Din pacate asa merge "valul".
..........
Aceasta este din pacate o fata a proprietarului de Cg.
Ai dreptate. Asa cere piata, asa se produce. In final, este si aici o chestiune pur economica. Se cer putini caini cu temperament bun......, se produc putini.
Un exemplu de proprietar de CG.....
Are un caine din linie veche, un caine care imi pare a avea toate instinctele acasa, foarte masiv, cu fizic impunator si frageda varsta de 7 luni. Cainele deocamdata se joaca, dar si in joaca te poate da jos daca nu stai bine pe picioare.
Omul doreste un caine de paza, care sa puna pe fuga nepoftitii, dar in acelasi timp sa fie si un caine care rabda linistit multe suturi in dos aplicate de copii sai (care sunt foarte agresivi cu cainele si nu-i impiedica nimeni). Cred ca asa ceva se poate incerca cu dresaj, numai daca faci un compromis serios in ambele directii...., adica nu poate fi nici un super caine de paza, dar nici un caine foarte docil. Trebuie sa-i reprimi mult din instincte pentru a realiza o docilitate vecina cu apatia si apoi sa-i exciti instinctele de paza pentru a stimula increderea cainelui. Asa ceva de obicei se soldeaza cu un produs gen apa sfintita, care nu face nici rau nici bine.
De cele mai multe ori oamenii nu stiu ce-si doresc, se trezesc cu cainele care nu-i multumeste intr-un fel sau altul si abia dupa aceea cauta solutii, de cele mai multe ori gresite.