Forum ciobanesc german
January 31, 2011, 02:34:41 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
salvanim title=
Anunturi: Cazare cu caini in Romania

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3   Go Down
  Print  
Author Topic: agresivitate fata de alti caini  (Read 1931 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
oana_CS
Full Member

amir von haus selia

« Reply #15 on: May 03, 2010, 07:52:51 AM »

eu pe max si pe celalalt cg la prima intalnire iam lasat sa faca ce vor ei.binenteles sau luat la bataie dar dupa aceia cel mai mic sa lasat si acuma sunt de nedespartit.lasai pe amandoi in curte ca nusi vor face rau nu se vor musca tare doar se va stabili cum a zis dux ,ierarhia
rux
Newbie
*

« Reply #16 on: May 23, 2010, 06:43:22 PM »

Salut... sunt noua pe aici, dar am nevoie de cateva sfaturi de la cei mai experimentati. Am o catelusa CG de 9 ani si de vreo 3 ani a fost singurul caine in toata curtea. Acum cateva zile, insa, am adus un mascul de 1.5 ani, metis de ciobanesc olandez. I-am lasat pe amandoi liberi prin curte si in prima faza ea l-a cam marait si l-a izolat. Acum s-a mai obisnuit si el cu noi si cu proprietatea si se pare ca si femela l-a mai acceptat insa ii tot mananca mancarea si il mai maraie atunci cand il alintam noi. Mi se pare ca si ea s-a cam izolat fata de noi si nu mai vine ca inainte sa o mangaiem, desi am incercat pe cat posibil sa nu o certam. Nu stiu exact cum sa procedez ca sa il accepte si pe mascul si sa nu plec cu frica de acasa ca ii gasesc plini de sange.

Multumesc anticipat!
brendade huedin
Newbie
*

« Reply #17 on: May 31, 2010, 08:05:48 PM »

si eu am probleme la socializare.....cu maidanezii nu socializeaza.....o latra ...ii lasa in pace...se apropie ...ii lasa in pace ...dar daca se ating de ea ....face urat:))....nu socializeaza nici cu alti caini de rasa.nu nstiu d c .nu am reusit pana acum.noi incercam sa o facem sa socializeze si cu alti caini dar nu prea reusim.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #18 on: June 01, 2010, 11:41:43 AM »

Tu esti norocos!  Grin Cheesy  
Mi se pare destul de normal sa reactioneze daca se ating de ea, depinde bineinteles si de tipul "atingerii".
se poate si mai rau....eu sunt cu Nati la stadiul de: botnita, coarda de 10 m si zgarda de forta.....si tot sare la cafteala!
Daca fac pe tiranul si o scutur binisor ii mai intra mintile in cap dar tot urmareste momentul atacului si "loveste din plin". Nu pot s-o las libera sau fara botnita in compania unor caini straini fiindca mi-e frica sa nu degenereze incaierarea in ceva destul de grav. Fiind inconjurata mai ales de caini tineri, inca in formare nu vreau sa le zdruncin increderea cu "tancul cel nervos"! Cu cei mari (exista o haita de 4-5 in zona noastra) nu prea indraznesc sa o las! Totusi, daca as avea destul timp, zilnic, sunt convinsa ca as reusi s-o mai domolesc si pe nasoasa fiindca per ansamblu e foarte foarte ascultatoare....doar nervii astia..... Timpul, bata-l vina!
Vina a fost in totalitate a mea ca n-am socializat-o/corectat-o cand a fost mica si am tinut-o din scurt in loc s-o las sa interactioneze cu alti caini cand se umfla in pene. Am invatat din greseli iar pe Magnus l-am corectat la timp fiindca pe la 5-6 luni avea aceleasi tendinte si ataca orice caine indiferent de varsta si marime(bineinteles de vina era tot lipsa socializarii si imitarea mamei).
« Last Edit: June 01, 2010, 11:45:38 AM by Ariana » Logged

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
bugieus
Sr. Member

« Reply #19 on: June 03, 2010, 01:56:47 PM »

AGRESIVITATEA CANINA

Una dintre devierile de comportament pe care le pot manifesta cainii este agresivitatea. Pentru a recunoaste sau a preveni aparitia unei asemenea devieri de comportament trebuie ca agresivitatea cainelui, in general, sa fie pe deplin inteleasa.

Starile de agresivitate difera, in primul rand, prin originea lor. Astfel, agresivitatea dominanta este transmisa genetic, iar agresivitatea intre masculi este strans legata de echilibrul hormonal.

Alte forme de agresivitate pot fi generate de mediul inconjurator, de obiecte aflate in miscare, de stari de spirit sau, pur si simplu, pot fi dobandite prin programe de dresaj specializate.

Chiar si in aceste cazuri, starile de agresivitate sunt strans legate de nivelul si limita de stres precum si de gradul de excitatie nervoasa a cainelui. Agresivitatea unui caine nu se manifesta neaparat prin atac direct, cu muscaturi sangeroase, cu toate ca, in cazuri extreme, se ajunge si la asa ceva.

Agresivitatea poate imbraca forme subtile, desprinse dintr-un ritual de comunicare si avertizare ce se concretizeaza in expresii faciale, pozitii ale corpului, latrat, marait ori privire intensa si fixa.

Starea de agresivitate poate fi declansata ofensiv sau defensiv. Cainii pot alerga dupa o persoana sau un animal si sa muste (agresivitate ofensiva) sau pot sa fuga de o persoana sau de un animal si, incoltiti fiind, sa muste defensiv.

Agresivitatea este influentata de sex, varsta, talie, echilibru hormonal, teritoriu, spatiu personal, pozitia ierarhica in grupa si de experientele traite anterior. Confruntarile agresive, chiar sangeroase, pot lua forma unei competitii: lupta pentru mancare, teritoriu, cuib sau rivalitatea starnita de prezenta unei femele in calduri. Aceste confruntari reprezinta pentru combatanti o oportunitate de a-si valorifica potentialul genetic in scopul supravietuirii si perpetuarii speciei.

O enumerare a starilor de agresivitate cu origini diferite se prezinta astfel:

Agresivitate dominanta

Agresivitate posesiva (include agresivitatea competitiva)

Agresivitate din frica (include agresivitatea generata de durere)

Agresivitate protectiva (include agresivitatea teritoriala si agresivitatea materna)

Agresivitate intre masculi

Agresivitate din instinct de vanatoare

Agresivitate invatata

Agresivitate idiopatica

Agresivitate in joaca 
inestimabil
Jr. Member
**

« Reply #20 on: December 08, 2010, 05:53:33 PM »

Marko al meu este obsedat de pisici...daca vede una, te ia pe sus. Are zgarda de forta si abia reusesc eu sa il potolesc, insa mama sau sotia  nu au nici o sansa cu el. Aceeasi problema este si cu maidanezii, ar vrea sa ii manance, se repede si latra la ei...si daca operatiunea razboi este pe strada, toata lumea se uita urat si spune : "Doamne ce caine agresiv...e clar ca musca, domnu' de ce nu ii puneti botnita?" Degeaba le zic eu ca are doar 9 luni si eu un catelandru jucaus, ca nu ma crede nimeni, inclusiv militia comunitara e cu ochii pe mine si ma asteapta la cotitura. Eu incerc sa il domolesc cu nu ai voie, dar parca nu aude. Ce sa ii fac, ii dau peste bot?
irish boy
Hero Member

irish boy-max

« Reply #21 on: December 08, 2010, 09:05:46 PM »

Daca" ii dai peste bot",va asocia intalnirea cu alti caini cu ceva negativ si nu vei face decat sa stimulezi agresivitatea.Gaseste un caine echilibrat care ar reactiona ok chiar la maraielile catelului tau si trebuie sa faci asta cat de repede ca timpul trece si ei devin din ce in ce mai teritoriali si protectivi sau posesivi fata de ce face parte din "lumea"lor ,asta incluzandu-i si pe stapani.Max e agresiv cand e cu cea mica ,sar sunt convinsa ca e doar f preotectiv fata de ea
inestimabil
Jr. Member
**

« Reply #22 on: December 08, 2010, 09:15:03 PM »

Uite acum a m fost cu lupulainen afara, si in fata scarii era o pisica...mi-a smuls mana din umar cand s-a repezit spre ea (eu nu o vazusem). Marko nu, nu ai voie, sezi...nimic. Latra cu cel mai gros latrat al lui. Cand l-am smucit de lesa si l-am pus in sezi a inceput sa planga...zici ca era suparat ca nu l-am lasat sa manance pisica. Acelasi lucru s-a intamplat si peste jumatate de ora cand am fost cu el cu masina (e nebun dupa plimbatul cu masina...ar sta ore intregi pe bancheta din spate si s-ar uita pe geam)...cand am coborat, 2 maidanezi extrem de mici si urati latrau la el. A inebunit, a vrut sa ii manance. Iar il trag de lesa sa ii intre tepii in gat, si ii zic nu ai voie, el se aseaza in fund si tot mai latra de cateva ori uitandu-se la mine. Cum naiba sa procedez, ca deja are 32 kg si daca mai pune cateva pe el nu cred ca o sa mai poate cineva in afara de mine sa il scoata afara.
irish boy
Hero Member

irish boy-max

« Reply #23 on: December 08, 2010, 09:28:49 PM »

In primul rand trebuie sa ramai calm si cum am mai spus contactul cu alti caini trbuie sa inceapa treptat si sa fie o experienta placuta nu apelat la zgarda de forta si violenta pt ca sigur nu atenueaza starea de excitatie si agresivitate a cainelui
inestimabil
Jr. Member
**

« Reply #24 on: December 09, 2010, 06:50:25 AM »

Zici ca suntem la un talkshow politic - eu intreb ceva, tu vii cu alt raspuns- . Marko are contact cu alti caini de la varsta de 3 luni, este scos in tarc in fiecare zi unde se intalneste cu alti catei. E putin rasist, in sensul ca se alearga(joaca) doar cu ciobanesti germani, in reste e ok si cu labradori si alte rase - nu ii ataca, mai repede ii ignore, lucru care imi convine-. Problema si intrebarea mea este ce fac cu maidanezii, ca vrea sa ii manance (am uitat sa specific: cand avea 4 luni s-a certat cu niste dulai printr-un gard si unul l-a muscat de nas). De aici e posibil sa fi capatat ura pt ei. Bun, dar pt pisici exista vreo solutie? Sau e genetica ura pt mate?
irish boy
Hero Member

irish boy-max

« Reply #25 on: December 09, 2010, 08:02:23 AM »

Poate ca e mai dificil de explicat in scris ceea ce doream sa transmit, dar ideea este ca animalul de langa tine iti simte imediat starea mentala,energia,fara  sa spui tu prea multe cuvinte,deci daca tu esti stresat la max cand apare un maidanez ,asta se va reflecta in actiuniile catelului tau. si inca o mica intrebare:cum stie el sa deosebeasca un maidanez de un caine cu stapan.?In ce priveste pisicile,eu cred ca tot de socializare tine(uita-te la atatea cazuri de pe forum unde cainii si pisicile convietuiesc in pace si liniste)
freddy25
Newbie
*

« Reply #26 on: December 09, 2010, 12:03:35 PM »

E clar ca a ramas traumatizat psihic de cand a fost muscat de maidanez. Si cateaua mea a fost muscata de un rottweiler si pina a murit de batranete nu a suportat aceasta rasa asa cum nu suporta nici dalmatienii fiindca atunci cand era de aproape un an un dalmatian a fost extrem de insistent, mai s-o violeze. Zicem noi, oamenii : "eeh, sunt niste caini, nu au nimic in cap" dar nu este asa. Au ei logica lor dar numai uneori ii intelegem.
mihai stanciu
Sr. Member

Tessy

« Reply #27 on: December 30, 2010, 07:22:31 PM »

catelusa mea ciobanesc german 2 ani eate agresiva cu alti caini si cealalta un an dar nu este de rasa ci maidanez nu se inteleg se bat si tara catelusa maidaneza are rani adanci la gat si spate si tessy catelusa ciobanesc german nu o lasa sa manance pe tara si o musca din orce chiar si daca merge si nu suporta alti caini Cry

Cea mai frumoasa rasa Ciobanescul German:x
mihai stanciu
Sr. Member

Tessy

« Reply #28 on: December 30, 2010, 07:25:40 PM »

am o catelusa ciobanesc german tessy si una maidanez tara ele se cearta si se bat din orece tara are rani la gat grave pe spate si gat tessy nu suporta cainii si oamenii straini nu stiu ce sa fac o musca chiar si cand merge linistita sau doarme Cry

Cea mai frumoasa rasa Ciobanescul German:x
bobo70
"Un câine recunoscător valorează mai mult ca un om nerecunoscător’’ - Proverb arab.
Hero Member

« Reply #29 on: December 31, 2010, 10:28:20 AM »

Daca sunt in aceeasi curte trebuiesc separate, cel putin o perioada (in mod normal daca cealalta accepta dominatia ei, nu ar trebui sa mai existe probleme), iar oamenii straini sa fie atenti cand incalca o proprietate privata.

Catelul este sugativa casei. El ne scoate toate petele cand venim murdari din lume.
- Paul Louis Lampert
Pages: 1 [2] 3   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora  doctorvet