Forum ciobanesc german
April 28, 2009, 12:12:31 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Euro Dog Show 2012 -Bucuresti, Romania

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3   Go Down
  Print  
Author Topic: CAPUSE  (Read 558 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg & Tzitziri de Catalina

« Reply #15 on: April 23, 2009, 05:30:21 PM »

Stiu ca e varianta Revolution europeana insa eu l-am folosit la cainii mei fiind convinsa ca e foarte bun si am avut surprize  LOL  asa ca nu-l mai recomand cu aceeasi convingere. E posibil sa fie doar un caz izolat cazul meu.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'
cycyca13
Sr. Member

Cecilia & ISA

« Reply #16 on: April 23, 2009, 05:37:10 PM »

"eu am optat in plus pentru o solutie cu efect repelant(respingator), pentru a nu da ocazia capuselor sa muste(stim ca aceste transmit boala-agentul etiologic prin muscatura). "

Dna Ariana , ne puteti recomanda o astfel de solutie Huh va rog??

“Prima arta creata de om a fost educatia cainelui, iar fructul acestei arte a fost cucerirea si stapanirea pasnica a intregului pamant”

dsh
Administrator

« Reply #17 on: April 23, 2009, 05:42:33 PM »

Stiu ca e varianta Revolution europeana insa eu l-am folosit la cainii mei fiind convinsa ca e foarte bun si am avut surprize  LOL  asa ca nu-l mai recomand cu aceeasi convingere. E posibil sa fie doar un caz izolat cazul meu.
si eu stiu de la vet tot ca nu ,,tine" la capuse... si nu e genul de vet care doar citeste prospectul...

Acea injectie contra babesiozei se gaseste doar in Ungaria (doar cu pile si relatii in RO) dar nu e exclus ca unii sa-si faca provizii.

poate era vorba de antidot - imizol, berenil, sau altceva din aceiasi categorie; sau doar metronidazol... 
in bucuresti, vaccinul (ca eu am presupus ca la el te referi) NU este nici macar cu pile...

"eu am optat in plus pentru o solutie cu efect repelant(respingator), pentru a nu da ocazia capuselor sa muste(stim ca aceste transmit boala-agentul etiologic prin muscatura). "
eu am dat toata curtea, imprejurul ei (n-am vecini, asa ca intr-un exces de zel am udat o brazda si stanga / drapta  LOL ) si padocurile cu parasect; fireste, am tinut cainii cateva ore departe de ele;

foarte buna precizarea arianei cu hepatoprotectoarele - noi mai facem cure de sargenor
« Last Edit: April 23, 2009, 05:46:42 PM by dsh » Logged

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Irina2007
Sr. Member

« Reply #18 on: April 23, 2009, 06:09:45 PM »

si eu stiu de la vet tot ca nu ,,tine" la capuse... si nu e genul de vet care doar citeste prospectul...

Te asigur ca "tine" la capuse, aici absolut toate cabinetele veterinare il recomanda iar eu il folosesc de cativa ani si n-am avut probleme. Este la fel de bun si impotriva viermilor intestinali (mai putin tenie), si previne si viermii la inima. Sa bat in lemn de 6 ani nu am avut probleme, iar in 2 saptamani testez iar toti cainii pentru viermi la inima (in fiecare an stau cu emotii pana primesc rezultatele).

Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar Strongholdul este un produs relativ nou pe piata din Romania, daca veterinarul a zis ca nu e bun impotriva capuselor .... mai are de studiat. Strongholdul trebuie aplicat la maxim 30 de zile, daca este aplicat haotic normal ca nu protejeaza cum trebuie. Multi incearca sa scuteasca niste bani, pun pipeta la 5-6 saptamani, sau nu vad o luna capuse si atunci sar luna respectiva, etc. In aceste cazuri nu e vina medicamentului, ci a celui care il utilizeaza.

De asemenea trebuie cumparata pipeta potrivita pentru greutatea cainelui iar daca se apropie de limita superioara, fara sa o depaseasca, trebuie cumparata pipeta pentru urmatoarea categorie. De exemplu, pentru un caine de 35 kg, desi se incadreaza in penultima categorie (20-40 kg) se recomanda pipeta pentru rasele gigant (40-60 kg).
La cainii mei pun pipeta pentru 5-10 kg, mai pun masculilor care au 8-10 kg si carora le pun pipeta din categoria 10-20.
Toate detaliile astea trebuie discutate cu un medic veterinar care are experienta in folosirea acestui produs, ceea ce medicilor din tara le cam lipseste.

dsh
Administrator

« Reply #19 on: April 23, 2009, 06:37:47 PM »

uiti un lucru: sunt fabricate in tari diferite! cate despre dozare... sa fim seriosi! chiar crezi ca e cazul de explicatii? medicul despre care vorbeam are CATEGORIC  experienta si informatiile necesare cat sa merg pe mana lui (ei, de  fapt) in aceasta privinta si nu numai...
a propos de stronghold: si noi il foloseam pentru dirofilarioza - ce spuneai si tu irina; a aparut insa, acum advocate; asa ca, de acum, advantix / frontline combo + advocate

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Ariana
Global Moderator

« Reply #20 on: April 23, 2009, 06:42:26 PM »

Acum se simte mai bine catelul, doctorul i-a facut si injectie contra babesiozei

Ma refeream la aceasta afirmatie(avand in vedere ca era inca bolnavior nu se pune problema unui vaccin) si era vorba intradevar de Imidocarb, Berenil, Acaprin...
 Roll Eyes

Referitor la ce a spus Irina ce pot sa spun....cat traim, ca medici avem de invatat, asta e bine stiut, medicina evolueaza odata cu noi! Daca unii medici spun ca nu e asa bun ca alte solutii nu trebuie sa fii revoltata.
In primul rand, sunt convinsa ca Strongholdul de pe piata noastra difera d.p.d.v. al calitatii cu cel din State.
In al doilea rand sunt ferm convinsa ca populatia de capuse din State nu a devenit asa de agresiva si numeroasa ca cea din Romania, va ofer si un preview in poza, poza facuta acum 3 saptamani cand se considera ca atacul cu capuse este doar la inceput. Aceste oi au fost pasunate pe dealurile comunei Floresti...se poate spune foarte usor Cluj, deoarece turmele migreaza, se plimba iar aceasta comuna este situata la o aruncatura de bat de Cluj.
In al treilea rand aceste oi au fost tratate in fiecare an de cel putin de 2-3 ori cu ivermectina inj. si degeaba....in fiecare an atacul capuselor este mai agresiv, sunt mai numeroase si mai rezistente. Efectul este foarte bun pe moment, prinde de cele mai multe ori capusele care se hranesc in momentul administrarii si chiar dupa insa efectul in timp este slab chiar daca se fac mai multe administrari pe sezon. Selamectina din Stronghold este de fapt, mai pe intelesul tuturor "ivermectina special conceputa pt. caini".
  Este foarte posibil ca produsul folosit de voi sa fie net superior celui folosit de noi, nu contest. Stronghold-ul este prezent pe piata din Romania de ceva vreme bunicica, il stiu de pe vremea cand Frontline-ul facea furori insa era mai scump....cel putin de 5-6 ani.

Eu folosesc o astfel de solutie aplicata direct pe pielea cateilor (teoretic lunar), puor on. Din motive profesionale nu pot spune numele produsului, nu am voie. Undecided
In mediu puteti folosi Diazinol destul de puternic si f. urat mirositor insa foarte bun(comparativ cu vesnicele produse la flaconel de sticla care nu prea mai au nici un efect, eventual de apa sfintita  LOL, nu dau nume). Aveti grija ca nu cumva sa il folositi si pentru imbaierea animalelor fiindca acolo doza este infima fata de cea utila in dezinsectie.

* oaie intens parazitata cu capuse.jpg (80.46 KB, 679x587 - viewed 18 times.)
« Last Edit: April 23, 2009, 06:45:13 PM by Ariana » Logged

Vet'
Ariana
Global Moderator

« Reply #21 on: April 23, 2009, 06:50:34 PM »

Tot ce vedeti in poza este o masa mare de capuse si daca stai acolo cel putin jumatate de ora si nu ai cizme de cauciuc 100% se urca pe pantaloni cateva. Daca nu se vor lua masuri serioase la nivel national privind ingrijirea pasunilor si zonelor verzi vom avea cat de curand de suferit si noi odata cu incalzirea globala, vedeti borelioza...etc.

Vet'
Irina2007
Sr. Member

« Reply #22 on: April 23, 2009, 06:52:20 PM »

uiti un lucru: sunt fabricate in tari diferite! cate despre dozare... sa fim seriosi! chiar crezi ca e cazul de explicatii? medicul despre care vorbeam are CATEGORIC  experienta si informatiile necesare cat sa merg pe mana lui (ei, de  fapt) in aceasta privinta si nu numai...
a propos de stronghold: si noi il foloseam pentru dirofilarioza - ce spuneai si tu irina; a aparut insa, acum advocate; asa ca, de acum, advantix / frontline combo + advocate

Pfizer nu este o companie de colt de strada care sa schimbe formula dupa cum bate vantul. Sunt convinsa ca si formula fabricata in Europa este la fel de buna ca cea facuta in State. Medicul de care vorbesti are experienta de cativa ani cu acest produs, deci ... nu prea multa. Cand am plecat eu din tara nu se importa Stronghold, ceea ce inseamna ca are experienta de mai putin de 6 ani.

La fel si cu Advocate. Daca spui ca abia acum a aparut in tara, inseamna ca veterinarii au experienta 0 cu acest produs, nu-i asa? Advocate este insa un produs folosit de multa vreme aici, prezent in toate cabinetele veterinare. Cu toate acestea, din cei 6 medici veterinari (de la 6 cabinete diferite) la care ma duc, 6 recomanda Revolution si nici unul nu recomanda Advocate. Eu as merge pe mana veterinarilor care folosesc aceste produse de ani si ani, nu a celor pentru care sunt o noutate.

Sunt multe produse care apar acum pe piata din Romania, de la produse impotriva viermilor la inima la vaccinul intranazal impotriva tusei de canisa. Asta nu inseamna ca se si stie exact cum trebuie folosite pentru a da rezultate optime. Intre un veterinar care abia a pus mana pe un produs si unul care il foloseste de 20 de ani, eu as merge pe mana celui din urma  Cheesy
dsh
Administrator

« Reply #23 on: April 23, 2009, 06:52:24 PM »

Ma refeream la aceasta afirmatie(avand in vedere ca era inca bolnavior nu se pune problema unui vaccin) si era vorba intradevar de Imidocarb, Berenil, Acaprin...
 Roll Eyes
sa inteleg ca nu se gasesc in zona voastra? la noi, orice cabinet mai rasarit are imizol - din pacate pentru ca cererea este foarte mare... berenil nu - din cate stiu e interzis in ue
catelul lui dandra nu am inteles daca a avut sau nu babesioza, ce injectie i s-a facut (pentru ca nu s-a facut o testare a sangelui - de aceea am presupus ca poate doar metronidazol) si daca nu a avut babesioza, ce altceva  a contactat de la capuse....
« Last Edit: April 23, 2009, 07:00:27 PM by dsh » Logged

crb
Hero Member

« Reply #24 on: April 23, 2009, 06:56:27 PM »

...mamaaaaaaa..ce de capushe...mai e vreo una pe camp..?
dsh
Administrator

« Reply #25 on: April 23, 2009, 06:59:27 PM »

Eu as merge pe mana veterinarilor care folosesc aceste produse de ani si ani, nu a celor pentru care sunt o noutate.
eu voi merge pe mana celor care folosesc produsele din romania, la populatia de capuse din romania  Smiley
Pfizer nu este o companie de colt de strada care sa schimbe formula dupa cum bate vantul. Sunt convinsa ca si formula fabricata in Europa este la fel de buna ca cea facuta in State.
sunt multe firme de top care au fabrici diferite nu doar pentru state / europa, ba pentru europa de vest / europa de est - crede-ma: diferenta intre produse e mare! (dar cred ca stii asta deja)

Ariana
Global Moderator

« Reply #26 on: April 23, 2009, 07:03:12 PM »

sa inteleg ca nu se gasesc in zona voastra?
la noi nu prea, insa incidenta babesiozei in zona noastra este aproape 0 inca...din fericire. Carpatii inca ne protejeaza.
 Wink ...mai mult se contamineaza cateii care fac diverse calatorii.

Orice ai spune Irina eu stiu un lucru, am folosit Stronghold la cateii mei si dupa o plimbare intr-un loc in care nu ajunge picior de oaie i-am adus acasa cu zeci de capuse plimbandu-se prin blana...si infipte in ala micu vreo 5-6 iar in Nati vreo 2 si am aplicat corect un produs valabil. M-am culcat la 2 noaptea dupa ce l-am spalat pe pitic si pe Nati am puricat-o cateva ore si de asemenea n-am dormit bine vreo 2 nopti. Acum folosesc din nou produse nemtesti si sunt foarte multumita.
Sunt convinsa ca stronghold-ul destinat comercializarii in tarile estice este mult mai slabut si populatia de capuse din tara noastra poate prezenta sensibilitate diferita.

Vet'
Ariana
Global Moderator

« Reply #27 on: April 23, 2009, 07:05:13 PM »

...mamaaaaaaa..ce de capushe...mai e vreo una pe camp..?

e nenorocire, noi suntem de-a dreptul exasperati.
Si gandeste-te ca mai erau vreo 8 bucati cel putin la fel de afectate.

Vet'
Irina2007
Sr. Member

« Reply #28 on: April 23, 2009, 07:12:28 PM »

Eu nu pot trage decat o singura concluzie: capusele canadiene sunt mai fraiere si mai slabe de "inima"  Grin Oricum, ma bucur ca macar de problema capuselor am scapat, pun pipeta si dorm linistita o luna. Acum sper sa iasa toate testele de heartworm negative si mai stau linistita un an.
ringo_CG
Jr. Member
**

CG este cel mai bun exemplu de "SEMPER FIDELIS"

« Reply #29 on: April 23, 2009, 07:17:39 PM »

trebuie sa fim atenti mai ales in perioada asta la capuse.eu am luat anu trecut cam in aceeasi perioada un caniche de la un vecin.catelul era foarte jucaus printre fratiorii lui insa cand l-am adus in curte nici nu mai misca.bateam din palme langa el,aruncam mingea langa el,tipam...insa niic o reactie.cand mam uitat in urechiuse era plin de capuse,nici nu se vedea inautru.pe corp nu mai avea niciuna insa in urechi era plin.a scapat de el cu niste prafuri care se dau dupa fiecare plimbare prin parc.nu mai stiu cum se numesc.
Pages: 1 [2] 3   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora