Forum ciobanesc german
November 04, 2007, 08:01:06 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Campionatul National de Ciobanesc German, Craiova 19-21 octombrie 2007

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Pui cu inceput displazie  (Read 2018 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
robert
Sr. Member

« on: May 12, 2006, 08:54:42 PM »

va salut ! am si eu o mare problema...azi dimineata cand am fost sa-i dau mancare lui Max am obs ca nu prea avea stabilitate, echilibru . Am fost cu el de urgenta la doctor ia facut o radiografie si mi-a zis ca are un inceput de displazie ....daar care se poate vindeca...si astfel am inceput un tratament cu calciu injectabil si pet phos. Dati-mi o parere un sfat va rog mult de tot ..se vindeca sau .. Sa stiti ca nici pofta de mancare nu prea are , am incercat cu royal canin, hills si nu prea se omoara.Puiutul are varsta de 2 luni si o saptamana.
 Astept comentariile voastre ...va multumesc mult de tot . :'(
razvan
German Shepherd
Administrator

German Shepherd

« Reply #1 on: May 12, 2006, 09:07:41 PM »

Inceput de dispalzie sau lipsa de calciu ?

darzenia, loialitatea si devotamentul pe care il arata fata de stapan, situeaza Ciobanescul German in fruntea elitei canine....
sersoft
Administrator

Ciobanesc German

« Reply #2 on: May 12, 2006, 09:16:19 PM »

citeste in aria ALIMENTATIE cateva metode de a convinge puiutul sa serveasca cu mai multa pofta hrana uscata

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
robert
Sr. Member

« Reply #3 on: May 12, 2006, 09:25:42 PM »

doctorul mi-a zis ca are si lipsa de calciu ..
crb
Global Moderator

...you are allways on my mind...

« Reply #4 on: May 13, 2006, 09:37:47 AM »

Nu imi dau seama cum poate un medic sa diagnosticheze displazia la 2 luni si 1/2....poate e o ineptie din partea mea...eu stiam ca elcovente sunt radigrafiile la 6 luni si cca 12 luni, perioada in care cainele nu prea face eforturi deosebite. dupa ce cainele inainteaza in virsta, si depune eforturi (presupunind ca este antrenat), la catele, dupa fatari, chestiune displaziei devine usor discutabila...
In afara de asta, tot la nivelul meu de cunostinte, in Romania e dr Horia Elefterescu cel mai cunoscut radiolog care stie sa "citeasca" displazia....dar tot la sisteme osoase formate....
Parerea mea, fara sa fiu de specialitate: lipsa de Ca, muuult mai probabil, decit displazie, la virsta asta...ptr puiutul tau, numai de bine, si ...Doamne ajuta sa am dreptate
razvan
German Shepherd
Administrator

German Shepherd

« Reply #5 on: May 13, 2006, 03:35:49 PM »

Nu imi dau seama cum poate un medic sa diagnosticheze displazia la 2 luni si 1/2....
De aia inrebasem mai sus daca nu cumva este lipsa de calciu ... (cel mai probabil)

darzenia, loialitatea si devotamentul pe care il arata fata de stapan, situeaza Ciobanescul German in fruntea elitei canine....
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #6 on: May 15, 2006, 08:46:20 AM »

eu stiu ca e cam cotraindicata terapia cu Ca in displazie, dar asta la varste mult mai mari.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
dsh
Administrator

« Reply #7 on: May 20, 2006, 09:42:59 PM »

Nu imi dau seama cum poate un medic sa diagnosticheze displazia la 2 luni si 1/2....
EXACT!
eu as schimba medicul...

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
VivianaD
Newbie
*

Un caine te iubeste dezinteresat

« Reply #8 on: June 30, 2006, 09:57:59 AM »

Buna!
Ma bag si eu....dar sa stiti ca medicul conteaza cel mai mult, nici eu nu sunt de specialitate, dar faptul ca de f multi ani am caine m-am mai documentat si eu ca sa zic asa...cum ziceau si cei de mai sus, mai probabil o lipsa acuta de calciu si vitamine, eu stiu ca trebuie pompat calciu la greu in ciobanesti germani, in special la varste atat de fragede, eu am urmat un tratament cu calcifos care se gaseste in stare lichida si se administreaza oral, nu injectabil. Pot sa va spun ca i-a prins de minune catelului pe vremea cand era pui, acum are 2 ani si jumatate. Nu prea vad cum si-ar putea da seama la 2 luni si jum ca ar avea displazie de sold, cand oasele si articulatiile sunt inca in crestere...in fine schimba medicul...eu te-as sfatui sa mergi la facultatea de med vet ori la cea de stat ori la cea particulara, dar vezi sa nu nimeresti la vreun student tot fara experienta, mai bine cauta un medic mai in vartsa care sa aibe ceva experienta, altfel sa nu patesti ca mine ca mi-a zis ca are leucemie si el avea infectie la rinichi....mare grija si multa sanatate
dsh
Administrator

« Reply #9 on: June 30, 2006, 11:40:20 AM »

eu stiu ca trebuie pompat calciu la greu in ciobanesti germani,

TREBUIE HRANIT ECHILIBRAT! NIMIC nu trebuie ,,pompat", calciul cu atat mai putin

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
VivianaD
Newbie
*

Un caine te iubeste dezinteresat

« Reply #10 on: June 30, 2006, 05:54:10 PM »

Eu stiu ca se recomanda la cateii in crestere sa li se dea calciu pt a se fortifica oasele si ajuta la o crestere armonioasa, altfel RAHITISM si nu este suficient calciul din hrana...cel mai bine...se face calcemia si atunci stii sigur ce trebuie sa faci
dsh
Administrator

« Reply #11 on: June 30, 2006, 05:57:00 PM »

cel mai bine...se face calcemia si atunci stii sigur ce trebuie sa faci
EXACT!!!

robert
Sr. Member

« Reply #12 on: July 10, 2006, 03:52:26 PM »

mii de multumiri pentru comentariile voastre !!! spre fericirea mea Max acum e foarte bine are deja 5luni si vad ca nu da nici un semn cum ca ar avea displazie !
stilgar
Full Member

Ciobanesc German

« Reply #13 on: July 10, 2006, 07:21:50 PM »

de curiozitate     CUM AR FI VIDENCAT DOCTORUL ALA DISPLAZIA?Huh
crb
Global Moderator

...you are allways on my mind...

« Reply #14 on: July 10, 2006, 09:47:24 PM »

mii de multumiri pentru comentariile voastre !!! spre fericirea mea Max acum e foarte bine are deja 5luni si vad ca nu da nici un semn cum ca ar avea displazie !
....care ar fi semnele de displazie la 5 luni?... Shocked
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora