Forum ciobanesc german
August 22, 2013, 02:18:24 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Expozitie Nationala de Club A.R.C.G, Cluj-Napoca, 23 martie 2013 - Rezultate

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
forum
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Cateva sfaturi si pareri va rog mult !  (Read 1616 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ady1986
Newbie
*

« on: June 14, 2009, 12:53:25 PM »

Salutare, sunt nou pe acest forum (m-am inscris azi  Smiley ) si va spun sincer ca sunt total impresionat de ce am gasit aici. Nu ma asteptam  sa gasesc o comunitate asa de stransa de iubitori de animele, in special de Cg. De curand am trecut printr-o perioada foarte grea si plina de schimbari si intamplator am ajuns la un filmult pe youtube cu un Cg, am ramas cu gura cascata, nu am vazut ceva mai frumos mai inteligent si mai nobil ca acel caine. Am uitat aproape total de toate problemele, m-am tot interesat depre rasa cateva zile si mi-am dat seama ca imi doresc un Cg foarte mult ( am vrut de mult timp sa imi iau un caine dar parintii nu au fost de acord si nici nu eram convins ce rasa de caine ar fi potrivita pentru mine). Dupa ce am consultat forumul acesta si multe altele sunt convins ca un Cg este cea mai buna alegere pentru mine, din cate am citit este un caine devotat si un prieten pe viata, adica exact ceea ce caut eu. Am vazut ca intretinerea pentru incepatori este destul de dificila, dar sunt sigur ca daca chiar iti dai interesul vei reusi sa ai grija de el asa cum trebuie.
   Ok acum vine partea pentru care va cer ajutorul:
1. Am citit ca varsta optima la care trebuie luati de la crescator (sunt total hotarat sa il iau de la un crescator specializat numai pe Cg) este de 10 saptamani , desi sincer mie mi-se pare foarte mic , este vreo problema daca il iau la o varsta mai inaintata ( 3-4 luni) ?
2. Baietel sau fetita ?  Smiley care din genuri sunt mai usor de crescut, imi doresc foarte mult o femela dar am citit pe forum cateva articole cu complicatii cand dau nastere, si cazuri in care au pierdut cateleul ca sincer mi-e frica sa nu trec prin asa ceva  Sad Ps. exista un studiu sau o parere care spune ca masculii sunt mai predispusi la boli decat femelele ?
3. Un pedigree bun asigura ( intr-o masura considerabila) si un caine sanatos, pentru mine sa fie sanatos este cel mai important, nu ma intereseaza atat de mult cum o sa arate. Displazia este boala care m-a speriat cel mai mult cand am citit despre ea, e foarte nasol sa nu o poti preveni total sau sa nu afli ca puiul tau sufera de asa ceva decat pe la 1 an cad se fac testele.
4.Nu stau inca la curte , am sa ma mut vara viitoare, daca ies cu cainele zilnic pot exista probleme in dezvoltarea lui , ma gandesc ca daca il iau si mic nu are nevoie de o curte atat de repede.
5. Anotimpul in care s-a nascut influenteaza problemele de sanatate sau comportamentul cainelui? (mi-se pare cam aiurea intrebarea da nu strica sa te informezi Smiley tinand cont ca vreau sa il iau vara asta )
 Cam atat, despre ce sa ii dau sa pape si cum sa il ingrijesc cat mai bine o sa ma mai interesesz pe forum, oricum o sa mai treaca cel putin o luna pana cand sa il iau si pana atunci mai am timp sa invat
P.S. Am vazut pozele castigatoare la concursul cu Kiko mi-se pare superb, arata fantastic catelusul si am ramas impresionat de Cg de la canisa Cando Rosch ( nu stiu daca am voie sa ii fac reclam ) in special de Kliff.
crb
Hero Member

« Reply #1 on: June 14, 2009, 01:08:03 PM »

......
   Ok acum vine partea pentru care va cer ajutorul:
1. Am citit ca varsta optima la care trebuie luati de la crescator (sunt total hotarat sa il iau de la un crescator specializat numai pe Cg) este de 10 saptamani , desi sincer mie mi-se pare foarte mic , este vreo problema daca il iau la o varsta mai inaintata ( 3-4 luni) ?
2. Baietel sau fetita ?  Smiley care din genuri sunt mai usor de crescut, imi doresc foarte mult o femela dar am citit pe forum cateva articole cu complicatii cand dau nastere, si cazuri in care au pierdut cateleul ca sincer mi-e frica sa nu trec prin asa ceva  Sad Ps. exista un studiu sau o parere care spune ca masculii sunt mai predispusi la boli decat femelele ?
3. Un pedigree bun asigura ( intr-o masura considerabila) si un caine sanatos, pentru mine sa fie sanatos este cel mai important, nu ma intereseaza atat de mult cum o sa arate. Displazia este boala care m-a speriat cel mai mult cand am citit despre ea, e foarte nasol sa nu o poti preveni total sau sa nu afli ca puiul tau sufera de asa ceva decat pe la 1 an cad se fac testele.
4.Nu stau inca la curte , am sa ma mut vara viitoare, daca ies cu cainele zilnic pot exista probleme in dezvoltarea lui , ma gandesc ca daca il iau si mic nu are nevoie de o curte atat de repede.
5. Anotimpul in care s-a nascut influenteaza problemele de sanatate sau comportamentul cainelui? (mi-se pare cam aiurea intrebarea da nu strica sa te informezi Smiley tinand cont ca vreau sa il iau vara asta )
 ....

1. varsta minima de luare a puiului de linga mama este 8 saptamani.....indicat 10...putin probabil ca pui ramas la crescator pina la 3-4 luni sa aibe atuuri suplimentare...cel mult schema de vaccinare completa...
2. pentru curte, parerea mea, e mai buna femela : teritoriala, nu fuge dupa catele in calduri, mai maleabila si usor sociabila ( generalitati, fiecare caine are particularitatile sale)...
3. Da, dar nu ofera o GARANTIE...
4. CG poate fi crescut si in aptartament, fara daune "neprogramate"....DACA ii oferi atentia, educatia si necesarul de consum al energiei... (vorbesc din experienta personala)
5. NU,..anotimpul nasterii nu creeaza probleme speciale..

Bafta ! Smiley

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
ady1986
Newbie
*

« Reply #2 on: June 14, 2009, 01:59:33 PM »

Va multumesc mult pentru raspunsul rapid, cred ca o sa imi iau o femele pana la urma , sunt ceva mai usor de crescut pentru incepatori... ma bucur ca am trecut de asta, acum vine chinul cu alegerea canisei Smiley
crb
Hero Member

« Reply #3 on: June 14, 2009, 02:39:37 PM »

Va multumesc mult pentru raspunsul rapid, cred ca o sa imi iau o femele pana la urma , sunt ceva mai usor de crescut pentru incepatori... ma bucur ca am trecut de asta, acum vine chinul cu alegerea canisei Smiley

..nu e chin..cauta sa vezi unde sunt cainii care iti plac (adultii)...vezi unde sunt (in ce canisa) vezi daca au pui,..analizeaza un pic conditiile in care sunt crescuti, pret, etc...daca nu te "arunci" din prima, in rest e simplu! Smiley

..din ce zona din RO esti..? bugetul ...? ...   Smiley

ady1986
Newbie
*

« Reply #4 on: June 14, 2009, 10:34:20 PM »

scuze ca am raspuns atat de greu , sunt din Bucuresti buget maxim 250 -300 de euro , desi 300 mi-se pare destul de mult, nu vreau neaparat un caine de concurs, dar vreau sa aiba parinti buni si sa fie sanatos
Thara
Hero Member

« Reply #5 on: June 14, 2009, 10:38:00 PM »

300 de euro este un pret relativ mic in comparatie cu cat se investeste in caine pe parcursul vietii lui.acesti 300 de euro reprezinta suma pe care crescatorul o investeste in catei pana la varsta la care ii vinde...si de cele mai multe ori,nu acopera toate cheltuielile.
De ce costa "atat" un ciobanesc german

"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
crb
Hero Member

« Reply #6 on: June 14, 2009, 10:38:13 PM »

scuze ca am raspuns atat de greu , sunt din Bucuresti buget maxim 250 -300 de euro , desi 300 mi-se pare destul de mult, nu vreau neaparat un caine de concurs, dar vreau sa aiba parinti buni si sa fie sanatos

atentie mare...

bugetul e pe masura unui pui bun..bafta la alegere Smiley

Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #7 on: June 30, 2009, 07:58:06 PM »

la 3-4 luni un catel ajunge deja la 15-20 kg, nu e mic deloc! Crede-ma, nu vrei sa pierzi placerea de a creste un pui de Cg de la 8-10 saptamani, e minunat! Oricum cresc repede....

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

forum

pavora 

turenhof