Forum ciobanesc german
October 15, 2016, 10:39:52 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 5 [6]   Go Down
  Print  
Author Topic: mod de hranire al ciobanescului german  (Read 31091 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Lady
Full Member

« Reply #75 on: June 04, 2007, 11:51:40 AM »

Prin urmare, ce se intampla acolo, la dresor? infometeaza cainele, care si asa e trist de despartirea de stapan, cred ca in primele trei-patru zile oricum nu mananca nimic  Undecided...ca sa accepte orice mancare i s-ar da?...desi am citit pe forum acum vreo cateva zile, despre cineva cu un caine care se comporta in trecut (nu stiu ce face cainele acum si cum mananca, dar o sa mai caut mesajul ala...)cam ca si Dona mea: nu manca 2-3 mese, a patra "ciugulea" ceva ca sa chiar nu moara de foame, apoi iar nu mananca si tot asa...ok, am inteles, trebuie sa nu le mai facem mofturile, sa le punem farfuria cu mancare si sa o lasam 10-15 minute, dupa aia, daca nu mananca necazul cainelui, care va face foamea pana la urmatoarea masa.corect? :'(

My sunshine does not come from the skies, it comes from the love in my dog eyes
scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #76 on: June 04, 2007, 01:17:25 PM »

Cainele nu e copil, insa e la latitudinea stapanului daca vrea sa-l trateze ca pe un caine sau ca pe un copil... Daca asa e cazul, atunci daca eu as fi in locul dresorului nu as accepta catelusa la dresaj in pensiune, eventual doar sedinte impreuna cu stapanul.

Leader of a screwed-up pack
sersoft
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #77 on: June 04, 2007, 01:59:21 PM »

Cainele nu e copil, insa e la latitudinea stapanului daca vrea sa-l trateze ca pe un caine sau ca pe un copil...

Stapanul NU trebuie sa il trateze ca pe un copil rasfatzat, pupat si capricios. Asta daca nu vrea sa aiba mai tarziu surprize neplacute.
Cainelui ii trebuie definite inca de la inceput niste reguli clare, precise pe care sa stie ca TREBUIE sa le respecte tot timpul.

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #78 on: June 05, 2007, 11:56:01 AM »

si copiii ar trebui sa manance la anumite ore si anumite alimente, altfel risca o alimentatie dezechilibrata. asa ca ...nimeni nu infometeaza cainele, ii da doar sa manance cand trebuie.
un caine zangait la mancare nu e de dorit oricum(nici un copil Cheesy). sa vedeti ce mananca cainii in pensiune, cot la cot cu ceilalti, ce nu/i adevarat. se uita unii la altii din padocuri parca se intrec, cel putin pe unde am vazut eu.
am vazut si caini slabi iesiti din alte pensiuni, dar nu stiu ce se intampla acolo.

cuget, deci exist!
Lady
Full Member

« Reply #79 on: June 05, 2007, 12:04:34 PM »

tocmai ce-am vorbit cu crescatorul, caruia ma plangeam ca  meu a slabit ,mult, iar de mancat nu s-a schimbat cu nimic...la care el ma intreaba ce-i dau, eu ii zic ca mancarea dar nu i-o mai ung cu nimic si el imi raspunde sa continui sa-i ung boabele cu ficat fiert in sange, deoarece cainele asta are metabolismul ...nu mai retin cum s-a exprimat, suna cam ca ...necorespunzator (mentionez ca am luat catelusa la 2 luni si acum are 1 an)...m-a dat gata raspunsul...ce sa fac, decat ce zice el? nu vreau sa renunt la caine, pana la urma pe langa faptul ca ne-am atasat toti de el, ne pazeste casa si pe noi insine...asta este...ati avut vreo problema asemanatoare?...adica, cu cresterea in varsta se mai schimba?...ca asa am inteles... Sad

Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #80 on: June 05, 2007, 05:48:23 PM »

cate kg are acum catelusa? ..sa ne dam seama daca e slaba sau are de unde da jos?!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Lady
Full Member

« Reply #81 on: June 06, 2007, 08:22:24 AM »

M-am cantarit ieri cu ea...a ajuns la 21 kg...arata ca somalezii (nu vreau sa jignesc aici pe nimeni... Roll Eyes; aseara m-am gandit ca ajunge cu asta: i-am cumparat niste ficat de pui, l-am fiert putin (adica moale, in sange) am pus doi ficatei si putina zeama si le-am amestecat cu mancarea uscata. A mancat tot si dupa aia la vreo doua ore a terminat si portia de iaurt.Ca desteapta de mine, vrand sa urmez sfatul...cuiva ("...ca sa nu-i fie greu la mine, puteti incepe dvs. sa o hraniti asa: daca nu primeste hrana uscata simpla in 10 min., se ridica farfuria si nu se mai da nimic, nici iaurt, nici vreun os, nimic, sa obligam astfel cainele sa manance...").Ca sa n-o mai lungesc, timp de o saptamana am asistat cum i se scurge efectiv viata, astfel incat experienta asta nu se va mai repeta niciodata pe cainele meu. Si pana la urma, daca ea poate sa ne apere casa si familia, nu mi se pare un efort deosebit ca de doua ori pe zi, timp de 5 minute, sa-i prepar masa. Nu cred ca e vorba de un copil rasfatat si pupat, e vorba de un animal care ne iubeste neconditionat si de care ne-am atasat si daca nu primeste hrana aia uscata simpla o va manca asa cum ii place. Personal mi se pare inuman sa infometezi cainele ca sa-l obligi sa manance orice. Dar asta e parerea mea de proprietar al unui singur caine, nu sunt crescator cu experienta, sunt doar un om care are un prieten devotat pe nume Dona. Sa-mi traiasca si sa fie sanatoasa, asta va doresc si voua tuturor.

Ariana
Administrator

« Reply #82 on: June 06, 2007, 04:46:06 PM »

putine kg are la varsta ei! Da-i mancarica, ce sa-i faci..exista catei care pur si simplu nu mananca hrana uscata.

medic veterinar
Lady
Full Member

« Reply #83 on: June 08, 2007, 10:24:12 AM »

Multumesc Ariana, acum mananca cu spor Royal Canin, mai am ceva din maxi junior 32, dupa aia trec la Royal Canin Energy. Mi-am comandat deja un sac din ala de 16 kg. Evident, boabele sunt un pic unse cu ficat fiert, unul singur, sa-i ofere mirosul care-i starneste apetitul. Oare sa prefere cu ficat, datorita unor carente in alimentatie pe care ea le simte, dar eu nu le stiu??? Roll Eyes. In rest, se reface si e ok. O sa-i fac niste poze si le postez ca e tare frumoasa...si are temperament bun. Peste vreo luna mergem si la dresor... Smiley
A, sa nu uit, am citit la un topic despre voma spumoasa galbuie, ca respectiva catelusa primea Pedigree...am patit-o si eu, dar de la hrana uscata Pedigree, din care i-am dat vreo cateva zile...noroc ca a fost doar in doua zile, nu in cantitate mare, cateva grame, dar suficient sa ma alarmez, ca se intamplase prima oara (la un an, nu puiut mic...). Si singura, de altfel. Nu mai pun mana pe Pedigree niciodata...uscat, sau umed.

florin iosif
Newbie
*

« Reply #84 on: July 22, 2007, 07:29:37 PM »

scz!! am o intrebare !! are voie cascaval ?? multe multumiri!!! are 4 luni !!
florin iosif
Newbie
*

« Reply #85 on: July 22, 2007, 08:10:28 PM »

are voie alimente sarate ??
Ariana
Administrator

« Reply #86 on: July 23, 2007, 10:06:43 AM »

are voie alimente sarate ??

nu are voie hrana sarata si condimentata, de exemplu mezelurie...supe suplimentate cu sare, vegeta pt. gust..etc.

Produse lactate..branza, cas...are voie cat de multe! O felie de cascaval sigur n-o sa-i faca rau!  Cheesy

medic veterinar
Rames
Full Member

Odin

« Reply #87 on: July 24, 2007, 05:49:23 PM »

Salutare. Nu am stiut unde sa postez asa ca am aterizat aici. As avea nevoie de niste sfaturi va rog...Odin al meu ( azi implineste 3 luni) nu vrea sa manance aproape deloc. Am tot dat vina pe caldurile astea, dar deja incep sa imi fac probleme. Iar in ceea ce priveste hrana industriala ( il hranesc cu Nutro Puppy Large Breed - mersi inca o data Ariana Smiley ) am observat ca nu o mai mananca aproape deloc.Ce sa ma fac?

Nihil sine deus
Pages: 1 2 3 4 5 [6]   Go Up
  Print  

Jump to: