Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #15 on: August 14, 2009, 12:15:41 PM » |
|
si totusi, inca mai exista exemplare care pastreaza linia stramosilor  din Ro ... daca gresesc, va rog sa ma corectati... Chiar stramosi foarte indepartati : http://www.pedigreedatabase.com/gsd/pedigree/976.html
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
hans
|
 |
« Reply #16 on: August 14, 2009, 12:41:16 PM » |
|
ai zice ca e acelasi caine ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dia_boca
|
 |
« Reply #17 on: August 14, 2009, 02:45:28 PM » |
|
ai zice ca e acelasi caine ...
Tano e tatal lui Modjo E singurul exemplar pe care am reusit sa-l gasesc in toata tara, din pacate fara pedigree... 
|
Modjo.jpg (83.25 KB, 800x600 - viewed 265 times.)
|
|
|
|
"Dogs are God's angels sent here to look out for us," Denice Shaughnessy
|
|
|
|
dia_boca
|
 |
« Reply #18 on: August 14, 2009, 02:46:39 PM » |
|
Chiar stramosi foarte indepartati :
eu ma refeream in special la caracteristicile fizice (pigmentatie si linia spatelui  )
|
|
|
|
|
|
"Dogs are God's angels sent here to look out for us," Denice Shaughnessy
|
|
|
|
r.c.
|
 |
« Reply #19 on: August 14, 2009, 05:28:44 PM » |
|
Pt traianj Nu vinzi cartea aia veche ? sau iti pot da la schimb orice carte moderna despre dresaj . Noi la sediul Dogpro, ( www.dogpro.ro) am organizat un fel de display al istoriei dresajului. Avem mai multe obiecte vechi , printre care un manson vechi , folosit la politie, o zgarda metalica de 30 ani, botnita , primele medalioane facute de asociatie, nr 1 din revistele de benzi desenate ce au inspitat filmele Lassie,Rin Tin Tin, ( astea au fost foarte greu de optinut :-) ),etc. De asemenea toti cei care aveti astfel de obiecte si doriti sa le vindeti sau sa le schimbati , va rog sa ma contactati . pe mail deocamadata robert@dogpro.ro sau pe tel 0722722959 dupa 30 august
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marius_bl
|
 |
« Reply #20 on: August 19, 2009, 09:45:57 PM » |
|
stiu cartea.este una micuta.pozele sunt luate dupa cartea,,dresajul cainelui de serviciu'' editura militara 1979 .dumitru stoenescu. in revista ,,dog fancy'' a aparut un articol despre istoricul cainilor de lucru si este abordat si subiectul ,,c.g.-ul de lucru in romania''.
Ai cumva aceasta carte?
|
|
|
|
|
|
*Link Removed*
|
|
|
|
dux
|
 |
« Reply #21 on: August 20, 2009, 11:07:41 PM » |
|
Ai cumva aceasta carte?
am avut-o.i-am dat-o cadou unui prieten in anul 1992.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dux
|
 |
« Reply #22 on: August 20, 2009, 11:15:47 PM » |
|
Imi pare tare rau ......dar toate pozele de mai sus sunt din cartea "Cainii si utilitatea lor" scrisa de Carnatiu Emil.....prin 1979-80 (daca imi aduc bine aminte)! Probabil a fost doar reeditata in 1984. Oricum, pt. vremurile acelea a fost o carte foarte interesanta.....pe care am citit-o pe "nerasuflate" si din care am invatat multe. Daca vorbim despre aceeasi carte scrisa de Carnatiu.....desi este pe alocuri depasita.....nu pot decat sa o recomand doritorilor de "istorie a cg in Romania".
nu .pozele sunt facute la ciorani si sunt luate din cartea ,,dresajul cainelui de serviciu''.aceea este care cu pozele,,originare''.toate celelalte carti au preluat pozele,inclusiv cea scrisa de E.Carnatiu.ati zis bine ,,pe alocuri depasita''fiindca eu o consider o carte extrem de serioasa din punct de vedere informational,inclusiv in zilele noastre.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dux
|
 |
« Reply #23 on: August 20, 2009, 11:19:45 PM » |
|
Ai cumva aceasta carte?
scuze.da cartea ,,dresajul cainelui de serviciu '' de Dtru. Stoenescu o am.chiar in 2 exemplare.este o carte extraordinara in ceea ce priveste dresajul cainelui militar.nu are legatura cu dresajul de sport.Cartea a fost facuta de un colectiv de cadre din cadrul fostei scoli de la Ciorani.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marius_bl
|
 |
« Reply #24 on: August 20, 2009, 11:55:53 PM » |
|
scuze.da cartea ,,dresajul cainelui de serviciu '' de Dtru. Stoenescu o am.chiar in 2 exemplare.este o carte extraordinara in ceea ce priveste dresajul cainelui militar.nu are legatura cu dresajul de sport.Cartea a fost facuta de un colectiv de cadre din cadrul fostei scoli de la Ciorani.
merci pt raspuns, te voi "deranja" cu un telefon si poate chiar cu o vizita
|
|
|
|
|
|
*Link Removed*
|
|
|
Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )
|
 |
« Reply #25 on: August 21, 2009, 12:30:11 AM » |
|
nu .pozele sunt facute la ciorani si sunt luate din cartea ,,dresajul cainelui de serviciu''.aceea este care cu pozele,,originare''.toate celelalte carti au preluat pozele,inclusiv cea scrisa de E.Carnatiu.ati zis bine ,,pe alocuri depasita''fiindca eu o consider o carte extrem de serioasa din punct de vedere informational,inclusiv in zilele noastre.
Tot ce se poate, nici eu , ca majoritatea pasionatilor "civili" din acele timpuri, nu am avut acces la carti de specialitate ale MI sau MAN. Eu am vazut acele poze pt. prima data in cartea lui Carnatiu, care a fost prima carte "si pt. civili". De aceea am presupus ca au fost preluate de acolo. Nu aveam de unde sa stiu de cartea editata anterior....."pt. uz intern". Oricum , discutia era in legatura cu pozele prezentate din cartea "Cainele lup - crestere si utilitate" scrisa de inginer zootehnist Mihai Santa si Florin Santa,aparuta in 1984 la editura Ceres. Adica dintr-o carte ce a aparut ulterior celei scrise de Carnatiu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fiodol
Newbie
|
 |
« Reply #26 on: May 20, 2010, 07:21:08 PM » |
|
Salut Avand in vedere ca nu am gasit nici un topic referitor la istoria ciobanescului german din Romania si doar a ciobanescului german "modern" din Romania, am scris pe acest topic deoarece am vazut ca are peste 50 de pagini. Insemna ca sunt muti admiratori ai rasei pe aici si am un cadou pentru voi toti. Cateva aspecte din, probabil, prima carte scrisa despre ciobanescul german in Romania si in romaneste Cartea:
Anul (dreapta jos)
Descrierea "cainelui lup"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #27 on: May 20, 2010, 07:23:21 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bugieus
|
 |
« Reply #28 on: May 20, 2010, 07:44:16 PM » |
|
de cine e scrisa cartea si cum se numeste ca as vrea so citesc ca mi-am rupt piciorul si ma cam plictisesc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fiodol
Newbie
|
 |
« Reply #29 on: May 20, 2010, 07:53:02 PM » |
|
Scrie acolo pe coperta. Insanatorire grabnica.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|