postare aniversară: astăzi se împlinește anul de când blitz a poposit la mine-n curte. @cristimate - chiar aveam de gând sa scriu ceva astăzi, parca mi-ai citit gândurile!
@bugieus - am încercat linkul tău de câteva ori și n-a mers, mă lăsasem păgubaș când l-a încercat și consoarta iar ei evident că i-a mers din prima.
ca fost 'căpşunar', cei drept acum vreo 20 ani, l-am înțeles perfect pe Cesar și ca sa fiu sincer ce spune el acolo chiar a dat rezultate: dacă nevasta-mea e prezentă câinele este muuuult mai relaxat și mă acceptă și pe mine să-l ating sau să-l mângâi.
țin să-ți mulțumesc deasemenea pentru linkurile din aria dresaj, am reușit sa citesc toată cartea lui encantador - whisperer Cesar si cred ca-mi folosește destul de mult, din păcate nu găsesc timp să-i vad și serialul în mod consecvent.
în trecut l-am scos pe meseriaș la plimbare de câteva ori prin cartier cu toată familia și recunosc că a fost o experiență dezagreabilă pentru câine, copii și noi adulții datorită cetelor de maidanezi localizate din sută în sută de metri, care în plus stârnesc și toți câinii din curți - alai de scandal continuu.
citind despre importanța plimbării pentru echilibrul animalului și pentru relația cu stăpânii am reușit sa-l scoatem la plimbare "manada completa" de cinci ori în ultimele trei weekenduri prin herăstrău și pădurea băneasa.
nevastă-mea şi-a sacrificat mașina și tot ea s-a ocupat să-l urce în ea, fie scoțându-l din tufe cu forța - asta săptămână trecută pentru că astăzi a urcat singur din proprie inițiativă, lucru la care nici nu visam cu câteva luni în urmă.
nu l-am lăsat deloc liber, doar în lesă și s-a comportat civilizat fiind atent doar la ceilalți câini întâlniți.
urmare acestor plimbări îl simt mai relaxat în prezența mea, mai vine să mă miroase - stampileze din proprie inițiativă, dar încă mi-ar fi imposibil de exemplu să-i pun lesa sau să-l urc în mașină.
asta în timp ce consoarta vine frecvent din curte stampilată pe piept, umeri și spate, pe copii i-a acceptat deasemenea, doar cu mine nu se joacă și în general păstrează o distanță de siguranță, chiar dacă asta înseamnă că se tolănește la doi metri de mine și chiar moţăie.
ceva proaspăt:
http://www.youtube.com/watch?v=ruwF8zmZq38p.s. am transpirat de la atâtea diacritice, altădată scriu "normal"