Sorina
Hero Member

Bellezza
|
 |
« Reply #15 on: January 06, 2011, 10:30:41 PM » |
|
Stau acum si ma intreb daca as fi aruncat o pocnitoare in apropierea unuia d-asta plin de teorii despre selectia buna si mai putin buna,despre cromozomi,mezoni,filfizoni  etc in timp ce sta linistit si dus pe ganduri CUM ar reactiona ? Parca-mi imaginez....  Uite de curiozitate,sa nu o iei drept jignire,dar ca si parere a ta,cum ar reactiona?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eros
Hero Member

Eross Del Valio
|
 |
« Reply #16 on: January 06, 2011, 10:54:07 PM » |
|
Anul aceatsa a fost primul rev al nostru impreuna cu Eros...si l-am scos afara pe bloc ( are bordura ca un balcon) aici in Cluj si se uita curios la artificii insa nu a avut nici o reactie, dupa ce s-a plictisit si-a luat bila si a inceput sa se joace cu ea. Niciodata nu s-a speriat de nimic si ma bucura foarte mult acest lucru.Am vazut cainii din fata blocului cum faceau, ca fugeau speriati si dezorientati, unul din ei chiar a intrat cu capul intr-o masina....mi s-a rupt sufletul.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piciorus2002
|
 |
« Reply #17 on: January 06, 2011, 11:13:33 PM » |
|
Uite de curiozitate,sa nu o iei drept jignire,dar ca si parere a ta,cum ar reactiona?
Buna curiozitatea  : pai dupa parerea mea un om normal cvasi-adormit 'servit' cu o petarda sare de la locul lui,cade de pe scaun,scapa ce are-n mana etc...cu alte cuvinte trage o sperietura. Dumneata ai face altfel? Atunci de ce am cere altceva unui CG normal? Sa fim seriosi,nu pot fi toti exceptionali,nu putem da vina pe selectie pt un atare comportament. l-am scos afara pe bloc ( are bordura ca un balcon) aici in Cluj si se uita curios la artificii insa nu a avut nici o reactie
pai normal, din CG oltenesc a devenit CG ardelean  (gluma! nici o intentie de jignire!)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eros
Hero Member

Eross Del Valio
|
 |
« Reply #18 on: January 06, 2011, 11:17:21 PM » |
|
Nu-i bai  va fi CG ardelean pentru putin timp , apoi ne intoarcem in oltenia noastra  si speram sa revenim aici cat mai curand si cat mai des!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nelyy
|
 |
« Reply #19 on: January 07, 2011, 06:12:36 PM » |
|
Buna curiozitatea  : pai dupa parerea mea un om normal cvasi-adormit 'servit' cu o petarda sare de la locul lui,cade de pe scaun,scapa ce are-n mana etc...cu alte cuvinte trage o sperietura. Dumneata ai face altfel? Atunci de ce am cere altceva unui CG normal? Sa fim seriosi,nu pot fi toti exceptionali,nu putem da vina pe selectie pt un atare comportament. E o reclama la aspacardin, se poate folosi la nevoie  . E o gluma, ideea este ca iubitii nostri reactioneaza diferit si la diverse obiecte. Athos ignora artificiile, dar daca te apropii de el cu un aparat mic ce ia scamele de pe haine sau cu masina de tuns, fuge cat il tin picioarele  ne amuzam teribil de el. Dar in general e destul de echilibrat 
|
|
|
|
|
|
"Să rămâi om între oameni, numai ca să salvezi în tine însuţi ideea de om, chiar dacă alţii o calcă în picioare." Marin Preda
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #20 on: January 07, 2011, 06:24:29 PM » |
|
... Stau acum si ma intreb daca as fi aruncat o pocnitoare in apropierea unuia d-asta plin de teorii despre selectia buna si mai putin buna,despre cromozomi,mezoni,filfizoni  etc in timp ce sta linistit si dus pe ganduri CUM ar reactiona ? Parca-mi imaginez....  Mai bine ai sta si ai citi putin despre ce inseamna selectia exemplarelor potrivite pentru reproductie.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
|
|
piciorus2002
|
 |
« Reply #21 on: January 07, 2011, 07:20:37 PM » |
|
E o reclama la aspacardin, se poate folosi la nevoie l-ai incercat pe tine sau pe Athos ?  Buna sugestia, poate mai amelioram din erorile selectiei pentru reproducere...cel putin la noi bipezii  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RaluMaya
|
 |
« Reply #22 on: January 07, 2011, 09:25:55 PM » |
|
Maya s-a purtat foarte OK la petarde, eram la plimbare, au puscat petardele la 10-15m de noi, s-a inors s-a uitat ce s-a intamplat dar nu a reactionat urat, nici macar nu a latrat, ceea ce ne-a bucurat mult, faza asta am patit-o de vreo 2 3 ori sarbatorile astea. Partea nasoala insa a fost insa la revelion cand cineva din vecini a tras artificii desupra curtii noastre ca au sunat mult mai tare si au si iluminat puternic... atunci Maya a plonjat pe burta ca si cand ai arunca o grenada catre niste soldati la instructie, dupa care a cautat loc sa se adaposteasca. Urmarea, am scos cainele la plimbare si ne-am jucat cu batonul, sa uite de sperietura, dar seara aia a avut faze ca se mai uita pe tavan cand auzea zgomote puternice si inca vreo 2 3 zile dupa daca auzea zgomote puternice se uita in sus
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nelyy
|
 |
« Reply #23 on: January 08, 2011, 10:24:03 AM » |
|
l-ai incercat pe tine sau pe Athos ?  Buna sugestia, poate mai amelioram din erorile selectiei pentru reproducere...cel putin la noi bipezii  . Eu sunt prea tanara sa-l incerc, iar Athos din fericire n-are astfel de probleme  Mai in gluma, mai in serios, cred ca iar a deviat discutia.Pai mai avem putin si ne ducem cainii la psiholog, ce legatura are genetica sau selectia cu o reactie, inca nu inteleg  . Eu, de exemplu, daca ma uit cu prietenul meu la un film de groaza si stiu, simt ca ma va speria in secunda urmatoare, tot nu ma voi controla, pentru ca asta e instinctul natural si normal la care mentalul reactioneaza. Exemplele pot fi multe in acest sens, dar asa cum am zis discutia a deviat din nou. 
|
|
|
|
|
|
"Să rămâi om între oameni, numai ca să salvezi în tine însuţi ideea de om, chiar dacă alţii o calcă în picioare." Marin Preda
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #24 on: January 08, 2011, 11:00:52 AM » |
|
Spre deosebire de noi, oamenii, cainele reactioneaza instinctiv nu cognitiv. Instinctele sunt scrise in codul genetic si reproductia cainilor cu probleme duce la perpetuarea si chiar exacerbarea reactiilor la anumite actiuni (petarde in cazul nostru).
Nu mai faceti gresala sa comparati cainii cu noi, nu suntem la fel!
Ma repet ("din nou" vb unui clasic in viata) - cititi despre selectia CG si a raselor canine in general si o sa puteti argumenta mai multe la subiectul asta. Daca cel care va vandut cainele spune ca nu e o chestie genetica, va minte.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
nelyy
|
 |
« Reply #25 on: January 08, 2011, 11:28:40 AM » |
|
Nu mai faceti gresala sa comparati cainii cu noi, nu suntem la fel!
Ma repet ("din nou" vb unui clasic in viata) - cititi despre selectia CG si a raselor canine in general si o sa puteti argumenta mai multe la subiectul asta. Daca cel care va vandut cainele spune ca nu e o chestie genetica, va minte.
Pai daca tu ai aprofundat acest subiect atat de mult, probabil ca ai dreptate. Insa, in ceea ce priveste comparatia cainilor cu stapanii, permite-mi sa am propria opinie si anume aceea ca sunt foarte asemanatori, eu personal cred ca athos a deprins de-a lungul acestor sase ani mult din comportamentul, obiceiurile si reactiile noastre. Nu se spune degeaba "asa caine, asa stapan", ca este un fapt dovedit "stiintific" sau nu asta e altceva. Inca o data, fiecare are dreptul la o opinie,o parere personala, care poate fi contestata de catre o terta persoana, dar doar atat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #26 on: January 08, 2011, 12:00:17 PM » |
|
Dreptul la o opinie documentata!  Altfel e doar poveste de dragul de a povesti. Daca nu vreti sa invatati din carti sau de la oameni care au vazut mai multe, invatati pe pielea voastra, nu ma supar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nelyy
|
 |
« Reply #27 on: January 08, 2011, 12:47:23 PM » |
|
Renunt eu Dreptul la o opinie documentata!  Altfel e doar poveste de dragul de a povesti. Daca nu vreti sa invatati din carti sau de la oameni care au vazut mai multe, invatati pe pielea voastra, nu ma supar. Opinia mea, in general este documentata pe exact ceea ce ni se intampla in viata reala, iar ce am invatat cu frumosul meu C.G. a fost doar "pe pielea noastra" cand au fost probleme mai grave si din carti sau de la oameni care stiu mai multe cand au fost probleme minore. Multumesc oricum pentru "sfatul" de largire a orizonturilor, sa fiu asa draguta. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hano
|
 |
« Reply #28 on: January 08, 2011, 09:47:55 PM » |
|
PAi referitor la problema discutata aici si anume "artifici"...daca e sa ma iau dupa piciorus am 2 fete extrem de echilibrate...ca de dresat am facut ce am putut si eu  , daca e sa ma iau dupa Bogdan...laudele sunt pentru Ariana...ea a gandit monta... :-*pe scurt...este cel de-al doilea revelion pe care il petrecem in conditii de "razboi" si si de aceasta data au avut aceeasi reactie...stau in fund si se uita la luna fara nici o reactie anapoda...nu latra, nu scancesc, nu au urechile ävion"ci sunt atente si urmaresc din priviri traiectoria si explozia ba chiar discutam cu sotia sa luam artificii si sa le puscam cand le apuca pe zalude nebunia  ...adevarul este ca le-am socializat suficient inca de cand erau mici, ba le-am supus si la testul cu pistolul...si aceeasi reactie...asta cred ca conteaza la fel de mult ca si selectia.
|
|
|
|
|
|
Din bucata mea de paine am hranit un om si-un caine Cainele ma recunoaste, omul nu ma mai cunoaste...
|
|
|
|
Mignon
|
 |
« Reply #29 on: January 08, 2011, 11:55:32 PM » |
|
Nici Arek al meu nu s-a aratat afectat de bubuituri si artificii. Doar ca a venit langa mine cand am iesit la miezul noptii afara si m-a intrebat (are un fel anume de a inclina capul in stanga si-n dreapta cand nu intelege ceva  ) ce sunt luminile acelea pe cer si zgomotele pe care le auzea in premiera.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|