Forum ciobanesc german
November 13, 2014, 10:50:11 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SiegerShow 2014 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Poll
Question: probleme ciobanesc 10 ani
varsta? - 17 (63%)
boala ? - 10 (37%)
Total Voters: 27

Pages: 1 [2] 3 4   Go Down
  Print  
Author Topic: probleme picioarele din spate  (Read 23649 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
4di
Newbie
*

« Reply #15 on: May 29, 2009, 08:27:00 AM »

In ultima vreme am observat ca dupa ce face putin efort in parc, la joaca, incepe sa schioapete de piciorul stang din spate, uneori chiar il suspenda prin ridicare atunci cand vrea sa mearga mai repede.

Draga popescucv , nu iti pot recomanda decat o cura de vitamine , vezi ca sunt si in mancare niste oase vitaminizate micute pe care le rontaie cu placere .
Al meu l-am facut bine cu vitaminele B si E , nu stiu care B daca nu ma insel e un complex... acum e bine , merge normal si ochiul a revenit cum era inainte ...
popescucv
Full Member

Never give up !

« Reply #16 on: May 29, 2009, 08:54:50 AM »

Multumesc pentru sfat Smiley
Rex al meu mananca mancare gatita, adica carne (pui sau vita) fiarta, orez, arpacas, morcovi, o ceapa, un patrunjel totul facut la oala de 10litri pentru cca. 2 zile.
M-am gandit ca este o alimentatie completa si sanatoasa mai ales ca legumele le pun la sfarsit si nu sunt decat putin fierte.
Voi incerca sa-i dau si ceva suplimente vitaminizate sa vad ce se intampla.

Un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puĊ£in. (Octavian Paler)
4di
Newbie
*

« Reply #17 on: May 29, 2009, 09:11:49 AM »

morcovi, o ceapa, un patrunjel totul facut la oala de 10litri pentru cca. 2 zile.
Este completa , asa mananca si al meu, dar ........ Vitaminele se pierd chiar si un "pic" fierte .... la 6 anisori (sa-ti traiasca) are nevoie de vitamine , e la a doua tinerete, iar mancarea desi contine vitamine nu le inlocuieste pe cele "la pachet" (adica pastile sau mancare vitaminizata)
sheeba_roxy
Sr. Member

« Reply #18 on: May 29, 2009, 10:21:25 AM »

si eu am probleme cu fata mea care a implinit 7 ani in aprilie am fost la metic si a spus ca poate fi o artroza ,daca am retinut bine minte, si ca apare odata cu inaintarea in varsta cand trebuiesc menajati, urmeaza sa facem radiografia si speram sa nu fie nimic grav, revin cu detalii pentru a va spune ce ne recomanda veterinarul.
tanja
Newbie
*

Ciobanesc German

« Reply #19 on: July 06, 2009, 02:09:08 PM »

Pentru aceeasi problema ca a ta, dupa lipsa de raspuns la administrarea de Rymadil am inceput tratament cu Artrostop Rapid iar efectul nu a intarziat sa se vada dupa numai 2 zile. Insa medicul iti poate da cel mai avizat sfat
danvsv
Newbie
*

« Reply #20 on: September 24, 2009, 11:41:08 AM »

Salut, am un pui de 4,5 luni cu aceeasi problema: jareti oscilanti, privit din spate - deschisi spre exterior, labele din fata cu noduri si in forma de labe de urs. Este din parinti campioni, cu pedigree. Eu l-am primit cand avea 3,5 luni. I-am facut 10 zile consecutiv calciu intravenos si acum este pe K9 si Aplazil. mancare Purina Proplan Junior. Mi-e teama sa nu fie displazie, cu toate ca cel de la care l-am cumparat m-a asigurat ca nici nu poate fi vorba de asa ceva...
sheeba_roxy
Sr. Member

« Reply #21 on: September 24, 2009, 11:59:52 AM »

Pentru aceeasi problema ca a ta, dupa lipsa de raspuns la administrarea de Rymadil am inceput tratament cu Artrostop Rapid iar efectul nu a intarziat sa se vada dupa numai 2 zile. Insa medicul iti poate da cel mai avizat sfat

Nu am mai revenit cu raspunsul dar tratamentul a fost facut cu Rymadil si spre bucuria noastra a rspuns foarte bine la tratament.
Radiografia am facuto deoarece parea sa se fi lovit si ne era teama sa nu fie vreo lovitura care sa ii dea durerile dar in final este vorba de artroza.
Acum fata se simte foarte bine este vioaie si plina de energie incercam sa o facem sa nu mai sara ca o caprita pentru a nu mai solicita picioarele foarte mult.
Storm
Newbie
*

« Reply #22 on: November 10, 2009, 10:09:23 PM »

Talie cam mare la 52kg!!! Undecided  Ar fii bine sa-l intrebati pe medicul la care ati fost sau sa va adresati unui medic veterinar din apropiere... trebuie sa fie unul... ( chiar daca nu specializat pe caini) si in mediul rural. Pe forum nu puteti obtine decat sfaturi... dar nimeni nu va va recomanda un tratament la obiect.
Dar 36 kg la varsta de 7 luni cum vi se pare ?
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #23 on: November 12, 2009, 07:02:01 PM »

cam mult...sau mai bine spus cam repede a crescut.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
norocel_camelia
Newbie
*

« Reply #24 on: December 11, 2009, 07:54:57 PM »

Buna. Am si eu un ciobanesc german care a inceput sa aiba probleme cu picoarele din spate. Are 9 ani in urma cu aproximativ 4 luni a inceput sa nu mai aiba stabilitate pe picoarele din spate, cand alearga nu se observa problema picioarelor din spate decat atunci cand schimba directia se dezechilibreaza, iar atunci cand sta sau cand vrea sa se ridice nu prea are stabilitate pe picioarele din spate.

Am fost pe la medici veterinari, ba chiar si la o clinica veterinara din Targu-Mures, dar nici unul dintre medici nu mi-a pus un diagnostic clar.

Am urmat un tratament de 10 zile cu vitamine si desi s-a observat o usoara ameliorare, tot avea probleme cu piciorul stang din spate, ca mai apoi sa aiba probleme din nou cu picioarele din spate.

Sincer nu stiu ce sa mai fac si ma doare sa il vad in starea asta desi medicii imi zic ca e sanatos si ca ii trece cu vitamine. Ma puteti ajuta va rog?
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #25 on: December 11, 2009, 09:13:51 PM »

radiografii i-ai facut?

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
norocel_camelia
Newbie
*

« Reply #26 on: December 11, 2009, 09:30:29 PM »

La clinica din Targu-Mures nu i-au facut radiografii, desi le-am cerut medicilor, au zis ca e prea batran ca sa il anestezieze si ca exista riscul sa moara. Unul din ei mi-a zis ca e displazie de sold dar nu s-au pus de acord.
dsh
Hero Member

« Reply #27 on: December 12, 2009, 12:00:02 PM »

Salut, am un pui de 4,5 luni cu aceeasi problema: jareti oscilanti, privit din spate - deschisi spre exterior, labele din fata cu noduri si in forma de labe de urs. Este din parinti campioni, cu pedigree. Eu l-am primit cand avea 3,5 luni. I-am facut 10 zile consecutiv calciu intravenos si acum este pe K9 si Aplazil. mancare Purina Proplan Junior. Mi-e teama sa nu fie displazie, cu toate ca cel de la care l-am cumparat m-a asigurat ca nici nu poate fi vorba de asa ceva...
1. majoritatea puilor au jareti oscilanti
2. ce inseamna ,,laba de urs"?
3. toti puii au labe noduroase - noduli de crestere
4. DE CE calciu intravenos?!
5. ce k9 ii dati? complete? aplazylul e foarte bun, se adreseaza articulatiilor, ca si k9 motion, in vreme ce k9 growth are ca principal ingredient calciul; k9 complete este un supliment nutritional
6. de ce suspectati displazia? jaretii oscilanti nu sunt sub nicio forma un simptom - sper ca nu vreun medic v-a indus aceasta teama....

Buna. Am si eu un ciobanesc german care a inceput sa aiba probleme cu picoarele din spate. Are 9 ani in urma cu aproximativ 4 luni a inceput sa nu mai aiba stabilitate pe picoarele din spate, cand alearga nu se observa problema picioarelor din spate decat atunci cand schimba directia se dezechilibreaza, iar atunci cand sta sau cand vrea sa se ridice nu prea are stabilitate pe picioarele din spate.
Am fost pe la medici veterinari, ba chiar si la o clinica veterinara din Targu-Mures, dar nici unul dintre medici nu mi-a pus un diagnostic clar.
Am urmat un tratament de 10 zile cu vitamine si desi s-a observat o usoara ameliorare, tot avea probleme cu piciorul stang din spate, ca mai apoi sa aiba probleme din nou cu picioarele din spate.
Sincer nu stiu ce sa mai fac si ma doare sa il vad in starea asta desi medicii imi zic ca e sanatos si ca ii trece cu vitamine. Ma puteti ajuta va rog?
La clinica din Targu-Mures nu i-au facut radiografii, desi le-am cerut medicilor, au zis ca e prea batran ca sa il anestezieze si ca exista riscul sa moara. Unul din ei mi-a zis ca e displazie de sold dar nu s-au pus de acord.
banuiesc ca stiti ca odata cu varsta apar si probleme, iar cele legate de sistemul osos si articulatii sunt cele mai frecvente... fireste, prima recomandare ar fi radiografia - anestezia nu e lipsita de riscuri, insa indraznesc sa spun ca un medic competent nu ar trebui sa se teama intr-atat incat sa excluda aceasta metoda de diagnostic (am sterilizat - deci anesteziat - un mascul de 11 ani) - fireste, cateva teste prealabile sunt de dorit, tocmai pentru a cunoaste cat mai bine starea pacientului... revenind: in situatia in care un caine isi pierde mobilitatea, echilibrul si acuza durere, din cata experienta am eu, medicii recomanda, cel mai adesea, anti-inflamatoare si analgezice (pe termen scurt - mediu) si suplimente pe termen lung... mi-e greu sa inteeg de ce ati primit ca recomandare vitamine....

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
norocel_camelia
Newbie
*

« Reply #28 on: December 14, 2009, 01:21:53 PM »

banuiesc ca stiti ca odata cu varsta apar si probleme, iar cele legate de sistemul osos si articulatii sunt cele mai frecvente... fireste, prima recomandare ar fi radiografia - anestezia nu e lipsita de riscuri, insa indraznesc sa spun ca un medic competent nu ar trebui sa se teama intr-atat incat sa excluda aceasta metoda de diagnostic (am sterilizat - deci anesteziat - un mascul de 11 ani) - fireste, cateva teste prealabile sunt de dorit, tocmai pentru a cunoaste cat mai bine starea pacientului... revenind: in situatia in care un caine isi pierde mobilitatea, echilibrul si acuza durere, din cata experienta am eu, medicii recomanda, cel mai adesea, anti-inflamatoare si analgezice (pe termen scurt - mediu) si suplimente pe termen lung... mi-e greu sa inteeg de ce ati primit ca recomandare vitamine....

Sunt din Bistrita si am fost la medici si acolo dar si in Tg. Mures la o clinica veterinara care mi-a fost recomandata, sincer nici eu nu stiu ce sa cred despre competenta medicilor (nu doresc sa acuz pe nimeni) doar ca nu stiu ce sa mai fac.

Si da stiu ca o data cu varsta apar si probleme, m-am interesat inainte sa imi iau cainele, numai ca nu am avut posibilitatea sa ma pot interesa mai mult despre parintii cainelui meu, persoana de la care l-am cumparat nu a dat prea multe detalii.

As vrea sa pot face mai mult pt el, dar inca nu am posibilitatea sa il duc in alt judet ca sa fie consultat de alti medici.
dsh
Hero Member

« Reply #29 on: December 14, 2009, 02:02:35 PM »

din pacate va inteleg frustrarea.... si sunt convinsa ca vreti si incercati tot ce e mai bun pentru catel... cred ca ar trebui sa mai cautati un medic....
ca sugestie, intrebati de rymadil, petvital gag, aplazyl, caniviton - doar la recomandarea medicului!

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Pages: 1 [2] 3 4   Go Up
  Print  

Jump to:  

turenhof