Forum ciobanesc german
January 10, 2012, 06:21:29 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Asociatia Romana pentru Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: artifici  (Read 1810 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
TaZ
Newbie
*

« on: January 02, 2011, 11:23:46 PM »

vreau sa va intreb ceva. eu de revelion am plecat din localitate si  Tasmanian taz  al meu a stat cu mama acasa. la ora 12 cand s-au dat artificile mi-a zis mama ca parca inebunise. mergea prin curte si dupa a intrat in casa speriat si ii batea inima tare. e normal sa se sperie  de asa ceva? sau cand o sa se mai intample ceva sau  da nas in nas cu un hot ceva face "miau" Punga.
rux_anda
Sr. Member

« Reply #1 on: January 03, 2011, 04:45:03 AM »

Caine meu anterior, la 10 ani, cand auzea artificiile intra in cotet si nu mai iesea si latra de acolo. Era singurul lucru care il speria crunt. Si cu "hotii" nu am avut probleme, nu intra nimeni in curte.. si cand intrau persoane cunoscute tot avea un fel de latrat, era practic sonerie. Invatasem dupa latrat cine vine Smiley
Teoretic, cu cat e mai echilibrat cu atat ar trebui sa fie mai putin afectat. Dar e copil inca.. nu stiu ce sa iti zic. Nici eu nu am foat in localitate, nu stiu cum s-a comportat ianis, dar ma interesez si-ti zic.

The first step to better times is to imagine them.
Pet Shop Online cu Livrare Rapida PetShop4You
TaZ
Newbie
*

« Reply #2 on: January 03, 2011, 12:34:41 PM »

multumesc mult
adicrocodyl
Newbie
*

« Reply #3 on: January 03, 2011, 12:56:39 PM »

E normal sa se sperie daca a fost primul lui revelion     si daca in timpul predresajului nu l-ai  obijnuit cu zgomote puternice. Acum sunt convins ca ti-a mai ramas cateva petarde nefolosite de la revelion , cu ajutorul unui prieten il vei obijnuii in felull urmator : in timp ce tu il plimbi in lesa si te joci cu el, persona respectiva va arunca o petarda la o distanta de 50-100 de metri iar in monentul in care catelul se sperie ,il vei mangaia, il bati pe piept prieteneste sa-l incurajezi ,vei vorbii cu el ,si dupa ,cand se linisteste  iti vei continua deplasarea cu el in lesa. Daca s-a speriat destul de tare , vei continua a doua zi , daca s-a speriat mai putin sau chiar deloc, vei mai arunca o petarda la aceiasi distanta   si una mai aproape , procedand la fel.  Daca vei proceda corect ,intr-o saptamana, catelul nu se va mai speria de zgomote puternice.  Deasemenea daca in timp ce l plimbi in lesa  te intalnesti cu cineva care foloseste picamar,bormasina etc., vei trece de cateva ori pe laga ei , la inceput la distanta  dupa cere din ce in ce mai aproape pana cand catelul nu va mai fi deranjat de zgomotul puternic, biinteles ca in acest timp il vei incuraja vorbind cu el pe un ton placut.  
  Iar in privinta hotilor poti sta linistit , din cate stiu eu  (datorita institutiei din care fac  parte) , nici un hot care a spart o locuinta nu a aruncat cu artificii sau petarde inainte ,in timpul sau dupa  savarsirea infractiunii.
   Daca iti vei educa catelul sa tina hotii la distanta nu vei avea probleme de aces gen.  Smiley
   Mult succes  
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #4 on: January 03, 2011, 01:19:45 PM »

E normal sa se sperie atata timp cat neam de neamul lui nu a fost selectat corect inainte de a se reproduce cu ei.
dar mai ai o speranta - daca prin dresaj poti corecta problema inseamna ca nu e asa grava precum pare, dar tot un caine sensibil o sa ai.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
Sorina
Hero Member

Bellezza

« Reply #5 on: January 03, 2011, 03:07:40 PM »

A mea nu a patit nimic,nu o afectau deloc,nu vroia sa fuga dar nici agresiva nu devenea incat sa latre atunci cand se aruncau artificii.Am stat cu totii afara in momentul cand venise ora 12 ca sa vedem cum se comporta,atunci fiind o adevarata orgie de sunete puternizi,pe care si pe mine,ca om,ma deranjeaza.Inainte de revelion copiii de la mine din zona mai dadeau cu petarde.Cand a auzit prima data a "ciulit" urechile si eu am inceput sa o incurajez,sa-i spun ca e in regula si de atunci nu s-a mai speriat.

”Cand cainii potriviti ajung la oamenii potriviti nici o rasa nu se poate compara cu ciobanescul german.”-Joan Hustace Walker
ivana0
Full Member

ALMA

« Reply #6 on: January 03, 2011, 03:34:18 PM »

dragii mei nu am putut sa ma abtin sa nu semnalez si eu ce a patit Alma mea mai bine zis ce spaima a tras. De petardele astea mici nu prea se sperie dar un vecin de-al meu a dat cu pocnitori din alea sau cum naiba le-o zice si a inceput cateaua mea sa scheaune si a zbughit-o la fuga. Nu am vazut asa ceva. Am strigat-o ca disperata,si cand a venit de prin gradina toata plina de zapada, inimioara ii batea tare, statea ca sfintii pe pereti nu cum e ea de obicei neastamparata.Si eu trebuie sa fac ceva in privinta asta pt ca se sperie de zgomote f tare poate si pt ca e inca mica. Si inca o faza:ne plimbam cu lesa pe strada si a trecut o masina pe langa noi. Parca trecuse un tanc ca tragea de mine pana m-a bagat in sant. OFF!OFF!
Sp3^k
Full Member

Don't worry to be happy

« Reply #7 on: January 03, 2011, 04:17:29 PM »

dragii mei nu am putut sa ma abtin sa nu semnalez si eu ce a patit Alma mea mai bine zis ce spaima a tras. De petardele astea mici nu prea se sperie dar un vecin de-al meu a dat cu pocnitori din alea sau cum naiba le-o zice si a inceput cateaua mea sa scheaune si a zbughit-o la fuga. Nu am vazut asa ceva. Am strigat-o ca disperata,si cand a venit de prin gradina toata plina de zapada, inimioara ii batea tare, statea ca sfintii pe pereti nu cum e ea de obicei neastamparata.Si eu trebuie sa fac ceva in privinta asta pt ca se sperie de zgomote f tare poate si pt ca e inca mica. Si inca o faza:ne plimbam cu lesa pe strada si a trecut o masina pe langa noi. Parca trecuse un tanc ca tragea de mine pana m-a bagat in sant. OFF!OFF!
La faza cu masina cred ca trebuia sa o socializezi mai mult cu zgomotele de mica adica dupa ce ii faceai toate vaccinele te puteai plimba cu ea ca sa se obisnuiasca cu masinile,copii,oamenii sa nu se simta oarecum amenintata.

Toti avem nevoie să credem în ceva...Eu cred că o să mai beau o bere.
Sorina
Hero Member

Bellezza

« Reply #8 on: January 03, 2011, 04:24:41 PM »

vaccinele
vaccinurile Drac

”Cand cainii potriviti ajung la oamenii potriviti nici o rasa nu se poate compara cu ciobanescul german.”-Joan Hustace Walker
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #9 on: January 03, 2011, 04:35:09 PM »

vaccinurile Drac
si artificii daca tot veni vorba.... LOL

Pentru a fi cat mai echilibrati la maturitate cateii trebuie socializati si plimbati in cat mai multe si diversificate locuri posibile.... la gara, cu trenul/autobusul, la piata, locuri aglomerate, etc... 
Acolo unde intampina dificultati trebuie incurajati, eventual dusi sa miroase "acel ceva" care ii intimideaza si in nici un caz nu trebuie sa va pierdeti calmul cand catelul se sperie. Trebuie sa va comportati ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat, la fel de joviali si naturali, nu trebuie sa cocolositi catelul in acele momente si "sa-l luati sub aripa protectoare". Daca aveti o minge sau o jucarie mult iubita puteti sa-i distrageti atentia(atunci cand e in dubiu) incepand joaca.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
brunodm
Sr. Member

Bruno del Gringo

« Reply #10 on: January 03, 2011, 05:50:25 PM »

Eu am cumparat niste petarde sa-l obisnuiesc pe Bruno cu ele.La  primas-a uitat ca nu stia ce se intampla iar apoi alerga dupa ele sa le prinda. Imi era frica sa nu-i explodeze in gura Grin
Sorina
Hero Member

Bellezza

« Reply #11 on: January 03, 2011, 07:16:12 PM »

Eu am cumparat niste petarde sa-l obisnuiesc pe Bruno cu ele.La  primas-a uitat ca nu stia ce se intampla iar apoi alerga dupa ele sa le prinda. Imi era frica sa nu-i explodeze in gura Grin
Laughing LOL.Tare faza!

ivana0
Full Member

ALMA

« Reply #12 on: January 04, 2011, 03:19:06 PM »

Mda. Cu copii, oameni si caini e oarecum obisnuita dar crede-ma ca de artificiile alea m-am speriat chiar si eu iar ceea ce zicea Ariana e ok si ar trebui sa o plimb mai mult prin locuri aglomerate. Mersi pt sfat.
rux_anda
Sr. Member

« Reply #13 on: January 04, 2011, 04:01:34 PM »

Ianis se pare ca a stat cuminte, nici nu s-a speriat nici n-a latrat, statea pe langa si mei.

The first step to better times is to imagine them.
piciorus2002
Sr. Member

« Reply #14 on: January 06, 2011, 09:51:54 PM »

Ca la orice zgomot si la ‘artifici’ majoritatea cainilor reactioneaza latrand si important e CUM latra : un caine care la pocnitura si efectul luminos latra furios (ca a fost deranjat) si chiar se agita cautand sursa zgomotului e un caine echilibrat (normal), unul care schiauna, latra plangacios sau nu latra dar cauta imediat sa se ascunda e un caine ‘slab’. Cainele care la “artifici” ramane indiferent e ori exceptional psihic, ori dresat pentru situatii speciale , ori obisnuit (stapanul e…pirotehnist, sa zicem)  ori….surd  Smiley
Oskar latra suparat la ‘artifici’ si cu gandul sa-l ‘lecuiesc’ l-am dus la o plimbare in timp ce bubuiau ‘artifici’ pe cer. A latrat spre ele cateva minute bune dar vazand ca priveam indiferenti s-a linistit si s-a asezat indiferent. Plimbarea aia tot nu l-a ‘lecuit’, continua sa latre ca apucat la pocnitorile jmekerilor din cartier  Smiley
Intr-o seara il vad aproape adormit cu botul pe labe si arunc o pocnitoare la 2-3m de el ca sa vad cum reactioneaza; a sarit glont in picioare si a inceput sa se roteasca imprejurul chestiei respective, maraind iar dupa ce s-a convins ca asta a fost tot a latrat inciudat parca spunand “domne tu chiar n-ai ce face ?” dar putea sa insemne la fel de bine si “hai,ma distrez,mai da una daca mai ai!” .
Stau acum si ma intreb daca as fi aruncat o pocnitoare in apropierea unuia d-asta plin de teorii despre selectia buna si mai putin buna,despre cromozomi,mezoni,filfizoni  Tongue etc in timp ce sta linistit si dus pe ganduri CUM ar reactiona ? Parca-mi imaginez.... Grin
« Last Edit: January 06, 2011, 09:55:58 PM by piciorus2002 » Logged
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora