Print
Cody si Lynda
Full Member

|
 |
« on: October 19, 2009, 05:15:06 PM » |
|
 Buna ziua! Suntem new entry si avem o mare problema de sanatate neidentificata inca. Print este ciobanesc si pe 24 noiembrie face 6 anisori (iar pe 25 baiatul meu, Andrei face tot 6 anisori), eu il am de 1 an de zile, a crescut la C-ta la tatal meu pana la 5 ani. Cainele sta in curte (Tancabesti, Ilfov), nelegat sau ingradit. In urma cu 2 luni a inceput sa vomite, ceva gen spume albe si era ragusit, nu mai putea latra si era apatic. Neavand caine nu am stiut ca poate fi ceva grav, mai mult tatal meu mi-a spus ca o sa isi revina. Ii dadeam apa din put (destul destul de rece), dar si iarna ii ingheta apa si el o lingea asa. Recunosc ca neavand experienta si nici timp sa ma ocup de el (fiind la servici) am zis ca stie tata mai bine. Insa in urma cu 3 saptamani a inceput sa slabeasca foarte tare (are 35 Kg acum), sa ii tremure piciorul stang si sa ii amorteasca. Acum 2 saptamani i-a curs sange din nas, a cam umplut trotuarele si tersale si normal a avut si un scaun negru (probabil de la hematii). De mancat a mancat, insa bea fff multa apa si fata spune intr-un ca are nevoie de ajutor. Am fost la 3 veterinari, unul din Peris acum 1 luna, i-a facut o injectie de deparazitare int - ext. Al doilea in Bucresti la Clinica Veterinara din Aviatiei dupa a saptamana, i-a facut si acolo ceva injectii si i-a dat un antiinflamator timp de 5 zile. Dupa ce a sangerat i-am sunat pe acestia doi sa le spun si ambele variante au fost: "nu are nici o explicatie ca ii curge sange din nas, poate s-a lovit". Lovit nu era. L-a luat fratele meu in Bucuresti l-a dus la alt doctor, acesta i-a spus ca fost otravit!!!!! Nu prea cred, nu are cine si daca era otravit cred ca murea in cateva ore. Acest din urma doctor i-a dat antibiotice, Vitamina K si nu mai stiu cate alte pastile. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi, recomandari catre un medic fff bun pentru ciobanesti. Vrea sa aflu inainte de toate ce are Print. Este un exemplar extrem de frumos, inteligent, iubitor, ffff bun paznic si dupa zile intregi de stat pe net am amflat ca poate fi ceva ereditar la sold, dar cu sangerarile din nas?  ?? Ce explicatie poate fi?  Astept cu nerabdare sugestiile voastre!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Print
Cody si Lynda
Full Member

|
 |
« Reply #1 on: October 19, 2009, 05:26:09 PM » |
|
Buna ziua!
Suntem new entry si avem o mare problema de sanatate neidentificata inca. Print este ciobanesc si pe 24 noiembrie face 6 anisori (iar pe 25 baiatul meu, Andrei face tot 6 anisori), eu il am de 1 an de zile, a crescut la C-ta la tatal meu pana la 5 ani. Cainele sta in curte (Tancabesti, Ilfov), nelegat sau ingradit. In urma cu 2 luni a inceput sa vomite, ceva gen spume albe si era ragusit, nu mai putea latra si era apatic. Neavand caine nu am stiut ca poate fi ceva grav, mai mult tatal meu mi-a spus ca o sa isi revina. Ii dadeam apa din put (destul destul de rece), dar si iarna ii ingheta apa si el o lingea asa. Recunosc ca neavand experienta si nici timp sa ma ocup de el (fiind la servici) am zis ca stie tata mai bine. Insa in urma cu 3 saptamani a inceput sa slabeasca foarte tare (are 35 Kg acum), sa ii tremure piciorul stang si sa ii amorteasca. Acum 2 saptamani i-a curs sange din nas, a cam umplut trotuarele si tersale si normal a avut si un scaun negru (probabil de la hematii). De mancat a mancat, insa bea fff multa apa si fata spune intr-un ca are nevoie de ajutor.
Am fost la 3 veterinari, unul din Peris acum 1 luna, i-a facut o injectie de deparazitare int - ext. Al doilea in Bucresti la Clinica Veterinara din Aviatiei dupa a saptamana, i-a facut si acolo ceva injectii si i-a dat un antiinflamator timp de 5 zile. Dupa ce a sangerat i-am sunat pe acestia doi sa le spun si ambele variante au fost: "nu are nici o explicatie ca ii curge sange din nas, poate s-a lovit". Lovit nu era. L-a luat fratele meu in Bucuresti l-a dus la alt doctor, acesta i-a spus ca fost otravit!!!!! Nu prea cred, nu are cine si daca era otravit cred ca murea in cateva ore. Acest din urma doctor i-a dat antibiotice, Vitamina K si nu mai stiu cate alte pastile.
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi, recomandari catre un medic fff bun pentru ciobanesti. Vrea sa aflu inainte de toate ce are Print. Este un exemplar extrem de frumos, inteligent, iubitor, ffff bun paznic si dupa zile intregi de stat pe net am amflat ca poate fi ceva ereditar la sold, dar cu sangerarile din nas??? Ce explicatie poate fi?
Astept cu nerabdare sugestiile voastre!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blas
Sr. Member

|
 |
« Reply #2 on: October 19, 2009, 06:17:44 PM » |
|
incearca si alt doctor, e clar din ce spui ca primii doctori nu au tratat corect. foarte putin probabil sa aiba lagatura cu soldul la facultate de medicina veterinara pot efectura mai multe teste inclusiv radiografii si ecografii astfel incat sa vada exact. atlfel la cabinetele particulare de cartier care nu sunt toate dotate nu fac altceva decat sa incerce marea cu degetul. inca ceva: misca-te repede. la catei lucruri evolueaza rapid.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #3 on: October 19, 2009, 11:38:44 PM » |
|
Blas are dreptate! Urgent la facultate pentru analize de laborator aprofundate! Am auzit lucruri bune despre un Dr. anume...dar imi scapa numele. Maine promit sa-mi reamintesc!
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
Print
Cody si Lynda
Full Member

|
 |
« Reply #4 on: October 20, 2009, 08:55:03 AM » |
|
Va multumesc pentru raspuns. la fac veterinara te duci pur si simplu cu el acolo ?! Recunosc ca sunt si intr-o perioada urata financiar. cam cat ar trebui sa am la mine ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sheeba_roxy
|
 |
« Reply #5 on: October 20, 2009, 09:26:35 AM » |
|
Pentru sold puteti face o radiografie, cred ca ar ajuta si un set complet de analize; o varianta buna ar fi sa mergeti cu el la facultatea de medicina veterinara unde i se pot face toate investigatiile necesare.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hano
|
 |
« Reply #6 on: October 20, 2009, 08:23:58 PM » |
|
ca si ceilalti, la facultatea de medicina fuguta fuguta, aici o ajut pe Ariana - Dl doctor Arpad (nu stiu cat de corect am scris...cel putin asa se pronunta  )...nu te gandi la bani, nu sunt preturi mari si poti discuta cu arpad despre capitolul asta. Doar du-te. Sanatate multa blanosului si voua
|
|
|
|
|
|
Din bucata mea de paine am hranit un om si-un caine Cainele ma recunoaste, omul nu ma mai cunoaste...
|
|
|
|
sheeba_roxy
|
 |
« Reply #7 on: October 21, 2009, 11:23:12 AM » |
|
Referitor la partea financiara te poti gandi si dupa, vei gasii oameni cu suflet mare acolo, eu am fost cu Sheeba speriati de mama focului de un veterinar care nu stia sa citeasca o electrocardiograma si ne-a spus ca nu mai are cateaua mult de trait si am fost indrumati de un alt veterinar la facultate unde ne-am dus (eu si Sheeba) si am gasit tarife mai mici decat la cabinetele veterinare individuale. Radiografia costa 100 de lei asta stiu sigur (in cazul in care vei avea nevoie sa ii faci radiografie). Sanatate multa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiko
Sr. Member

Rico Stress
|
 |
« Reply #8 on: October 21, 2009, 11:49:38 AM » |
|
Stiu un vet bun in Otopeni daca te intereseaza - Dr. Ionut Ciuperca. Dupa consult te poate indruma mai departe si la Facultate...
|
|
|
|
|
|
Rico Stress
|
|
|
andra_m
Jr. Member

|
 |
« Reply #9 on: October 21, 2009, 12:50:43 PM » |
|
Ti-l recomand pe dr Radu Ionescu, la Isravet. E ok... Nu sunt preturi mari. Tel 0722.503.508
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiko
Sr. Member

Rico Stress
|
 |
« Reply #10 on: October 21, 2009, 02:56:18 PM » |
|
Stiu un vet bun in Otopeni daca te intereseaza - Dr. Ionut Ciuperca. Dupa consult te poate indruma mai departe si la Facultate...
0723 390 300
|
|
|
|
|
|
Rico Stress
|
|
|
Print
Cody si Lynda
Full Member

|
 |
« Reply #11 on: October 22, 2009, 09:33:45 AM » |
|
Buna dimineata, Am aseara la un cabinet veterinar din ploiesti http://www.cabinetveterinarploiesti.ro/. Ce sa zic profesionisti. Dupa un consult dr a spus ca s-ar putea sa aibe ceva in sange, piciorul sau soldul face asa pt ca el a ajuns doar oase, piele si blana. I-a luat analize de sange (500 de lei) in care sunt inclusi si factorii tumorali. I-a facut vreo 2 injectii pentru sange. Dupa cateva sec - min in ebrubeta s-a strans in partea de jos foarte putin sange si in rest ser. GRAVVVVVV!! Prim diagnostic - o bacterie care ii mananca sangele. Maine dimineata primesc rezultatele. poate Dumnezeu ne va ajuta. Oricum cum am ajuns cu el acasa (fiind de 3 saptamani la fratele meu in Bucresti pe care nu il recunoaste ca stapan) a inceput sa latre sa fie un pic din printul de inainte. I-am pregatit mancarea data de Dr , conserve Carno )parca cu paste fierte si a mancat doua portii. Dupa care a inceput sa se joace cu noi sa ne vorbeasca sa ne multumeasca pe limba lui. este extraordinar ce senzatie am avut. A fost exact ca atunci cand copilul meu la 3 saptamani de viata facuse septicemie iar doctorii mi-au spus ca nu o sa traiasca, iar eu l-am strans de gat pe dr si i-am spus ca nu exista asa ceva daca acest copil s-a nascut trebuie sa traiasca (am pierdut fff multe sarcini pana la Andrei) trebuie sa imi spuna doar ce sa fac. A trebuit sa obtin aprobarea ministerului de sanatate pentru un tratament fff scump si fff rar. Am obtinut aprobarea in 5 minute (ca doar nasul lui este cineva!) si dr a ramas masca. Copilul meu dupa 24 ore luase in greutate 150 gr. Si pentru ca Print este doar cu o zi inainte de Andrei nascut sunt sigura ca si el va fi un invingator. Revin cu vesti si va multumesc din tot sufletul pentru mesaje si incurajari.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiko
Sr. Member

Rico Stress
|
 |
« Reply #12 on: October 22, 2009, 01:00:17 PM » |
|
Neaparat sa ne spui cum ati rezolvat. Poate niste detalii despre bacterie cum se numeste, cum se manifesta, cum se contacteaza etc. Multa sanatate!
|
|
|
|
|
|
Rico Stress
|
|
|
Print
Cody si Lynda
Full Member

|
 |
« Reply #13 on: October 22, 2009, 01:09:08 PM » |
|
Cu siguranta o sa va scriu toate detaliile.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
k3na
Hero Member

ALMA-the best
|
 |
« Reply #14 on: October 22, 2009, 01:15:01 PM » |
|
Am mai cunoscut un ciobanesc care avea simptome oarecum asemanatoare. Chestiunea cu sangerarea nazala mi/a atras atentia. Au facut multe investigatii si au aflat intr/un final ca are lupus, o boala autoimuna. Urmeaza tratament si cainele este relativ ok, dar nu mai e masculul de altadata.Sper sa nu fie cazul la voi. Sanatate multa.
|
|
|
|
|
|
cuget, deci exist!
|
|
|
|