Forum ciobanesc german
October 13, 2016, 09:14:28 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 4 5 6   Go Down
  Print  
Author Topic: mod de hranire al ciobanescului german  (Read 31075 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
bitwizard
Newbie
*

Ciobanesc German

« on: February 01, 2006, 12:44:59 AM »

Buna tuturor!

salut existenta acestui forum al iubitorilor de ciobanesc german. Am urmarit discutia legata de alimentatia ciinelui si am si eu o nelamurire. Am citit ca ciobanescul german este printre putinele rase de ciini care se hranesc doar atita cit au nevoie -- ma refer aici la faptul ca daca ii pui in fata un castron plin de mincare, ciinele va minca doar atit cit are nevoie. Datorita serviciului pe care il am nu pot respecta un program foarte fix de hranire -- il hranesc dimineata, cind ii las in castron hrana uscata, si seara cind in general primeste mincare gatita -- observ ca o prefera mincarii uscate. De asemenea se da in vint dupa fructe (toata vara a devorat mere, pere, caise, capsuni, zmeura si tot ce mai gasea in gradina). Gresesc oare in modul meu de alimentare? Ciinele arata bine, blana ii e lucioasa, scaunul e ok -- doar ca persistind in modul asta n-as vrea sa-i creez probleme pe mai incolo...

multumesc
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #1 on: February 01, 2006, 09:02:07 AM »

Indicat ar fi sa-i dai o singura masa pe zi, de preferinta seara. Tot indicat ar fi sa-i dai hrana uscata (de calitate).
Fructele sun ok. Mai poti sa-i dai biscuiti de tip 'popular' sau biscuti speciali pentru caini

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #2 on: February 01, 2006, 09:40:18 AM »

Nu e adevarat ca ciobanescul german manaca doar cat are nevoie!! Eu nu m-as risca sa le pun la dipozitie mancare la discretie cainilor din curtea mea!
Ar muri instantaneu, poate de bucurie!
Mese cat de cat regulate, eu sunt pt. doua pe zi, adica portia impartita in doua mese, una seara una dimineata. Pt a nu umple exagerat stomacul cainelui.

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
Cristina
Full Member

« Reply #3 on: February 01, 2006, 02:40:32 PM »

Nu stiu cum sunt alti CG dar al meu nu are masura la mancare. Cand a fost mic a gsit o data punga cu mancare si si-a mancat portia pe 3 zile! Iar nu demult, dupa ce i-am dat masa de seara am iesit afara sa fumez, si pe cand am intrat in casa, Ayan a reusit sa manance o paine intreaga, 800 g. Tin sa mentionez ca de mancare ii dau putin mai mult decat recomanda producatorul eticheta de pe ambalaj. Cu un caine ca si Ayan nu as risca sa-i las mancare la discretie. Si plus la asta un prieten de-al nostru are un belgian la care ii umple castronul cu mancare de fiecare data cand se goleste. E adevarat ca nu mananca dintr-o data tot ce-i pune in castron, ca-i foarte mult, dar vreau sa spun ca s-a ingrasat foarte tare ciobanescul belgian. Si nu are nici macar un an inca.
Fructe si legume primeste si CG meu. Astea nu i le dau cu masura. Mananca exact cat vrea el.
bitwizard
Newbie
*

Ciobanesc German

« Reply #4 on: February 01, 2006, 05:15:20 PM »

mersi de raspunsuri. ciudata femela mea, in cazul asta -- de foarte multe ori daca primeste carne si legume, oase de vita, etc, scoate la inceput carnea si oasele din castron, maninca legumele si apoi eventual se apuca de ros oase/mincat carne, sau de cele mai multe ori le ingroapa prin curte si gradina. vegetariana convinsa, ce mai... Smiley)

scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #5 on: February 06, 2006, 11:52:15 PM »

Laughing cateaua ta s-ar potrivi sora-mii, care nu tine animale penca e vegetariana si nu vrea nici sa miroasa nici sa puna mana pe carne! Cat despre hrana la discretie, mai exista si pericolul ocluziei gastrice, vezi aici un articol foarte bun http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,194.0.html
Si eu le dau alor mei doua mese pe zi, daca nu pot decat o data ii tin inchisi cam doua ore inainte sa-i las sa se zbenguie.

Leader of a screwed-up pack
crb
Hero Member

« Reply #6 on: February 07, 2006, 11:20:30 AM »

Si eu le dau alor mei doua mese pe zi, daca nu pot decat o data ii tin inchisi cam doua ore inainte sa-i las sa se zbenguie.
Foarte profi, chestiuea cu pauza dupa mese, efectul" dilatatie-torsiune de stomac", chiar ucide....

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #7 on: February 07, 2006, 12:48:16 PM »

asta sa fie efectul? Dilatatia apare de obicei in urma supraincarcarii stomacului. Torsiunea impreuna cu dilatatia gastrica apare la cateva ore dupa alimentare, adesea urmata de efort fizic sau de joaca..     Â

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #8 on: February 07, 2006, 12:58:37 PM »

chestiuea cu pauza dupa mese, efectul" dilatatie-torsiune de stomac", chiar ucide....

sau n-am inteles eu     :d13   si erai de acord cu noi, crb ?  Â

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
crb
Hero Member

« Reply #9 on: February 07, 2006, 01:10:23 PM »

Mai mult decat de acord  Wink, chiar asta fac si eu , cu toata "turma" : dimineatza, liber in curte cca 1 ora, dupa care masa si padoc cateva ore..... seara, masa la 7 - 8, si iar padoc....pina dimineatza... cred ca trebuie sa postez doar de acasa, ca de la serviciu, in viteza vad ca dau rateuri  :-[... sau si cand postez de acasa o fi la fel?... Cheesy

si, ca sa fim chit...

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
dsh
Hero Member

« Reply #10 on: February 07, 2006, 02:25:43 PM »

2 ore nu cred ca sunt suficiente... si poate nu am inteles... daca le dai 2 mese au liber la joaca, pt. ca portiile sunt mai mici si atunci nu exista riscul torsiunii?
eu le dau alor mei sa manance NUMAI seara, ca sa ma asigur ca au cateva ore de repaus...
chiar asa: ideal ar fi 2 mese pe zi SI repaus (3 ore, zic eu); cum multi dinrte noi nu au suficient timp la dispozitie pentru asta, la ,,combinam" altfel - eu am optat pt. modelul de mai sus (o masa , seara); dar cum e mai indicat?
si inca ceva: riscul creste odata cu inaintarea in varsta? ma gandesc ca stomacul unui caine de 11 ani (cum am eu) ar putea fi supra-solicitat de o portie de 450 - 500g odata; chiar ma gandesc ca lui zamb sa-i impart portia, mai ales ca e sedentar si stiu ca si ne-supravegheat sta linistit...

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #11 on: February 07, 2006, 04:47:15 PM »

Pai, ai mei nu mananca decat daca au stat linistiti cel putin o jumatate de ora inainte de masa si cel putin o ora dupa, la doua mese pe zi. Cand le dau o data pe zi, de ex. daca am plecat la munte de dimineata, atunci ii tin inchisi cel putin doua ore; eu le dau papa la ora 7 dimineata  si la ora 3 dupa amiaza. Mi-a murit un CG de 11 luni de torsiune, din nefericire, asa ca sunt atenta; vreau si eu sa stiu daca fac bine.

Leader of a screwed-up pack
dsh
Hero Member

« Reply #12 on: February 07, 2006, 04:48:56 PM »

Pai, ai mei nu mananca decat daca au stat linistiti cel putin o jumatate de ora inainte de masa si cel putin o ora dupa, la doua mese pe zi.
deci intelesesem bine - mie o ora imi pare prea putin, chiar daca nu e decat o portie de 200 - 300 g

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #13 on: February 07, 2006, 04:49:46 PM »

... ma gandesc ca stomacul unui caine de 11 ani (cum am eu)
Ai stomacul unui caine de 11 ani? Serios?

Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #14 on: February 07, 2006, 04:51:24 PM »

Doua mese pe zi e muult mai sanatos!

Pages: [1] 2 3 4 5 6   Go Up
  Print  

Jump to: