nu mi s-a parut o problema sa le dau putin sa vad cum li se pare.
   Nu au mancat pana acum nici un fel de peste.
   M-am gandit sa le iau oase de vita mari sa mestece, nu stiu daca e ok sa le dau crude. Oasele de la petshop, alea de piele nu sunt asa interesante.
   Nu-mi fac probleme cu otrava de soarteci pentru ca nu a dus nimeni acolo otrava si primul vecin se afla la 1km, noi suntem in padure. Nu cred ca vreau sa iau un caine de langa un musuroi de cartita cu o cartita sau soarece mirosit ca este inauntru. Cred ca ma blestema toata viata :-)
Leo Brisan
Sr. Member

« Reply #116 on: October 12, 2011, 12:14:12 PM »

Repet, cantitatea de mancare e mult prea mare. In mod normal la varsta lor ar trebui sa manance in jur de 300-400g/zi (in functie de greutate si producator) de hrana uscata superpremium si atat ! Eventual niste vitamine daca e cazul. Dar fara alte completari. Deparazitarile sunt facute cum trebuie Huh
Iar pentru a evita celelalte probleme ar trebui tinuti intr-un tarc si vor disparea. Apoi se pot scote sistematic de acolo sub supraveghere si totul e in ordine.
alina77
Newbie
*

« Reply #117 on: October 12, 2011, 01:10:13 PM »

Au fost vaccinati de fostul proprietar (toate 3) si au fost si deparazitati intern dar i-am mai deparazitat si eu la 3 luni cu repetitie la 2 saptamani plus deparazitare externa in ziua cand i-am luat ca in padure sunt capuse. O sa le mai fac o deparazitare interna la 6 luni. Ar trebui sa fie suficient. Eu am eliminat posibilitatea asta mai ales ca sunt supli nu au burtile umflate. Am pus si poze in album Max si Bella, nu stiu daca se vad.
400g pe zi ... :-)) de fapt mananca cam atat, dar doar mancare uscata gramajul asta. Trebuie sa mai roada ceva in plus si de asta m-am gandit la oase de vaca.....daca nu regim de bolovani.
O sa ii duc la veterinar saptamana viitoare desi nu imi pun mari sperante , ca doctorul daca il vede ca latra, da din coada, se agita in lesa si nu are temperatura zice ca e ok si eu sunt nebuna.
Nu e vorba ca nu ii supraveghez, desigur ca nu ii las sa manance ciment dar ma ingrijoreaza, cred ca le lipseste ceva altfel nu ar face asta. Ca pun botul pe tot ce le iese in cale e alta poveste ca au incercat sa manance caramida dar au scuipat dupa prima muscatura, au ros patura dar nu au inghitit nimic, au facut aschii piciorul casutei, etc.
alina77
Newbie
*

« Reply #118 on: October 12, 2011, 02:00:53 PM »

/Users/airbook/Pictures/iPhoto Library/Previews/2011/10/12/20111012-130616/IMG_0256.jpg
alina77
Newbie
*

« Reply #119 on: October 12, 2011, 02:03:54 PM »

El e Max

* Max.jpg (135.66 KB, 378x504 - viewed 68 times.)

* Max.jpg (135.66 KB, 378x504 - viewed 56 times.)
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof