Forum ciobanesc german
September 27, 2017, 05:49:15 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: intepaturile de albina  (Read 15437 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
irinayvonne
Full Member

Raj

« on: April 19, 2006, 03:00:35 PM »

Ieri am ajuns acasa si l-am gasit pe Raj cu un ochi umflat si cu falca lasata! Il muscasera albinele! L-am luat repede si am plecat la cel mai apropiat veterinar, dar care era si cel mai prost cred. Mi-a zis ca nu are ce sa-i dea sa-l las asa ca i se dezumfla! Asa ca l-am sunat pe doctorul meu care mi-a dat 4 medicamente si azi este mult mai bine, aproape ca nici nu se mai vede
ulck
Hero Member

« Reply #1 on: April 19, 2006, 03:57:51 PM »

Pana la urma in ce a constat tratamentul? Vreau sa-ti spun ca masculul meu este un mare amator de albine si viespi. in fiecare vara mananca o gramada. Nu stiu cum face are un stil de a le lua din zbor, le da druml pe jos le loveste cu laba de le ameteste si apoi le mesteca foarte incantat. Am incercat sa-l dezvat dar degeaba. N-a patit-o niciodata pana acum desi asta vara manca 3-4 pe zi. Am multi pomi in gradina, flori, etc. asa ca mereu sunt albine sau viespi in cautare de polen.

irinayvonne
Full Member

Raj

« Reply #2 on: April 20, 2006, 10:12:40 AM »

mi-a dat 5 pastile, imi scapa acum numele dar ti le dau cand ajung acasa. Se cumpara din farmacia umana
irinayvonne
Full Member

Raj

« Reply #3 on: April 20, 2006, 04:32:13 PM »

deci i-am dat (la 35 de kg): 1 tab. peritol; 1 tavegil, 2 prednisol de 5 mg, 2 furosemid
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #4 on: April 20, 2006, 05:16:30 PM »

Multumim, e bine de tinut minte!

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
irinayvonne
Full Member

Raj

« Reply #5 on: April 20, 2006, 05:21:35 PM »

cu placere! teoretic la farmacie se cere reteta pentru astea!!!!!!
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #6 on: April 20, 2006, 05:26:28 PM »

teoretic la farmacie se cere reteta pentru astea!!!!!!
Mda, si pentru algocalmin si tetraciclina (contine antibiotic) se cere reteta ... Shocked

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
irinayvonne
Full Member

Raj

« Reply #7 on: April 20, 2006, 05:39:10 PM »

dar problema este ca in curtea de langa mine sunt cativa stupi! asa ca o sa-mi fac un stop acasa de medivamente pentru orice eventualitate
ulck
Hero Member

« Reply #8 on: April 20, 2006, 06:30:59 PM »

Multumesc irinayvonne pentru informatie. Nu se stie cand este nevoie.
irinayvonne
Full Member

Raj

« Reply #9 on: April 21, 2006, 09:56:18 AM »

cu placere! paste fericit
ulck
Hero Member

« Reply #10 on: April 21, 2006, 10:03:16 AM »

La fel iti doresc si tie si tuturor de pe forum.
piciorus2002
Sr. Member

« Reply #11 on: July 01, 2009, 06:50:09 AM »

Nimic p-aici din 2006,se cheama ca nimeni n-a mai avut astfel de necazuri.Halal sa va fie,ma bucur!
Oscaricescu' al meu insa n-a scapat: dupa o prima intepatura (undeva in bot,fapt ce l-a facut sa se frece si sa mearga cam impleticit) a insistat in lupta cu harnicele insecte si s-a mai procopsit cu o intepatura - in gingie de asta data.
Se pare ca a fost prea mult: a inceput sa i se umfle limba si ochii (neobisnuit de holbati si cu pupilele dilatate cum nu l-am mai vazut!) si efectiv a cazut de pe picioare,incapabil sa mai umble,nici macar sa scanceasca.Urmarea? Noroc ca suntem la 2-3 minute de spitalul veterinar si l-am aruncat ca pe o carpa pe bancheta masinii iar acolo a ajuns baiatul aproape mut,stare de soc,hipotensiv,i-au administrat pe loc perfuzii intravenoase ( Gemi-Stat 4 % Clorhexidina) si tablete 500mg de Novo-Lexin (slava Domnului,au spus ca daca intarziam era mai rau...). Acum continuam tablete de Benadryl (Diphenhydramine Hidrochloride),50 mg la fiecare 8 ore.
Imi pare rau, nu stiu echivalentul medicamentelor pt farmaciile romanesti, aici Ariana poate da o mana de ajutor celor interesati (iesiti cu berea in avans Smiley ca face toti banii)
Starea lui? Mult imbunatatita (e inca ametit si face pipi la greu) reuseste sa manance cu pofta si a revenit incet-incet la joaca zilnica.

Grija mare cu albinele, am avut dovada ca nu-i de glumit!
si s-auzim de bine
AILYNE
Hero Member

Langa Brasov

« Reply #12 on: July 01, 2009, 01:15:15 PM »

Grija mare cu albinele, am avut dovada ca nu-i de glumit!
si s-auzim de bine
[/quote 
Bine ca s-a terminat totul cu final fericit pentru ca ,intradevar, nu este de glumit cu intepaturile de albine. Cunosc un caz concret in care o persoana zdravana si sanatoasa dealtfel, care muncea linistita in gradinuta  cu zarzavaturi , a murit din cauza unui  soc anafilactic dupa ce a fost intepata de doua albine.Nefiind nimeni in preajma ei la momentul incidentului , cineva care sa intervina sau sa ceara ajutor de  urgenta ,biata femeie a murit sufocata. A fost gasita rapusa de socul alergic provocat de veninul albinelor.
Ma bucur foarte mult pentru norocul lui  Oscar , pentru faptul ca a-ti fost aproape de el si inspirati sa-l duceti de urgenta.Bine ar fi sa  ramana baiatul si cu ceva invatatura din toata povestea, ceea ce e mai greu de crezut, dupa ce toti  sunt pasionati de vanatul  insectelor .Desi tot timpul mi-e teama de un scenariu asemanator, tinand cont ca sunt inconjurati de multe flori si plante vizitate de albine,  doar acum, dupa aceasta intamplare m-am sensibilizat mai tare  si mi-am notat toata medicatia de urgenta, despre care s-a vorbit in acest topic.Trebuie  sa-mi fac si eu un mic stoc , sa fie la indemana pentru orice eventualitate.( Doamne fereste).Sanatate lui OSCAR si noroc in continuare!

Nu ma numiti caine...nu merit o astfel de  distinctie.Nu sunt atat de credincios,nici atat de devotat...sunt doar o fiinta umana.
( Anonym)
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #13 on: July 03, 2009, 02:23:05 PM »

Din fericire sau nu, socul anafilactic se manifesta usor altfel la caine. La oameni in primele clipe se umfla gatul, ceea ce poate duce rapid la sufocare. La caini incepe cu capul si in jumtate de ora animalul poate fi salvat. Din nefericire eu am patit/o cu albinele foarte rau, acum am o trusa de urgenta cu adrenalina si antialergice pentru cazuri speciale. Cand Rucar a facut alergie, intr/o noapte pe la ora 2, a rezistat acea jumatate de ora pana la doctor, desi era umflat peste masura si am crezut pe ultima bucata de drum o sa/l taram pana acolo. I s/a administrat de urgenta hidrocortizon si l/am monitorizat pana dimineata, cand se dezumflase. Evident, a urmat un pic de regim fara sare, iar furosemidul era pentru eliminarea apei din tesuturile umflate.
Nu stiu daca la caini se practica, dar in cazul oamenilor se poate face un tratament de desensibilizare la substanta care provoaca alergia.
In cazul in care nu provoaca alergie, veninul de albina poate fi benefic pentru reumatism. LOL

cuget, deci exist!
minnruz
Full Member

« Reply #14 on: October 19, 2009, 12:34:09 AM »

Ca masura de prim ajutor pana la ajungerea la cabinetul veterinar stiu ca se pot folosi compresii cu apa rece, gheata sau solutie slaba de amoniac.

MiNnRuZ
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: