Sunt in urmatoarea situatie: Stau intr-ul bloc cu chirie (toate platile la zi, cetatean model

) de 2 ani si in urma cu 1 luna am adoptat un CG.
Are 8 ani, este foarte ascultator, foarte cuminte, jucaus. Ca sa va faceti o idee despre educatia lui, nu sare la alti caini pe strada decat foarte rar si asculta de comenzi.
Ziua ramane singur cam 8 ore, timp in care sta foarte linistit. Singurele dati cand latra este cand aude busituri pe hol (se intampla destul de rar) si uneori cand aude ca vecinii incuie/ descuie usile. Si mai latra cand vin promoteri care pun pliante in usa. Deci cumulat, pot sa zic ca latra cam de maxim 3 ori/ zi, cand e singur. Cand suntem noi acasa, niciodata. Mereu discut cu vecinii de pe palier si cu omul care face curat in bloc, sa verific daca fiara mea face scandal si intotdeauna primesc aceleasi raspunsuri: nu latra decat cand aude galagie pe hol, e cuminte.
Cu toate astea, am avut 2 incidente cu administratorul blocului (de precizat ca locuieste vizavi de noi):
1. Prima data m-a oprit sa-mi spuna ca latra, deranjeaza vecinii si ca ar fi bine sa-l duc de aici. (apoi a fugit, nu mi-a dat drept la replica sau la mai multe explicatii)
2. Urmatoarea data cand ne-am intalnit, m-a intrebat foarte indignat: "Tot aici e? Pai ce facem? N-am stabilit ca-l duci?"
Dupa care a bolborosit ca-mi face reclamatie, iar cand l-am intrebat ce vecini au fost deranjati ca la mine n-a venit nimeni sa se planga, mi-a zis ca il deranjeaza pe el si ca oamenii vin la el sa discute chestiile astea, pentru ca el e ADMINISTRATOR! M-am abtinut cu greu sa nu-i trag un sut in fund, si l-am intrebat in continuare foarte clama cand anume il deranjeaza (stiind ca intre 8:30 -17:30 este si el la serviciu, exact intervalul in care Monty ramane singur si sa zicem ca latra), si am primit urmatorul raspuns: "Tu nu esti proprietara aici, stai cu chirie. Proprietarul stie? Ia sa-mi dai numarul lui de telefon."
Din cate am mai citit eu prin lege, administratorul blocului nu reglementeaza si relatia intre proprietar si chirias, nu? Pana la urma fie ca proprietarul e de acord cu animale in locuinta, fie ca nu, sunt strict probleme de rezolvat intre noi si proprietar. Nu il intereseaza pe administrator daca proprietarul e de acord/ sau nu.
Va rog sa-mi spuneti daca stiti ceva legat de acest subiect - legislativ vorbind. Are acest administrator vreo autoritate in sensul sa imi dea afara cainele? Ce reclamatii ar putea face? (deranjarea linistii publice am impresia ca se sanctioneaza intre anumite ore) Ce altceva ar putea face? Nu ar trebui sa aiba nevoie de dovezi/ declaratii ale vecinilor pentru asa o reclamatie? Cum as putea sa raspund la un astfel de "atac"?V-as fi foarte recunoscatoare pentru cateva sfaturi legate de aceasta situatie oarecum...stupida, dar se pare necesara in aceasta tara...
Multumesc,
A.M.