Forum ciobanesc german
April 26, 2009, 05:14:44 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Euro Dog Show 2012 -Bucuresti, Romania

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: CAPUSE  (Read 497 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Dandra
Jr. Member
**

« on: April 22, 2009, 01:08:57 PM »

Ieri am fost cu catelul meu Luc la veterinar si i-a scos o capusa de la baza urechii drepte, cat o bobita de strugure aproape, azi-noapte a vomat de 2 ori, veterinarul i-a facut si o injectie si l-a dat cu o solutie pe ceafa si mi-a spus sa revin in 2 saptamani pt o noua injectie, de dimineata acuma, e foarte abatut, apatic si fara pofta de apa sau mancare. La cate am citit despre capuse imi e groaza sa nu fie ceva grav. Daca careva  dintre voi a mai patit si daca aceasta ar trebui sa  fie starea lui, dupa primul tratament va rog sa ma linistiti sau sa imi da-ti un sfat, acuma fugim din nou cu el la medic sa vedem ce se intampla. Doamne ajuta!!

Micul meu catel: o bataie de inima, la picioarele mele ...
dux
Sr. Member

« Reply #1 on: April 22, 2009, 04:11:19 PM »

Ieri am fost cu catelul meu Luc la veterinar si i-a scos o capusa de la baza urechii drepte, cat o bobita de strugure aproape, azi-noapte a vomat de 2 ori, veterinarul i-a facut si o injectie si l-a dat cu o solutie pe ceafa si mi-a spus sa revin in 2 saptamani pt o noua injectie, de dimineata acuma, e foarte abatut, apatic si fara pofta de apa sau mancare. La cate am citit despre capuse imi e groaza sa nu fie ceva grav. Daca careva  dintre voi a mai patit si daca aceasta ar trebui sa  fie starea lui, dupa primul tratament va rog sa ma linistiti sau sa imi da-ti un sfat, acuma fugim din nou cu el la medic sa vedem ce se intampla. Doamne ajuta!!
acum o saptamana mi-a murit un caine din frontiera de babesioza.dute cu el la doctor .saracutul a fost tinut in tratament o saptamana si pana la urma a murit.babesioza provine de la capuse.

dsh
Administrator

« Reply #2 on: April 22, 2009, 04:17:18 PM »

ce injectie?! fii cu ochii pe caine! daca da semne de apatie si are febre du-te cu el iar la doctor si fa-i analize de sange! la cabinetele din bucuresti e plin de caini cu babesioza! ATENTIE!

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
cycyca13
Sr. Member

Cecilia & ISA

« Reply #3 on: April 22, 2009, 04:50:21 PM »

Da , atentie! si mie mi-a murit un caine de "erlichioza" tot o boala transmisa de capuse!
Trebuiesc facute analize de sange plus un test mai special ( e un test care seamana cu cel de sarcina si indica exact prezenta acestei boli dar e cam scump).
Eu am devenit obsedata de capuse... lui Isa ii pun pipeta Advantix la 3-4 saptamani maxim !.. iar in februarie- martie am pus doua pe luna pt a intra pregatita in primavara si pana acum nu am gasit nicio capusa pe ea desi o duc prin parc , prin iarba , etc.
Acum eu nu as vrea sa te speriem dar e ok sa fii precaut. Poate catelul sufera putin din cauza la injectie sau chiar de la solutia aplicata... unii catei sunt afectati putin de antiparazitare.
« Last Edit: April 22, 2009, 04:52:59 PM by cycyca13 » Logged

“Prima arta creata de om a fost educatia cainelui, iar fructul acestei arte a fost cucerirea si stapanirea pasnica a intregului pamant”
cycyca13
Sr. Member

Cecilia & ISA

« Reply #4 on: April 22, 2009, 05:04:31 PM »

Ce parere aveti despre citatul de mai jos Huh sunt cuvintele unui medic cunoscut din Constanta.

"Totusi Erlichioza e o boala grava care se poate preveni prin un tratament ectoparaziticid sustinut....si iarna. Cainele trebuie sa intre in primavara dupa un efect cumulativ al pipetelor antiparazitare de minim 3 - 4 administrari lunare. O pipeta pusa de 1 mai nu previne infestatia cu capuse. E nevoie de timp ca fiecare fir de par al cainelui, fiecare petec de piele sa fie impregnat cu insecticid....sa fie otravitor pentru capuse....
Ca si zicala iarna car si....vara sanie - trebuie sa punem pipete din ianuarie. Plus ca iarna nu e asa praf (dusmanul pipetelordepuspeceafa) si blana e mare, sebumul e mult, baie se face putina - vreme buna de "otravit" parul si pielea cainelui - pentru capuse" .

“Prima arta creata de om a fost educatia cainelui, iar fructul acestei arte a fost cucerirea si stapanirea pasnica a intregului pamant”
mihaibigu
Newbie
*

Ai grija sa nu te hipnotizez / THORHAUS KARLA

« Reply #5 on: April 22, 2009, 05:36:52 PM »

fratilor ma-ti speriat cu capusele astea si nu cred ca doar pe mine
totusi e bine sa stie lumea "cu ce se mananca" o capusa
eu cand era Karla pui am cumparat o solutie (fiole) care se dizolva in 5 liti de apa si am pulverizat prin toate curtea (desi ii pusesem Advantix pt juniori) asta pentru a nu mai exista ceva ramasite
de regula nu doar cainele trebui ingrijit ci si locul unde sta trebui bine igienizar

sa speram ca nu mai auzim de cazuri de imbolnaviri
dsh
Administrator

« Reply #6 on: April 22, 2009, 07:45:31 PM »

Ce parere aveti despre citatul de mai jos Huh sunt cuvintele unui medic cunoscut din Constanta.

"Totusi Erlichioza e o boala grava care se poate preveni prin un tratament ectoparaziticid sustinut....si iarna. Cainele trebuie sa intre in primavara dupa un efect cumulativ al pipetelor antiparazitare de minim 3 - 4 administrari lunare. O pipeta pusa de 1 mai nu previne infestatia cu capuse. E nevoie de timp ca fiecare fir de par al cainelui, fiecare petec de piele sa fie impregnat cu insecticid....sa fie otravitor pentru capuse....
Ca si zicala iarna car si....vara sanie - trebuie sa punem pipete din ianuarie. Plus ca iarna nu e asa praf (dusmanul pipetelordepuspeceafa) si blana e mare, sebumul e mult, baie se face putina - vreme buna de "otravit" parul si pielea cainelui - pentru capuse" .

foarte buna parere! poate e exagerat cu 3 - 4 pipete lunar, dar, din pacate, s-a ajuns la situatia in care sunt necesare 2; foarte adevarat - prima pipetare in ianuari!!! discutam cu medicii si mi-au spus ca primele cazuri de babesie si hemobartonela le-au avut in februarie;
si DA! nu e suficienta deparazitarea cainelui - e necesara si deparazitarea curtii si a locului in care sta - cusca / padoc

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Der Gebrauchshund
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #7 on: April 22, 2009, 10:58:58 PM »

Pe la voi chiar e nebunie!  Shocked

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg & Tzitziri de Catalina

« Reply #8 on: April 22, 2009, 11:12:05 PM »

da, in sud situatia e mai gri din acest punct de vedere dar las' ca vine caldura si la noi.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'
dsh
Administrator

« Reply #9 on: April 22, 2009, 11:41:24 PM »

primul mesaj e din piatra neamt...

mihaibigu
Newbie
*

Ai grija sa nu te hipnotizez / THORHAUS KARLA

« Reply #10 on: April 23, 2009, 08:59:48 AM »

sa inteleg ca de regula primavara sunt probleme cu capuse, mai accentuate ??
dsh
Administrator

« Reply #11 on: April 23, 2009, 09:13:57 AM »

si toamna; corect, insa, spus accentuate - problemele incep de prin februarie si tin bine mersi pana in noiembrie; mai exact, doar iarna putem sa ne relaxam putin...

Dandra
Jr. Member
**

« Reply #12 on: April 23, 2009, 01:59:38 PM »

Acum se simte mai bine catelul, doctorul i-a facut si injectie contra babesiozei + ca saracutul era si racit si acuma e pe antibiotice, ca solutie la tratat de 2 ori cu Stronghold (sper ca am scris corect) si de nici 10 min m-a asigurat ca e totul in regula, si ca aceasta solutie Stronghold e mai puternica decat Frontline si sa stau fara grija 2 luni ca e totul ok. In afara de faptul ca e slabit de la antibiotice si antiinflamatoare, a mancat, bea apa si tot mai are putere sa mai muste in joaca cate putin cand ma duc sa il mangai. Va multumesc f mult pentru atentionari ca am fost tare speriat dupa ce m-am documentat mai bine pe internet despre boli si cazuri de imbolnaviri de la capuse. Intradevar, problema capuselor nu e f grava in Piatra Neamt, dar mare atentie, ca de ieri pana azi 8 caini au vizitat cabinetul la care merg eu din cauza capuselor, vomei  si starilor apatice. Deci mare atentie pt cei care sunt incepatori ca si mine in cresterea unui caine !!! Capusele sunt periculoase si pt organismul uman iar ei saracii blanosi unde sa se tavaleasca de caldura daca nu in iarba si hopppp acolo sunt si spurcatele de capuse , pureci si paduchi  !!!  DEPARAZITARE    DEPARAZITARE    DEPARAZITARE !!! (de 3 ori tradare, vorba lui Caragiale Tongue ) Multa sanatate si sa auzim de bine !!!

Micul meu catel: o bataie de inima, la picioarele mele ...
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg & Tzitziri de Catalina

« Reply #13 on: April 23, 2009, 03:33:56 PM »

Acea injectie contra babesiozei se gaseste doar in Ungaria (doar cu pile si relatii in RO) dar nu e exclus ca unii sa-si faca provizii.
In ce priveste Stronghold-ul am unele rezerve. Desi contine Selamectin in prospect nu scrie ca ar avea eficienta impotriva capuselor, doar a purecilor. Din experienta stiu ca isi face efectul in timp, administrat regulat; eu am optat in plus pentru o solutie cu efect repelant(respingator), pentru a nu da ocazia capuselor sa muste(stim ca aceste transmit boala-agentul etiologic prin muscatura).
Toate aceste solutii din pacate solicita organismul cainilor nostri asa ca n-ar fi rau sa le mai dam din cand in cand niste suplimente nutritive cu efect hepatoprotector, altfel ne trezim pe la 7-8 ani ca bietii catei sufera de cine stie ce afectiune.  asta este, intotdeauna rezolvarile si solutiile sunt cu doua taisuri.  Undecided

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'
Irina2007
Sr. Member

« Reply #14 on: April 23, 2009, 04:18:57 PM »

In ce priveste Stronghold-ul am unele rezerve. Desi contine Selamectin in prospect nu scrie ca ar avea eficienta impotriva capuselor, doar a purecilor. Din experienta stiu ca isi face efectul in timp, administrat regulat;

Strongholdul este varianta europeana a produsului Revolution facut de Pfizer. In America de Nord scrie pe prospect ca se foloseste pentru tratamentul si controlul capuselor, dar in Europa nu au voie sa scrie de capuse din cauza unor probleme de licenta. Aici Revolution se foloseste de multi ani impotrica capuselor cu rezultate foarte bune, asa ca, desi nu scrie pe prospect va asigur ca este foarte bun si impotriva capuselor. Eu il folosesc de 6 ani si nu am vazut nici un purice sau capusa vreodata pe cainii mei, desi avem padurea chiar in spatele casei si vedem caprioare aproape in fiecare zi (imprastie deer tick ca naiba).
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora