Forum ciobanesc german
June 25, 2010, 03:10:40 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
pensiune
Anunturi: Rezultate si Poze Examen de Lucru BH-IPO cu arbitru S.V

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Sunt Disperat!!!parvovirus  (Read 1401 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
shuryn
Newbie
*

« on: November 25, 2009, 01:15:21 PM »

Salut! ma numesc Daniel si catelul Leo
are 4 luni si o sapt. duminica a vomitat si a facut diaree, iar luni dimineata mam bucurat ca a inceput sa manance si sa bea. sa simtit bine toata ziua si spre seara a vomitat ce a mancat. marti am fost cu el la vet si ia facut ceva injectii si glucoza pentru deshidratare, dar starea lui se agraveaza. a vomitat toata ziua dar nu a mai avut scaun pana azinoapte cand a facut un lichid ffffff urat mirositor si inchis la culoare. azi dimineata am fost cu el la vet din nou si ia facut acelasi tratament dar vomita intruna si face treaba mare pe el. nu se mai controleaza. vet-ul a spus ca e parvovirus si nu se stie daca scapa dar eu sunt foarte optimist si sper sa trecem peste asta. la noi la cabinet nu prea dispunem de aparatura nu au unde sal gazduiasca pentru perfuzie, el bea apa si ceai de menta dar vomita imediat, nu a fost vaccinat deloc cand a fost mic si imi pare foarte rau acuma ca nu i le-am facut. ce pot eu sa fac acum ca stapan sa scape?? ce sai dau acasa? ce as putea face??
kiko
Sr. Member

Rico Stress

« Reply #1 on: November 25, 2009, 01:17:38 PM »

Ai putea sa te rogi si sa-ti dai doua palme. Cum sa nu-l vaccinezi?

Daca nu sunt conditii la vet-ul ala mergi la altul. Bafta!

Rico Stress
shuryn
Newbie
*

« Reply #2 on: November 25, 2009, 01:29:03 PM »

niste sfaturi in privinta lui daca ai putea sa-mi dai:((
Thara
Hero Member

« Reply #3 on: November 25, 2009, 01:33:33 PM »

Tratament parvoviroza
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #4 on: November 25, 2009, 06:28:09 PM »

Trebuie sa-l hidratez cu orice pret, ca timp bea apa mai exista sanse...insa oricum , sansele sunt mici. Medicul va trebui sa-i faca zilnic un antivomitiv. Chiar si asa sunt sanse sa vomeze orice incearca sa manance. Il poti ajuta dandu-i f. des ceai sau apa (fiarta si racita sau plata) cu seringa, doar cate putin, cam tot la 10-20 minute. Trebuie insa sa-i dai f.f. putin odata, pentru a putea fi asimilat rapid de organsimlul deshidratat si pentru a nu declansa senzatia de voma si ulterior voma. Aprox. 3-5 ml. odata...chiar si mai putin...vezi tu ce cantitate o suporta. Daca voma se declanseaza oricum, nu mai incercati nici cu apa, urmati doar tratamentul medicului. In rest perfuzii..vitamine.... poti cumpara de asemenea o pasta nutritiva....de exemplu Calopet, Vitalcan, Stimudog....si cu rol de intarire a sistemului imunitar, de asemenea exsita...seruri hiperimune...Stagloban, Canglob, etc...care ar creste sansele, costa si nu se prea gasesc din pacate. Succes, exista catei care scapa...important este sa stati langa el si sa-l ingrijhiti foarte bine, sa nu va pierdeti speranta.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
cris_trescu
Newbie
*

« Reply #5 on: November 25, 2009, 07:51:08 PM »

Buna. Si eu am avut un caine cg bolnav de parvoviroza care a scapat si tot la varsta asta a avut desi era vaccinat si impotriva parvovirozei.Organismul lui s-a luptat si eu l-am ajutat cu seringa cu ceai de menta sau apa dar din 5 in 5 min.Daca varsa sau avea scaun imediat ii dadeam din nou.Mama m-a ajutat si se ocupa cand eu adormeam pe balcon linga el.A murit la 11 ani din alta cauza.Trebuie sa te lupti si sa ai multa vointa.Mult noroc!
shuryn
Newbie
*

« Reply #6 on: November 25, 2009, 11:44:21 PM »

mersi mult pentru sfaturi!
o sa incec asa
shuryn
Newbie
*

« Reply #7 on: November 26, 2009, 10:13:41 AM »

am inceput de aseara sai dau cate putina apa,bea singur din castron cate putin si nu a mai vomitat si nici scaun nu a avut.plec cu el la vet sal vada
shuryn
Newbie
*

« Reply #8 on: November 26, 2009, 10:35:02 AM »

sa incerc sa-i dau ceva de mancare?
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #9 on: November 26, 2009, 10:39:33 AM »

sa incerc sa-i dau ceva de mancare?
Inca nu.
shuryn
Newbie
*

« Reply #10 on: November 26, 2009, 11:27:29 AM »

mi-a zis vetul acum dimineata sa-i dau iaurt, ceai de menta, zeama de orez fiert
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #11 on: November 26, 2009, 11:37:04 AM »

Iaurt si ceaiuri este Ok.
Eu aveam in minte hrana solida cand am spus sa mai astepti.
cris_trescu
Newbie
*

« Reply #12 on: November 26, 2009, 09:37:43 PM »

cred ca o sa fie bine.Ariana e foarte bun medic(din sfaturile pe care le am urmarit am ajuns la concluzia asta) si te a invatat de bine.Eu mi amintesc ca tunci cand a inceput sa bea medicul veterinar mi a spus ca scapa.Nu i da inca mancare ci continua cu ceaiurile si cu zeama de orez si o sa vezi cand trebuie sa manance ca nu o sa te lase daca se simte bine.Ma bucur mult ca e bine!
shuryn
Newbie
*

« Reply #13 on: November 26, 2009, 11:42:51 PM »

Sper sa nu vorbesc intr-un ceas rau Undecided,azi  a baut toata ziua zeama de orez si apa si chiar f multa fara sa mai verse sau sa aiba scaun. I-am dat si putin iaurt dar nu a vrut sa linga si nu la-m fortat, in schimb a urinat f mult o singura data si e mai vioi, a venit la mine mai impiedicat putin dar dand din coada cand am ajuns acasa.Pana acum toate semnele sunt ca sa-r face bine, sper doar sa incepe sa manance si sa nu-l intoarca diareea si vomele, mai merg si maine la vet pentru o tura de tratament....
Va multumesc tuturor celor ce ma-ti incurajat!!!javascript:void(0);
shuryn
Newbie
*

« Reply #14 on: November 27, 2009, 09:51:58 AM »

se simte bine si da semne ca ii este foame dar nu stiu cu ce sa incep:( sa nu-i faca rau.
si mai rau de atat eu trebuie sa plec 3 zile de acasa, sper sa se descurce mama cu el....
daca ii dau conserva de pisici oare o sa manance si este buna pentru inceput?
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: