|
sersoft
|
 |
« Reply #15 on: May 24, 2006, 09:58:28 PM » |
|
... Daca vreti unul care sa fie flexibil, sa aiba pas scurt ca sa poata merge la pasul omului, sa fie usor ca sa poata sari peste obstacole, etc. atunci va luati unul cu o anatomie corespunzatoare, de ex. un malinois sau cg la care unii ii spun "de lucru", in functie de gusturi. Daca vreti un trapas, cu o anatomie care ii permite un pas care acopera mult teren (ceea ce nu prea folositi), cu o miscare impresionanta, si asta doar pentru ca VA PLACE!!, atunci va luati unul anatomic potrivit pentru asa ceva, un cg la care se mai spune "de show". ...
Deci, draga CLCG, recunosti cumva ca sunt diferente intre liniile "de show" si liniile "de lucru" ? Vreau sa-ti spun ca mie imi place CIOBANESCUL GERMAN , nu cel de lucru sau cel de show, ci ciobanescul german ! Mi se pare anormal ca in cazul uneia si aceleiasi rase sa fie 2 tipologii diferite de indivizi.
|
|
|
|
|
|
German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
|
|
|
|
sersoft
|
 |
« Reply #16 on: May 24, 2006, 10:09:37 PM » |
|
Lupul vaneaza, nu e trapas, nu poti compara!
Lupul e "construit" pt a acoperi suprafete foarte mari de teren in urmarirea vanatului ranit (la trap sau galop, whatever).
|
|
|
|
|
|
German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
|
|
|
|
|
Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )
|
 |
« Reply #17 on: May 24, 2006, 10:41:55 PM » |
|
Cum am mai spus, gresiti cand comparati cg cu malinois. De ce? Totul depinde ce vreti de la un caine. Daca vreti unul care sa fie flexibil, sa aiba pas scurt ca sa poata merge la pasul omului, sa fie usor ca sa poata sari peste obstacole, etc. atunci va luati unul cu o anatomie corespunzatoare, de ex. un malinois sau cg la care unii ii spun "de lucru", in functie de gusturi. Daca vreti un trapas, cu o anatomie care ii permite un pas care acopera mult teren (ceea ce nu prea folositi), cu o miscare impresionanta, si asta doar pentru ca VA PLACE!!, atunci va luati unul anatomic potrivit pentru asa ceva, un cg la care se mai spune "de show". Problema este la pastrarea unor aptitudini bune de lucru. Nimeni care tine cg de show, nu poate sa aiba pretentii de campion de lucru,si nu din cauza caracterului ci anatomia nu permite acest lucru.
1. Din ceea ce scrii sa inteleg ca nu esti de acord cu parerea domnului Orschler? 2. De "Universalsieger" ce spui?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan Nitescu
Hero Member

|
 |
« Reply #18 on: May 24, 2006, 10:45:06 PM » |
|
A fi capabil de viteza nu inseamna neaparat si viteza de executie. Asta tine mai degraba de incarcatura nervoasa si nu de conformatia fizica. Teoretic, conformatia fizica permite unui cg corect sa atinga performanta unui malinois. Trebuie lucrat la partea de psihic, de determinare.
Aici nu prea sunt de acord.... viteza de executie depinde in primul rand de "conformatia fizica"....si pe urma de "incarcatura nervoasa" (asa cum o definesti tu).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan Nitescu
Hero Member

|
 |
« Reply #19 on: May 24, 2006, 10:49:36 PM » |
|
Deci, draga CLCG, recunosti cumva ca sunt diferente intre liniile "de show" si liniile "de lucru" ? Vreau sa-ti spun ca mie imi place CIOBANESCUL GERMAN , nu cel de lucru sau cel de show, ci ciobanescul german ! Mi se pare anormal ca in cazul uneia si aceleiasi rase sa fie 2 tipologii diferite de indivizi.
Si eu sunt de aceeasi parere....dar din pacate realitatea ne cam contrazice. Acest fapt nu se intampla numai la cg....ci la orice rasa folosita intens la munca ( Malinois, Husky, Setter, Ogari,Terrieri etc.)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan Nitescu
Hero Member

|
 |
« Reply #20 on: May 24, 2006, 10:52:29 PM » |
|
Lupul vaneaza, nu e trapas, nu poti compara!
Doamne,....am trait sa o citesc si pe asta!  Oare atunci cand nu vaneaza, ci doar se deplaseaza dintr-un teren de vanatoare catre altul (indepartat) cum o face.....in salturi? Precum cangurii?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #21 on: May 25, 2006, 08:05:19 AM » |
|
Sigur ca exista diferente. As fi orb, daca nu le-as observa. E deja realitate, ciobanescul s-a divizat mai mult sau mai putin. Unii prefera inca sa selectioneze ceva intre, ceea ce eu respect foarte mult. In rest se creste dupa standard, in limitele permise de acesta. Daca standardul permite doua extreme, oamenii evident se folosesc de aceasta ocazie. este job-ul clubului sa gaseasca o solutie, insa PROBLEMA e ca nu se stie care e directia! E aceeasi poveste ca si la INALTIME. Pana nu se hotaraste ce se vrea, pana atunci nu poti sa ai solutii si masuri. Asadar, concluzia este ca fiecare creste ceea ce ii place, evident in limitele permise de standard (si de bunevointa arbitrilor de selectie). Schluß!
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #22 on: May 25, 2006, 08:07:51 AM » |
|
1. Din ceea ce scrii sa inteleg ca nu esti de acord cu parerea domnului Orschler? 2. De "Universalsieger" ce spui?
1. Prefer sa nu-l comentez, cel putin aici, pe dl Orschler! 2. Universalsieger este ceea ce imi place mie. Cu toate cele, insa mi se pare stupida comparatia cu malinois in ceea ce priveste campionate de lucru, etc. Insa Universalsieger nu este obligatoriu, asadar majoritatea nu doresc acest lucru. Trist probabil, insa e realitatea!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #23 on: May 25, 2006, 08:54:04 AM » |
|
Doamne,....am trait sa o citesc si pe asta!  Oare atunci cand nu vaneaza, ci doar se deplaseaza dintr-un teren de vanatoare catre altul (indepartat) cum o face.....in salturi? Precum cangurii? In galop usor sau la trap dar nu trap de genul celui reusit de un CG din linie de expo. Un pas lung este frumos dar nu cred ca e foarte eficient pe teren acidentat, aici lupul este in avantaj datorita pasului mai mic. Daca vreti un trapas, cu o anatomie care ii permite un pas care acopera mult teren (ceea ce nu prea folositi), cu o miscare impresionanta, si asta doar pentru ca VA PLACE!!, atunci va luati unul anatomic potrivit pentru asa ceva, un cg la care se mai spune "de show". Problema este la pastrarea unor aptitudini bune de lucru. Nimeni care tine cg de show, nu poate sa aiba pretentii de campion de lucru,si nu din cauza caracterului ci anatomia nu permite acest lucru.
Deci avantajul este de partea linie de lucru, daca privim cainii strict din punct de vedere al utilitatii (pe mine ma intereseaza doar utilitatea la un caine si nu numai, ma lipsesc de orice e inutil)
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #24 on: May 25, 2006, 09:03:54 AM » |
|
Deci avantajul este de partea linie de lucru, daca privim cainii strict din punct de vedere al utilitatii (pe mine ma intereseaza doar utilitatea la un caine si nu numai, ma lipsesc de orice e inutil)
Exact cum am spus. Fiecare face ce vrea, nu ti se impune ce fel de rasa, sau caine in general, sa tii. Daca e sa imi spun parerea, imi place ciobanescul "de show", cu siguranta nu o sa renunt la el (repede), iar pentru lucru nu prea poate fi vorba (la mine) de altceva decat tot de un ciobanesc german, poate linie ceha sau DDR. Asadar as putea spune doua rase diferite. Mai exista posibilitatea mica de un universalsieger, dar cine stie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #25 on: May 25, 2006, 09:05:20 AM » |
|
Daca vreti unul care sa fie flexibil, sa aiba pas scurt ca sa poata merge la pasul omului, sa fie usor ca sa poata sari peste obstacole, etc. atunci va luati unul cu o anatomie corespunzatoare, de ex. un malinois sau cg la care unii ii spun "de lucru", in functie de gusturi. Daca vreti un trapas, cu o anatomie care ii permite un pas care acopera mult teren (ceea ce nu prea folositi), cu o miscare impresionanta, si asta doar pentru ca VA PLACE!!, atunci va luati unul anatomic potrivit pentru asa ceva, un cg la care se mai spune "de show". Problema este la pastrarea unor aptitudini bune de lucru.
Nu sunt de acord. Vrei sa spui ca un cg de show nu poate merge la pas din cauza conformatiei sale ? Eu raman la parerea mea. Un cg de show corect construit anatomic poate face orice face un caine de lucru. Daca il scoatem din padoc doar sa-l ducem la expozitie e clar ca nu ne putem astepta la minuni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #26 on: May 25, 2006, 09:10:07 AM » |
|
Aici nu prea sunt de acord....viteza de executie depinde in primul rand de "conformatia fizica"....si pe urma de "incarcatura nervoasa" (asa cum o definesti tu).
Ganditi-va la un alergator la suta de metri. Am facut atletism si stiu ce spun. Diferenta intre un campion la suta de metri si unul la 1000 de metri nu tine de conformatia fizica. Amandoi sunt capabili sa atinga la un moment dat aceeasi viteza. Ceea ce ii diferentiaza este startul, explozia si concentrarea efortului pe o distanta scurta. Asta tine de psihic. De incarcatura nervoasa care-i permite sa explodeze la momentul oportun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #27 on: May 25, 2006, 09:39:50 AM » |
|
Nu sunt de acord. Vrei sa spui ca un cg de show nu poate merge la pas din cauza conformatiei sale ? Eu raman la parerea mea. Un cg de show corect construit anatomic poate face orice face un caine de lucru. Daca il scoatem din padoc doar sa-l ducem la expozitie e clar ca nu ne putem astepta la minuni.
Absolut!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #28 on: May 25, 2006, 09:41:33 AM » |
|
Ganditi-va la un alergator la suta de metri. Am facut atletism si stiu ce spun. Diferenta intre un campion la suta de metri si unul la 1000 de metri nu tine de conformatia fizica. Amandoi sunt capabili sa atinga la un moment dat aceeasi viteza. Ceea ce ii diferentiaza este startul, explozia si concentrarea efortului pe o distanta scurta. Asta tine de psihic. De incarcatura nervoasa care-i permite sa explodeze la momentul oportun.
Eu nu am facut atletism, insa hop si eu, diferenta o vad la faptul ca unul face anduranta iar celalalt viteza pe distanta scurta. Husky vs. Malamut - viteza/anduranta vs. putere/tractiune Desi psihicul, vointa este foarte importanta, daca anatomia/conformatia nu-ti permite ceva, degeaba vointa!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #29 on: May 25, 2006, 09:51:13 AM » |
|
Imi pare rau sa te contrazic. La suta de metri diferenta o face startul nu conformatia fizica sau viteza. Toti cei care concureaza la suta sunt capabili de aceeasi viteza. Asa cum spuneam ii diferentiaza startul. Daca incerci ai sa vezi, ca "scanteia", capacitatea de a exploda cand auzi focul de arma tine de concentrare, de antrenament dar si de o conformatie nervoasa speciala. Probabil, plecand din bloc -start alaturi de un atlet vei constata ca pana iei tu startul el a si parcurs jumatate din distanta. Asta nu mai tine de conformatia fizica.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|