Forum ciobanesc german
February 14, 2011, 07:25:17 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
salvanim title=
Anunturi: Cazare cu caini in Romania

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Injectie prost facuta (lezare nerv sciatic)?  (Read 291 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
mushashi
Newbie
*

"Sintem ceea ce gandim, totul in noi izvoraste, di

« on: September 29, 2010, 04:02:49 PM »

Buna ziua!
  Am o catelusa de ciobanesc german de rasa (crupa joasa, inclinata) vesela, foarte isteata, jucausa nevoie mare, in varsta de 3 luni si 2 saptamini.Acum 3 saptamani in urma in timp ce se juca cu un Saint-Bernard, s-a lovit la ochiul drept (in urma loviturii ochiul a fost plin cu sange).M-am dus cu ea urgent la medicul veterinar care mi-a spus ca accidentele de felul acesta sint obisnuite la caini si i-a facut doua injectii: una in piciorul drept, iar in piciorul sting i-a facut tetraciclina uleioasa.In momentul in care i-a facut injectia (intramuscular) in piciorul sting catelusa a latrat de durere.Dupa efectuarea injectiei a inceput sa devina foarte nelinistita si nu isi gasea locul.Din momentul acela a inceput intregul calvar.
  A doua zi cand am vazut ca nu folosea deloc piciorul sting din spate am mers din nou la doctor care mi-a spus ca a facut alergie de la injectia cu tetraciclina uleioasa si ca o sa isi revina in urmatoarele 2-3 zile.In cea de-a 3 zi a inceput sa calce pe picior dar cu mare nesiguranta (genunchiul ai "fugea" cand spre interior, cand spre exterior).M-am dus din nou la doctor care mi-a spus sa-i fac frectii cu tinctura de iod.Din momentul acela i-am facut frectii cu tinctura de iod in ficare zi pana in ziua de azi (totul a inceput in ziua de 9 septembrie).
  La sfatul unui prieten am plecat cu catelusa in a cincea zi (14 septembrie) de la injectie, la Sf. Gheorghe la doctorul Attila Kondor.In momentul in care i-am spus domnului doctor ce s-a intimplat, mi-a spus sa pun catelusa jos (o suisem pe masa de consultatie), si sa o chem la mine.Dansul a privit-o din spate cum merge si efectiv si-a dus mainile la cap (la propiu).Concluzia: injectia a fost facuta neglijent si e posibil sa-i fi afectat nervul.Am suit-o din nou pe masa si doctorul i-a verificat reflexele neuro-motorii ale piciorului sting , dupa care mi-a dat niste pastile si mi-a spus sa revin dupa 21 de zile.
  In ziua urmatoare m-am dus la "doctorul" care i-a facut injectia si i-am spus despre ce este vorba.Cand a auzit ca am fost cu ea la alt medic m-a intrebat: "de ce?".Si atunci i-am raspuns: "daca aveti un copil bolnav mergeti cu el la un singur medic?".Cand i-am spus care a fost diagnosticul pus de domnul doctorul Kondor, mi-a replicat sec, referindu-se la injectia facuta de el: se mai intimpla!Cand am auzit mi-a venit efectiv sa-l pleznesc.Adica, eu ma duc la doctor cu un caine sanatos neuro-motor si plec cu un caine cu dizabilitati!
  Acum ca au trecut aproape 3 saptamani de la injectie, nu pot spune ca nu au aparut semne de insanatosire, dar nici nu pot spune ca totul este bine.Alearga, se joaca, e vesela, dragastoasa, dar inca isi tarsaie inca piciorul bolnav (se aude cum una din unghii atinge pamintul aproape la fiecare pas, de parca ai e frica sa calce).
  Cand merge piciorul sting este mai flexat decit cel drept: piciorul drept (cel sanatos) face un unghi de aproximativ 45 de grade intre picior si laba piciorului, iar piciorul sting are acum un unghi de 25-30 de grade).
   Intrebarea mea este: care sint sansele sa isi revina complet?Exista un tratament pentru a stimula refacerea neuro-musculara?
    Va multumesc!
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #1 on: September 29, 2010, 09:11:07 PM »

Buna!
Exista sanse sa-si revina complet si mai mult ca sigur asa va fi. Intradevar se intampla, foarte rar insa. Medicii ar trebui sa dea importanta fiecarei administrari inj. i.m. chiar daca devine rutina.
   Exista un tratament pentru a stimula refacerea neuro-musculara?
Da, cu siguranta l-a demarat doctorul Attila Kondor! Aveti rabdare, dureaza putin mai mult refacerea completa.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
mushashi
Newbie
*

"Sintem ceea ce gandim, totul in noi izvoraste, di

« Reply #2 on: September 29, 2010, 09:49:49 PM »

Buna!
Exista sanse sa-si revina complet si mai mult ca sigur asa va fi. Intradevar se intampla, foarte rar insa. Medicii ar trebui sa dea importanta fiecarei administrari inj. i.m. chiar daca devine rutina.Da, cu siguranta l-a demarat doctorul Attila Kondor! Aveti rabdare, dureaza putin mai mult refacerea completa.
   Buna seara!
  Va multumesc pentru incurajare si sa speram ca asa va fi!Mi-ar parea foarte rau sa ramina cu sechele pentru ca este foarte isteata, draguta.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora  doctorvet