Ma bucur ca se discuta si despre aceasta problema, eu sunt disperata din aceasta cauza.Chiar azi am fost pana la bunica mea pe jos cu Eros si cu toate ca nu m-am bagat prin cartiere, am mers pe strada am fost atacata de 3 haite de maidanezi care se axau pe Eros.El sarea sa muste, latra insa nu pot sa-i dau drumu pentru ca il fac aia praf avand in vedere ca el are doar 7 luni si aia au "educatia strazilor".Pe langa Eros, sunt pusa si eu in pericol pentru ca ii gonesc,apoi sar si la mine.
Cand am fost atacata de ultima haita ca sa zic asa, eu goneam 4 caini, Eros ii tinea si el la distanta cat se pricepea si a venit un caine plin de initiativa si l-a muscat de pulpa din spate,Eros a inceput sa planga si sa latre in acelasi timp...s-a pus in fund ,de durere probabil, dupa care maidanezul a venit iar si s-a repezit.Am fost depasita de situatie.Eu sunt fata si sincer imi este frica si pentru mine si pentru Eros.Prietenul meu cand iese cu el si este atacat, face echipa cu cainele si ii alearga pe aia, dar acuma depinde si de ce nebun de maidanez dai pe care il pune curajul jos si il izbeste o sete de a musca....am sa-mi iau spray paralizant...nu am ce sa fac!!!
Ai exemplificat foarte bine situatia. Pericolul nu e doar unul de moment, deoarece cainele odata muscat poate lua vreo boala, sau apoi poate deveni la randul lui agresiv fata de alti caini, fiind atacat cand e pui.
Da, in acest caz poate ca un spray cu piper e bun, insa de ce sa fim NOI nevoiti sa rezolvam problema, atunci cand AUTORITATILE LOCALE pentru asta au fost alese si sint platite? Luati fiecare buget local, de la Bucuresti pana la cel mai mic orasel din tara. Veti vedea ca fiecare are fonduri alocate problemei cainilor comunitari. De vreme ce problema persista cel putin in aceeasi masura ca si anul anterior (si nu doar in Bucuresti), inseamna ca fondurile sint folosite ineficient. Trebuie sa ne asociem si sa luam pozitie, sa presam autoritatile. iar cluburile si asociatia ar putea sa se implice mai mult.