mushashi
Newbie
"Sintem ceea ce gandim, totul in noi izvoraste, di
|
 |
« on: September 29, 2010, 04:02:49 PM » |
|
Buna ziua! Am o catelusa de ciobanesc german de rasa (crupa joasa, inclinata) vesela, foarte isteata, jucausa nevoie mare, in varsta de 3 luni si 2 saptamini.Acum 3 saptamani in urma in timp ce se juca cu un Saint-Bernard, s-a lovit la ochiul drept (in urma loviturii ochiul a fost plin cu sange).M-am dus cu ea urgent la medicul veterinar care mi-a spus ca accidentele de felul acesta sint obisnuite la caini si i-a facut doua injectii: una in piciorul drept, iar in piciorul sting i-a facut tetraciclina uleioasa.In momentul in care i-a facut injectia (intramuscular) in piciorul sting catelusa a latrat de durere.Dupa efectuarea injectiei a inceput sa devina foarte nelinistita si nu isi gasea locul.Din momentul acela a inceput intregul calvar. A doua zi cand am vazut ca nu folosea deloc piciorul sting din spate am mers din nou la doctor care mi-a spus ca a facut alergie de la injectia cu tetraciclina uleioasa si ca o sa isi revina in urmatoarele 2-3 zile.In cea de-a 3 zi a inceput sa calce pe picior dar cu mare nesiguranta (genunchiul ai "fugea" cand spre interior, cand spre exterior).M-am dus din nou la doctor care mi-a spus sa-i fac frectii cu tinctura de iod.Din momentul acela i-am facut frectii cu tinctura de iod in ficare zi pana in ziua de azi (totul a inceput in ziua de 9 septembrie). La sfatul unui prieten am plecat cu catelusa in a cincea zi (14 septembrie) de la injectie, la Sf. Gheorghe la doctorul Attila Kondor.In momentul in care i-am spus domnului doctor ce s-a intimplat, mi-a spus sa pun catelusa jos (o suisem pe masa de consultatie), si sa o chem la mine.Dansul a privit-o din spate cum merge si efectiv si-a dus mainile la cap (la propiu).Concluzia: injectia a fost facuta neglijent si e posibil sa-i fi afectat nervul.Am suit-o din nou pe masa si doctorul i-a verificat reflexele neuro-motorii ale piciorului sting , dupa care mi-a dat niste pastile si mi-a spus sa revin dupa 21 de zile. In ziua urmatoare m-am dus la "doctorul" care i-a facut injectia si i-am spus despre ce este vorba.Cand a auzit ca am fost cu ea la alt medic m-a intrebat: "de ce?".Si atunci i-am raspuns: "daca aveti un copil bolnav mergeti cu el la un singur medic?".Cand i-am spus care a fost diagnosticul pus de domnul doctorul Kondor, mi-a replicat sec, referindu-se la injectia facuta de el: se mai intimpla!Cand am auzit mi-a venit efectiv sa-l pleznesc.Adica, eu ma duc la doctor cu un caine sanatos neuro-motor si plec cu un caine cu dizabilitati! Acum ca au trecut aproape 3 saptamani de la injectie, nu pot spune ca nu au aparut semne de insanatosire, dar nici nu pot spune ca totul este bine.Alearga, se joaca, e vesela, dragastoasa, dar inca isi tarsaie inca piciorul bolnav (se aude cum una din unghii atinge pamintul aproape la fiecare pas, de parca ai e frica sa calce). Cand merge piciorul sting este mai flexat decit cel drept: piciorul drept (cel sanatos) face un unghi de aproximativ 45 de grade intre picior si laba piciorului, iar piciorul sting are acum un unghi de 25-30 de grade). Intrebarea mea este: care sint sansele sa isi revina complet?Exista un tratament pentru a stimula refacerea neuro-musculara? Va multumesc!
|