|
hano
|
 |
« Reply #15 on: February 16, 2009, 12:22:40 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
Din bucata mea de paine am hranit un om si-un caine Cainele ma recunoaste, omul nu ma mai cunoaste...
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #17 on: February 16, 2009, 01:32:27 AM » |
|
Tehnic, da, e penibil, dar din fericire forumul nu e dedicat creatiei multimedia ci rasei cg iar clipul, asa penibil cum e el, a atras ceva raspunsuri pe youtube, pt ca are in el 'samanta' unei dispute uriase  Mie mi se pare penibil prin tot ceea ce reprezinta, manipulare...etc. Ma face sa rad cand aud ca se pomeneste de suferinta acelor caini....care sufera "in liniste". Sa fim seriosi si bine intelesi, un caine si un animal in general care sufera, care simte durere....se face inteles fie prin imposibilitate functionala manifestandu-si disconfortul, fie urland de durere...sau avand o stare generala proasta. Asa ca acel film e facut pentru prostime care e foarte usor de manipulat...al doilea mi se pare mult mai graitor. Nu contest ca Cg-ii de lucru sunt mai inclinati spre ceea ce le indica numele, dar daca vrei sa ma convingi ca nu au displazie sau probleme de comportament inseamna ca ai fost norocos si inca nu ai intalnit un exemplar cu probleme! Bineinteles ca sunt mai rar intalnite deoarece si ei sunt in numar mult mai mic decat Cg-ul de show. Cu cat vor fi mai multi cu atat vor fi si problemele mai multe...din pacate marketingul si cererea e de multe ori de vina aparand crescatori nu tocmai interesati de promovarea rasei.
|
|
|
|
« Last Edit: February 16, 2009, 01:44:08 AM by Ariana »
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
ben
|
 |
« Reply #18 on: February 16, 2009, 01:08:18 PM » |
|
Mie mi se pare penibil prin tot ceea ce reprezinta, manipulare...etc. Ma face sa rad cand aud ca se pomeneste de suferinta acelor caini....care sufera "in liniste". Sa fim seriosi si bine intelesi, un caine si un animal in general care sufera, care simte durere....se face inteles fie prin imposibilitate functionala manifestandu-si disconfortul, fie urland de durere...sau avand o stare generala proasta. Asa ca acel film e facut pentru prostime care e foarte usor de manipulat...al doilea mi se pare mult mai graitor.
Pierdem timpul discutand detalii minore, neimportante... este CLAR ca autorul clipului exagereaza in privinta textelor inserate in clip, cum ca acei catzei sunt 'in pain'.. etc.. si a bagat sio muzica in fundal care, probabil in opinia lui, intareste starea de spirit pe care clipul incearca sa o transmita - la asta mam referit cand am spus penibil 'tehnic'; eu am postat clipul in forum pt ca asa cum spuneam poarta in el samanta marii dispute legat de rasa CG. Sper ca prin 'prostime' te referi la necunoscatori si/sau indiferenti..... Nu contest ca Cg-ii de lucru sunt mai inclinati spre ceea ce le indica numele, dar daca vrei sa ma convingi ca nu au displazie sau probleme de comportament inseamna ca ai fost norocos si inca nu ai intalnit un exemplar cu probleme! Bineinteles ca sunt mai rar intalnite deoarece si ei sunt in numar mult mai mic decat Cg-ul de show. Cu cat vor fi mai multi cu atat vor fi si problemele mai multe...din pacate marketingul si cererea e de multe ori de vina aparand crescatori nu tocmai interesati de promovarea rasei.
Da, binenteles ca sunt probleme de sanatate si la cei de lucru, doar nu sunt roboti, sau caini 'perfecti', nimeni nu spune asta; dar procentul cazurilor este cu mult mai mic si nu as baga in fatza motivul cum ca nrul cainilor de lucru e mai mic; eu am analizat pe baza cuiburilor de catei - cati din cuiburile de show au fost cu probleme si cati din cei de lucru.. asa mai departe. Bun, filmuletzele ca filmuletzele.. dar citeste te rog articolele lui Meier si spunemi ce crezi; cu siguranta ceea ce spune el va cantari mai greu in opinia ta decat niste filmuletze de pe youtube 
|
|
|
|
|
|
Axa
|
|
|
|
ben
|
 |
« Reply #19 on: February 16, 2009, 01:25:45 PM » |
|
intai de toate multumesc pt postarea clipului / doc'ului hmm.... in opinia mea, in clipul de mai sus, David raspunde la UNELE din atacurile venite prin documentar, mai exact la cele care pot fi, pana la un punct, respinse. Pana si cadrul in care a efectuat inregistrarea respectiva, mai asa... neoficial, mai 'de casa', pt mine cel putin scoate in evidenta o defensiva disperata.... in fine, sa revin la caini - el totusi recunoaste consangvinizarea in cadrul programelor lui/lor... concluzia pt mine este ca el si cei care imbratiseaza abordarile lui se joaca cu focul, ingaduind picaturi de pericol (sau cum spun unii - trebuie sa risti ca sa obtii...) dar aici e vorba de sanatatea cainilor implicati in programele de crestere si mie mi se pare totusi inadmisibila o asemenea atitudine. Am locuit 4 ani in anglia si sunt aproape sigur ca acel documentar isi va spune cuvantul in urmatorii cativa ani, cunoscand cat de cat mentalitatea britanica. Apropos de locuit in anglia - pe perioada sederii, am intalnit foarte foarte multi cainii cu probleme de sanatate, majoritatea labradorilor pe care iam 'intalnit', in ciuda frumusetii sau aspectului lor intradevar impresionant, sufereau cu probleme de oase sau ale organelor interne. Englezii sunt mari iubitori de animale si stiu ca sunt afectati tare asa ca documentarul transmis de bbc, cu exagerari cu tot, sper sa le fie de folos.
|
|
|
|
« Last Edit: February 16, 2009, 01:28:26 PM by ben »
|
|
Axa
|
|
|
|
ben
|
 |
« Reply #20 on: February 16, 2009, 01:37:49 PM » |
|
citez din clipul respectiv: "...the german shepherd motto might be, know what your work is and do it" tradus: motto'ul ciobanescului german ar fi urmatorul, cunoaste'ti treaba (munca, lucrul) si fa'o (fa'l) 
|
|
|
|
« Last Edit: February 16, 2009, 01:47:27 PM by ben »
|
|
Axa
|
|
|
|
|
|
dux
|
 |
« Reply #21 on: February 17, 2009, 12:41:13 AM » |
|
curios.nimeni nu doreste sa discute despre ceea ce spune domnul Meyer. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #22 on: February 17, 2009, 01:13:10 AM » |
|
cand am timp promit ca citesc/ascult si discutam...sa fiu eu primul nimeni! Dar momentan e tarziu si dimineata la 7 fara 15. min sunt deja pe teren....ma asteapta dobitoacele de lucru...de renta...de show.... 
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
|
 |
« Reply #23 on: February 17, 2009, 10:22:33 AM » |
|
Duminica am vazut cel mai frumos ciobanesc german din viata mea!! Au meritat toti km! Putem redeschide polemici vechi, putem discuta la nesfarsit, un lucru e clar, fiecare isi ia ce ii place lui. NIMIC nu e mai frumos decat un "roscat" alergand in curte! Daca si lucreaza bine, nici nu-mi pot dori mai mult...
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #24 on: February 17, 2009, 10:36:11 AM » |
|
NIMIC nu e mai frumos decat un "roscat" alergand in curte! Daca si lucreaza bine, nici nu-mi pot dori mai mult...
Un sur alergand prin curte ! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
|
 |
« Reply #25 on: February 17, 2009, 10:41:03 AM » |
|
fiecare isi ia ce ii place lui
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hans
|
 |
« Reply #26 on: February 17, 2009, 10:44:26 AM » |
|
putin offtopic Ben, stand in UK nu puteai sa nu vezi ca problema cainilor de show e comuna cu cea a englezilor. Consangvinizarea stransa.
Am caini de linie veche , alesi de mine de la politie. Recent am luat si doi pui de linie de show. Sunt convins ca alegerea cu atentie a exemplarelor pentru monta cat si testarea abilitatilor de lucru/temperament fac diferenta intre a avea caini de show cu probleme sau caini de show plini de viata si cu un drive la fel de mare ca al celor de lucru.
Din nefericire am vazut multi caini de show fara nimic in comun cu ceea ce ar trebui sa insemne un CG. Dar acei caini nu castiga in concursurile de show. Cel putin nu in cele importante. Asa cum sunt caini din linii de lucru fara determinare, sunt si cei din line de show.
Am vazut si caini din line de lucru apatici, care se sperie de masini, care nu coboara scari, fara masa musculara, fricosi sau dimpotriva foarte agresivi.
In ceea ce priveste CG-ul , daca vrei un caine bun trebuie sa stii cine l-a "produs".
Daca ma duc sa imi iau un caine din piata , fie el cu acte de la AchR s-ar putea sa imi aduc acasa o oaie in haine de lup.
Problemele de sanatate au fost mereu, nu cred ca displazia s-a inventat in ultimii ani.
|
|
|
|
« Last Edit: February 17, 2009, 10:52:21 AM by hans »
|
|
|
|
|
|
szas
|
 |
« Reply #27 on: February 17, 2009, 10:51:43 AM » |
|
Pan la urma unde ai fost Der G , si surul e frumos dar si roscatul 
|
|
|
|
|
|
UN CAINE RAU E UN CAINE BUN
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
|
 |
« Reply #28 on: February 17, 2009, 11:40:47 AM » |
|
Un sur alergand prin curte !  Poate depinde si de cum vede fiecare viata, mai colorat, mai alb negru, gri... cine stie, mai filozofez un pic despre subiect... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
|
 |
« Reply #29 on: February 17, 2009, 11:42:16 AM » |
|
Pan la urma unde ai fost Der G
In tari mai calde, asta e clar!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|