ringo_CG
User sub 16 ani
Full Member

CG este cel mai bun exemplu de "SEMPER FIDELIS"
|
 |
« on: February 08, 2009, 12:48:50 PM » |
|
cg-ul meu de 1 si 2 luni se scarpina intruna langa urechi si scoate un zgomot care seamana cu un marait... in urma cu 2 luni lam dus la vet care l-a curatat in urechi si mi-a dat niste picaturi (gentocin otic) si de atunci nu am mai avut probleme.insa acum a inceput iar sa scuture din cap,sa se scarpine,nu mai are pofta de mancare si este foarte agitat.masina este in service si nu am cu ce sa-l aduc de la vet.vetul mi-a mai spus ca s-ar putea sa aiba o otita.as dori sa fac ceva pt el si cat mai repede.va rog ajutati-ma!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
M_Luiza
|
 |
« Reply #1 on: February 08, 2009, 02:08:34 PM » |
|
Pai veterinarul nu poate veni el? Sau nu ai vre'o cunostinta care sa te ajute? (eu pe Aida o duc cu trenul pentru ca nu stam in oras si nu am maisina , nu exista nici o alta solutie de transport?.. )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #2 on: February 08, 2009, 03:30:49 PM » |
|
Cu ce vrei sa te ajutam? Esti culmea! cand n-am avut masina am platit taxi...45 km dus si 45 intors.
pare grav...
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
M_Luiza
|
 |
« Reply #3 on: February 08, 2009, 03:42:34 PM » |
|
sincer, daca chiar nu te poti deplasa tu , suna-l pe vet sa vina el , daca nu vrea el, cauti altul...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #4 on: February 08, 2009, 03:44:50 PM » |
|
pai daca nu poate veni vet-ul respectiv,suna la altul si tot fa cumva,ce vrei sa faca lumea sa te ajute?tot trebuie sa fie un vet care sa te ajute,chiar daca este mai departe.nu te poti gandi singur la solutii?
|
|
|
|
|
|
"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #5 on: February 08, 2009, 04:08:30 PM » |
|
de obicei vetii sunt sunati sambata si duminica...pt. cazuri care treneaza de zile intregi.....gen otita asta. Iti vine sa te urci pe pereti...de atata nepasare si nesimtire. Iar daca animalul a ajuns deja in stare grava si recuperarea este mai costisitoare (pt. ca medicamentele sunt scumpe si tratamentul costa) proprietarii stramba din nas. Asa ca mergi urgent la medic, otita pare sa fii avansat in profunzime si daca nu este supus unei toaletari excelente si unui tratament local si eventual general risti sa prezinte cat de repede si simptome nervoase, odata ce avanseaza spre urechea interna. Si alta data sa inveti sa- te uiti macar lunar in/la urechile lui sa nu-i fie murdare!
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #6 on: February 08, 2009, 04:12:33 PM » |
|
probabil astepta sa ii trimitem medicamentele pe mail... 
|
|
|
|
|
|
"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
|
|
|
|
M_Luiza
|
 |
« Reply #7 on: February 08, 2009, 04:52:34 PM » |
|
teorectic , daca nu ai stiut sa ii cureti urechile periodic,( poate nici vetul nu ti a spus, nici tu nu ai intrebat.. ) e clar ca nu vei sti cum si ce trebuie sa faci acum,
Mai ales in cazurile grave , trebuie apelat la medic!!!! nu o tratezi tu acasa , in functie de ce afli de pe forum.....una sau alta, de la unul sau altul ;fie si forumul cu medici veterinari,sau de la prieteni ,fie cunoscuti..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #8 on: February 08, 2009, 05:08:38 PM » |
|
teorectic , daca nu ai stiut sa ii cureti urechile periodic,( poate nici vetul nu ti a spus, nici tu nu ai intrebat.. ) e clar ca nu vei sti cum si ce trebuie sa faci acum,
scuza-ma,dar poate citi,se poate informa,poate gandi singur,sa isi dea seama de la sine ca trebuie sa ii verifice urechile,dintii,unghiile din timp in timp,sa se uite mai de aproape sa vada daca nu cumva sunt probleme. Mai ales in cazurile grave , trebuie apelat la medic!!!! nu o tratezi tu acasa , in functie de ce afli de pe forum.....una sau alta, de la unul sau altul ;fie si forumul cu medici veterinari,sau de la prieteni ,fie cunoscuti..
nu doar in cazurile mai grave,in orice caz trebuie macar sunat medicul,atunci cand observa anumite schimbari la caine.dar faptul ca a stat pana s-a agravat situatia dovedeste ca probabil nimeni nu observa micile schimbari la bietul caine si de aceea a ajuns asa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ringo_CG
User sub 16 ani
Full Member

|
 |
« Reply #9 on: February 08, 2009, 05:14:16 PM » |
|
m-am gandit si eu ca la fel cum le spuneti unora ce calciu si ce hrana sa dea cainilor ati fi putut sa-mi sugerati si mie un medicament.si nu cred ca acest caz poate fi considerat unul de nepasare si nesimtire din partea mea.macar eu tin la cainele meu si il ingrijesc (cat pot de mult).nu fac ca altii care cand vad ca a crescut prea mare,e neascultator sau apare vreo problema de sanatate il dau pe strada.,,multumesc" oricum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #10 on: February 08, 2009, 05:18:00 PM » |
|
ce medicament sa iti sugeram?tu nu intelegi ca in asemenea caz trebuie mers URGENT la medic???  nu poti sa te apuci tu de unul singur sa il tratezi.e atat de greu de inteles?cel putin la cum ai pus problema,ce raspuns miraculos credeai ca vei primi??? in cazurile astea,mergi la medic!!!nu astepti raspunsuri pe un forum!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #11 on: February 08, 2009, 05:24:03 PM » |
|
macar eu tin la cainele meu si il ingrijesc (cat pot de mult).
probabil ca nu e destul! nu fac ca altii care cand vad ca a crescut prea mare,e neascultator sau apare vreo problema de sanatate il dau pe strada.,,multumesc" oricum
prin faptul ca ai asteptat sa se agraveze situatia nu esti cu nimic mai presus decat cei care isi "dau pe strada" cainii... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ringo_CG
User sub 16 ani
Full Member

|
 |
« Reply #12 on: February 08, 2009, 05:58:26 PM » |
|
nu doar in cazurile mai grave,in orice caz trebuie macar sunat medicul,atunci cand observa anumite schimbari la caine.dar faptul ca a stat pana s-a agravat situatia dovedeste ca probabil nimeni nu observa micile schimbari la bietul caine si de aceea a ajuns asa.
,,bietul caine"??nu prea cred ca la 55 de kg si 64cm la greaban poate fi numit bietul caine...asta e parerea voastra.nu prea cred eu ca toti posesorii de cg sau alte rase observa chiar toate schimbarile care apar in comportamentul sau infatisarea cainelui.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #13 on: February 08, 2009, 06:02:02 PM » |
|
,,bietul caine"??nu prea cred ca la 55 de kg si 64cm la greaban poate fi numit bietul caine...asta e parerea voastra.nu prea cred eu ca toti posesorii de cg sau alte rase observa chiar toate schimbarile care apar in comportamentul sau infatisarea cainelui.
chiar ca bietul caine daca la inaltimea aia are 55 de kg,inseamna ca e gras!ceea ce nu e tocmai bine.de la asta pot aparea o gramada de alte probleme... si daca chiar iti iubesti cainele asa cum sustii,controleaza-l!uita-te saptamanal la dinti,urechi,unghii,la blana etc... e atat de greu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
M_Luiza
|
 |
« Reply #14 on: February 08, 2009, 06:38:05 PM » |
|
Thara poate a fost prea dura, dar are dreptate, Sa ai un caine mare si gras, nu inseamna ca e sanatos si puternic , si bine ingrijit. Ingrijirea consta de la schimbarea apei, sa fie curata si proaspata, castronul la fel mereu curat,mancarea pe care o primeste(calitate/cantitate), patura/ presul pe care sta, la atentia pe care i o oferi, joaca, periatul , mangaiatul( momente in care inspectezi si mici detalii, cum ar fi prezenta de ciulini mici , bubite , murdaria din urechi,etc...) Si trebuie sa te contrazic, eu observ fiecare detaliu legat de Aida, de felul in care reactioneaza, in diferite situati, si de ce, Culoarea blanii, Daca are scaun ok, daca mananca , daca o sperie ceva, daca s a murdarit , ciulini, daca se scarpina verific zona respectiva .( desi are deparazitarile facute, e posibil sa fie vre 'o eczema ceva...) Dar probabil nu ii acorzi prea mult timp ,si atunci e dificil sa stai sa te uiti prea atent la el. Important este sa sti ca atitudinea ta e gresita, si de aceea , v a avea mereu probleme , nu doar de sanatate cat si de comportament. Trebuie sa te corectezi pe tine acum , ca sa poti corecta greselile din trecut . Sanatate multa , si mai multa atentie si responsabilitate . Sa ne spui si noua , ce v a spune medicul despre cg ul tau,sa l intrebi pe vet cum vei putea evita pe viitor situatia asta ( atat tu cat si altii )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|