SorinD
Newbie
|
 |
« Reply #15 on: December 14, 2009, 09:08:51 AM » |
|
@blitzableiter Multa rabdare, chiar daca  e indepedent ca si fire, cred ca o sa reusesti in a stabili o relatie de prietenie, la urma urmei cainele e inteligent, stie cine ii da de mancare si se va atasa de voi... Multa bafta! PS. Costica e f. frumos si vad ca sta la taclale cu stapana, oare ce susoteau? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
k3na
Hero Member

ALMA-the best
|
 |
« Reply #16 on: December 15, 2009, 01:35:08 PM » |
|
Buna ziua, Eu cred ca aveti un catel ok, dar supus unor schimbari destul de mari in viata lui. Nu uitati ca aveti de/a face cu un adolescent smuls (fapt care echivaleaza cu o violenta psihica) din mediul lui (bun, rau, era obisnuit cu el) si adus intr/un mediu complet strain, unde nu cunoaste pe nimeni, nu are nici un suport psihic.. deocamdata. Acum 3 luni, am luat un catel, crescatorul poate garanta ca e/ era perfect normala dpdv psihic, dar nu suficient socializata. A venit la noi cand avea 7 luni. Era distanta, nu venea la mangait si nici nu statea la mangait (CG nu e un caine cersetor de mangaieri si nici cel mai mare amator, am constatat la cei 2, cu acesta 3, CG de care m/am ocupat). Evita pe oricine, singurele ei repere de care se atasase si se simtea confortabil cu ele erau cateva mingiute, blidul de mancare si un saculet umplut din piele. 3 luni am crezut ca nu stie sa latre (fapt infirmat categoric de crescator, acum am inteles de ce, semnalizeaza aproape orice prin latrat). In prima seara am apucat/o de piept in momentul in care iesea pe usa casei si m/a clantanit intr/o secunda. Atunci mi/am zis ca e un caine sanatos si hotarit.  N/avea rost sa fiu prea speriata. N/am aplicat un tratament f. special, am vorbit cu cainele destul de mult in timp ce trebaluiam prin curte, am lasat cainele in casa si i/am oferit cat confort psihic am putut, nu l/a stresat cand manca, nu am tipat sau nu l/am bruscat (exceptie momentul cand l/am calcat pe labuta de cateva ori si intrasem pe lista neagra). Femeile au vocile mai calde, poate sotia va avea mai mare priza. Dupa 3 luni e f lipita de noi, e ascultatoare, pot sa merg linistita fara lesa in locuri care nu sunt exagerat de aglomerate, merg in gara cu ea (in lesa) sa/l asteptam pe tatal meu, pana pe peron si nu are probleme cu alte persoane straine. Daca intra cineva la noi acasa latra si chiar sare. E receptiva la a invata si promta. Deci, as zice sa nu va faceti griji, cu un climat normal, obisnuit, confortabil dpdv psihic si putina atentie, o sa/i schimbati comportamentul mai repede decat va inchipuiti.
|
|
|
|
|
|
cuget, deci exist!
|
|
|
|
|
dux
|
 |
« Reply #17 on: December 15, 2009, 07:54:16 PM » |
|
intrucit cu doua luni inainte disparuse si bicicleta fiului meu din curte iar politia comunitara si nationala ne-au prezentat doar eschive de la preluarea cazurilor am tras rapid o concluzie - securitate prin forte proprii. in timp ce eu ma ocupam de instalarea unui sistem de supraveghere video, (again) nevasta-mea discuta cu un dresor (?) care-si face multa reclama cu fluturasi prin cartier si in urma acestor discutii m-am trezit cu brasoveanul blitz in curte.
deci sa inteleg ca tu l-ai luat pe Blitz pentru paza .eu zic sa-ti iei gandul de la asa ceva.sa fi multumit daca Blitz o sa se comporte normal cu voi ,membrii familiei. cainele de paza reala este cu totul altceva.si nu-l gasesti oriunde.dupa culoare si forma cred ca este din linie de show  cred ca acel dresor ti-a dat o mare teapa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
traianj
Newbie
|
 |
« Reply #18 on: December 18, 2009, 08:00:01 AM » |
|
Cred ca cel care i a vandut cainele, este un '' crescator" . Daca era dresor(cum scrie dux), se ocupa si de socializarea cainelui , nu l crestea pana la 7 luni ca pe un porc de Craciun. Faptul ca nu a fost socializat la timp, acum cere multa rabdare .Bine ca i plac jucariile .De ''pasiunea" aceasta trebuie sa profite stapanul. Daca si catelusei mele i ar fi placut jucariile, era perfect. Oare i a fost greu crescatorului ( in cazul meu)sa i arunce in boxa o carpa, bat,sau minge , orice traznaie acolo... numai ca sa aibe cu ce sa se joace ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
blitzableiter
Newbie
|
 |
« Reply #19 on: December 18, 2009, 11:10:05 AM » |
|
Cred ca cel care i a vandut cainele, este un '' crescator" . Daca era dresor(cum scrie dux), se ocupa si de socializarea cainelui , nu l crestea pana la 7 luni ca pe un porc de Craciun.
achizitia a facut-o nevasta-mea prin intermediul unui "dresor" care si-a luat un comision zdravan plus ca urma sa ne agate si pentru socializare-dresaj. ulterior am vorbit cu "crescatorul" si acesta sustine ca este singura fiinta umana cu care ciinele a luat contact, dar ca pe el il asculta la comenzile de predresaj. zilele trecute am fost la o actiune in muntii lotrului si am cunoscut doi CG extraordinari, pe seful urs (3ani, mai brunet) si haita jar (2 ani, mai blond). m-am bucurat sa ma joc cu ei, sa pun mina pe ei, dar intors acasa am dat iar de speriosul blitz. azi dimineata pe viscol si -10 grade am iesit la dat zapada de la poarta, dupa aceea m-am dus sa verific si cusca daca n-a intrat zapada prea multa. cind m-am apropiat am auzit niste bocaneli dinauntru, era chiar blitz acolo. i-am aruncat un bravo si am trecut mai departe. sper sa se mute odata de sub brad in cusca, doar n-am muncit doua week-enduri degeaba.
|
|
|
|
« Last Edit: December 18, 2009, 11:12:55 AM by blitzableiter »
|
|
|
|
|
Ahmeea
Newbie
|
 |
« Reply #20 on: December 27, 2009, 11:30:29 AM » |
|
Buna! De cateva zile in familia mea a aparut un nou membru, o superba femela de 2 luni. Iesim la plimbare de 2-3 ori pe zi, dar nu prea ii place sa "paraseasca" caminul care ii ofera siguranta si se impotriveste cat poate. Afara ea vrea sa stabileasca regulile, in sensul in care ea imprima directia de mers. Asta insemnand gen "pendul", pentru ca se ia dupa toti trecatorii. Cand vreau sa impun eu directia, se lasa pe burta si nu mai pleaca, plange si face urat. Probabil ca nu sunt singura care se confrunta cu asa ceva, dar... ce sa fac? Help...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bobo70
"Un câine recunoscător valorează mai mult ca un om nerecunoscător’’ - Proverb arab.
Hero Member

|
 |
« Reply #21 on: December 27, 2009, 11:46:11 AM » |
|
Probabil ca nu sunt singura care se confrunta cu asa ceva, dar... ce sa fac? Help...
Eu cred c\a nu trebue sa fai nimic deosebit. Sa continuati plimbarile si sa-ti impui cu multa rabdare optiunile in fata ei. Usor, usor o sa constate ca nu are incotro si va ceda. Dar totusi nu este cam micuta pentru plimbari? Are toate vaccinurile facute? Al meu are aproximativ aceesi varsta si inca nu se pune problema plimbarilor.
|
|
|
|
|
|
Catelul este sugativa casei. El ne scoate toate petele cand venim murdari din lume. - Paul Louis Lampert
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #22 on: December 27, 2009, 11:53:27 AM » |
|
Buna! De cateva zile in familia mea a aparut un nou membru, o superba femela de 2 luni. Iesim la plimbare de 2-3 ori pe zi, dar nu prea ii place sa "paraseasca" caminul care ii ofera siguranta si se impotriveste cat poate. Afara ea vrea sa stabileasca regulile, in sensul in care ea imprima directia de mers. Asta insemnand gen "pendul", pentru ca se ia dupa toti trecatorii. Cand vreau sa impun eu directia, se lasa pe burta si nu mai pleaca, plange si face urat. Probabil ca nu sunt singura care se confrunta cu asa ceva, dar... ce sa fac? Help...
inainte de toate,citeste pe forum,gasesti raspuns la multe dintre intrebarile tale daca le cauti. 1.la varsta de doua luni nu poate avea toate vaccinurile facute si nu este deloc indicat sa o scoti la plimbare,riscul de a contacta vreo boala fiind foarte ridicat. 2.probabil nu vrea sa mearga in lesa din cauza ca nu e invatata cu ea.cata vreme o vei tine in casa - adica pana la terminarea schemei de vaccinare,invat-o cu lesa prin joaca.eu sugerez cate vreo 5-10 minute,poate de 2 ori pe zi dar sa fie un interval mai mare intre ele pentru a nu epuiza puiutul,sa ii pui lesa si zgarda si sa o lasi cu ele,sa mearga pe unde vrea in casa,sa va jucati,sa ii distragi atentia de la "inamicii" agatati de gatul ei.treptat poti incepe sa si ridici lesa si sa o faci sa vina dupa tine,ademenind-o cu mancare(mici recompense din carne de vita fiarta,taiata cubulete sau bobite pentru caini).
|
|
|
|
|
|
"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
|
|
|
Ahmeea
Newbie
|
 |
« Reply #23 on: December 27, 2009, 11:54:35 AM » |
|
Multumesc Bobo! A facut inainte de Craciun al doilea vaccin si medicul ne-a spus ca dupa cateva zile o putem scoate pe Hera la plimbare. Sper ca nu am facut nici o greseala si am iesit prea repede... Am mai avut un doberman cu ani in urma,dar dupa cate vad reactioneaza diferit la "socializare".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ahmeea
Newbie
|
 |
« Reply #24 on: December 27, 2009, 11:57:23 AM » |
|
Buna Thara! Se pare ca totusi am grabit putin lucrurile... O sa ma limitez la plimbarile prin casa atunci... Si intre timp mai citesc ce s-a scris pe forum  Multumesc mult pentru sfaturi!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bobo70
"Un câine recunoscător valorează mai mult ca un om nerecunoscător’’ - Proverb arab.
Hero Member

|
 |
« Reply #25 on: December 27, 2009, 01:12:06 PM » |
|
Pana dupa al 3-lea vaccin nu are voie afara. Succes in cntinuare.
|
|
|
|
|
|
Catelul este sugativa casei. El ne scoate toate petele cand venim murdari din lume. - Paul Louis Lampert
|
|
|
Ahmeea
Newbie
|
 |
« Reply #26 on: December 27, 2009, 04:24:26 PM » |
|
Merci din nou! Mai raman "la vatra" o luna... Sa-ti traiasca Waldo, este absolut superb!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
blitzableiter
Newbie
|
 |
« Reply #27 on: January 21, 2010, 01:40:58 PM » |
|
blitz-update - situatia dupa doua luni jumate: - noaptea foloseste cusca in mod regulat - a inceput sa latre participa la corul de cartier si de multe ori continua sa latre singur dupa ce toti 'vecinii' se potolesc ne latra si pe noi uneori dar cel mai tare/agresiv pe copii si pe bona, chiar cu miscari de intimidare sper sa nu-i dea prin cap sa si atace pentru ca va fi The End trecatorii sunt latrati sau nu dupa o logica care-mi scapa, mai degraba dupa starea de spirit - se joaca doar singur si vag cu nevasta-mea (cirpa, aruncatul jucariei), pe mine ma evita iar copiii nici nu indraznesc - in continuare nu sta la mingiiat sau pus lesa si am senzatia ca zgarda ar mai trebui slabita dupa aproape trei luni dar nu vad cum, doar daca pun plase sa-l imobilizez - intr-o seara a intrat costica in curte si a fost tratat ca meister de juniorul blitz. Ar avea multe de invatat de la acest maidanez batrin trecut prin multe batalii.
tragind linia dupa doua luni si jumatate progres nema, distrugeri multe, mi-e teama ca daca va continua asa in martie voi sacrifica citiva mp de curte pentru un tarc absolut necesar recuperarii restului suprafetei si a folosirii ei de catre copii fara rahati si poteci peste tot. rabdare inca mai am dar nu multa, de tutun m-am lasat.
|
|
|
|
« Last Edit: January 21, 2010, 01:44:45 PM by blitzableiter »
|
|
|
|
|
irish boy
Hero Member

irish boy-max
|
 |
« Reply #28 on: January 21, 2010, 04:28:57 PM » |
|
si tu ce faci cind e agresiv cu bona si copii?nu ai cerut ajutor specializat inca?daca vrei sa-l pastrezi nu astepta pina e prea tirziu!inca va da avertismente,nu astepta sa va si puna la punct!vorbesc in cunostinta de cauza..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress
|
 |
« Reply #29 on: January 21, 2010, 07:23:39 PM » |
|
Eu stiam ca dupa al patrulea ai voie si mai precis 10 zile dupa al patrulea vaccin ... Pana dupa al 3-lea vaccin nu are voie afara. Succes in cntinuare.
|
|
|
|
|
|
My little dog - a heartbeat at my feet.
|
|
|
|