Forum ciobanesc german
November 03, 2012, 02:15:50 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: CG - Probleme cu administratorul de la bloc!  (Read 2873 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Fiara
Newbie
*

« on: May 24, 2011, 12:00:05 PM »

Sunt in urmatoarea situatie:

Stau intr-ul bloc cu chirie (toate platile la zi, cetatean model  Cool ) de 2 ani si in urma cu 1 luna am adoptat un CG.
Are 8 ani, este foarte ascultator, foarte cuminte, jucaus. Ca sa va faceti o idee despre educatia lui, nu sare la alti caini pe strada decat foarte rar si asculta de comenzi.

Ziua ramane singur cam 8 ore, timp in care sta foarte linistit. Singurele dati cand latra este cand aude busituri pe hol (se intampla destul de rar) si uneori cand aude ca vecinii incuie/ descuie usile. Si mai latra cand vin promoteri care pun pliante in usa. Deci cumulat, pot sa zic ca latra cam de maxim 3 ori/ zi, cand e singur. Cand suntem noi acasa, niciodata. Mereu discut cu vecinii de pe palier si cu omul care face curat in bloc, sa verific daca fiara mea face scandal si intotdeauna primesc aceleasi raspunsuri: nu latra decat cand aude galagie pe hol, e cuminte.

Cu toate astea, am avut 2 incidente cu administratorul blocului (de precizat ca locuieste vizavi de noi):

1. Prima data m-a oprit sa-mi spuna ca latra, deranjeaza vecinii si ca ar fi bine sa-l duc de aici. (apoi a fugit, nu mi-a dat drept la replica sau la mai multe explicatii)
2. Urmatoarea data cand ne-am intalnit, m-a intrebat foarte indignat: "Tot aici e? Pai ce facem? N-am stabilit ca-l duci?"
Dupa care a bolborosit ca-mi face reclamatie, iar cand l-am intrebat ce vecini au fost deranjati ca la mine n-a venit nimeni sa se planga, mi-a zis ca il deranjeaza pe el si ca oamenii vin la el sa discute chestiile astea, pentru ca el e ADMINISTRATOR! M-am abtinut cu greu sa nu-i trag un sut in fund, si l-am intrebat in continuare foarte clama cand anume il deranjeaza (stiind ca intre 8:30 -17:30 este si el la serviciu, exact intervalul in care Monty ramane singur si sa zicem ca latra), si am primit urmatorul raspuns: "Tu nu esti proprietara aici, stai cu chirie. Proprietarul stie? Ia sa-mi dai numarul lui de telefon."

Din cate am mai citit eu prin lege, administratorul blocului nu reglementeaza si relatia intre proprietar si chirias, nu? Pana la urma fie ca proprietarul e de acord cu animale in locuinta, fie ca nu, sunt strict probleme de rezolvat intre noi si proprietar. Nu il intereseaza pe administrator daca proprietarul e de acord/ sau nu.

Va rog sa-mi spuneti daca stiti ceva legat de acest subiect - legislativ vorbind. Are acest administrator vreo autoritate in sensul sa imi dea afara cainele? Ce reclamatii ar putea face? (deranjarea linistii publice am impresia ca se sanctioneaza intre anumite ore) Ce altceva ar putea face? Nu ar trebui sa aiba nevoie de dovezi/ declaratii ale vecinilor pentru asa o reclamatie? Cum as putea sa raspund la un astfel de "atac"?

V-as fi foarte recunoscatoare pentru cateva sfaturi legate de aceasta situatie oarecum...stupida, dar se pare necesara in aceasta tara...

Multumesc,
A.M.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #1 on: May 24, 2011, 12:19:32 PM »

Cel mai bine ar fi sa te intelegi cu proprietarul, sa vezi daca este de acord cu Monty in apartament. Oricum, chiriasii model sunt greu de gasit in ziua de azi, nu vad de ce ar fi incuiat. Apoi sa mergi la vecinii de pe scara("cu un zambet si o floare") si sa-i intrebi personal daca intradevar i-a deranjat catelul si eventual sa le ceri o semnatura cum ca sunt de acord cu el...poate mai afli de la ei cum sta treaba cu administratorul, cum poti ajunge in relatii mai bune cu el (poate ii place sa guste cate o bere din cand in cand...cine stie  Smiley ), etc.
 Strict legislativ nu stiu ce sa-ti spun, cu siguranta exista pe forum persoane care locuiesc la bloc si te pot ajuta. Iti tin pumnii! O fapta buna trebuie intotdeauna rasplatita cu alta fapta buna.  Wink

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
petshop4you
Fiara
Newbie
*

« Reply #2 on: May 24, 2011, 12:31:19 PM »

Multumesc, Ariana Smiley Sper sa gasesc pana joi (cand ma intalnesc cu el la plata intretinerii) o atitudine desteapta pe care sa o adopt fata de el, pentru ca in momentul asta imi vine sa-l iau la pumni pana incepe sa planga... Smiley
Ariana
Administrator

« Reply #3 on: May 24, 2011, 12:57:04 PM »

el este Monty?

http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,5867.0.html

medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Fiara
Newbie
*

« Reply #4 on: May 24, 2011, 01:07:39 PM »

Da, eu si prietenul meu l-am adoptat Smiley
Ariana
Administrator

« Reply #5 on: May 24, 2011, 01:10:15 PM »

Pare un caine minunat, felicitari!

medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Fiara
Newbie
*

« Reply #6 on: May 24, 2011, 01:16:51 PM »

Multumim, chiar este! Suntem foarte norocosi si ne face foarte mare placere sa ii oferim toata grija noastra (are uremie din pacate).

Ar fi ideal sa vada acest topic cineva care a avut probleme asemanatoare cu administratorul sau macar are cunostinte de legislatie in domeniu.
marius_bl
Sr. Member

« Reply #7 on: May 24, 2011, 09:58:45 PM »

Sunt in urmatoarea situatie:

Stau intr-ul bloc cu chirie (toate platile la zi, cetatean model  Cool ) de 2 ani si in urma cu 1 luna am adoptat un CG.
Are 8 ani, este foarte ascultator, foarte cuminte, jucaus. Ca sa va faceti o idee despre educatia lui, nu sare la alti caini pe strada decat foarte rar si asculta de comenzi.

Ziua ramane singur cam 8 ore, timp in care sta foarte linistit. Singurele dati cand latra este cand aude busituri pe hol (se intampla destul de rar) si uneori cand aude ca vecinii incuie/ descuie usile. Si mai latra cand vin promoteri care pun pliante in usa. Deci cumulat, pot sa zic ca latra cam de maxim 3 ori/ zi, cand e singur. Cand suntem noi acasa, niciodata. Mereu discut cu vecinii de pe palier si cu omul care face curat in bloc, sa verific daca fiara mea face scandal si intotdeauna primesc aceleasi raspunsuri: nu latra decat cand aude galagie pe hol, e cuminte.

Cu toate astea, am avut 2 incidente cu administratorul blocului (de precizat ca locuieste vizavi de noi):

1. Prima data m-a oprit sa-mi spuna ca latra, deranjeaza vecinii si ca ar fi bine sa-l duc de aici. (apoi a fugit, nu mi-a dat drept la replica sau la mai multe explicatii)
2. Urmatoarea data cand ne-am intalnit, m-a intrebat foarte indignat: "Tot aici e? Pai ce facem? N-am stabilit ca-l duci?"
Dupa care a bolborosit ca-mi face reclamatie, iar cand l-am intrebat ce vecini au fost deranjati ca la mine n-a venit nimeni sa se planga, mi-a zis ca il deranjeaza pe el si ca oamenii vin la el sa discute chestiile astea, pentru ca el e ADMINISTRATOR! M-am abtinut cu greu sa nu-i trag un sut in fund, si l-am intrebat in continuare foarte clama cand anume il deranjeaza (stiind ca intre 8:30 -17:30 este si el la serviciu, exact intervalul in care Monty ramane singur si sa zicem ca latra), si am primit urmatorul raspuns: "Tu nu esti proprietara aici, stai cu chirie. Proprietarul stie? Ia sa-mi dai numarul lui de telefon."

Din cate am mai citit eu prin lege, administratorul blocului nu reglementeaza si relatia intre proprietar si chirias, nu? Pana la urma fie ca proprietarul e de acord cu animale in locuinta, fie ca nu, sunt strict probleme de rezolvat intre noi si proprietar. Nu il intereseaza pe administrator daca proprietarul e de acord/ sau nu.

Va rog sa-mi spuneti daca stiti ceva legat de acest subiect - legislativ vorbind. Are acest administrator vreo autoritate in sensul sa imi dea afara cainele? Ce reclamatii ar putea face? (deranjarea linistii publice am impresia ca se sanctioneaza intre anumite ore) Ce altceva ar putea face? Nu ar trebui sa aiba nevoie de dovezi/ declaratii ale vecinilor pentru asa o reclamatie? Cum as putea sa raspund la un astfel de "atac"?

V-as fi foarte recunoscatoare pentru cateva sfaturi legate de aceasta situatie oarecum...stupida, dar se pare necesara in aceasta tara...

Multumesc,
A.M.

Iti trebuie acordul scris al tuturor locatarilor dar in primul rand trebuie acceptul proprietarului.Daca le ai
administratorului nu-i mai ramane decat sa cat vrea... succes!

Fiara
Newbie
*

« Reply #8 on: May 24, 2011, 11:24:14 PM »

Undecided Multumesc, Marius. Pana la urma cred ca o sa fac si aceasta mobilizare de forte, asa cred ca as merge la sigur...numai ca am foarte multi vecini (bloc cu 10 etaje) poate doar cei de la etajele apropiate...sa vad cum mai decurg lucrurile saptamana asta.
virgil
Sr. Member

« Reply #9 on: May 25, 2011, 08:51:23 AM »

Mai si eu stau in timisoara si am avut ceva probleme la inceput cu vreo doi vecini,din cauza ca nu suportau,da unul sa calmat  a vazut ce fel de om sunt si eu am doi lupi nu unul,lege atentie nu exista sa te poata constringe eu am avuto copiata de pe net da nu stiu unde naiba am puso.Am vazut undeva legea clara pe net,atentie lege ,in schimb daca vor sati faca mizerii poate sati trimita politistii comunitari,dar atita timp cit nu latra,nu au ce sa iti faca,ai mei nu latra in casa sunt cuminti,sunt vaccinati la zii sunt membru la asociatia chinologica,cine mii scoate la plimbare ,curata dupa ei am un back pack cu tot ce trebuie......carnete de sanatate,maturitza si faras,pungulitze si un rol de ala lat de hirtie de curatat.parerea mea caci legal nu au ce sa iti faca.daca proprietarul este de acord cu ciinele si nu comenteaza,esti ok.ce pot sati faca baietii sa te puna sa platesti o suma la curatenie.iar faza cu acordul veciniilor tio trebuie poate deci poate intrun singur fel da si aia este cu dus intors.....daca cind sa dat in folosintza acel bloc aia sa dezbatut in sedintaza asociatiei si exista un proces verbal.......asa caci nu te du la vecini pentru aprobare doar incearca sal faci sa nu latre,ai mei sunt tare cuminti.numai bine.
virgil
Sr. Member

« Reply #10 on: May 25, 2011, 09:01:41 AM »

In schimb ordonantele de primarii in legatura cu detinerea animalelor la bloc le poti bate in instanta daca incearca sa modifice ei legea ,in schimb atentie ei le pot ordonantele cu privire la detinerea de animale pot da doar pe criteriu administrativo gospodaresc.In caz contrar tribunal si contencious administrativ.Eu mam consultat cu un avocat in aceasta privinta.
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #11 on: May 25, 2011, 10:07:14 AM »

Si eu am avut probleme in bloc si cred ca inca am  Cheesy
Ma zapaceau ca latra windy cand se deschide usa la lift, ca deranjeaza. Eu am rezolvat-o cand nu am mai bagat-o in seama si nici nu am mai salutat-o pe administratora. Vine tata la 2 luni si plateste intretinerea.
Nu cred ca au ce sa-ti faca. Noi avem o problema in bloc cu o tipa care are 10 cainii si miroase foarte urat si se judeca de o gramada de ani si cainii tot acolo sunt.
Sunt niste mosi incuiati care ar trebui sa se mute daca nu suporta vreun zgomot sau sa se interneze Cheesy
Am fost si eu afectata la inceput de remarcile lor dar acum nu mai bag pe nimeni in seama, ii las sa zica si merg mai departe!
Cel mai bine sa vorbesti cu proprietarul Wink
Mult succes

My little dog - a heartbeat at my feet.
cristimate
Sr. Member

« Reply #12 on: May 25, 2011, 10:18:13 AM »

google e prietenul nostru
s-a incercat introducerea acestui proiect de lege in Bucuresti, dar s-a respins; daca traiesti aici trimite-l sa te reclame

http://www.evz.ro/detalii/stiri/liber-la-caini-in-apartament-si-fara-acordul-vecinilor-887911.html

in alte tari mai "civilizate" (eu prefer sa le numesc mai avansate in democratie) este lasat la nivelul administratiei. de exemplu stiu ca in sua sunt "comunitati" cum le zic ei in care nu este permis animalelor, in altele e permis dar numai pana 15 kg,. altele 30 kg... nasul meu cand si-a luat aparatament a primit un ceaslov maaaare in care scrie ce are voie sa faca si sa nu faca in apartament. si acel ceaslov, modificarile lui, se voteaza la intalnirile proprietarilor.

A fost tare ciudat cand ne-am dus sa vedem un teren intr-o zona si ne-au zis ca acolo ca sa cumperi tre sa fii in varsta de 55+. ne-am amuzat copios, dar era o locatie pentru retired Smiley 
Lory
Sr. Member

« Reply #13 on: May 25, 2011, 02:58:09 PM »

In primul rand vreau sa va felicit pentru adoptie si in al doilea rand eu ca si Ariana v-as sugera sa discutati cu proprietarul (si daca este de acord sa va dea scris) si apoi sa faceti un tabel cu toate apartamentele si sa mergeti sa strangeti semnaturi de la vecini (primii la cei care il iubesc pe Monty si apoi la restul).
Din cate stiu eu exista ca amendament la legea privind eutanasierea cainilor comunitari si partea cu acordul locatarilor in privinta cainilor din apartamente dar din fericire inca nu s-a votat.
Totusi in ce sector stati? Stiu ca in Bucuresti cineva a avut probleme din cauza cainilor in apartament si atunci s-a mutat la curte

“Mila pentru animale este in mod esential legata de bunatatea caracterului. Oricine e crud cu ele, nu poate fi bun fata de oameni. “Arthur Schopenhauer
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #14 on: May 25, 2011, 03:02:25 PM »

Stiu si eu oameni care au avut probleme cu cainii la bloc si s-au mutat dar eu nici de-a naibii nu ma mut Cheesy si nici macar nu o mai corectez pe windy cand latra.
Sa vad ce o sa-mi faca ....

In primul rand vreau sa va felicit pentru adoptie si in al doilea rand eu ca si Ariana v-as sugera sa discutati cu proprietarul (si daca este de acord sa va dea scris) si apoi sa faceti un tabel cu toate apartamentele si sa mergeti sa strangeti semnaturi de la vecini (primii la cei care il iubesc pe Monty si apoi la restul).
Din cate stiu eu exista ca amendament la legea privind eutanasierea cainilor comunitari si partea cu acordul locatarilor in privinta cainilor din apartamente dar din fericire inca nu s-a votat.
Totusi in ce sector stati? Stiu ca in Bucuresti cineva a avut probleme din cauza cainilor in apartament si atunci s-a mutat la curte

My little dog - a heartbeat at my feet.
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof