Forum ciobanesc german
September 15, 2017, 08:41:02 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Poll
Question: Vot Tema VII - Portret de iarna  (Voting closed: March 16, 2010, 12:45:53 PM)
Bogdan - Harry - 5 (15.6%)
Blas - poza 1 - 1 (3.1%)
Blas - poza 2 - 0 (0%)
Blas - poza 3 - 0 (0%)
dincon - poza 1 - 0 (0%)
dincon - poza 2 - 0 (0%)
dincon - poza 3 - 0 (0%)
GODRA ATTILA - Xolan van Contra si Raisa vom Schalcris - 0 (0%)
ratiu marius - poza 1 - 3 (9.4%)
lucas71 - poza 1 - 0 (0%)
crb - poza 1 - 1 (3.1%)
Florin - Jessy de Arinis 1 - 0 (0%)
Florin - Jessy de Arinis 2` - 1 (3.1%)
Florin - Jessy de Arinis 3 - 0 (0%)
jmakerul_edy - poza 1 - 4 (12.5%)
jmakerul_edy - poza 2 - 0 (0%)
jmakerul_edy - poza 3 - 1 (3.1%)
OANAE - Iarna in doi - 0 (0%)
minnruz - E iarna si la Braila - 1 (3.1%)
augustus-canis - poza 1 - 1 (3.1%)
augustus-canis - poza 2 - 0 (0%)
augustus-canis - poza 3 - 0 (0%)
bobo70 - poza 1 - 2 (6.3%)
bobo70 - poza 2 - 0 (0%)
bobo70 - poza 3 - 0 (0%)
John - poza 1 - 0 (0%)
John - poza 2 - 1 (3.1%)
John - poza 3 - 0 (0%)
pepe - Iarna 1 - 1 (3.1%)
pepe - Iarna 2 - 0 (0%)
pepe - Iarna 3 - 0 (0%)
merlin - poza 1 - 0 (0%)
merlin - poza 2 - 1 (3.1%)
merlin - poza 3 - 0 (0%)
blackcat - Ayana 1 - 0 (0%)
blackcat - Ayana 2 - 0 (0%)
k3na - Toiutz in zapada - 1 (3.1%)
Ariana - Ianuarie - 2 (6.3%)
Ariana - Sssst......crestem! - 6 (18.8%)
Total Voters: 32

Pages: [1] 2 3 4   Go Down
  Print  
Author Topic: Vot Tema VII - Portret de iarna  (Read 15454 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« on: March 02, 2010, 12:45:53 PM »

Votul dureaza 2 saptamani.
Fotografiile le puteti vedea AICI

Succes!

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #1 on: March 16, 2010, 05:14:32 PM »

Poza castigatoare:

Ariana: vreau pe mail poza la calitate maxima, cu ajutorul Elenei Scolaro ai castigat un print pe panza al acestei poze! Tot pe mail vreau si adresa de livrare pentru poster.

Eu NU sunt membru cncg!
georgiana
Sr. Member

Mein Deutscher Schafferhund!

« Reply #2 on: March 16, 2010, 05:59:04 PM »

CAINELE - singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei...
dorutzu
Hero Member

Remo & Vanilly

« Reply #3 on: March 16, 2010, 09:57:08 PM »

Bravo ARIANA,tie si echipei de  Wink

"Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare,nu te va musca.Aceasta este cea mai importanta diferenta dintre un caine si un om."
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #4 on: March 16, 2010, 11:01:45 PM »

Da, multumim fotografului si celor doua fotomodele, Tora & Magnus   Kiss  si voua, bineinteles.
Mie mi-a placut foarte mult si poza lui Bogdan si de aceea m-am abtinut sa votez.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
John
Full Member

Canto

« Reply #5 on: March 17, 2010, 12:21:27 AM »

Felicitari echipei castigatoare !
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #6 on: March 17, 2010, 09:46:45 AM »

Mie mi-a placut foarte mult si poza lui Bogdan si de aceea m-am abtinut sa votez.

Da, si poza lui Bogdan e super!

Eu NU sunt membru cncg!
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #7 on: March 18, 2010, 01:53:39 PM »

Eu am votat prima poza a lui Ariana. Si dupa parerea mea aia e cea mai faina! Wink

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
AILYNE
Hero Member

Langa Brasov

« Reply #8 on: March 18, 2010, 03:22:17 PM »

Am patit si eu  exact la fel, Ariana . Eram si eu indecisa , osciland  intre cele doua poze superbe Am tot  amanat din aceasta cauza votul, pana cand , luata de alte treburi, am uitat cu desavarsire de concurs,vizitand din nou topicul dupa expirarea  termenului   limita pentru vot. Astfel nici eu nu am votat .
Dar … chiar si asa ,,postum” trebuie sa marturisesc ca , poza lui Bogdan ,,m-a prins “ din start,si daca votam ii acordam votul meu in primul si in primul rand  pentru ca era foarte reprezentativa pentru tematica concursului aflat in derulare.

1.  Poza este intr-adevar un ,, portret”, infatisand  doar  chipul lui Harry,

DEX

Cuvantul cautat
Definitii pentru: portret

PORTRÉT, portrete, s.n. 1. Pictură, desen, sculptură, fotografie etc. care înfăţişează chipul unei persoane.

2    Poza  include toate ,,ingredientele” cerute de tematica concursului ,, Portret de iarna”.  Un chip de CG   surprins  intr-o ambianta specifica  de iarna, fulgii de zapada  presarati din belsug  pe moaca  vicleanului Harry stand marturie in acest sens. Cu ochii aia  sclipitori  si verzi, Harry  te strapunge  din priviri  si-ti insufla  fiori reci peste  sira spinarii , obligandu-te sa  te zgribulesti  si   sa constientizezi prezenta  de ,, discomfort”,  specific unei nopti geroase  de iarna.

3. "Arta nu este ceea ce vezi ci ceea ce ii faci pe ceilalti sa vada." – Degas

Privind  acest portret de iarna , eu l-am vazut nu numai pe CG-ul   numit  Harry,dar si chipul si expresia   tuturor acelor  CG lasati  de straja intr-o curte incremenita de ger. M-am topit toata  si  m-am  umplut de caldura sub privirea lui Harry. Pentru ca  in ochii aia verzi de licurici, se citeau deopotriva  rugamintea ,  dorinta  dar  mai ales  sperantele  CG-ului de pretutindeni, ca  intr-o asemenea noapte geroasa ,vor fi poftiti ( poate)  si el ,, dincolo de sticla”, in salonasul cel  cald, unde trosnesc lemnele in soba si unde vor  putea  dezmorti si ei labutele ,,muscate” de ger ,   scufundandu-se apoi intr-un somn adanc , cu capsorul in poalele stapanului-fotograf.
Da , din toate aceste motive  mi se pare si mie ca,
Da, si poza lui Bogdan e super!

In comparatie cu Harry, poza castigatoare este fara discutie  una ,,de  coperta”,care place mult ochiului.Mult mai rafinata, mult mai sofisticata decat poza lui Bogdan.Apoi, mai cred sincer , ca va arata mult  mai bine si in varianta  printata  pe  poster decat ar fi aratat  portretul lui Harry.
Poza Arianei nu duce lipsa nici ea de incarcatura emotionala. Atat doar, ca in loc de portret,  atmosfera sugerata de fotografie  ma duce cu gandul spre  SERENITATE. Peisajul de basm, alb si  imaculat  care  invaluie motaiala   celor doi  pitici  osteniti de la joaca, emana atat de multa liniste, calm  si seninatate , incat nici nu cred ca exista  un habitat mai potrivit pentru puiutii senini si ei,  pusi  pe crestere ( ssst …crestem ! ). Doar intr-o astfel de  atmosfera serena poti sa cresti  intr-o ora , cat altii-n sapte
Fiind foarte frumoasa atat poza cat si subiectii fotografiati, nu ma mira faptul ca poza a placut si a castigat.

Stiu ce risc, continuandu-mi  ideea, risc  o noua  remarca si trimitere la colt gen  
,, …ailyne,... pe forum, avem parte de la tine de o iubire tare educativa... …acuma... ca eu nu cred foarte tare in puterea educativa a criticii, conteaza prea putin... “

Nici gand   sa continui  totusi idéea in scop educativ,stiu ca prea putin conteaza ( nici eu nu mai cred foarte tare in puterea educativa , nici macar in cea desfasurata in unitatile noastre de  invatamant ) dar  indraznesc totusi  sa risc cu o mica sugestie pentru viitoarele concursuri.
 Si anume, atunci cand initiem un concurs ,initiatorul ( sau mai bine  o ,, comisie " de experti fotografi)  ar trebui  sa creioneze macar vag criteriile de selectie. In lipsa acestora, la ce sa se raporteze ,, votantul” , pe ce baza sa stabileasca ierarhia pozelor si sa desemneze castigatorul ? In cazul concursului tematic de fotografii,(in opinia mea) ar trebui totusi clarificate ,chiar inainte de postarea pozelor, daca la votare trebuie sa conteze conformarea la tematica propusa , daca  va trebui sa primeze impresia artistica de ansamblu al pozei,(chiar daca s-a facut o mica  ,,divagatie” de la tema initiala), sau daca  va trebui sa conteze  calitatea  (tehnic vorbind) a pozelor.Sau , toate criteriile  la un loc !!!
Poate, sunt doar niste exagerari, niste  ,, deformatii profesionale “ aceste pretentii etalate aici (nici nu ma mira,  dupa ani buni lucrati in domeniul verificarii si certificarii conformitatii  produselor, intotdeauna cu  raportare la standarde aplicabile) dar nu vad alta solutie de desemnare obiectiva a ,, pozelor de top “ , decat existand niste  criterii clare de comparare a unei poze cu cealalta sau existand  niste  criterii de conformare fata de tematica propusa.
Insa,cred si in varianta simplificata a lucrurilor  , concursul putand functiona foarte bine si daca procedam ca si pana acum.Adica , indiferent de tematica propusa initial, alegem ( dupa propriile noastre criterii subiective ) fotografia cea mai buna.

,, Cum stim ca o fotografie e buna  ?  Capteaza privirea, stimuleaza creierul, pune mintea in miscare si emotioneaza inima?" – (Julian Barnes)
Din acest punct de vedere felicitari lui Bogdan, felicitari domnului Paglesan.
Ambii a-ti reusit sa-mi  ,, emotionati inima”

Nu ma numiti caine...nu merit o astfel de  distinctie.Nu sunt atat de credincios,nici atat de devotat...sunt doar o fiinta umana.
( Anonym)
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #9 on: March 18, 2010, 03:46:14 PM »

Trebuie sa mentionez ca meritul meu este foarte mic la aceasta poza. Eu doar am "simtit" ceva cand am vazut poza si intamplator in acea zi a fost deschisa "competitia".

Poza provine de aici:
http://www.vomdomburgerland.nl/forum/viewtopic.php?f=3&t=155

Subiectul este acest caine:
http://www.vomdomburgerland.nl/eng_harry.html

Proprietar : Jacques Suurmond, Holland, canisa :Vom Domburger Land

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
AILYNE
Hero Member

Langa Brasov

« Reply #10 on: March 18, 2010, 04:26:07 PM »

Na, in cazul asta daca
eu iti spun , servus Bogdane  ,
 Ca eu ma duc invartindu-ma direct  Punga, dupa ce m-ai pus sa-mi  , scotand argumente si pledand in favoarea cauzei tale pierdute      Laughing Laughing Laughing
Ramanand consecventa la teoriile mele enuntante acu' cinci minute , (fata de obligativitatea aplicarii criteriilor prestabilite pentru concurs) , eu una cred ca  prin excesul tau de zel si  de sinceritate ai marcat un autogol, mare cat ale lui Nicolita . dar te-ai autodescalificat , poza nefiind facuta de tine. Laughing Laughing

Dar Harry ramane  minunat, si in aceste conditii.

Nu ma numiti caine...nu merit o astfel de  distinctie.Nu sunt atat de credincios,nici atat de devotat...sunt doar o fiinta umana.
( Anonym)
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #11 on: March 18, 2010, 04:51:02 PM »

Nu m-am asteptat sa fiu laudat pe acest forum asa ca nu am simtit nevoia de explicatii pana acum.
E mai bine sa lamuresc problema mai tarziu decat niciodata.

MEMBRU ARCG!
Metall
Sr. Member

« Reply #12 on: March 18, 2010, 05:49:35 PM »

Mda, foarte tare chestia, sa iei o poza de pe net si sa participi cu ea la un concurs de fotografie.
O fi plagiat? O fi furt?
Cine sa ma priceapa...

Din regulamentul concursului citire: "Se pot inscrie in concurs numai fotografii proprii, nu neaparat cu cainele personal."
Si chiar si fara aceasta precizare in regulament...
AILYNE
Hero Member

Langa Brasov

« Reply #13 on: March 18, 2010, 06:27:23 PM »

Nu m-am asteptat sa fiu laudat pe acest forum .

Na, ca iarasi nu te-ai gandit ca fiecare lucru  trebuie sa aibe  si un  inceput. Wink
Sau ca, .... prietenul la nevoie te sustine Give me beer   ( enunt care , intr-o alta viziune sau  alt unghi de abordare , ar putea echivala foarte bine cu ,, Cei ce se-aseamana , se aduna " Laughing Laughing Laughing Drac)

( Anonym)
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #14 on: March 18, 2010, 06:47:04 PM »

Mda, foarte tare chestia, sa iei o poza de pe net si sa participi cu ea la un concurs de fotografie.
O fi plagiat? O fi furt?
Cine sa ma priceapa...

Din regulamentul concursului citire: "Se pot inscrie in concurs numai fotografii proprii, nu neaparat cu cainele personal."
Si chiar si fara aceasta precizare in regulament...

Si? suntem romani .....
Ailine: creatie, compozitie, incadrare, viziune ....

Eu NU sunt membru cncg!
Pages: [1] 2 3 4   Go Up
  Print  

Jump to: