cutare
Hero Member

Andrei, Ella si Taz
|
 |
« on: October 19, 2010, 09:27:12 AM » |
|
Catelusa mea, ieri a facut aparent o indigestie. A mai avut o problema de genu asta acum vreo 2 saptamani. I-am dat 2 pastile pe care mi le-a dat veterinarul, si-a revenit repede. Ieri i-a facut 2 injectii, antibiotice, asa mi-a zis. Dar vad ca se simte rau si azi. Simptome ieri: voma pe la 6 7 dimineata, scaun moale. Dupa ce i-a facut injectiile alea si i-a dat 2 pastile pe gat, a mai vomat de cateva ori, apoi a facut iar diaree. Seara a cerut de mancare, m-am bucurat. I-am dat putin orez fiert cu morcov si cateva bobite de friskie. Simptome azi: pe la 6 dimineata a vomat iar o spuma alba, e cam apatica, sa tot plimbat prin camera. Faza e ca a cerut de mncare, si i-am dat oleaca de orez cu morcov si niste bobite iar. A mancat cu pofta, chiar mai vroia. Dar vreau sa-i dau putin si des, aa si i-am dat si oleaca de ceai de menta. Am citit despre parvoviroza, si se cam potrivesc simptomele, dar de ce mananca totusi !? Nu are nici un vaccin, am luat-o de la cineva din Bucuresti, mi-a zis omu ca nu e vaccinata. Dar era plina de viermi, si mi-a zis doctorul sa nu-i facem vaccin pana nu e deparazitata intern. Sa fie parvoviroza si totusi sa poata manca  ?? Daca e vreun medic veterinar p-aici, il rog sa ma lumineze, si sa-mi dea cateva sfaturi daca nu am deranjat cu "nuvela" de mai sus.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #1 on: October 19, 2010, 10:03:25 AM » |
|
In prima faza, 1-2 zile maxim 3 cateii mai accepta hrana. La inceput boala da semne ca s-ar remite dupa care se declanseaza puternic semnele clinice. Totusi, il ai de mai bine de 2 saptamani si nu i-ai facut vaccinul, grav! Daca este parvo catelul s-a imbolnavit in perioada aceasta.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
cutare
Hero Member

Andrei, Ella si Taz
|
 |
« Reply #2 on: October 19, 2010, 10:09:45 AM » |
|
pai il am de vreo luna, modicu mi-a zis sa las vaccinu dupa ce elimina viermii.. inseamna ca asta are, m-am gandit eu.. Daca ii fac tratament oare scapa ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #3 on: October 19, 2010, 10:27:23 AM » |
|
Pai viermii nu-i elimina toata viata doamne iarta-ma! Ii elimina 1-2 zile dupa deparazitare iar apoi se face primul vaccin continuandu-se schema de vaccinare conform indicatiilor. Deparazitarea apoi se face lunar pana la 6 luni. Nu e sigur ca are parvoviroza, poate fi o enterita de alta natura. Cand apare diareea hemoragica(sa speram ca nu apare niciodata) te poti gandi la parvo . Nimeni nu stie daca scapa sau nu un catel dupa tratament, daca este facut corect exista sanse.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
cutare
Hero Member

Andrei, Ella si Taz
|
 |
« Reply #4 on: October 19, 2010, 12:03:05 PM » |
|
acum m-am intors de la vet cu ea, diagnostic, parvoviroza ! i-a facut antivomitiv, vitamine, glucoza, calciu, antibiotic, vitamina C intravenos, ma duc si maine la aceiasi ora, mi-a zis doctorita ca sunt sanse sa scape, sper sa scape. Dupa tratament a zis ca trebuie facute vaccinarea.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

|
 |
« Reply #5 on: October 19, 2010, 12:20:50 PM » |
|
Intradevar sunt sanse, mai ales ca este intr-o faza incipienta, dar nu foarte mari. Sa speram ca totul va decurge bine, dar sa stii ca vina iti apartine in totalitate.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cutare
Hero Member

Andrei, Ella si Taz
|
 |
« Reply #6 on: October 19, 2010, 01:11:27 PM » |
|
am zis eu ca nu-s vinovat, n-am crezut ca e asa periculos,am scoso in perioada asta si p-afara s-a jucat cu alti caini, ca sa fac acuma. E primul CG pe care-l cresc de mic. Am mai avut una dar de la 9 luni, era deja mare, mi-a otravit-o un vecin destept. in rest catei mici,doar luati de pe strada da astia is rezistenti. Am si acum un bandit de 5 ani.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cutare
Hero Member

Andrei, Ella si Taz
|
 |
« Reply #7 on: October 19, 2010, 09:11:56 PM » |
|
Cam ce sanse are sa scape daca azi dupa tratament n-a mai vomitat deloc si mananca ? Stau ca pe ace, abia astept sa merg maine la vet, sa vad ce-mi spune.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #8 on: October 19, 2010, 09:44:52 PM » |
|
daca n-a mai vomat si mananca sansele sunt mari. Inseamna ca a trecut usor peste, poate n-a fost parvo.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
cutare
Hero Member

Andrei, Ella si Taz
|
 |
« Reply #9 on: October 19, 2010, 11:02:19 PM » |
|
..pai diagnosticul a fost parvoviroza, s-a fi trecut ea mai usor peste ? hmmm, dubios. Oricum imi pare bine ca mananca. vroia sa darame acvariu azi de foame  ). I-am dat cate putin orez doar cu morcov fiert, mai vrea, ii e foame tare, da ma gandesc ca daca ii dau mai mult dupa aia sa nu-i fie rau ca are si acum crampe, are momente cand o doare burta grav
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cutare
Hero Member

Andrei, Ella si Taz
|
 |
« Reply #10 on: October 22, 2010, 09:50:06 PM » |
|
Si-a revenit catelusa,  peste o saptamana ii fac vaccinu si apoi ce mai e. Multumesc Ariana pentru informatii si incurajari 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

|
 |
« Reply #11 on: October 22, 2010, 10:39:22 PM » |
|
Vesti foarte bune. Bravo, multa sanatate in continuare.  ... peste o saptamana ii fac vaccinu si apoi ce mai e. Atentie,... vaccinarea nu se rezuma la un singur vaccin. Exista o intreaga schema de vaccinare care trebuie respectata cu atentie pentru a reduce la minim riscurile.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cutare
Hero Member

Andrei, Ella si Taz
|
 |
« Reply #12 on: October 23, 2010, 11:50:10 AM » |
|
ok, multam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Shockatin
Newbie
this is Linda(grandmother of Dolly)
|
 |
« Reply #14 on: November 09, 2011, 03:10:34 PM » |
|
Salut,am si eu un C.G puiut de vreo 6-7 saptamani,si acu cateva zile i-am facut faccinul pt parvoviroza...veterinarul mi-a zis ca exista o sansa la nu stiu cat sa faca parvo chiar de la vaccinare, si m-a cam speriat...nu cred ca a avut vreo reactie alergica,doar ca atunci cand doarme (de obicei adoarme in bratele mele) gafaie..adica de fapt respira cam repede si accelerat. Taticul ei sta in curte,iar pe puiut o tin in casa,nu am sco-o deloc ca stiu ca pana nu termina cu vaccinurile astea pana la 3 luni e cam grav daca o scoti afara..mi-e putin frica sa nu faca parvoviroza da nici nu stiu ce simtome sunt....ea pare sanatoasa,mananca,mai putin orez sau laptic cu paine..nu prea se da in vant dupa ele da le mananca,dar bobite de junior mananca,ii dau dimineata calciu.la pranz o picatura de ulei de somon,si seara vitamine,n-am treaba cu ea imi mananca jumatatea de pastiluta direct din mana ca o recompensa...in rest doarme o ora,se trezeste ..ma joc cu ea si pana la urma se culcuseste in bratele mele si doarme,noaptea e mai greu ca se trezeste si latra,urla ca un mic lupisor...sper sa nu am probleme cu parvoviroza...da apropo cand stiu ca a scapat si nu mai poate face?...peste 2 saptamani ma duc cu ea la urmatorul vaccin
|
|
|
|
|
|
Show me a Hero and I will write you a Tragedy....
|
|
|
|