Forum ciobanesc german
October 17, 2017, 01:13:04 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Caut mascul pentru monta  (Read 9412 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
danutz_bv2006
Jr. Member
**

« on: February 18, 2011, 04:30:46 PM »

Buna,
Am o femela de Ciobanesc German in varsta de 2 ani si conform calculelor mele undeva prin luna Aprilie va trebuii sa intre in calduri.
In acest sens pentru a nu ma lua prin surprindere am decis sa ma interesez din timp asupra unui exemplar reusit. Femela are pedigree dar nu am fost cu ea in expozitii, deoarece este la prima monta si vreau sa vad cum se comporta si ca mama, iar dupa aceea o voi duce sa o arbitrez.
Ce imi doresc eu de la potentialul mascul este faptul ca mi-ar place sa arate bine ( daca este negru atunci cu atat mai bine) dar mai presus de asta mi-as dorii sa fie agresiv si sa ii placa sa faca aport. Aceste 2 calitati nu le are femela mea .

Daca poate cineva sa imi dea cateva sfaturi in acest sens le accept cu cea mai mare placere.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #1 on: February 18, 2011, 04:43:12 PM »

Daca vrei un mascul bun in primul rand obtine-i dreptul de monta macar, bine ar fi si un test de displazie. Faptul ca e la prima monta nu inseamna ca puii trebuie sa fie fara acte. Nici proprietarii unui mascul bun, de caliatate n-ar fi prea incantati. Ai timp pana intra in calduri si ii creste burtica sa mergi la 2 expo, mai ales ca in aprilie una este chiar la Brasov! Succes!
In rest, sectiune Masculi Monta este plina de oferte, spor la ales!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

danutz_bv2006
Jr. Member
**

« Reply #2 on: February 18, 2011, 09:14:51 PM »

Da Ariana, ai dreptate cu expozitiile si o sa incerc sa ma conformez, dar pana atunci o sa mai astept propuneri de la voi pentru un mascul OK temperamental si agresiv .
Am tot vazut discutii pe seama imperecherii unui CG de show cu CG negru , dar pe langa teorie mi-ar placea sa stiu daca a experimentat cineva si ce rezultate a avut.
O alta nedumerire la care doeresc sa stiu parerea voastra este legata de agresivitate. Daca femela nu prea are aptitudini de paza dar masculul este agresiv atunci am ceva sanse sa obtin niste pui OK pentru paza?

Multumesc anticipat
Irina2007
Hero Member

« Reply #3 on: February 18, 2011, 09:57:13 PM »

Da Ariana, ai dreptate cu expozitiile si o sa incerc sa ma conformez, dar pana atunci o sa mai astept propuneri de la voi pentru un mascul OK temperamental si agresiv .
Am tot vazut discutii pe seama imperecherii unui CG de show cu CG negru , dar pe langa teorie mi-ar placea sa stiu daca a experimentat cineva si ce rezultate a avut.
O alta nedumerire la care doeresc sa stiu parerea voastra este legata de agresivitate. Daca femela nu prea are aptitudini de paza dar masculul este agresiv atunci am ceva sanse sa obtin niste pui OK pentru paza?

Multumesc anticipat

Subiectul asta s-a discutat cred ca de zeci de ori pe forum. Cauta cu atentie si vei gasi o tona de informatii. Chiar acum se vorbeste despre asta pe topicul " VIND PUI CIOBANESC GERMAN DIN LINII DE LUCRU.PARINTI AGRESIVI.RECOMAND PT PAZA ". Acest topic a fost impartit in doua, o sectiune e la Circ si alta a ramas la anunturi cumparare-vanzare, citeste-le pe amandoua.

Cativa crescatori care scriu pe forum asta au facut monte mixte si nu au fost multumiti de rezultate. Intra pe topicul de mai sus, se vorbeste exact despre o monta intre o femela de show dar foarte agresiva si un mascul de lucru.
danutz_bv2006
Jr. Member
**

« Reply #4 on: March 02, 2011, 12:43:15 AM »

Buna tuturor,

Inca nu am gasit un mascul potrivit pentru Jessy, dar am o noua intrebare. Trebuie sa platesc pentru aceasta monta ? Eu stiam ca exista posibilitatea ca in urma montei , proprietarul masculuilui sa vina si sa isi aleaga un pui din cuib. Nu se mai doreste aceasta modalitate? Va rog sa ma lamuriti si pe mine cei care aveti experienta.

Multumesc frumos pentru toate sfaturile pe care mi le oferiti.
Irshu
Sr. Member

Adi, Una si Jerro

« Reply #5 on: March 02, 2011, 12:53:25 AM »

Uite aici un link cu regulamentele AChR: http://ach.ro/regulamente.htm
Asta este regulamentul de crestere: http://ach.ro/regulamente/REGULAMENT_DE_CRESTERE_ACHR.doc
Acolo vei gasi legislatia cu privire la monta.
Ariana
Administrator

« Reply #6 on: March 02, 2011, 02:21:40 PM »

Buna tuturor,

Inca nu am gasit un mascul potrivit pentru Jessy, dar am o noua intrebare. Trebuie sa platesc pentru aceasta monta ? Eu stiam ca exista posibilitatea ca in urma montei , proprietarul masculuilui sa vina si sa isi aleaga un pui din cuib. Nu se mai doreste aceasta modalitate? Va rog sa ma lamuriti si pe mine cei care aveti experienta.

Multumesc frumos pentru toate sfaturile pe care mi le oferiti.

Se pare ca nu te-ai documentat temeinic! In toate cheltuielile ce implica obtinerea unui cuib (decrise de noi in anumite topicuri care explica pretul unui Cg de calitate, cu pedigree)  se pomeneste de pretul montei.
Ca sa fiu mai explicita am sa detaliez totul in jurul femelei mele pe care o iau ca exemplu.
  Sa zicem ca eu vreau sa fac o monta cu un mascul de calitate, cu teste de displazie, caracter beton, examen de lucru, anatomie buna/foarte buna, pigment bun, rezultate, etc...toate plusurile in vederea obtinerii unor pui super pe cat mai multe planuri.
Am sa aleg un mascul de varf, cu o genetica buna/foarte buna(de multe ori acel mascul este ales si de alti proprietari de femele) in care s-a si investit o suma frumusica de bani.
Proprietarul maculului stabileste pretul montei. Eu sunt constienta ca el detine un mascul si nu-si doreste ca peste 2 luni sa se trezeasca cu un puiut acasa, sa-l ingrijeasca (timp alocat socializarii, hranirii, vaccinarii-automat implica alte cheltuieli) si eventual sa-i si caute stapan cu gandul la recuperarea pretului montei. Si daca monteaza mai multe femele...va primi cate un pui din cand in cand de la cate o femela? Mi se pare total deplasat! Si daca nu supraveghez femela la fatare iar puii nu supravietuiesc, sau nu sunt intretinuti corect si sunt bolnaviori, sau sunt furati(exista cazuri), proprietarul masculului ce vina are? Sunt multe semne de intrebare.
Bineinteles exista situatii in care monta se face intre doi caini de valori apropiate iar proprietarul masculului doreste sa aleaga si sa pastreze un pui. De asemenea, sunt posibile anumite intelegeri...daca proprietarul femelei nu detine suma respectiva in acel moment( pretul montei poate varia de la 100-1000 euro in functie de situatie), daca este prieten cu posesorul masculului, etc...insa sunt exceptii de la regula si de obicei se fac intr-un cerc de prieteni de incredere.
Ca regula generala, o monta cu un mascul reproducator cu acte in regula se plateste.

medic veterinar
Irina2007
Hero Member

« Reply #7 on: March 02, 2011, 04:09:08 PM »

Buna tuturor,

In general da, monta se plateste. Se fac si monte pe pui dar numai intre prieteni, cand proprietarii cainilor se cunosc de mult si au incredere unul in altul.

Sfatul meu este sa strangi bani si cand ai suma necesara sa te duci la monta. Din experienta personala iti zic, cand faci monte pe pui mai ales cu persoane necunoscute, apar probleme. Si eu am acceptat de cateva ori sa fac monte pe pui, si mereu au fost discutii si nelamuriri. O data a venit la monta prietenul unui prieten, ne-au rugat si au insistat sa faca pe pui, si am acceptat. 4 luni mai tarziu, cand ne-am dus sa luam un catel, erau 5 cu par bun si un mascul cu par lung. Noi aveam pe cineva pe lista care ne daduse depozit de mult pentru un pui cu par lung, si am fost convinsa ca proprietarul femelei se va bucura sa ii las lui toti puii cu par bun. Ca mai tarziu sa ne auzim vorbe peste tot ca am ales cel mai frumos pui din cuib, ca nu aveam dreptul asta, pentru ca noi nu am muncit si nu ne-am chinuit cu cateii, etc. Si exemple d-astea iti pot da o gramada.

Asa ca nu te complica degeaba, strange banii, monteaza, si apoi iti raman tie toti cateii.
dormad91
Newbie
*

« Reply #8 on: August 04, 2011, 10:20:27 PM »

buna seara am un suberb ciobanesc german si m-ar interesa o femela
mirela_aris
Newbie
*

« Reply #9 on: February 09, 2012, 12:28:55 PM »

buna am un ciobanesc german de 2.5 ani fara pedigree si m-ar o femela pentru monta
Ariana
Administrator

« Reply #10 on: February 09, 2012, 01:39:24 PM »

Mirela, sa-ti traiasca Aris, sa fie sanatos si sa te bucure! Nu te supara insa daca te rog sa intelegi ca pe acest site/forum iubim cainii fara pedigree insa nu incurajam montele lor, iar si in cazul celor cu pedigree sustinem exemplarele cu drept de monta si teste de displazie. Multumesc pentru intelegere!

medic veterinar
cosmynsod
Newbie
*

« Reply #11 on: October 15, 2014, 10:31:43 PM »

caut si eu o femela pentru Rex un mascul de 2 ani jumate din imprejurimile pitestiului. pe acest site sunt poze cu el  https://www.facebook.com/cosmyn.sod/media_set?set=a.401910549874126.92493.100001655525572&type=3
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: