|
dia_boca
|
 |
« Reply #60 on: April 13, 2010, 07:16:55 PM » |
|
minim 6 ani...
SUPER TAREEE!!! deci pe langa picaturi, stoc de sprayuri...
|
|
|
|
|
|
"Dogs are God's angels sent here to look out for us," Denice Shaughnessy
|
|
|
cristimate
Jr. Member

|
 |
« Reply #61 on: April 13, 2010, 08:12:54 PM » |
|
lasa ca poate te vad cum scoti vreo 2-3 capuse din catelusii tai frumosi sa te vezi dupa aia cum citesti topicu de 2 ori ca mine... si cand le vezi asa infipte jumatate in piele si cand tragi de ele parca tragi de o capsa care nu vrea sa iasa... o sa-ti iei 2 randuri de pipete si pompe... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serbo
Newbie
|
 |
« Reply #62 on: April 13, 2010, 09:31:49 PM » |
|
In ultimii 3 ani am tot citit pe forumuri despre capuse. ... Dar nu am crezut, pina cind s-a intimplat. Nu intru aici in detalii, am scris in sectiunea Povesti adevarate - O minune de Paste, care este o alta poveste. Insa am intrat in priza si sintem ingroziti. Acum tratam o catelusa de babesioza. Am dat pe catelusa - care era full de capuse- cu Frontline Combo si cam intr-o saptamina am scapat. Pe cei 2 cg neinfestati am dat cu Parakill, iar curtea - 750 mp am dat-o cu solutie de Romparasect. Urmeaza ca la 7 zile, adica simbata sa repetam stropirea cu Romparasect. Totodata vom stropi si in gradina si, asa cum spunea un user, si vreo 2 brazde stinga - dreapta prin vecini. De acum iarna - vara sau ce o fi, vom da cu solutii la 30 de zile pe toata familia, conform principiului "o capusa buna este o capusa moarta". A trebuit sa trecem printr-o experienta neplacuta - care inca nu s-a terminat, pentru a ne da seama ca nu e de gluma. Asa ca la lupta cu ginganiile ca la Marasesti : "Pe aici nu se trece !"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ncldnl
Newbie
|
 |
« Reply #63 on: April 13, 2010, 09:55:49 PM » |
|
Sunteti amabil sa-mi spuneti de unde ati achizitionat "Romparasect"? Multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dandra
Full Member

|
 |
« Reply #64 on: April 14, 2010, 08:24:19 AM » |
|
Da...da....da, cum a venit primavara am inceput sa numaram capusele...le...le...le, si aici in Piatra Neamt in fac de cap, ieri seara am fost la medic , ufffff scapat ieftin numai cu injectie si mai avem una bucata injectie peste 2 saptamani. Mai rau e ca a aparut si o raie uriculara (daca am retinut bine), deci atentie daca va lasati catetii sa isi bage botul prin tufisuri.
|
|
|
|
|
|
Micul meu catel: o bataie de inima, la picioarele mele ...
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #65 on: April 14, 2010, 09:06:08 AM » |
|
ROMPARASECTUL se gaseste in farmacii veterinare, in diferite gramaje; e de preferat bidonul de un litru, pentru ca stropirea in curte se face, ideal, la 2 saptamani; asa cum am mai spus, pe langa pipete (din experienta mea si a celor MULTI cu care am discutat subiectul, cele mai eficiente sunt ADVANTIX, puse la 3 saptamani), se poate face si o dilutie de 1 ml la litru de romparasect intr-un recipient spary si dat saptamanal pe caine; @ dandra: ce injectie? e posibil sa fie imizol, sau ceva similar... daca da, atentie ca ar trebui ajutat cu ceva suplimente; daca nu, spune-ne ce injectie - chiar vroiam sa intreb: exista si deparazitant injectabil - a incercat cineva? ce se stie despre eficienta lui? Ariana? raia probabil ca e Auriculara (o stiam mai frecventa la pisici) - din cate stiu, tratamentul e de durata... sanatate multa! se pare ca subiectul s-a transformat in psihoza generalizata  dar mai bine asa, sa fim preventivi, decat sa tratam! babesioza, ca si alte boli transmise de capuse (hemobartonelioza, borelioza, ehrlichioza), nu este foarte greu de tratat; in majoritatea cazurilor, o interventie prompta si sustinerea cu suplimente (daca avem de-a face cu un organism sanatos) rezolva problema in timp relativ scurt; din pacate, lipseste inca informarea pertinenta in foarte multe zone, asa incat, in Romania, inca se moare frecvent din aceasta cauza...
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
|
|
serbo
Newbie
|
 |
« Reply #66 on: April 14, 2010, 10:47:18 AM » |
|
 Acum am venit de la vet, unde am continuat tratamentul. Cate(Lusa) a evoluat foarte bine si a trecut pragul critic, latra, raspunde la toti stimulii, alearga cu urechile in vint  ! De acum o dam pe supica, ficatel si vitamine. Multumiri si recunostinta domnului dr. vet. Gore din Iasi  ! P.S. Solutia Romparasect am luat-o de la o farmacie veterinara. DSH, multumesc pentru pont  , nu stiam ca este si la bidoane de un litru. In rest, la lupta cu parazitii Numai bine tuturor !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #67 on: April 14, 2010, 04:28:20 PM » |
|
chiar vroiam sa intreb: exista si deparazitant injectabil - a incercat cineva? ce se stie despre eficienta lui? Ariana?
In principal este vorba de "lactonele macrociclice" .cap de tabel fiind binecunoscuta "ivermectina" . In functie de zone si de utilizarea acestor produse eficacitatea difera. Sigur..sigur tine o saptamana intr-o zona infestata puternic. Eu, luand in calcul si toxicitatea medicamentului asupra organismului incerc sa le combin ar fac si cca. 2 administrari/an.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #68 on: April 14, 2010, 07:35:20 PM » |
|
aham - de ivermectina, in diferite forme, stiam si eu; asta folosesc ciobanii din zona ca sa-si deparaziteze cainii (caci i-am intrebat) - ivomec, injectat
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #69 on: April 15, 2010, 05:30:04 PM » |
|
Da...numai ca o fac fara cap in doze mult prea mari...(oricum nu prea pun mare pret pe caini si-i schimba mai ceva ca perechile de sosete...cel putin la noi) si eficacitatea e foarte slaba dupa un timp. Selamectin-(Revolution) face parte din aceeasi mare grupa..insa conteaza si modul de obtinere, aplicare....
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
RaluMaya
|
 |
« Reply #70 on: April 16, 2010, 12:38:30 PM » |
|
Cred ca am devenit paranoica cu capusele. I-am pus pipeta miercuri dar ieri am gasit o capusa infipta deasupra ochiului! Am purecat-o de 2 ori dupa ce am adus-o de afara si n-am gasit nenorocita de capusa inainte sa muste. In cat timp isi face efectul pipeta respectiva? Problema e ca nu e facut gardul la curte si daca iese afara chiar si 10 minute are un teren cam mare la dispozitie. As vrea sa-l dezinfectez dar nefind gardul facut mi-e frica de efectul pe care l-ar putea avea romparasectul asupra cainilor vecinilor care umbla liberi peste tot. Cu riscul de a pune o intrebare stupida, daca vreunul manaca iarba data cu romparasect, ii poate face rau? Pe Maya o pot feri cu usurinta...dar ceilalti..?Va multumesc pentru ajutor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiko
Sr. Member

Rico Stress
|
 |
« Reply #71 on: April 16, 2010, 01:30:14 PM » |
|
Mai nou Rico al nostru are Babesia. I-am gasit o capusa pe piept cat casa. Am facut antidotul si acum il ingrijim. Picaturile nu stiu cat efect au. TRebuie alternate, depinde si cum le pui, daca se uda dupa, etc... nu stiu ce sa mai zic cu nenorocitele astea. Atentie in zona Otopeni, Ilfov!
|
|
|
|
|
|
Rico Stress
|
|
|
|
RaluMaya
|
 |
« Reply #72 on: April 16, 2010, 01:48:44 PM » |
|
Sanatate lui Rico. Se pare ca si la Cluj sunt foarte multe, cel putin in zona mea...Selgros! Asa ca atentie cei din zona!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ROBERTT
Jr. Member

|
 |
« Reply #73 on: April 17, 2010, 12:06:41 PM » |
|
offff ce nenorocite capusele astea ce ne facem cu ele se pare ca in lupta cu oameni inving ele ce pacat ca suntem in anul 2010 si nu gasim ceva care sa le combata eficient si cand ne gandim ca sunt doar niste amarate de insecte nasol am gasit patru capuse pe ble\ack mari si sanatoase advantixul este pus de doua saptamani ar fi trebuit sa aibe efect dar cred ca le angrasa mai rau offfffffff nu ma luati in seama sunt suparat si poate nu gandesc logic dar ce facem pina la urma cu infectele astea ca ne omoara toti caini un sfat de la profesionisti multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiko
Sr. Member

Rico Stress
|
 |
« Reply #74 on: April 17, 2010, 03:05:16 PM » |
|
Pentru detalii despre ce si cum intrati pe subiectul "Rico Stress", in rest, martie aprilie e luna in care nenorocitele se trezesc la viata si le e foame rau. Ideea principala este ca si inainte erau capuse numai ca acum sunt mai multe capuse daca nu majoritatea purtatoare de Babesia...
|
|
|
|
|
|
Rico Stress
|
|
|
|