Salutare, sunt nou pe acest forum (m-am inscris azi

) si va spun sincer ca sunt total impresionat de ce am gasit aici. Nu ma asteptam sa gasesc o comunitate asa de stransa de iubitori de animele, in special de Cg. De curand am trecut printr-o perioada foarte grea si plina de schimbari si intamplator am ajuns la un filmult pe youtube cu un Cg, am ramas cu gura cascata, nu am vazut ceva mai frumos mai inteligent si mai nobil ca acel caine. Am uitat aproape total de toate problemele, m-am tot interesat depre rasa cateva zile si mi-am dat seama ca imi doresc un Cg foarte mult ( am vrut de mult timp sa imi iau un caine dar parintii nu au fost de acord si nici nu eram convins ce rasa de caine ar fi potrivita pentru mine). Dupa ce am consultat forumul acesta si multe altele sunt convins ca un Cg este cea mai buna alegere pentru mine, din cate am citit este un caine devotat si un prieten pe viata, adica exact ceea ce caut eu. Am vazut ca intretinerea pentru incepatori este destul de dificila, dar sunt sigur ca daca chiar iti dai interesul vei reusi sa ai grija de el asa cum trebuie.
Ok acum vine partea pentru care va cer ajutorul:
1. Am citit ca varsta optima la care trebuie luati de la crescator (sunt total hotarat sa il iau de la un crescator specializat numai pe Cg) este de 10 saptamani , desi sincer mie mi-se pare foarte mic , este vreo problema daca il iau la o varsta mai inaintata ( 3-4 luni) ?
2. Baietel sau fetita ?

care din genuri sunt mai usor de crescut, imi doresc foarte mult o femela dar am citit pe forum cateva articole cu complicatii cand dau nastere, si cazuri in care au pierdut cateleul ca sincer mi-e frica sa nu trec prin asa ceva

Ps. exista un studiu sau o parere care spune ca masculii sunt mai predispusi la boli decat femelele ?
3. Un pedigree bun asigura ( intr-o masura considerabila) si un caine sanatos, pentru mine sa fie sanatos este cel mai important, nu ma intereseaza atat de mult cum o sa arate. Displazia este boala care m-a speriat cel mai mult cand am citit despre ea, e foarte nasol sa nu o poti preveni total sau sa nu afli ca puiul tau sufera de asa ceva decat pe la 1 an cad se fac testele.
4.Nu stau inca la curte , am sa ma mut vara viitoare, daca ies cu cainele zilnic pot exista probleme in dezvoltarea lui , ma gandesc ca daca il iau si mic nu are nevoie de o curte atat de repede.
5. Anotimpul in care s-a nascut influenteaza problemele de sanatate sau comportamentul cainelui? (mi-se pare cam aiurea intrebarea da nu strica sa te informezi

tinand cont ca vreau sa il iau vara asta )
Cam atat, despre ce sa ii dau sa pape si cum sa il ingrijesc cat mai bine o sa ma mai interesesz pe forum, oricum o sa mai treaca cel putin o luna pana cand sa il iau si pana atunci mai am timp sa invat
P.S. Am vazut pozele castigatoare la concursul cu Kiko mi-se pare superb, arata fantastic catelusul si am ramas impresionat de Cg de la canisa Cando Rosch ( nu stiu daca am voie sa ii fac reclam ) in special de Kliff.