Forum ciobanesc german
September 15, 2017, 03:25:03 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 [3] 4   Go Down
  Print  
Author Topic: CANISA DE PANAIT  (Read 18179 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
paulapaula13
Full Member

« Reply #30 on: October 25, 2010, 11:22:01 AM »

Stimată doamnă Irina2007, cu scuzele de rigoare, doresc să vă informez că ceea ce am scris este constatarea unui fapt. Poate nu am fost foarte explicit sau nu aţi avut răbdare dumneavoastră să citiţi toată postarea mea. Când relatezi o realitate, nu înseamnă că eşti de acord cu ea sau că o şi practici. Ceea ce am vrut să evidenţiez în mod deosebit, e faptul că în România multi, foarte multi, dintre cei ce doresc să achizitioneze un câine, nu-i interesează eforturile crescătorilor pentru a scoate câini sănătoşi şi valroşi genetic, ci un preţ de achizitionare cât mai mic. De aceea se vand la noi "ciobanesti germani" fără carte de origine, din părinţi nearbitraţi sau părinţi fară teste pentru displazie. Acest lucru am vrut să-l evidenţiez şi această mentalitate păguboasă şi pentru adevăratii crescători şi pentru viitorii proprietari. Eu nu sunt un crescător. În anunţul meu, la care dumneavoastră faceţi trimitere, am specificat că monta am facut-o pentru mine. Din păcate nu pot păstra toti puiuţi. De aceea preţul la care îi ofer este sub nivelul cheltuielilor. Şi pot să vă garantez că eu nu-mi permit să-mi bat joc de nimeni şi să ofer spre vânzare câini bolnavi sau cu alte probleme. Cerându-mi, încă o dată, scuze, Cu Multă Stimă.   
mihai p
Hero Member

Freund fürs Leben

« Reply #31 on: October 25, 2010, 11:29:10 AM »

d-le Emi,cuvantul ''milogeala''nu va face cinste atat ca si crescator cat si vanzator.dar asta se intampla in Romania cand un posibil client,pe banii lui,este cumva vinovat de tot ce se intampla.poate o sa mai treaca un timp pana sa  invatati ce inseamna vanzarea,dar nu uitati un lucru,un client va aduce zece.NU asa se vorbeste cu o doamna.
myke
Full Member

« Reply #32 on: October 25, 2010, 12:24:28 PM »

Pretul unei monte la Arek,a ramas acelasi,400e?
emi
Newbie
*

« Reply #33 on: October 25, 2010, 03:06:42 PM »

Am vazut pe site ca aveti si pui din linii de lucru.
Cateva detalii despre parinti aveti pe undeva?
Noroc bogdane,
Am vazut ca te intreseaza catei din liniile de lucru, si din cine provin.
-tatal este adus din Spania si se numeste BRUTUS DE LERNEMALM > fiu de LENNON TOGARICHA
-iar femele sunt mai multe : USCHA V. KONIGSBRUCH >fica de ELIOT VON PREVENT
                                      WILD BLUE SPIRIT FATIMA >fica de EREBUS REBEL BOHEMIA
                                      RAISA DE RIBA >fica de CLINT DE  RIBA

emi
Newbie
*

« Reply #34 on: October 25, 2010, 03:09:46 PM »

Pretul unei monte la Arek,a ramas acelasi,400e?
Salut myke,
Da, pretul este acelasi, pentru mai multe detali ne auzim.
Irina2007
Hero Member

« Reply #35 on: October 25, 2010, 04:39:36 PM »

Stimată doamnă Irina2007, cu scuzele de rigoare, doresc să vă informez că ceea ce am scris este constatarea unui fapt. Poate nu am fost foarte explicit sau nu aţi avut răbdare dumneavoastră să citiţi toată postarea mea. Când relatezi o realitate, nu înseamnă că eşti de acord cu ea sau că o şi practici. Ceea ce am vrut să evidenţiez în mod deosebit, e faptul că în România multi, foarte multi, dintre cei ce doresc să achizitioneze un câine, nu-i interesează eforturile crescătorilor pentru a scoate câini sănătoşi şi valroşi genetic, ci un preţ de achizitionare cât mai mic. De aceea se vand la noi "ciobanesti germani" fără carte de origine, din părinţi nearbitraţi sau părinţi fară teste pentru displazie. Acest lucru am vrut să-l evidenţiez şi această mentalitate păguboasă şi pentru adevăratii crescători şi pentru viitorii proprietari. Eu nu sunt un crescător. În anunţul meu, la care dumneavoastră faceţi trimitere, am specificat că monta am facut-o pentru mine. Din păcate nu pot păstra toti puiuţi. De aceea preţul la care îi ofer este sub nivelul cheltuielilor. Şi pot să vă garantez că eu nu-mi permit să-mi bat joc de nimeni şi să ofer spre vânzare câini bolnavi sau cu alte probleme. Cerându-mi, încă o dată, scuze, Cu Multă Stimă.   

Cu ce ati spus acum sunt perfect de acord, dar asta e altceva decat postarea dvs initiala in care ati spus ca vanzatorul nu e respunzator pentru ce vinde iar cumparatorul daca nu deschide ochii deschide punga. Un cumparator nu are de unde sa stie daca un pui are rahitism sau nu, pentru ca nu e medic veterinar, in schimb crescatorul ar trebui sa stie, mai ales ca puiul respectiv se presupune ca a fost cel putin o data la veterinar pentru primul vaccin. La fel, cumparatorul nu are de unde sa stie sa verifice testiculele, in schimb crescatorul/vanzatorul ar trebui sa stie si sa informeze potentialul cumparator.
In cazul de fata cumparatorul s-a adresat unei canise cu caini de valoare tocmai pentru ca a vrut un catel "sanatos si valoros genetic" - cuvintele dvs, si nu a luat un pui "fara acte si din parinti nearbitrati si fara teste de displazie" - iar cuvintele dvs.

Dvs ziceti ca e pagubos pentru crescatori cand oamenii cumpara catei din parinti nearbitrati. E adevarat. Dar e si mai pagubos cand omul se intereseaza, da bani multi pe un pui, si apoi se trezeste cu catel bolnav iar crescatorul ii trage un sut in dos si nu ofera garantie. Daca tot e sa te alegi cu un pui bolnav, nu mai bine dai 50E pe el decat 300? 

Eu nu stiu ce s-a intamplat si nu iau apararea nimanui implicat, am raspuns stricat la cometariile userului paulapaula13.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #36 on: October 25, 2010, 05:13:43 PM »

Da Irina, din tota povestea si pe mine ma deranjeaza ca doamna a cumparat un pui monorhid fara sa fie instiintata in ciuda faptului ca ea l-a ales(de aici si semnul meu de intrebare asupra corectitudinii....de aceea adevarul e undeva la mijloc...), a platit pretul cerut si acum in loc sa fie lamurita si ghidata de crescator este trasa de par. Pui monorhizi se nasc si se vor mai naste, de asemenea unii medici romani exagereaza in privinta rahitismului la puii de ciobanesc german neunoscand particularitatile rasei, proprietarii sunt si ei incapatanati, asculta si nu prea de crescator dar acesta nu e un motiv sa nu pastreze o legatura stransa, bazata pe corectitudine si incredere intre crescator si proprietar. Acestea fiind spuse ma retrag si eu din discutie, ma scuzati.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Irina2007
Hero Member

« Reply #37 on: October 26, 2010, 01:54:11 AM »

Da Irina, din tota povestea si pe mine ma deranjeaza ca doamna a cumparat un pui monorhid fara sa fie instiintata in ciuda faptului ca ea l-a ales(de aici si semnul meu de intrebare asupra corectitudinii....de aceea adevarul e undeva la mijloc...), a platit pretul cerut si acum in loc sa fie lamurita si ghidata de crescator este trasa de par. Pui monorhizi se nasc si se vor mai naste, de asemenea unii medici romani exagereaza in privinta rahitismului la puii de ciobanesc german neunoscand particularitatile rasei, proprietarii sunt si ei incapatanati, asculta si nu prea de crescator dar acesta nu e un motiv sa nu pastreze o legatura stransa, bazata pe corectitudine si incredere intre crescator si proprietar. Acestea fiind spuse ma retrag si eu din discutie, ma scuzati.

Sigur ca adevarul e la mijloc, de aceea nici nu m-am bagat in cearta dintre cumparator si vanzator. Si mie mi se nasc in canisa pui monorhizi sau cu muscatura proasta, asta este. Intotdeauna informez cumparatorul, fac mentiunea in contract, sa nu se trezeasca dupa o saptamana ca nu i-am zis, semneaza ca a intels, si de obicei fac o reducere mica de pret.
Mi se pare cea mai corecta si eleganta solutie.

Cu rahitismul iar ai dreptate, poate are poate nu are. Niste poze ar ajuta.

Ceea ce ma ingrijoreaza insa pe mine este acel testicul de numai 0,5 cm diametru. Parerea mea este ca acel catel trebuie castrat in cateva luni, si sunt convinsa ca va fi un caine minunat de companie.
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #38 on: October 26, 2010, 11:47:03 AM »

Am vazut pe site ca aveti si pui din linii de lucru.
Cateva detalii despre parinti aveti pe undeva?

Se poate un raspuns?

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #39 on: October 26, 2010, 12:07:20 PM »

Se poate un raspuns?
Noroc bogdane,
Am vazut ca te intreseaza catei din liniile de lucru, si din cine provin.
-tatal este adus din Spania si se numeste BRUTUS DE LERNEMALM > fiu de LENNON TOGARICHA
-iar femele sunt mai multe : USCHA V. KONIGSBRUCH >fica de ELIOT VON PREVENT
                                      WILD BLUE SPIRIT FATIMA >fica de EREBUS REBEL BOHEMIA
                                      RAISA DE RIBA >fica de CLINT DE  RIBA

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #40 on: October 26, 2010, 12:11:11 PM »

Multumesc frumos!
Printre atatea nemultumiri am pierdut esentialul. Wink

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #41 on: October 26, 2010, 12:14:35 PM »

Multumesc frumos!
Printre atatea nemultumiri am pierdut esentialul. Wink

Nu e prima data, de aceea ti-am sarit in ajutor.

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
paulapaula13
Full Member

« Reply #42 on: October 26, 2010, 04:14:39 PM »

Stimate user Irina2007, nici eu nu am dorit şi nu doresc să apăr una din părţile implicate în această dispută neplăcută.Nu cunosc pe nici una dintre părţi şi necunoscând exact situaţia nu pot să acuz sau să apăr. Am intervenit, pentru că de câte ori aud de o astfel de discuţie îmi amintesc de "durerea" mea generată de lipsa de înţelepciune a celor care doresc să aibă lângă ei un prieten devotat care să-i bucure. Nu vreau, în mod deosebit să polemizez cu domnia ta, pentru că, eu cred că avem, în aceeastă privinţă, aceeaşi viziune, dar confuziile trebuiesc lămurite. N-am afirmat că un crescător nu are responsabilitate faţă de ceea ce oferă. Am afirmat că vina, sau în mare parte vina aparţine cumpărătorului. Şi dacă îmi permiteţi, pot să şi justific. Ştiţi câţi căţeluşi se vând anual la numai câteva săptămâni fără a fi imunizaţi, fără a primi "cei şapte ani de acasă" de la mămica lor? Numai pe acest forum sunt semnalate zeci de astfel de cazuri în care astfel de căţeluşi în loc să-şi bucure stăpânii dau mult de lucru veterinarilor şi doamnei Ariana, care prin competenţă salvează ce mai poate prin sfaturile pe care le oferă. Eu mă întreb,nu retoric - a cui este vina? Şi pot să răspund, cred fără să greşesc, a celor care, din lipsă de înţelepciune, acceptă să dea bani (mulţi sau puţini), pe un astfel de câine. Cine acceptă oare un câine fără pedigree şi n-are înţelepciunea să înţeleagă că prima şi elementara garanţie pentru căţeluşul său este provenienţa lui din părinţi cu drept de montă, deci sănătoşi? Eu cred că tot cumpărătorul. Cine are neînţeleapta răbdare, de a vedea dacă câinele sau la maturitate va arăta ca un ciobănesc german, necunoscându-i-se exact provenienţă? Şi aici cred eu, tot cumpărătorul. Astfel de întrebări şi răspunsuri, cred că se mai pot găsi. Importantă, însă, este concluzia. La o astfel de vină şi lipsă de înţelepciune m-am referit. Iar când am spus înţelepciune, nici o clipă nu m-am gândit la priceperea sau ştiinţa de a alege un căţeluş.
Dintr-o altă perspectivă, cei care oferă, comform cererii, câini din categoriile mai sus amintite, nu pot fi numiţi crescători. Termenul corect - nu-mi aparţine, l-am găsit aici pe forum- este "înmulţitori". Ei nu fac decât să răspundă la cea ce li se cere. De aici situaţia păgupoasă pentru adevăraţii crescători. Cu efort şi investiţie minimă, profit maxim pentru prima categorie. Cei care nu fac rabat de la calitate şi de la îngrijirea corespunzătoare a micutilor, se văd nevoiţi să fie concuraţi de ceilalţi. Consecinţa, muncă şi investiţii cu satisfacţii spirituale. Sper că acum m-am făcut înţeles şi nu am deranjat şi supărat pe nimeni, cel mult pe "înmulţitori", deşi nu e în intenţia mea. Fac şi ei ce ştiu mai bine şi ce le cere piaţa. Cu aceeaşi Stimă.
freddy25
Hero Member

« Reply #43 on: January 29, 2011, 07:11:11 PM »

Si eu am luat un pui de fox acum 15 ani de la canisa aceasta. Desi puiul avea 3luni si jumatate mi l-a dat fara carnet de sanatate, avea 1000 de purici plus limbrici. A promis ca-mi va trimite pedigree-ul dupa ce-l va elibera asociatia. Am sunat de N ori si imi tot spunea ca nu a iesit. Pina la urma mi-a zis sa ma interesez eu la Asociatia chinologica ca el nu are timp. Catelusa a murit intre timp la varsta de 14 ani, pedigree-ul a disparut in ceata, probabil a fost comercializat. Cam asta este experienta mea cu canisa Panait. Acestea au fost punctele slabe. Punctele bune ar fi ca a fost un catel destul de sanatos si foarte inteligent, mult peste medie.
bono
Newbie
*

« Reply #44 on: April 25, 2011, 01:54:44 PM »

salut! am si eu un pui de 7 luni din u"jollie si arek. Arata f bine, e un caine f frumos si f destept, dar am niste probleme pe care nu reusesc sa le rezolv: a facut diaree de cand il am, am fost la 4 doctori si a inceput sa manance bine si parea si o normalizare a scaunului, desi era tot moale. acum ii dau enzime pt refacerea florei intestinale. de 2 zile nu mai vrea sa manance decat f putin si e apatic! crezi ca e posibil sa fie de la schimbarea dintilor? un canin nu a cazut si are 2 canini crescuti in paralel! te rog sa ma ajuti cu un sfat!!! p.s. sunt f multumit de catelul de la canisa lui bogdan
Pages: 1 2 [3] 4   Go Up
  Print  

Jump to: