Forum ciobanesc german
September 11, 2017, 08:02:40 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Intrebare descpre urechi si ochi  (Read 5435 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Dana Tudor
Newbie
*

« on: April 06, 2010, 09:33:52 AM »

Buna ziua,
Sunt noua pe acest forum, am decis sa apelez la voi deoarece cainele meu de ceva vreme are probleme serioase si cred ca ele se regasesc la zona capului. In urma cu un an i-a aparut o umflatura in partea stanga a fetei intre ochi si ureche. In urma tratamentului s-a resorbit si a avut un comportament normal. Vara trecuta a fost lovita cu o piatra in zona ochiului care mai apoi s-a umflat, am tratat-o la sfatul medicului si i-a trecut. Acum am observat cam de la sfaristul iernii ca este apatica nu a mai mancat normal si scutura capul si se scarpina in ureche, dar nu stiu sa spun care din urechi....nu stiu daca cele ce v-am povestit au vreo legatura dar m-am gandit sa le mentionez...am observat ca de ficare data cand incerc sa ating zona capului scheuna. Pe pleoapa superioara stanga a avut o inflamatie ulceroasa de marimea unei stafide care avea puroi si sange. I-am dat cu Kanamicina si rivanol si observ ca se vindeca. In rest pare sa aibe dureri nu vrea sa manance si nu iese din cotet. Cateaua este in varsta de 10 ani. Am un caine mai mic de 1 an jumatate care are niste scurgeri la ochi de culoare galbuie...nu stiu ce se intampla daca e contagios daca e un virus....nu stiu. Pe catea am duso la medicul veterniar, a zis ca nu are nimic, ca ar avea ceva la tubul digestiv...ne-a recomandat ampicilina si algocalmin...nu stiu ce sa ma mai fac cu ea, de luni de zile vedem cum situatia se inrautateste si la fiecare medic la care mergem primim vesnicul raspuns..."nu are nimic e varsta"
In speranta ca ma ve-ti ajuta,
Va multumesc,
Toate cele bune,
Dana Tudor
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #1 on: April 06, 2010, 04:12:59 PM »

E posibil sa fie otita, trebuie sa va uitati in interiorul urechii..si cel mai bine ar trebui sa o examineze un medic. Restul sunt coincidente..o posibila conjunctivita la celalalt catel...

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Dana Tudor
Newbie
*

« Reply #2 on: April 06, 2010, 04:42:29 PM »

Multumesc de raspuns, intr-adevar azi a mai fost examinata de un medic si se pare ca are otita, ma ingrijorasem destul de mult pentru ca pare sa sufere rau. Medicul a zis ca e suficient sa ia niste ampicilina din 6 in 6 ore timp de 3 zile si algocalmin iar pentru ochi ne-a dat ser fiziologic, credeti ca sunt in regula? Dupa administrarea pastilelor, cam dupa o ora a iesit din cotet si a si mancat. Ar trebui cumva sa aibe un regim in perioada asta?
Va multumesc.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #3 on: April 06, 2010, 05:01:55 PM »

Dupa ce mai trece durerea si scade inflamatia ar trebui si toaletata/curatata urechea de catre doctor. Regim alimentar nu se impune...doar apa proaspata in vas curat.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Dana Tudor
Newbie
*

« Reply #4 on: April 06, 2010, 06:07:20 PM »

Multumesc pentru raspunsuri, sunt mai linistita acum Smiley
Multumiri si din partea celor 2.
Va trimit si niste imagini cu inculpatii Smiley)

* DSC_9044micut.JPG (115.33 KB, 332x500 - viewed 269 times.)

* DSC_9824micut.JPG (105.76 KB, 332x500 - viewed 263 times.)
AdrianHD
Sr. Member

« Reply #5 on: September 06, 2014, 03:50:34 PM »

Buna.Am si eu o intrebare ca sa nu mai deschid un nou topic,postez aici... Deci,e normal la un pui de 2 luni si aproape 2 saptamani sa i se murdareasca cam la 4-5 zile urechile? E ceva gen ceara...Acum o saptamana i le-a curatat medicul,acum sunt murdare iar...
freddy25
Hero Member

« Reply #6 on: September 06, 2014, 06:33:57 PM »

Nu e chiar bine. Curata-l tu cu solutie speciala de curatat urechi. Risca sa faca otita daca ramane mizeria prea multa vreme.
Nyke99
Hero Member

Enzo von Bismack

« Reply #7 on: September 06, 2014, 07:17:41 PM »

Nu e chiar bine. Curata-l tu cu solutie speciala de curatat urechi. Risca sa faca otita daca ramane mizeria prea multa vreme.
Foarte corect ce spune freddy25,
mizeria din urechii,creste riscul de otita.

“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
AdrianHD
Sr. Member

« Reply #8 on: September 06, 2014, 07:54:03 PM »

Sigur ca o sa-l curat....momentan nu am solutia de curatat,dar medicul mi-a recomandat sa-l curat cu comprese de tifon umezite cu apa calduta (pana iau o solutie de curatat- in privinta asta astept sa-mi recomandati ceva foarte bun).Dar totusi,e normal sa se murdareasca asa de repede? Padocul il spal la cateva zile (podul de lemn cu solutie de curatat parchetul).
freddy25
Hero Member

« Reply #9 on: September 07, 2014, 11:12:20 AM »

Ce ii dai sa manance? Poate fi de la mancare. La caini, o alergie incepe cu o iritatie a urechii si ciobanestii germani cam sunt predispusi la alergii.
AdrianHD
Sr. Member

« Reply #10 on: September 07, 2014, 12:23:46 PM »

Purina Proplan Puppy Original...plus galbenus de ou si branzica de vaci de 2 ori pe saptamana
Nyke99
Hero Member

Enzo von Bismack

« Reply #11 on: September 07, 2014, 01:33:56 PM »

M-am interest eu la vet.
acum nu stiu cat de adevarat este,
hipersecretie de cerumen(ceara) zice k ar fi de la hrana cu multa proteina si grasimi,
ceara este secretata de glandele care se afla in pielea conductului auditiv si este un fel de autoaparare la bacterii,
cu toate astea trebuie inlaturata periodic.
Enzo este curatat la 2/3 sapt.

“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
AdrianHD
Sr. Member

« Reply #12 on: September 07, 2014, 01:52:26 PM »

Eu il curat la saptamana...Azi merg si eu la vet sa le curete si sa iau solutie de curatat. Stiti ceva de solutia http://rompet.ro/otifree-160-ml/1078.htm ?
Nyke99
Hero Member

Enzo von Bismack

« Reply #13 on: September 07, 2014, 02:03:10 PM »

Pare buna,dar vet-ul este masura sa te sfatuiasca cu ce solutie sa il cureti,
si eu l-am curatat cu solutie la inceput si se facuse o un terci in ureche,
acum il curat uscat cu servetele moi,de 4 luni de cand aplic metoda,
nu am avut problem si undeva la 3 sapt. se murdareste.

AdrianHD
Sr. Member

« Reply #14 on: September 07, 2014, 02:23:35 PM »

Solutia de mai sus se foloseste in spitalul veterinar unde merg eu...Ce servetele folosesti?
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: