Forum ciobanesc german
October 16, 2016, 04:25:03 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9   Go Down
  Print  
Author Topic: Documentar BBC  (Read 22256 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
sergiu2000
Newbie
*

Ares, Petrosani

« on: February 15, 2009, 03:13:59 PM »

http://www.hdtube.ro/documentary-bbc/pedigree-dogs-exposed-video_8c512b319.html
Va prezint un documentar creat de BBC despre evolutia cainilor, problemele de sanatate care au aparut in timpul perfectionari raselor. Acesta include numa caini de rasa cu pedigree, si este inclus la un moment dat si ciobanescul german. Filmul are o durata de 1 ora si este in format hd.
dux
Hero Member

« Reply #1 on: February 15, 2009, 04:36:34 PM »

http://www.hdtube.ro/documentary-bbc/pedigree-dogs-exposed-video_8c512b319.html
Va prezint un documentar creat de BBC despre evolutia cainilor, problemele de sanatate care au aparut in timpul perfectionari raselor. Acesta include numa caini de rasa cu pedigree, si este inclus la un moment dat si ciobanescul german. Filmul are o durata de 1 ora si este in format hd.
gresesc eu?din cate am vazut comentatorul se refera la problemele ciobanescului german si-l da ca exemplu de ,,caine'' cu probleme pe cel de show.
sergiu2000
Newbie
*

Ares, Petrosani

« Reply #2 on: February 15, 2009, 04:57:15 PM »

Nu, nu gresesti.
spike07
Hero Member

Maiya

« Reply #3 on: February 15, 2009, 05:41:43 PM »

dar in europa nu stau chiar asa... aia din linia americana stau asa, nu?

"If I have any beliefs about immortality, it is that certain dogs I
have known will go to heaven, and very, very few persons." -- James
Thurber
hans
Sr. Member

« Reply #4 on: February 15, 2009, 05:57:41 PM »

E deja vechi documentarul, probabil majoritatea celor de pe forum il cunosc deja si cu siguranta mai este pus.
Filmul a pus in conflict BBC-ul, Pedigree-ul, RSPCA-ul vs The Kennel Club. Sunt multe pareri pro si contra, au aparut diverse filmulete ca reactie, ba chiar filme cu cainii despre care se pretinde ca au fost prezentati in documentar drept bolnavi si care sunt perfect sanatosi.
Ca de multe ori, adevarul e undeva la mijloc. Insa punerea la gramada a canilor cu pedigree si catalogarea lor ca mutanti nu e decat un mod de a face senzatie si a aduce numele unei ziariste in prim plan.
ben
Hero Member

« Reply #5 on: February 15, 2009, 06:22:49 PM »

Ok...

Ca de multe ori, adevarul e undeva la mijloc. Insa punerea la gramada ca canilor cu pedigree si catalogarea lor ca mutanti nu e decat un mod de a face senzatie si a aduce numele unei ziariste in prim plan.

ok... sa spunem ca documentarul a fost/este exagerat in anumite privinte - dar nu iese fum fara foc. Sa nu uitam ca insusi presedintele KC intervievat in documentar a recunoscut (parca chiar cu mandrie) ca a imperecheat bunic cu nepoata!! ..dar inainte sa mai spun ceva, datimi voie sa postez ceam spicuit eu si tradus in graba (scuze pt greselile ortografice)

motive cauzatoare ale actualelor probleme ale cainilor cu pedigree
motivul 1 - inbreeding (consangvinizare)
2 - dog showing!!!
c german - subiectul celor mai infocate dezbateri - multi din cg'ii folositi in lucru de politie inca arata ca cg'ul original - criticii vb de cgul modern ca find jumate caine jumate broasca
'cainii au fost initial crescuti pt anumite activitati, iar subiectii caresi faceau treaba bine erau reprodusi mai departe si, prin acest proces sa stabilit evolutia rasei moderne, dar cand sa ajuns pe la mijlocul sec al 19lea toatea aceste lucruri sau schimbat... iar scopul initial al cresterii, care era abilitatea cainelui de a executa o activitate bine, sa schimbat in .. aspect, cat de bine arata cainele... cand ma uit la un concurs de frumusete canina nu vad nimic care are legatura cu sanatatea si buna desfasurare...'
eugenic breeding!!!!!!!!!!! unde ce era mai bun era stabilit in functie de cum aratai
CAINII DE STRADA SUNT MAI SANATOSI SI TRAIESC MAI mult
..din 10.000 caini din rasa Pug in Marea Britanie, doar 50 sunt catalogati ca fiind 'diferiti' (restul fiind rezultatele conssangvinizarii!)
'...am ingaduit prea multe schimbari dealungul timpului pe considerente cosmetice'
'...exista cresctori (min 49 in film) care incerca din toate puterile sa isi faca treaba pe considerente de sanatate si functionalitate, dar sunt impiedicati in cadrul concursurilor de show, care dadesea promoveaza/premiaza opusul a ceea ce acesti crescatori fac.
'...crescatorii trebuie sa treaca de la obsesia frumusetii (aspectului) la urmarirea calitatii bune a vietii, daca nu aducem o schimbare acum, cainele cu pedigree nu are nici o sansa in viitor''

..la cele spuse in acest doc, voi avea 'tupeul' sa adaug ca am personal inregistrare video (chiar eu am filmat) de la concurs de show (ciobanesc german) unde cainii au executat ce li sa cerut ca vai steaua lor, chiar se poate auzi arbitrul vorbind in engleza (arb. din germania!) spunand lucruri de genul 'nu se poate asa ceva'  Din mai multe motive am considerat ca nu e indicat sa postez inregistrarea pe net, motivul principal fiind respectul fatza de anumite persoane.
Si mai clar ca in trecut, pt mine, este ca directia luata de cresterea cainilor pt show este una gresita si clar ma voi feri de a mai reproduce subiecti de show; Ada, cateaua mea de show, o iubesc si isi va petrece tot restul vietii alaturi de mine dar nu va mai avea catei;

incepeam prin a spune ca poate doc'ul a exagerat in anumite privinte, dar (si e un DAR mare!) din ce in ce mai des apar pe situri in toata lumea comentarii sau poate ar trebui sa le numesc semnale de alarma cu privire la cresterea pt show; chiar pe cunoscutul site Videx, Reinhard Meier personal a postat un articol urias in care a prezentat pericolele mari existente in actuala crestere a cg'ului de show. Am impresia ca articolul a fost de curand sters dar eu l'am salvat pe pc, pt orice eventualitate; daca timpul miar fi permis, las fi terminat de tradus pana acum si il postam, dar va mai dura putin.

Dealungul ultimului an eu am postat (cu precadere in topicul destinat cg'ului de lucru) cu oarece 'sageti' la dresa cg'ului de show (repet, eu avand in curte si un cg de show, nepoata de Ursus v Batu); raspunsurile au fost destul de dure din partea unora din membrii forumului, evident crescatori de caini de show si binenteles, avand in vedere implicatiile emotionale care au loc in cresterea cainilor, am inteles de ce comentariile au fost dure (pana la un anumit nivel) dar eu nicidecum nhu am vrut sa fie atac la persoana sau caine, ci doar asupra anumitor elemente de crestere care in ochii multora (cu numar in crestere) sunt probleme.

Sper, sincer, ca cei care cresc caini de show, poate chiar din dragoste pt caine, sa deschida ochii la situatia actuala cu cg'ul de show. Daca cineva considera ca prin ceea ce postez lovesc in cainele/cainii lui/ei/lor, sami scrie pe dani81176@yahoo.com sa le trimit articolul lui Meier, ca sa fie clar ca nu vorbesc doar din perspectiva simplei mele opinii.
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #6 on: February 15, 2009, 06:29:39 PM »

Sper, sincer, ca cei care cresc caini de show, poate chiar din dragoste pt caine, sa deschida ochii la situatia actuala cu cg'ul de show. Daca cineva considera ca prin ceea ce postez lovesc in cainele/cainii lui/ei/lor, sami scrie pe dani81176@yahoo.com sa le trimit articolul lui Meier, ca sa fie clar ca nu vorbesc doar din perspectiva simplei mele opinii.

De ce nu pui articolul in engleza aici?

Pozitia Kennel Club:
http://www.thekennelclub.org.uk/item/2187/23/5/3

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
dux
Hero Member

« Reply #7 on: February 15, 2009, 06:38:09 PM »

. Insa punerea la gramada ca canilor cu pedigree si catalogarea lor ca mutanti nu e decat un mod de a face senzatie si a aduce numele unei ziariste in prim plan.
selectie fara carte de origine(si in mod indirect fara pedigree) nu este posibila.numai ca expozitiile de frumusete au distrus multe rase utilitare.vezi ciobanescul german,dobermanul,rotul.si mai ales rasele de vanatoare.tot ,,fuga''dupa anatomie a determinat si folosirea cosangvinizarilor stranse in mod frecvent.lucru care a dus la slabirea sistemului imunitar.
ben
Hero Member

« Reply #8 on: February 15, 2009, 06:41:00 PM »

http://www.videxgsd.com/interview_with_reinhardt_meyer_s.htm
http://www.videxgsd.com/interview_with_reihardt_meyer.htm

ben
Hero Member

« Reply #9 on: February 15, 2009, 06:53:06 PM »

interesante comentariile postate chiar de utilizatorii youtube
ben
Hero Member

« Reply #10 on: February 15, 2009, 07:06:43 PM »

articole interesante! personal astept comentariile la adresa lor...

http://leerburg.com/gsd-gate.htm

http://www.myguardianangelshepherds.com/workingvsshow.html

Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #11 on: February 15, 2009, 07:51:13 PM »

primul filmulet e din punctul meu de vedere penibil!
Al doilea mi se blocheaza la jumatate dar reflecta intradevar realitatea!
Nu stiu de ce se pune asa mult accentul pe Cg de show cand stim cu totii ca multe exemplare de lucru nu mai arata ca CG-ul anilor 40 si prezinta de asemenea probleme comune Cg-lor de show...
Problema cea mai importanta e alta, o cunoasteti cu totii, dar nu...musai sa punem totul pe umerii CG-ului de show. 
Pana la urma este o problema globala care include toate rasele precum si Cg-ul de lucru.

p.s. Imi place la fel de mult CG-ul de lucru.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
dux
Hero Member

« Reply #12 on: February 15, 2009, 10:51:17 PM »

! multe exemplare de lucru nu mai arata ca CG-ul anilor 40 si prezinta de asemenea probleme comune Cg-lor de show...
multe exemplare de lucru arata mult mai bine decat cei din anii 40.mai ales liniile estice(DDR.si Cehia).mai ales osatura.ciobanestii germani de lucru nu prezinta probleme comune ca ale celor de show.este fals ceea ce afirmi.in primul rand cei de lucru nu au jareti oscilanti.osatura este mult mai solida.
iar la capitolul caracter nici nu are rost sa discutam.sunt mult mai stabili.au aptitudini de lucru foarte bune.din cainii de lucru pe care-i am impreuna cu ben si din cei de la vali andronic(in total un numar de aproximativ 20 de caini )vreau sa-ti spun ca toti au instinct de prada foarte bun .toti sunt,,dresabili''.nici unul nu are jareti oscilanti .carmen,axa,india ,nero,cezar,rexi,nor sunt caini cu care interactionez aproape zilnic si vreau sa-ti spun ca nici unul nu manifesta frica pe strada,printre masini,atunci cand sunt atacati de maidanezi,atunci cand ma duc cu ei la doctor etc.fara discutie ca exista diferente intre ei.unii sunt hard,altii sunt normali dar pe ansamblu toti sunt caini extrem de stabili. fata de cei de show zici ca sunt ,,alta rasa''.asa ca diferentele sunt majore.
la scoala de dresaj de la sibiu s-a interzis reproductia cainilor de show care au fost achizitionati in urma cu cativa ani.au dovedit in primul rand probleme de sanatate.
nu are rost sa mai polemizam.daca insusi presedintele S.V.recunoaste ca sunt probleme si ca rasa ,,made in vest'' trebuie ,,regenerata'' inseamna foarte clar ca sunt probleme majore.nu mai incercati sa veniti cu fel de fel de argumente ca nu are sens.
daca-ti vei lua un c.g. de lucru (mai ales din linii estice) vei vedea ,,la cald '' diferentele si sunt convins ca o sa-ti placa mai mult cel de lucru.
ben
Hero Member

« Reply #13 on: February 15, 2009, 11:03:00 PM »

primul filmulet e din punctul meu de vedere penibil!

Tehnic, da, e penibil, dar din fericire forumul nu e dedicat creatiei multimedia ci rasei cg iar clipul, asa penibil cum e el, a atras ceva raspunsuri pe youtube, pt ca are in el 'samanta' unei dispute uriase Wink
hano
Hero Member

« Reply #14 on: February 16, 2009, 12:12:38 AM »

tot din zona:

Caracteristici
Ciobanescul German este o rasa care se afla într-o continua evoluţie a formei, evident, de cele mai multe ori în ceea ce priveşte mici detalii, şi aceasta din dorinţa permanenta de atingere a perfecţiunii.

Daca privim un Sieger (Campion SV) al anilor 1960 şi un câine din actuala elita, ne putem da seama cu uşurinţa de schimbarile majore care au avut loc în cadrul rasei. Modificarile vizeaza linia superioara, care a evoluat de la o linie aproape dreapta, paralela cu solul, la o curba, precum şi raportul lungime corporala/înalţime, care a scazut de la 117% la 110% (câinii de linie moderna, deşi au un format dreptunghiular, sunt net mai compacţi decât campionii anilor '60). Actualmente, o mare atenţie se acorda încadrarii exemplarelor în limitele de talie impuse de Standard, cât şi corectitudinii angulaţiilor anterioare şi posterioare.

Daca pâna în anii trecuţi, aplomburile deschise ale trenului anterior mai puteau fi trecute cu vederea, în prezent, corectitudinea conformaţiei frontului are o importanţa majora în evaluarea exemplarului. De asemenea, se acorda o grija deosebita poziţionarii coatelor, care trebuie sa fie bine lipite de trunchi, dar fara a se înfunda în cutia toracica.

Din bucata mea de paine am hranit un om si-un caine
Cainele ma recunoaste, omul nu ma mai cunoaste...
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9   Go Up
  Print  

Jump to: