Forum ciobanesc german
October 15, 2016, 06:01:00 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 12   Go Down
  Print  
Author Topic: sunteti de acord?  (Read 29628 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
oana_CS
Sr. Member

amir von haus selia

« on: March 11, 2011, 10:32:06 AM »

as fi facut un sondaj dar nu stiu cum se face.voi sunteti de acord cu legea care vor sa o aprobe pentru eutanasierea cainilor de pe strada?eu una nu sunt de acord cu asa o cruzime fata de animale.ele nu sunt de vina cu nimic tot omul e vinovat ca ele au ajuns pe strazi.mai bine le-ar steriliza pentru ca bani au primit pentru ei sa faca adaposturi si sa-i sterilizeze.Unde sunt banii???

* poza-profil-facebook-petitie-alb.jpg (27.51 KB, 200x506 - viewed 175 times.)

ciobanesc german
Iulia Stanciu
Tessy v, Federik.
Hero Member

Tessy v. Federik,Tara 'de valio'

« Reply #1 on: March 12, 2011, 11:42:50 PM »

Nu suntem in niciun caz ,cel putin eu as cred .
http://www.mediafax.ro/social/propunere-legislativa-eutanasierea-cainilor-va-fi-permisa-esti-de-acord-6067061 .
Asta este ! Undecided

Cea mai frumoasa rasa Ciobanescul German:x
Cu dragoste pentru ciobanescul german...
Lory
Sr. Member

« Reply #2 on: March 12, 2011, 11:54:39 PM »

Nu am si votat Wink

“Mila pentru animale este in mod esential legata de bunatatea caracterului. Oricine e crud cu ele, nu poate fi bun fata de oameni. “Arthur Schopenhauer
oana_CS
Sr. Member

amir von haus selia

« Reply #3 on: March 14, 2011, 06:42:19 AM »

se pare ca pana la urma se aproba.pacat pt ca nu sunt vinovati cainii ci oamenii pt cum au ajuns ei.oare de ce nu avem si noi legi cum au americanii ca atunci sigur nimeni nu ar mai abandona caini pe strada

ciobanesc german
Dino
Full Member

« Reply #4 on: March 14, 2011, 04:06:23 PM »

se pare ca pana la urma se aproba.pacat pt ca nu sunt vinovati cainii ci oamenii pt cum au ajuns ei.oare de ce nu avem si noi legi cum au americanii ca atunci sigur nimeni nu ar mai abandona caini pe strada
Pentru ca noi suntem inapoiati. Dupa o gluma : Daca ar veni apocalipsa, Romania nici n'ar sti. De ce ? Pentru ca noi suntem in urma cu 50 de ani "

Definitia nebuniei - a face incontinuu acelasi lucru si a te astepta la rezultate diferite
huby
Sr. Member

« Reply #5 on: March 14, 2011, 05:43:25 PM »

in Rm. Valcea o doamna a castrat singura aproximativ 350 de caini in timp ce primaria a castrat 100. Acum primaria strange chiar si cainii castrati-crotaliati. Nu mai inteleg nimic, dar poate nu am puterea de intelegere necesara Cry
Lory
Sr. Member

« Reply #6 on: March 14, 2011, 05:57:00 PM »

Legea privind gestionarea cainilor fara stapan, retrimisa de deputati la Comisia de administratie

Deputatii au decis, luni, la propunerea lui Eugen Nicolaescu (PNL), ca proiectul de lege privind programul de gestionare a cainilor fara stapan sa fie retrimis la Comisia de administratie pentru a fi reanalizat in termen de trei saptamani, anunta Mediafax.

Decizia a fost luata cu 70 de voturi pentru, 37 impotriva si 5 abtineri, fiind aplaudata de reprezentantii ONG-urilor care se ocupa de protectia ciinilor fara stapan si care se aflau in balcoanele destinate invitatilor. Reprezentantii ONG-urilor au purtat tricouri cu inscriptia "Alege viata!".

Deputatii au decis sa amane dezbaterea in plen a proiectului de lege sustinand ca se gandesc "la oameni, dar si la animale".

"Proiectul de lege este de mult timp in Parlament (din 2007 se afla in Camera-n.r.). Foarte multi colegi au pareri diferite, toti ne gandim la oameni, dar in acelasi timp ne gandim si la animale", a declarat liberalul Eugen Nicolaescu, care a cerut retrimiterea proiectului la Comisia de specialitate pentru a fi reexaminat si pentru a deveni "un proiect de lege echilibrat".

Dupa vot, Eugen Nicolaescu a reclamat ca democrat-liberalii ar fi votat impotriva.

"Nu putem sa tratam cu usurinta o lege care face diferenta intre viata si moarte, indiferent despre a cui este vorba. E din aceeasi categorie cu a decide pedeapsa cu moartea in cazul oamenilor. Nu avem niciun drept fata de nicio specie", a spus Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatii nationale.

Dupa vot, mai multi deputati au sustinut ca multi dintre parlamentari habar nu au ce prevede proiectul de lege sau ce prevede legislatia din Franta sau Germania pe tema cainilor fara stapan.

"Traim vremuri in care catelusii sunt mai onesti decat oamenii", a precizat deputatul PSD Ioan Damian.

Comisia pentru administratie a Camerei Deputatilor daduse aviz pozitiv asupra acestui proiect de lege, cu modificari prin care decizia privind tratamentul aplicat cainilor fara stapan revenea autoritatilor locale, ceea ce facea posibila inclusiv eutanasierea animalelor.

In forma initiala, legea prevedea doar posibilitatea eutanasierii cainilor bolnavi sau batrani, ceilalti urmand sa fie dusi in locurile de unde au fost ridicati dupa sterilizare si deparazitare.

Deputatii din Comisie considera ca modificarile avizate, care dau posibilitatea autoritatilor locale sa decida ce sa faca in cazul cainilor fara stapan, sunt o solutie mai buna la problema cainilor comunitari. Potrivit acestora, autoritatile locale pot decide fie sterilizarea animalelor si propunerea spre adoptie, fie pastrarea lor in centre, fie eutanasierea dupa un anumit numar de zile. Totodata, legea da posibilitatea incheierii unor parteneriate intre autoritatile locale si ONG-urile de protectie a animalelor.

Dupa decizia Comisiei, mai multe ONG-uri de protectie a animalelor au organizat proteste, o astfel de actiune avand loc, luni, la Camera Deputatilor.

“Mila pentru animale este in mod esential legata de bunatatea caracterului. Oricine e crud cu ele, nu poate fi bun fata de oameni. “Arthur Schopenhauer
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #7 on: March 14, 2011, 06:30:35 PM »

Adevarul este ca suntem o tara de la periferia civilizatiei si daca suntem cinstiti cu noi insine, constatam ca sunt multe domenii in care legislatia noastra este cu multi ani in urma tarilor dezvoltate. Realitatea este ca nu se mai poate nici asa....
ONG-urile sa lase protestele de "maicute dezbracate in pielea goala"  si sa faca ce fac cele americane, pe care le tot dau de exemplu,.... sa caute sprijin financiar, sa se implice direct in rezolvarea problemei..., sa rezolve nu sa conteste.
Nici "Politia animalelor" nu este o institutie de stat in USA. Cand nu vor mai avea bani, se inchid singuri, dar sunt sigur ca asa ceva nu se intampla intr-o tara cu constiinta democratiei adevarate. Deci sa luam si noi exemple care functioneaza, nu idealuri irealizabile si conetstatari la orice parere. Sa vina contestatarii cu rezolvarea, nu i-a oprit nimeni in ultimii 20 de ani, dar au preferat sa manance linistiti niste bani comunitari si sa nu prea faca nimic.
Poate exagerez din dorinta de a scoate in evidenta ca nici ONG-urile nu sunt mai putin vinovate decat politicul, dar asta este trista realitate si trebuie sa recunoastem ca nimeni nu face nimic. Atunci cand aratam cu degetul spre autoritati, ar trebui sa ne gandim fiecare ce am facut personal pentru a evita aceste lucruri.

P.S. Daca m-as apuca de contabilizat ofertele de caini fara acte de aici din forum, cred ca as da peste cap orice statistica si aici vorbim despre o singura rasa, impotanta desigur, dar nu unica.
oana_CS
Sr. Member

amir von haus selia

« Reply #8 on: March 14, 2011, 08:55:04 PM »

vorba lu badea :traim in romania si asta ne ocupa tot timpul din pacate

ciobanesc german
huby
Sr. Member

« Reply #9 on: March 14, 2011, 10:59:46 PM »

acum nu stiu cum apreciaza unii dar un anume cabinet din orasul meu castreaza cainii comunitari cu 40 lei in conditiile in care doar firul folosit costa 16 lei+ TVA bucata. daca ne am implica mai mult toti si ne ar lasa si primaria probabil ca problema ar fi cotata ca fiind o problema minora.
Lory
Sr. Member

« Reply #10 on: March 15, 2011, 01:22:19 AM »

Atata timp cat taranii lasa catelele sa fete si dupa arunca puii n-o sa se rezolve niciodata problema cainilor de pe strada si atata timp cat nu exista educatie in acest sens degeaba Wink

Sorina
Hero Member

Bellezza

« Reply #11 on: March 16, 2011, 10:43:30 AM »

Eu una nu sunt de acord cu aceasta lege cruda.La noi in tara una dintre cele mai mari probleme este cea a maidanezilor.Si de aici vine si ura viitoarei generatii pentru caini(inafara de cei care au fost educati si crescuti bine,fiind informati asupra iubirii ce ne-o ofera animalele),pentru ca atunci cand un copil este atacat de un catel(pe care de cele mai multe ori el l-a lovit sau i-a creat o indiscretie,acest comportament fiind luat exemplu ori de la alti copii ori de la proprii parinti)vine unul din parinti si bate la saracul caine de mama focului.Desi animalele ne ofera o dragoste incomparabila si neconditionata,au si ei limitele lor pana la care pot suporta,si cand aceste limite sunt trecute,ataca!Si ataca indiferent de persoanele care le-au facut sau care le-au batut.Ataca pe orice le iese in cale.Si de aici s-a ajuns la acele atacuri de maidanezi pe marginea carora "incuiatii",care nu gandesc ca majoritatea oamenilor de pe acest forum si nu studiaza nici macar picatura de psihologie canina sau logica,pe care o cunoastem noi,cei de aici,cred ca acesti caini nu trebuie eutanasiati cu o simpla injectie,ci omorati cu pietre sau aruncati in apa si electrocutati.Sterilizarea si amendarea oamenilor care abandoneaza cainii prin orase sau pe campuri sunt singurele solutii care,in timp,pot duce la disparitia maidanezilor din orasele Romaniei.Dar cum acela care abandoneaza cainele pe strazile orasului este vazut de oameni care nu suna la politie ca sa il reclame,vede altu' ca nu suna,zice ca nici el nu suna,ca ce,el e mai prost ca ala?!Si uite asa se face o prostie mai mare decat a fost a 'aluia in cap cand a abandonat cainele.Prima actiune aceasta ar trebui sa fie...amendarea pentru abandonarea cainilor in orase sau in pustietati.A doua ar fi sterilizarea tuturor cainilor din absolut toate orasele,iar mai apoi,strangerea si sterilizarea si a acela care se afla pe campurile din spatele satelor,cum este haita din spatele gradinii mele de la tara,cu care ma intalnesc de cele mai multe ori cand ma plimb cu Bella,dar spre fericirea mea nu ma intalnesc cu toti membrii si asa le mai dau niste lectii de buna purtare cainilor care incearca sa ne muste,lasand-o pe Bella sa dea cu ei putin de pamant.Dar desi s-au alocat fonduri pentru sterilizarea animalelor,majoritatea cainilor din orase sunt doar marcati cu acel plastic care ne "asigura si atentioneaza" ca acel caine este "sterilizat",chiar daca intregul aparat sexual al respectivului animal "tureaza" la putere maxima hormonii.Banii au intrat in buzunarele medicilor veterinari incompetenti si nesimtiti si cainii au doar un amarat de cercel in ureche si ei tot nesterilizati sunt.Asta este Romania!O tara de c***t!Scuzati-mi limbajul,dar nu pot sa ma abtin.Daca s-ar urma acesti simpli 2 pasi,in 10 ani de zile am cam scapa de maidanezi,fiindca un maidanez,cu siguranta,nu poate trai cat un caine caruia ii sunt oferite conditiile necesare unui trai decent cum ar fi vaccinare,deparazitarile si hrana adecvata,deci traieste in medie 7 ani.

”Cand cainii potriviti ajung la oamenii potriviti nici o rasa nu se poate compara cu ciobanescul german.”-Joan Hustace Walker
Iulia Stanciu
Tessy v, Federik.
Hero Member

« Reply #12 on: March 19, 2011, 02:01:06 AM »

Uitati http://www.fnpa.ro/
Sau http://www.adoptiicaini.ro/sondaj-pro-eutanasiere/
Semnati si voi ! Roll Eyes

Iulia Stanciu
Tessy v, Federik.
Hero Member

« Reply #13 on: March 19, 2011, 02:15:19 AM »

Sincer nu stiu ce sa mai spun Undecided
Raspunzand unei comenzi politice, Comisia pentru Administratie Publica din cadrul Camerei Deputatilor a VOTAT pentru:

-    UCIDEREA cainilor comunitari

-    Eliminarea oricarei posibilitati ca ONGurile sa monitorizeze actiunile hingherilor

-    eliminarea posibilitatii ca ONG-urile sa concesioneze activitatea de gestionare a cainilor fara stapan

-    ingreunarea si sabotarea adoptiilor cainilor fara stapan

-    multe alte schimbari berante, nedemocratice, neconstitutionale

DE FAPT, COMISIA DE ADMINISTRATIE PUBLICA a VOTAT pentru EXECUTIA SUMARA a SOCIETATII CIVILE, ARGUMENTULUI, PRACTICILOR DEMOCRATICE, si BUNULUI SIMT.

Luni, Camera Deputatilor va decide daca acest proiect este adoptat.
Luni, 7 martie, ora 15:00

M I T I N G U L

ULTIMEI SANSE

Vino sa protestezi impotriva UCIDERII

doar in scopul de a finanta lacomia unor primari si de a alimenta bugetele unor grupuri de interese, sfidarii si umilirii societatii civile, nepasarii fata de oameni si animale

- Parcul Izvor, in fata Camerei Deputatilor -

cu banere, afise, postere, fluiere, banderole negre …

Se vor imparti COLI A4 pe care sa va scrieti mesajul vostru pentru deputati

Organizatori:

societatea civila si toti cei ce respecta dreptul la viata si opteaza pentru gestionarea civilizata si reala a cainilor comunitari

Daca NU MAI VREI

… ca Istoria sa se repete
… ca sute de mii de animale sa fie ucise timp de zeci de ani
…ca banii tai sa fie folositi pentru a UCIDE
…ca interesele oneroase ale politicienilor sa fie impuse arbitrar

si DACA NU MAI VREI CAINI PE STRAZI

Vino sa protestezi
impotriva CINISMULUI SI IPOCRIZIEI UNOR politicieni ca Sulfina Barbu sau Elena Udrea
impotriva UCIDERII CU SCOPUL DE A FINANTA LACOMIA PRIMARILOR SI DE A ALIMENTA BUGETELE de Partid

impotriva SFIDARII SI UMILIRII SOCIETATII CIVILE
impotriva NEPASARII FATA DE OAMENI SI ANIMALE

ACUM SAU NICIODATA ALATURATI-VA MITINGULUI
CARE PLEDEAZA PENTRU VIATA

Veniti sa le dovedim ca nu suntem o masa de manevra amorfa si ca ne-am saturat sa fim umiliti in propria tara

Spune NU UCIDERII CAINILOR!

Spune DA Sterilizarii!

Persoane contact:

Claudia Dumitru, Group Initiative for Animals, claudiadumitru1975@yahoo.com, www.orasuluanimalelor.ro

Carmen Arsene, Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor, cmarsene@yahoo.com,

www.fnpa.ro

ONG-urile vor sanctiona, prin toate mijloacele legale, practicile nedemocratice ale Comisiei pentru Administratie Publica (Sulfina Barbu)

C O M U N I C A T   D E   P R E S A

———————————————————————————————

Semnatari: SOCIETATEA CIVILA (reprezentata prin 61 ONG-uri)

Ignorand nenumaratele noastre indemnuri la normalitate si decenta, la respectarea practicilor democratice si a principiilor transparentei decizionale, Comisia de Administratie Publica a Camerei Deputatilor si-a vazut linistita de treaba, mutiland intr-o maniera incalificabila PL 912/2007 (de modificare a O.U.G. 155 privind gestionarea cainilor fara stapan). Astfel:

- Toate propunerile/solutiile societatii civile au fost respinse (odata cu forma adoptata de Senat care a fost practic desfiintata) in timp ce amendamentele Prefectului Capitalei (la redactarea carora a contribuit un hingher cercetat penal) au fost adoptate in bloc, cu o singura modificare: Consiliile Locale vor alege intre eutanasiere si sterilizare (fara returnare!)

- Majoritatea amendamentelor VALIDATE de Comisie depasesc cadrul de reglementare al Legii, sunt aberante, abuzive, neconstitutionale (se introduce posibilitatea eutanasierii in masa, se exclude controlul societatii civile asupra activitatii serviciilor de hingherit; se ingreuneaza/impiedica adoptiile; se ia dreptul ONG-urilor de a concesiona activitatea de gestionare a cainilor fara stapan etc)

Totodata:

- Conducerea Comisiei, in speta d-na Sulfina Barbu a nesocotit cererile noastre repetate ca acest proiect sa se discute in mod transparent (sa fie introdus pe “ordinea de zi” a sedintei Comisiei, iar “ordinea de zi” sa fie publicata pe site-ul Camerei Deputatilor cu cel putin trei zile inainte de desfasurarea sedintei respective) si l-a “strecurat” in mod premeditat pe lista suplimentara, in timpul sedintei (actiune a carei premeditare este tradata de faptul ca Prefectul Capitalei a fost invitat special pentru a se asigura ca se discuta despre P912);

- Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaie a fost invitat/primit de d-na Sulfina Barbu, la discutarea pe amendamente a PL 912, in timp ce reprezentantii ONG-urilor n-au fost invitati/primiti, desi cerusem acest lucru prin mai multe adrese oficiale si desi, la ora la care se desfasura sedinta Comisiei, in fata Parlamentului se desfasura un miting de protest al ONG-urilor respective.

- Discutarea PL 912 a constat in fapt in discutarea unui singur articol (cel ce prevedea eutanasia). Desi existau 3 seturi de amendamente (incluzand pe cel depus si sustinut de catre prefectul capitalei) nu a exista o dezbatere pe articole/amendamente, precum este procedura parlamentara, astfel ca deputatii prezenti nu au votat pentru forma legii in totalitatea ei ci doar pentru un articol, restul fiind stabilit ulterior, illegal, in afara Comisie/raportului, in conformitate cu “directiva de partid”.

Consideram ca aceste mostre de nerespectare a practicilor democratice si a principiilor transparentei decizionale (impreuna cu consecintele lor) precum si tratamentul discriminator aplicat ONG-urilor, SUNT INTOLERABILE si trebuie sanctionate prin toate mijloacele legale. In consecinta am hotarat:

- Atacarea Legii la Curtea Constitutionala (in cazul in care ea va trece de votul Camerei Deputatilor);

- Depunerea la Parlamentul European (impreuna cu Organizatii de Protectie a Animalelor din strainatate) a unei solicitari de avertizare a Parlamentului Romaniei pentru practici nedemocratice;

- Analizarea posibilitatii de a depune plangere penala impotriva Presedintei Comisiei pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic, d-na Barbu Sulfina, pentru comiterea infractiunii de “abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi” (in cf cu art. 247) C.P;

- Transmiterea catre ONG-urile si catre iubitorii de animale din strainatate a indemnului de a boicota Romania si produsele romanesti, in special produsele turistice promovate de Ministrul Elena Udrea.

Carmen ARSENE

Vicepresedinte

Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA)

cmarsene@yahoo.com, fnpa@mail.com

Pentru informatii suplimentare persoanele de contact sunt:

Reprezentanti FNPA

Codrut FEHER, tel. 0733971575, codrut_feher@yahoo.com

Claudiu DUMITRIU, tel. 0745278015, claudiu.dumitriu@yahoo.com

la care sunt invitati sa participe

ONGuri, iubitori de animale dar si oameni sensibili la argumente

IMPOTRIVA intentiilor

- de a reintroduce OMORAREA in masa (sau introducerea incarcerarii in masa) a cainilor fara stapan – metoda irationala, costisitoare, criticata de O.M.S. Geneva, care a esuat lamentabil dupa ce-a fost aplicata timp de 8 ani de zile, neconstitutionala (incalcand legea 205/2004 de protectie a animalelor)

- de a lasa alegerea metodei de gestionare a cainilor fara stapan la latitudinea autoritatilor locale – varianta neconstitutionala, generatoare de haos si absolut ineficienta.

Nemaivorbind de cunoscutele practici de omorare definite ca “eutanasie” cunoastem de asemenea ce inseamna lagarele primariilor dar mai ales ce insemna sa lasi la alegerea primariilor decizia de viata sau moarte a cainilor. Pentru deputati, “spalandu-se pe maini”, intr-o maniera neconstitutionala ramane cea mai confortabila decizie, iar multi primari asteapta “legea eutanasiei” sau legea “fac ce vreau” pentru ca maidanezul s-a construit un intreg mechanism de capusare a banilor publici.

Eutanasia, incarcerarea sau legea “optionala” vor avea acelasi impact: sute de mii de caini omorati si alte sute de mii de caini in strada, la nesfarsit.

In ciuda regulilor de transparenta decizionala si a adreselor trimise prin care solicitam prezenta la dezbateri, exista intentia Comisiei de administratie publica din cadrul Camerei Deputatilor ca proiectul legislativ PL 912 de gestionare caini fara stapan sa fie introdus pe o lista suplimentara, pentru a se evita prezenta reprezentantilor ONG si a presei.

Va reamintim ca de 3 ani PL 912 (adoptat de Senat) este blocat la Comisia de Administratie Publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din cadrul Camerei Deputatilor, tergiversandu-se discutarea propunerii legislative, impiedicand legiferarea/aplicarea unor masuri esentiale pentru rezolvarea problemei cainilor fara stapan (inregistrare, sterilizare si returnare) si dand anumitor cercuri de interese posibilitatea de a deturna PL 912 de la scopul sau initial si de a propune revenirea la solutii (eutanasia si /sau incarcerarea in masa) care s-au dovedit pe cat de falimentare pe atat de costisitoare

Alte orase…

Iasi – FLASHMOB in Piata Unirii, Marti, 1 martie, ora 13:00,

Timisoara - FLASHMOB in Piata Unirii, Marti, 1 martie, ora 13:00,

Cluj - FLASHMOB in Piata Matias Corvin, Marti, 1 martie, ora 13:00,

Bacau – MITING in fata Casei de Cultura, Marti, 1 martie, ora 14:00,

SUSTINEM STERILZAREA & RETURNAREA

ca UNICA si DOVEDITA SOLUTIE pentru rezolvarea situatiei cainilor comunitari

La miting vor fi participanti din toata tara, iar in intervalul 13:00 – 15:00 se vor organiza mitinguri si/sau flashmoburi si in alte orase.

Carmen ARSENE

Vicepresedinte FNPA

Tel. 0744156133, cmarsene@yahoo.com, fnpa@mail.com

Reprezentanti FNPA:

PROTEST al ONG-urilor privind practicile nedemocratice

C O M U N I C A T    D E    P R E S A

———————————————————————————————

46 Organizatii Protectia Animalelor, Romania

PROTESTEAZA

(lista semnatari – la finalul comunicatului)

fata de maniera nedemocratica in care conducerea Comisiei de Administratie Publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din cadrul Camerei Deputatilor (prin d-na Sulfina Barbu, Presedinte) a relationat cu Organizatiile Neguvernamentale interesate de Propunerea Legislativa nr. 912 (de modificare a O.U.G 155/2001 privind gestionarea cainilor fara stapan) dar si impotriva amanarii nejustificate a discutarii respectivei propuneri legislative.

In acest sens facem urmatoarele precizari:

-          Comisia pentru Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic din cadrul Camerei Deputatilor a tergiversat timp de trei ani de zile discutarea propunerii legislative, impiedicand legiferarea/aplicarea unor masuri esentiale pentru rezolvarea problemei cainilor fara stapan (inregistrare, sterilizare si returnare) si dand anumitor cercuri de interese posibilitatea de a deturna PL 912 de la scopul sau initial si de a propune revenirea la solutii (euthanasia si /sau incarcerarea in masa) care s-au dovedit pe cat de falimentare pe atat de costisitoare;

-          Protestele iubitorilor de animale (care vizau discutarea/deblocarea Legii in Comisie) unele dintre ele extreme (greva foamei) au fost tratate cu aceeasi indiferenta cu care a fost tratata si PL 912;

-          Consultarile cu societatea civila, initiate numai la insistentele reprezentantilor acesteia, au fost sporadice, formale si lipsite de orice consecinta;

-          Toate argumentele si recomandarile Societatii Civile au fost ignorate, d-na Sulfina Barbu promovand in contrapartida un set de amendamente (propuse de Prefectul Capitalei si asumate de grupul parlamentar PDL) care incalca Legea privind Protectia Animalelor si se afla in opozitie flagranta cu argumentele si recomandarile ONG-urilor, Organizatiei Mondiale a Sanatatii dar si cu orice rationament logic.

Multe din aceste amendamente au un continut tendentios, nedemocratic si neconstitutional (se incearca printre altele eliminarea oricarui control exercitat de societatea civila asupra activitatii serviciilor de hingherit) iar motivarea lor este ofensatoare si absurda prin sustinerea faptului ca reprezentantii societatii civile “nu au atributii si drepturi/interese in domeniul activitatii serviciilor de gestionare a cainilor fara stapan ci din contra, reprezinta o piedica, ”ingreunand” aceasta activitate

Solicitam D-nei Presedinte Sulfina Barbu, ca in cazul in care se hotaraste discutarea PL912, aceasta hotarare sa fie introdusa pe “ordinea de zi” a sedintei Comisiei, iar “ordinea de zi” sa fie publicata pe site-ul Camerei Deputatilor cu cel putin trei zile inainte de desfasurarea sedintei respective, astfel incat membrii Comisiei sa se poata pronunta in cunostinta de cauza iar opinia publica sa fie informata din timp. Consideram ca nu exista niciun motiv intemeiat pentru care discutarea PL 912 sa aiba loc dupa adaugarea pe lista suplimentara a ordinii de zi, in timpul sedintei, o astfel de procedura nefacand altceva decat sa alimenteze convingerea ca exista un interes politic ce urmareste subminarea/excluderea societatii civile si impiedicarea unor membrii ai Comisiei de a lua cea mai buna decizie.

Cerem tuturor membrilor Comisiei pentru Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic din cadrul Camerei Deputatilor sa tina seama de pozitia si argumentele societatii civile, amintindu-le ca o consultare reala a Organizatiilor Neguvernamentale, presupune insusirea recomandarilor acestora, nu doar consemnarea seaca a respectivelor recomandari urmata de respingerea lor in bloc. In acest sens solicitam imperativ:

-          Excluderea oricarei variante bazate pe solutia omorarii si/sau a incarcerarii in masa a cainilor fara stapan intrucat aceasta solutie incalca Legea privind Protectia Animalelor, este irationala, costisitoare, criticata de O.M.S. Geneva si a esuat lamentabil dupa ce-a fost aplicata timp de 8 ani de zile;

-          Excluderea oricarei variante care lasa alegerea metodei de gestionare a cainilor fara stapan la latitudinea autoritatilor locale intrucat aceasta varianta ar fi neconstitutionala, generatoare de haos si absolut ineficienta ( multi primari/consilii locale pot opta pentru omorare/incarcerare in masa, solutie inaccepatabila din ratiunile expuse mai sus; sunt incurajate transportul/relocarea ilegala a animalelor din/in localitati cu metode diferite de gestionare);

-          Excluderea oricarei tentative de sustragere a activitatii serviciilor de gestionare a cainilor fara stapan de sub controlul societatii civile, sustragere absolut nedemocratica, care ar incuraja abuzurile si ilegalitatile acestor servicii publice.

SEMNATARI:

————————————–

1.             FEDERATIA NATIONALA PENTRU PROTECTIA ANIMALELOR (FNPA), Bucuresti, prin Carmen Arsene

2.             Asociatia pentru protectia animalelor ‘IA-MA ACASA’, Bucuresti, prin Valeria Lebedenco

3.             Fundatia “VIER-PFOTEN”, Bucuresti, prin Kuki Barbuceanu

4.             Asociatia “CAINELE MEU”, Moreni, jud. Dambovita, prin Anda Gogoasa

5.             Asociatia “ANIMA”, jud. Arges, prin prof. Antoaneta Ionescu

6.             Asociatia GROUP INITIATIVE FOR ANIMALS, GIA, Bucuresti, prin Raluca Simion

7.             Asociatia “PRO ANIMALS”, Targu-Jiu, jud. Gorj, prin Patricia Serbanoiu

8.             Asociatia ”SALVATI ANIMALELE”, Baia Mare, prin Valentin Medan

9. Asociatia “S.O.S.-ANIMALE SI NATURA”, Pancota, jud. Hunedoara, prin Liliana Vuia,

10.         Asociatia SPERANTA PENTRU ANIMALE, Craiova, jud. Dolj, prin Oana Iacob

11.         Asociatia “SPERANTA ANIMALELOR”, Sebes, jud. Alba, prin Dragos Bacila

12.         Asociatia pentru protectia animalelor “PRIETENII NOSTRI”, Slatina, jud. Olt, prin Gratiela Ristea

13.         Asociatia “VREAU SA FIU LIBER”, Braila, prin Cosmin Candea

14.         Asociatia “PET HOPE”, Timisoara, prin dr. Mihaela Graure

15.         Fundatia “ARCA LUI NOE”, Bucuresti, Mihaela Eremia

16.         Asociatia “GAIA ANIMALI AMBIENTE – SAVE THE DOGS AND OTHER ANIMALS”, Constanta, prin Laurentiu Vasilescu

17.         Asociatia pentru protectia animalelor “PROANIMA”, Suceava, prin Alina Gavriloaie

18.         CABINETUL VETERINAR “ORTOVET” s.r.l., Bucuresti, prin dr. Liviu Gaita, medic veterinar

19.         Asociatia pentru protectia animalelor “A DOUA SANSA”, Ramnicu-Valcea, prin Iulian Puican

20.         Fundatia pentru protectia animalelor FIDUCIA, Reghin, jud. Mures, prin Lidia Mayer

21.         Asociatia de protectie a animalelor PLOIESTI-MUNCHEN, Ploiesti, jud. Prahova, prin Mihaela Teodoru

22.         Asociatia pentru Protectia Animalelor “SPERANTA” Mangalia, prin Mirela Aprotosoaie

23.         Asociatia pentru protectia animalelor “NUCA”, Cluj, prin Alina Banu

24.         Asociatia “FOR ANIMALS”, prin Bencze Zsofia

25.         Asociatia pentru protectia animalelor “HOPE FOR ANIMALS”, Gherla, jud. Cluj, prin Prigoana Eleonora

26.         Asociatia SUFLETE NEVINOVATE, Craiova, prin Otilia Brezoi

27.         Asociatia L.I.N.D.A., Vulcan , jud. Hunedoara, prin Alina Cirstoiu

28.         Asociatia “BINECUVANTATI NATURA”, Tulcea, prin Maria Mot

29.         Asociatia “AJUTATI-L PE LABUS”, Galati, prin Corina Grigore

30.         Asociatia pentru Ocrotirea Animalelor FULES, Gheorghieni,  jud. Harghita, prin Gergely Vicus

31.         Fundatia PRO ANIMALIA, Miercurea Ciuc

32.         Fundatia pentru Protectia Cainilor Comunitari Mioveni, jud. Arges, prin dr.Ciuca Oana

33.         Asociatia pentru protectia animalelor “PRIETENI CREDINCIOSI”, Buzau, prin Rus Silvia

34.         Asociatia pentru Protectia Animalelor si a Mediului Gheorghieni, jud. Harghita

35.         Asociatia “PRIETENII ANIMALELOR” Focsani, jud.Vrancea, prin Lungu Valeria

36.         Asociatia ”DEPIND DE NOI” din Bucuresti, prin Andrea Duta

37.         Asociatia,,AJUTATI-L PE AZOREL”, Barlad, jud. Vaslui, prin Lucia Calinoiu

38.         Asociatia ROMANIA ANIMAL RESCUE (RAR), prin Nancy Janes

39.         Asociatia pentru protectia animalelor “ROBI”, Bucuresti, prin Marilena Cristian

40.         Asociatia pentru drepturile animalelor ADA, Sighisoara, jud. Mures, prin Monica Fernengel

41.         Asociatia FREE AMELY 2000, Lugoj, jud. Timis, prin Elena Balaj

42.         Asociatia “ANIMATERRA”, Bistrita, jud. Bistrita-Nasaud, prin Rozina Bachner

43.         FUNDATIA ROMANA DE FOLCLOR, Bucuresti, prin Valeria Arnautu

44.         Fundatia pentru protectia animalelor si a mediului, “SEMPER PRO VITA”, Pitesti, jud. Arges, prin prof. Aura Dumitrescu

45.         Asociatia de Protectie a Animalelor “PROANIMA”, Suceava, prin Macovei Gabriela

46.         Asociatia pentru Protectia Necuvantatoarelor “ARCA LUI NOE”, Cluj, prin dr. Zuber Iuliana

Asociatia de Protectie a Animalelor Minis – APAM, Arad, prin Cristina Zuba, cristina@apam.ro

Asociatia “DOGS CENTER RESITA”, Caras-Severin, e-mail: dogscenteresita@yahoo.com , website: www.dogscenter.ro ,  prin Loredana Palcovici.

Carmen Arsene

Vicepresedinte

Federatia Nationala pentru Protectia animalelor

Reprezentanti

Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA):

fnpa@mail.com

Condamnam vehement declaratiile tendentioase, calomnioase si iresponsabile facute de Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, d-na Elena Udrea, la Realitatea.Net (in data de 23 februarie 2011), http://www.realitatea.net/elena-udrea-sa-iesim-din-ipocrizie-avem-o-problema-cu-maidanezii-trebuie-rezolvata_807034.html (text+video) declaratii conform carora (citam): ”O.N.G.-urile nu ofera solutii de rezolvare a problemei cainilor strazii ci blocheaza autoritatile”.

In fapt:

O.N.G.-urile au oferit mereu autoritatilor solutii eficiente si rationale, bazate pe recomandari ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (controlul reproducerii prin inregistrare/sterilizare, vaccinare antirabica si intoarcere in teritoriu a cainilor neagresivi) DAR autoritatile au respins in mod sistematic legiferarea si aplicarea coerenta a acestei solutii.

Nu societatea civila blocheaza autoritatile ci autoritatile blocheaza de trei ani de zile un proiect de lege elaborat in colaborare cu societatea civila, proiect care ar fi rezolvat, prin sterilizare, identificare, inregistrare, returnare, problema cainilor fara stapan (PL 912/2007 blocata la Comisia de Administratie Publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor);

Nu Societatea Civila a ingropat cca 40 milioane de euro (bani publici) (din care mai mult de 10 milioane numai in Bucuresti) in “solutia” falimentara, cruda si stupida a omorarii fara sfarsit, ci autoritatile.

Nu ONG-urile au interesul de a ramane cainii pe strazi pentru inca 50 de ani ci autoritatile(cu mici exceptii) care revin obsesiv asupra eutanasierii/incarcerarii stiind ca aceste metode vor perpetua problema si, in felul acesta, se vor putea rula bugete generoase, pe termen nelimitat;

Nu ONG-urile au incalcat timp de 7 ani de zile Legea nr. 60/2004 (de ratificare a Conventiei Europene privind protectia animalelor de companie) refuzand sa inregistreze cainii cu detinator (masura indispensabila pentru combaterea abandonului) si sa impiedice reproducerea neplanificata a cainilor (impunand un impozit pe cainele nesterilizat) ci autoritatile publice centrale si locale;

Nu societatea civila este impermeabila la dialog, la argumente si la judecati de bun-simt ci anumiti politicieni pentru care propaganda obtuza si incremenirea in proiecte falimentare (obligatoriu pe bani publici) au devenit o veritabila profesiune de credinta.

Totodata, consideram ca ”promisiunea si asigurarile” ministrului turismului (conform carora  “PDL va rezolva problema cainilor fara stapan din marile orase, prin eutanasiere dupa 14 zile, dupa modelul american, model care ar garanta respectarea normelor internationale de protectie a animalelor si care ar fi sprijinit de societatea civila etc.”) NU sunt decat fabulatii electorale care frizeaza ridicolul, denota o ignoranta totala in chestiunea gestionarii cainilor fara stapan si a bunastarii animalelor si mascheaza in realitate interesele mai multor primari PDL dependenti de veritabila “industrie” creata in jurul cainilor fara stapan.

(http://www.libertatea.ro/stire/elena-udrea-promite-ca-va-scapa-capitala-de-maidanezi-323822.html)

In fapt:

Asa zisul “model american” al eutanasierii dupa 14 zile coincide perfect cu vechiul model “romanesc” implementat in 2001 si esuat lamentabil dupa 8 ani, sute mii de animale ucise si zeci de milioane de euro cheltuite;

Societatea civila nu are cum sa sustina vreun proiect (american sau neamerican) care prevede eutanasierea in masa, in primul rand pentru ca un astfel de proiect este total ineficient in circumstantele si la numarul mare de animale comunitare din Romania (nefiind recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii) si, in al doilea rand, pentru ca reprezinta un act imoral, inuman si degradant si o incalcare a articolului 7 din “Declaratia Universala a Drepturilor Animalelor”;

“Proiectul de Lege al PDL” la care face referire d-na Udrea consta intr-un set de amendamente la PL 912/2007 concepute, in mare, de un hingher-sef cercetat penal (pentru incalcarea normelor de protectie a animalelor), cu scopul principal de a elimina din legislatie prevederile pentru incalcarea carora i s-au facut sau urmeaza sa i se faca denunturi penale;

Niciun “import” al vreunui “model” de gestionare bazat pe uciderea in masa nu e de natura sa garanteze “respectarea normelor internationale de protectie a animalelor”, pe de o parte pentru ca uciderea unor animale sanatoase nu are nicio legatura cu protectia lor si, pe de alta parte pentru ca majoritatea adaposturilor primariilor au fost si sunt adevarate “statii” de exterminare, iar serviciile de hingherit sunt campioane ale incalcarii normelor de protectie a animalelor.

SEMNATARI:

————————————–

1.     FEDERATIA NATIONALA PENTRU PROTECTIA ANIMALELOR (FNPA), Bucuresti, prin Carmen Arsene, fnpa@mail.com

2.     Asociatia pentru protectia animalelor “PROANIMA”, Suceava, prin Alina Gavriloaie, alinagavriloaie@yahoo.com

3.     Fundatia “VIER-PFOTEN”, Bucuresti, prin Kuki Barbuceanu, kuki.barbuceanu@vier-pfoten.org

4.     Asociatia “CAINELE MEU”, Moreni, jud. Dambovita, prin Anda Gogoasa, anda.gogoasa@yahoo.com

5.     APPA “PRIETENII NOSTRI”, Slatina, jud. Olt, prin Gratiela Ristea, ladysihera@yahoo.com

6. Asociatia “S.O.S.-ANIMALE SI NATURA”, Pancota, jud. Hunedoara, prin Liliana Vuia, sos_animalesinatura@yahoo.com

7.     Asociatia “FOR ANIMALS”, office.animals@yahoo.com

8.     Asociatia “ANIMA”, jud. Arges, prin prof. Antoaneta Ionescu, asociatia_anima_campulung@yahoo.com, oanadaje@yahoo.com

9.     Asociatia “ANIMAL LIFE”, Sibiu, prin Pana Otilia, aanathema@yahoo.de

10.  Fundatia pentru Protectia Cainilor Comunitari Mioveni, jud. Arges, prin dr. Ciuca Oana, ciuca.oana@yahoo.com

11.  Fundatia pentru protectia animalelor si a mediului, “SEMPER PRO VITA”, Pitesti, jud. Arges, prin prof. Aura Dumitrescu, dumitrescuatanasie@yahoo.com

12.  Asociatia pentru protectia animalelor “HOPE FOR ANIMALS”, Gherla, jud. Cluj, prin Prigoana Eleonora, norica_p@yahoo.com

13.  Asociatia “TREI FRATI PATATI”, Turda, jud. Cluj, asociatia3fratipatati@yahoo.com

14.  Asociatia pentru protectia necuvantatoarelor “AMICII NOSTRI”, Turda, jud. Cluj

15.  Asociatia ROMANIA ANIMAL RESCUE (RAR), prin Nancy Janes, romaniadogs@sbcglobal.net

16.  Asociatia “PRO ANIMALS”, Targu-Jiu, jud. Gorj, prin Patricia Serbanoiu, patric13ro@yahoo.com

17.  Asociatia de protectie a animalelor PLOIESTI-MUNCHEN, Ploiesti, jud. Prahova, prin Mihaela Teodoru, mihaela04yay@yahoo.fr

18.  FUNDATIA ROMANA DE FOLCLOR, Bucuresti, prin Valeria Arnautu, valeriaarnautu@yahoo.com

19.  Asociatia “SPERANTA ANIMALELOR”, Sebes, jud. Alba, prin Dragos Bacila, sperantaanimalelor_sebes@yahoo.com

20.  Fundatia “ARCA LUI NOE”, Bucuresti, Mihaela Eremia, miheremia@yahoo.com

21.  Asociatia pentru protectia animalelor “NUCA”, Cluj, prin Alina Banu, asociatia_nuca@yahoo.com

22.  Asociatia pentru Protectia Animalelor “ADOR”, Botosani, prin Mustatea Maricel, marisat007@yahoo.com

23.  Asociatia “ANIMATERRA”, Bistrita, jud. Bistrita-Nasaud, prin Rozina Bachner, animaterrabistrita@yahoo.com, brevioleta@yahoo.com

24.  Asociatia pentru dezvoltare comunitara CALEIDOSCOP, Bucuresti, prin Carmen Secareanu carmensecareanu@yahoo.com

25.  CABINETUL VETERINAR “ORTOVET” s.r.l., Bucuresti, prin dr. Liviu Gaita, medic veterinar, liviu.gaita@ortovet.ro

26.  Asociatia NATURA-MOSTENIRE PENTRU VIITOR, Bucuresti, prin Carmen Milobendzchi, milo2nature@yahoo.com

27.  Asociatia SUFLETE NEVINOVATE, Craiova, prin Otilia Brezoi, otiliabrezoi@yahoo.com

28.  Asociatia pentru drepturile animalelor ADA, Sighisoara, jud. Mures, prin Monica Fernengel

29.  Asociatia pentru protectia animalelor “FREE LIFE”, Satu-Mare, prin Lucretia Simu, Carmen Fratila, office@freelifesm.ro

30.  Asociatia “AJUTATI-L PE LABUS”, Galati, prin Corina Grigore, help_labus@yahoo.com

31.  Asociatia pentru protectia animalelor ‘IA-MA ACASA’, Bucuresti, prin Valeria Lebedenco, Valeria.Lebedenco@bcr.ro

32.  Asociatia pentru Ocrotirea Animalelor FULES, Gheorghieni,  jud. Harghita, prin Gergely Vicus, gheva@rdsbv.ro

33.  Asociatia SPERANTA PENTRU ANIMALE, Craiova, jud. Dolj, prin Oana Iacob, sperantapentruanimale@yahoo.com

34.  Asociatia FREE AMELY 2000, Lugoj, jud. Timis, prin Elena Balaj, elena_balaj@yahoo.com

35.  Asociatia ”SALVATI ANIMALELE”, Baia Mare, prin Varga Amalia Daniela, amalia.varga@yahoo.com

36.  Asociatia de protectie “LOVE  ANIMALS”, Petrosani,  jud. Hunedoara, dr.Karpinecz Viorica, dr.karpineczviorica@yahoo.com

37.  Asociatia pentru protectia animalelor “PRIETENI CREDINCIOSI”, Buzau, prin Rus Silvia, rus_slv@yahoo.com

38.  Asociatia,,AJUTATI-L PE AZOREL”, Barlad, jud. Vaslui, prin Lucia Calinoiu l.calinoiu@yahoo.com

39.  Asociatia de Protectie a Animalelor “PROANIMA”, Suceava, prin Macovei Gabriela, macoveigabriela@yahoo.com

40.  Asociatia “GAIA ANIMALI AMBIENTE – SAVE THE DOGS AND OTHER ANIMALS”, Constanta, prin Laurentiu Vasilescu, laurentiu@savethedogs.ro

41.  Asociatia “PET HOPE”, Timisoara, prin dr. Mihaela Graure, pet.hope.association@gmail.com

1. Fundatia umanitara “INIMA PENTRU INIMA”, Ramnicu-Valcea, prin Lidia Dobre, fundatia@ipi.ro ; lidia418@hotmail.com
   2. Asociatia DOGGY DOG, Bucuresti, prin Aura Bacanu, aureliame_aureliame@yahoo.com
   3. Asociatia pentru protectia animalelor “ROBI”, Bucuresti, prin Oana Iacob, allesa_2004@yahoo.com
   4. Asociatia pentru protectia animalelor “A DOUA SANSA”, Ramnicu-Valcea, prin Iulian Puican, iulian.puican@flash.ro
   5. Asociatia “HUMAN AND ANIMAL RIGHTS”, Bucuresti, prin Cristina Sararoiu, Penny Kavanagh and Gerlinde Wimmer, c_sararoiu@yahoo.com
   6. Asociatia “CENTRUL de FORMARE pentru ACTIVITATI VOLUNTARE <NATURA>, DEVA, prin Faur Dorina, salvaticainii@yahoo.com
   7. Asociatia de protectie a animalelor “Sf.Mc.TRIFON”, Iasi, prin Catalina Cijevschi, catalina_cijevschi@yahoo.com
   8. Asociatia “BINECUVANTATI NATURA”, Tulcea, prin Maria Mot, motmaria@yahoo.com
   9. Asociatia pentru protectia animalelor “DA-MI O SANSA”, Craiova, jud. Dolj, prin Firanescu Ramona, firanescuramona@yahoo.com
  10. Asociatia “BRUNO PET” Suceava, prin Liliana Vrabie” lili4pets@yahoo.com
  11. Fundatia pentru protectia animalelor FIDUCIA, Reghin, jud. Mures, prin Lidia Mayer, pisamari@yahoo.com
  12. Fundatia pentru protectia animalelor “COLT ALB”, Bucuresti, prin Sanda Andrei, fundatia_coltalb@yahoo.com
  13. Asociatia pentru Protectia Necuvantatoarelor “ARCA LUI NOE”, Cluj, prin dr. Zuber Iuliana, zuberiuliana@gmail.com
  14. Asociatia “NU MAI ESTI SINGUR”, Bucuresti, prin Sorina Hanea, datuso@gmail.com
  15. Asociatia de Protectie a Animalelor Minis – APAM, Arad, prin Cristina Zuba, cristina@apam.ro
  16. Asociatia “DOGS CENTER RESITA”, Caras-Severin, e-mail: dogscenteresita@yahoo.com , website: www.dogscenter.ro ,  prin Loredana Palcovici.

Reprezentanti

Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA):

Sursa http://www.fnpa.ro/

oana_CS
Sr. Member

amir von haus selia

« Reply #14 on: March 19, 2011, 01:28:41 PM »

parca se implica din ce in ce mai multi.si asta e bine.acum nu mai ramane decat sa vedem ce o sa se intample. sterilizarea costa mult mai putin decat eutanasierea.daca sar steriliza cainii de pe strada in cativa ani vor disparea fara ca sa mai ajungem la cruzimi dinastea.ca hai sa fim seriosi daca vor incepe sa eutanasieze cainii o vor face asa cum cere uniunea,prin injectie?eu nu cred.iarasi vom vedea caini pusi la gramada si aruncati soda caustica peste ei,sau dati foc,cu otrava de sobolani.vor fi pline stirile de astfel de imagini.si atunci cine e vinovat?tot cainele ca a muscat pe eu stiu cine sau ce copil.in multe cazuri copii ii intarata sau ii bat si ei nu fac altceva decat sa se apere.am postat un filmulet la bestialitate omeneasca cu niste copii care chinuiau cainii.daca ii musca sau doamne fereste chiar moare copilul acela canii sunt vinovati.dar nimeni nui intreaba pe parinti de ce nu sia educat copilul.azi chinuie un caine maine ajunge sa chinuie un om,

ciobanesc german
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 12   Go Up
  Print  

Jump to: