DMS
Newbie
|
 |
« on: January 14, 2010, 11:05:46 PM » |
|
Catelul meu, in varsta de 13 ani si jumatate, a facut un accident vascular acum trei zile  Stiu ca este batran, insa fac tot posibilul sa il mentin cat mai mult in viata.... a inceput sa manance, desi este "stramb" de-a binelea, isi pierde echilibrul... a facut trei injectii cu seleniu (cate una in fiecare seara), vitamine...iar acum continua tratamentul cu karsivan 100. Medicul veterinar mi-a spus ca acesta este tratamentul standard pentru afectiunea lui....mi-a spus ca este un catel norocos pentru ca nu a ramas paralizat ( chiar este: a trecut cu brio de o parvoviroza si o hepatita!) ma gandesc sa incerc si un tratament naturist...nu stiu, as face orice sa il vad ca e bine! ce ma sfatuiti? ati trecut prin asa ceva? multumesc!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DMS
Newbie
|
 |
« Reply #1 on: January 14, 2010, 11:14:34 PM » |
|
.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #2 on: January 14, 2010, 11:34:28 PM » |
|
Cum s-a manifestat acel accident, care au fost semnele clinice? A putut stabili cauza accidentului?
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
DMS
Newbie
|
 |
« Reply #3 on: January 14, 2010, 11:37:49 PM » |
|
imi cer scuze ca am postat de doua ori, chiar sunt new-entry pe acest forum si nu mi-am dat seama unde sa scriu... sorry, nu a fost facut cu intentie...poate ma ajuta administratorul forumului sa remediez intr-un fel problema. Multumesc pentru intelegere...in ultimele zile, puterea mea de concetrare nu a fost tocmai ok, din cauza starii in care se afla catelul meu!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DMS
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: January 14, 2010, 11:39:45 PM » |
|
Ariana, medicul mi-a spus ca accidentul a aparut din cauza batranetii... la inceput nu isi tinea echilibrul, nu se putea ridica, nu manca, ochii se miscau ciudat - parca ar fi citit dintr-o carte... dar a inceput sa manance si - cred eu - asta este un semn bun! sta in continuare cu capul usor intr-o parte, urechea dreapta nu mai este ridicata, chiar si piciorul din spate il misca greu...a incercat astazi sa se miste putin, o face cu greutate, nu isi mentine echilibrul...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #5 on: January 14, 2010, 11:54:21 PM » |
|
da...asta e, la noi in Ro se cam reduce la atat medicina...  Ma intrebam asa...daca a fost de natura ischemica sau hemoragica.....S-ar cere o tomografie...un RMn...dar la noi toate acestea par o gluma foarte buna...altfel cauzele sunt diferite iar daca nu tratezi cauza...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DMS
Newbie
|
 |
« Reply #6 on: January 14, 2010, 11:59:16 PM » |
|
da, medicul mi-a spus ca trebuie facut un RMN, numai ca in provincie altfel stau lucrurile... daca eram cu el in bucuresti, mi-ar fi fost mai simplu...poate il las sa isi mai revina un pic si apoi ajung in capitala...rmn-ul nu se face cu anestezie? Ma gandesc ca la varsta lui nu prea ar fi indicata....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #7 on: January 15, 2010, 12:00:15 AM » |
|
Oricum, buna initiativa medicului.
i-ati verificat urechile ca nu cumva sa fie o otita complicata? Aveti grija si cu alimentatia...daca e de natura hipertensiva musai sa inlaturati orice urma de sare din alimente.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #8 on: January 15, 2010, 12:01:35 AM » |
|
ba da, asa se face....fiindca un catel nu sta nemiscat inauntru. Sincer eu nu stiu unde se face RMn la noi in RO sau tomografie, dar daca se poate e super!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DMS
Newbie
|
 |
« Reply #9 on: January 15, 2010, 12:04:10 AM » |
|
initial doctorul l-a suspectat de otita...era mai simplu sa fi fost asa! ce alimentatie se recomanda in cazul lui??
Uofff, si cand ma gandesc ca are 13 ani si jumatate!!!! Ce pacat ca ciobanestii germani traiesc asa de putin!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #10 on: January 15, 2010, 12:16:21 AM » |
|
Asa e, insa cata multumire au ei cand la batranete au alaturi niste stapani devotatati si hotarati sa faca totul pentru confortul zilelor senioratului. O alimentatie mai saraca in grasimi si sare-alimente ce contin sare(de ex. painea, etc)..ca la oameni... Medicul vostru pare un om foarte devotat meseriei si competent!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DMS
Newbie
|
 |
« Reply #11 on: January 15, 2010, 12:18:05 AM » |
|
multumesc pentru sugestii, ariana! da, medicul este ok, are un cabinet foarte bine dotat! Ajungeam la doctor cel putin o data pe luna, cand ii cumparam catelului meu aplazil sau bomazil...ii dadeam preventiv, stiam ca rasa are probleme cu piciorusele din spate...este competent si pune suflet in ceea ce face!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bilbo
Full Member

|
 |
« Reply #12 on: January 15, 2010, 12:54:43 AM » |
|
In Bucuresti se poate face RMN la catei (sau cel putin se putea !) la Centrul Imagistic Phoenix in curtea Spitalulul M.Bals. Daca doriti puteti sa va interesati telefonic- 0318241079. Prezenta medicului veterinar pe parcursul examinarii este obligatorie, investigatia cerebrala dureaza in jur de 20 min., deci este nevoie de o anestezie generala de scurta durata. Sindromul vertiginos poate fi periferic ( asa cum spunea Ariana cauza fiind otita netratata ) dar ar putea fi si central. Indiscutabil aceasta investigatie il va ajuta pe medicul d-voastra veterinar sa instituie un tratament adecvat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DMS
Newbie
|
 |
« Reply #13 on: January 15, 2010, 12:59:39 AM » |
|
multumesc mult, voi suna chiar maine pentru detalii....nu stiu insa ce efecte ar putea asupra lui calatoria cu masina la bucuresti si anestezia generala, tinand cont de varsta lui. Dar voi intrea medicul! Este minunat cand primesti o mana intinsa sau o vorba buna pe acest forum. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator