Forum ciobanesc german
June 16, 2010, 08:53:06 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
pensiune
Anunturi: Rezultate si Poze Examen de Lucru BH-IPO cu arbitru S.V

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Discutii despre comportamentul (agresiv) al cainilor (maidanezi)  (Read 443 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
adm
Sr. Member

Pic

« on: March 31, 2010, 10:33:31 PM »

Pe Hotnews / TOTB un articol despre tema din subictul topicului.

http://think.hotnews.ro/aparatele-cu-ultrasunete-impotriva-caini-alunga-sau-mai-tare-intarata.html

Se pot gasi si alte metode, cand esti incoltit de o haita de maidanezi? Cunosc haitele din spatele Casei Presei Libere, la care se face referire in articol si mi s-a facut pielea gaina; abia am asteptat sa urc in masina, iar un maidanez a sarit cu labele pe portiera incercand sa muste. Chiar daca esti la plimbare cu cel mai agresiv mascul de ciobanesc german la plimbare e, cred, dificil sa iesi din situatie cu ajutorul lui, deci probabil ar trebui sa fii echipat si cu altceva decat cu creier/minte.

Sper ca nu am gresit sa deschid topicul aici, la sectiunea Comportament, daca da, rog moderatorii sa-l mute la o sectiune (mai) potrivita.

Testeaza-ti Votul! pe www.testvot.eu
oana_CS
Full Member

amir von haus selia

« Reply #1 on: April 01, 2010, 07:53:19 AM »

parerea mea ca daca ciobanescu tau e foarte atasat de tine si il ai de mult el isi da viata pt tine si nu lasa nici 20 de caini sa se apropie de tine.eu spun din propie experienta.adevaru e ca celir asa il chema pe cainele meu era dresat dar can au sarit la mine 4 caini si erau mai mari ca el sa luptat cu toti fara ca eu sai spun ceva .eu mam speriat ingrozitor.pe toti ia batut si dupa aia a venit si sa pus langa mine ca si cum lear fi spus mai veniti daca mai vreti.ai incredere in cainele tau asa cum are si el.nu te va lasa la greu.
gladiatorul
Sr. Member

« Reply #2 on: April 01, 2010, 10:12:47 AM »

eu folosesc spray cu piper(il am mereu la mine cand plec undeva) si in cel mai rau caz un telescop Cheesy

Nu mor cainii cand vor caii !
adm
Sr. Member

Pic

« Reply #3 on: April 01, 2010, 05:25:34 PM »

parerea mea ca daca ciobanescu tau e foarte atasat de tine si il ai de mult el isi da viata pt tine si nu lasa nici 20 de caini sa se apropie de tine.eu spun din propie experienta.adevaru e ca celir asa il chema pe cainele meu era dresat dar can au sarit la mine 4 caini si erau mai mari ca el sa luptat cu toti fara ca eu sai spun ceva .eu mam speriat ingrozitor.pe toti ia batut si dupa aia a venit si sa pus langa mine ca si cum lear fi spus mai veniti daca mai vreti.ai incredere in cainele tau asa cum are si el.nu te va lasa la greu.

Cred ca e exagerata povestea. Nu spun ca acesti caini nu sint curajosi si nu si-ar da si viata pentru stapan, insa articolul mi-a ridicat cateva intrebari la care povestea ta nu raspunde. Nu e o solutie sa-ti lasi cainele sa se bata cu o haita care te ataca - in primul rind ca poate fi ranit grav, poate fi chiar omorit, sau cel putin poate fi infectat cu vreo boala. Poate spray-ul mentionat de "gladiatorul" este o solutie mai buna pt situatia actuala din Bucuresti. Intrebarile importante pe care am vrut sa le ridic sint insa altele: cum putem forta autoritatile locale sa ia solutii normale, decente si moderne pentru strangerea de pe strada a cainilor maidanezi? Cum putem forta autoritatile centrale sa reglementeze acest domeniu si sa clarifice autoritatea politiei si a altor institutii publice in asemenea situatii? Cluburile, Asociatia, chiar si noi grupul de discutii pentru ciobanesc german, putem sa ne mobilizam si sa presam autoritatile, sa "oferim" propuneri de proiecte de hotarari locale si centrale, astfel incat sa se miste ceva in acest domeniu.

oana_CS
Full Member

amir von haus selia

« Reply #4 on: April 01, 2010, 05:40:41 PM »

eu nu am avut timp sa reactionez.ei cand sau repezit la mine el a reactionat.acum la mine in oras primaria ii aduna pe toti azi si maine le da drumu inapoi ca  nu au unde sai tina.nimeni nu te baga in seama cand e vorba de caini nici de oameni nui prea intereseaza dar mai de animale
gladiatorul
Sr. Member

« Reply #5 on: April 02, 2010, 10:42:32 PM »

poate ar trebui sa facem ca in America......chiar daca pare cam crud...

Nu mor cainii cand vor caii !
eros
Full Member

Eros Del Valio

« Reply #6 on: April 09, 2010, 01:56:39 AM »

Ma bucur ca se discuta si despre aceasta problema, eu sunt disperata din aceasta cauza.Chiar azi am fost pana la bunica mea pe jos cu Eros si cu toate ca nu m-am bagat prin cartiere, am mers pe strada am fost atacata de 3 haite de maidanezi care se axau pe Eros.El sarea sa muste, latra insa nu pot sa-i dau drumu pentru ca il fac aia praf avand in vedere ca el are doar 7 luni si aia au "educatia strazilor".Pe langa Eros, sunt pusa si eu in pericol pentru ca ii gonesc,apoi sar si la mine.
  Cand am fost atacata de ultima haita ca sa zic asa, eu goneam 4 caini, Eros ii tinea si el la distanta cat se pricepea si a venit un caine plin de initiativa si l-a muscat de pulpa din spate,Eros a inceput sa planga si sa latre in acelasi timp...s-a pus in fund ,de durere probabil, dupa care maidanezul a venit iar si s-a repezit.Am fost depasita de situatie.Eu sunt fata si sincer imi este frica si pentru mine si pentru Eros.Prietenul meu cand iese cu el si este atacat, face echipa cu cainele si ii alearga pe aia, dar acuma depinde si de ce nebun de maidanez dai pe care il pune curajul jos si il izbeste o sete de a musca....am sa-mi iau spray paralizant...nu am ce sa fac!!!

Metall
Full Member

« Reply #7 on: April 09, 2010, 09:18:07 AM »

E bun sprayul. Nu e el paralizant, dar e eficace. Eu am din ala contra cainilor, special, si pana acuma am gonit cativa caini agresivi cu el, chiar si un caine de la o stana. Merg mult si pe bicicleta, de aia mi l-am luat, si am vazut ca-si face treaba. In plus e si mic si poti sa-l cari usor cu tine.
adm
Sr. Member

Pic

« Reply #8 on: April 09, 2010, 10:15:31 AM »

Ma bucur ca se discuta si despre aceasta problema, eu sunt disperata din aceasta cauza.Chiar azi am fost pana la bunica mea pe jos cu Eros si cu toate ca nu m-am bagat prin cartiere, am mers pe strada am fost atacata de 3 haite de maidanezi care se axau pe Eros.El sarea sa muste, latra insa nu pot sa-i dau drumu pentru ca il fac aia praf avand in vedere ca el are doar 7 luni si aia au "educatia strazilor".Pe langa Eros, sunt pusa si eu in pericol pentru ca ii gonesc,apoi sar si la mine.
  Cand am fost atacata de ultima haita ca sa zic asa, eu goneam 4 caini, Eros ii tinea si el la distanta cat se pricepea si a venit un caine plin de initiativa si l-a muscat de pulpa din spate,Eros a inceput sa planga si sa latre in acelasi timp...s-a pus in fund ,de durere probabil, dupa care maidanezul a venit iar si s-a repezit.Am fost depasita de situatie.Eu sunt fata si sincer imi este frica si pentru mine si pentru Eros.Prietenul meu cand iese cu el si este atacat, face echipa cu cainele si ii alearga pe aia, dar acuma depinde si de ce nebun de maidanez dai pe care il pune curajul jos si il izbeste o sete de a musca....am sa-mi iau spray paralizant...nu am ce sa fac!!!

Ai exemplificat foarte bine situatia. Pericolul nu e doar unul de moment, deoarece cainele odata muscat poate lua vreo boala, sau apoi poate deveni la randul lui agresiv fata de alti caini, fiind atacat cand e pui.

Da, in acest caz poate ca un spray cu piper e bun, insa de ce sa fim NOI nevoiti sa rezolvam problema, atunci cand AUTORITATILE LOCALE pentru asta au fost alese si sint platite? Luati fiecare buget local, de la Bucuresti pana la cel mai mic orasel din tara. Veti vedea ca fiecare are fonduri alocate problemei cainilor comunitari. De vreme ce problema persista cel putin in aceeasi masura ca si anul anterior (si nu doar in Bucuresti), inseamna ca fondurile sint folosite ineficient. Trebuie sa ne asociem si sa luam pozitie, sa presam autoritatile. iar cluburile si asociatia ar putea sa se implice mai mult.

eros
Full Member

Eros Del Valio

« Reply #9 on: April 10, 2010, 01:16:34 AM »

Problema cu autoritatile ca nu isi fac deloc treaba nu este de ieri sau de azi.Am observat ca odata cu trecerea timpului, oamenii legii devin tot mai indiferenti.Parerea mea este ca oricat  si orice am face noi, ar fi in zadar pentru ca asta e tara in care traim.Nu intervin ei nici cand e vorba de un om, dar cand este vorba de un animal ....considerat de ei nul.Mereu lumea se ia de mine cand imi scot cainele la plimbare, mereu trebuie sa ma "cert"cu cineva, pentru ca ma aprind foarte repede cand vad atata "comunism" ca sa zic asa...dar nimeni nu pune problema maidanezilor, ba mai mult le fac custi prin spatele blocurilor.Nu cred ca ne ramane decat sa ne luptam in continuare cu acesti caini ai nimanui ca sa ne aparam pe noi si pe cainii nostrii.
  Mie imi e mila si de cainii comunitari, dar vorba aceea, mai intai ma gandesc la mine!

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: